Lepak Makan Ikan Celup Tepung | Pantai Penarik Terengganu

5 ulasan:
Assalamualaikum ~ betul la orang kata , benda kalau kita plan ni selalu tak jadi .. sebabnya selalu yang last minute tanpa plan tu la yg lagi havoc !

Hari tu balik cuti raya haji kat kampung aku pulak , sebab raya puasa dekat kg suami kan , setakat ni takde masalah lagi bab-bab balik cuti raya ni , haha kena gilir-gilir la .. amende la bab balik kg pun nak gaduh kan.. so kalau kg korang jauh tu jangan pentingkn diri ikutlah sistem giliran di alam rumahtangga kikiki , kalau kat kg aku Jerteh ni , raya haji meriah la bab2 kenduri kahwin , akikah semua kan ..  tapi kunjung mengunjung macam raya puasa memang takde .. suami first time raya haji kat sini , so dia agak pelik sebab katanya kalau kat Pahang , raya haji macam raya puasa jugak .. ada kuih raya , kunjung mengunjung gitu .. oooo aku pun baru tahu kekdahnya macam tu .. 


Alkisahnya sesaja beraya rumah kak ipar kat Kuala Ganu , sesaja nak ikut jalan pantai sebab tak pernah lagi sebenarnya lalu jalan pantai .. lalu punya lalu haha ternampak la kerusi pinky pinky kat tepi pantai , excited sebab nampak kerusi pinky , maka suruh la suami undur balik ke belakang sebab da terlepas 1km haha .. tak kira ! nak jugak duk kat kerusi pinky ni .. padahal saje nak lepak tepi pantai .. aku kan obses sikit dengan pantai ... tapi lupa pulak nama apa kedai ni ~ ada byk makanan gak tapi kebanyakannya makanan celup tepung gitu , selain tu mee celop pun hado ! 

yeyy Umi dapat duduk di kerusi pinky-pinky dengan Rayyan 

Dah duduk kerusi pinky takkan nak duduk sajo-sajo kan , banyak cantik muka lu , so aku oder mee celup dua , ikan celup tepung 2 ekor .. tak sure lah ikan apa , rasanya ikan kembong kot . Sekor ni RM8 . selain tu ada sotong Rm30 sekor , ketam rm10 sekor .. dll lagi kot .. haa aku baru ingat nama kedai ni NL Celup Tepung Bira Pata.. best tak kat sini ? tempat makan cun dah , cuma makanan kena tingkatkan sikit , ikan yg aku makan kurang segar sikit mungkin dah petang .. mee celop pulak bolehla biasa2 je  ..semua sekali kat atas nun campurdgn  air RM29.. haa lagi satu kena tambah baby chair sebab ada satu je baby chair kat sini sebab pelanggan pun agak ramai ..hari tu pun trpaksa tunggu cust lain selesai makan baru dpt baby chair huh .. ok ?

sebelum makan-makan haruslah bergambar dulu dengan adik , eh anak teruna .. sekarang ni punyala susah Rayyan nak tengok kamera , mungkin dan serabut sangat kot tengok Umi dia asyik bergambar , haha erm erm sejak bila Umi pakai shawl nampak anak tudung ni .. errrr

Hati berbicara :
Tak tahu lagi mana tempat best nak makan makanan2 celup tepung gini , kalau korang tahu bagitahu yawwwww ! 

5 ulasan:

  1. Tahun depan ada kenduri kat sana, baru nak g, nt leh g sini.

    BalasPadam
  2. Tempat mmg menarikkkk suasana pantai kan

    BalasPadam
  3. ya Allah lama nya x blogwalking.. dah kawin dah qaseh... heheh..

    BalasPadam
  4. terliur tengok ikan ditepungkan

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com