Buat Header Simple Guna Photoscape

Assalamualaikum , hai semua .. semoga sentiasa di rahmati Allah dan jaga diri selalu yaww ~ adoha menaip bila anak tak tido ni , seboleh2 dia nak tepuk-tepuk laptop , tak dapat dengan tangan , dengan kaki pun jadi -_-

By the way , agak lama jugak la tak godek-godek mencantikkan blog , kalau dulu zaman-zaman baru nak up orang kata , blog aku macam2 style dah buat , siap ada lagu kat blog , pastu ada kartun upin ipin bagi salam haha , header sebesar2 alam nak tunjuk muka .. kalau takde muka kat header rasa nak update blog pun down ! macam la CANTIK sangat daku ni haha .. biasala kita kena ikut peredaran zaman ye dak ..  ~

Tapi sekarang ni haaa just guna template simple je tu pun download dekat themeexpose lawa-lawa jugak template kat situ ~ kalau korang jenis minat simple dan minimalist cari je kat situ , dulu aku tak suka sangat template yang ada readmore tapi sekarang suka pulak , sebab tu ada pepatah kabo boleh jadi apa yang kita benci akan jadi benda yang kita suka haaa lebih kurang gitu la kekdahnya hi hi hi


Tadaa bagi aku yang newbies sangat bab2 mendesign ni , kira dah cukup ok la tu haaa , kalau korang nak buat sendiri pun boleh .. guna photoscape je kalau takde dan tak pandai guna photoshop .. 
download photoscape kat sini download photoscape

Dan aku suka sangat godek pinterest kalau nak cari font-font lawa dan cute cari je dekat situ , kemahen banyak sampai rambang mata , btw segala macam mak nenek ada kat situ , icon-icon social media aku cilok kat situ je ... hehehe banyak guna nye pinterest ni bagi aku yang malas nak menggugel sangat kan 

tapi kat sini ada yang korang kena beli dan jugak free , so kalau nak free taip je free , ramai manusia baik hati bagi freebies cun2 cuma kena rajin je la godek2 kan .. 

hati berbicara :
jangan kutuk header aku ! 
:p


7 comments

  1. header simple sebenarnya lagi lawa. hehe. btw cantik sngt header baru tu. simple dan kemas.

    ReplyDelete
  2. rajin nya edit..nad tak sempatnya nak edit

    ReplyDelete
  3. cantik...fiqa x reti sangat nak bab2 design ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Memang cantik....Eirna pun guna Photscape ja buat header blog...Nampak gaya kena upgrade lain la header blog Eirna ni...

    ReplyDelete
  5. Sep sikit... Baru gak edit blog... Tukar semuaaa

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..