Bila Rayyan menangis macam kena rasuk

2 ulasan:
Assalamualaikum ,

Allahuakbar , untuk pertama kali nya berdepan situasi anak nangis teruk macam ni , menggelabah biawak umi ngan dedi .. alkisahnya kitorang baru balik dari Kuala Terengganu , saje berjalan-jalan then tido kat sana semalaman , memang ada bawak ke pantai .. tapi alhamdulillah la balik dari pantai ok je dia , takde pulak bagi reaksi-reaksi negatif ke apa kan .. tido pun lena sampai pagi besok nya ..

lagi pun baby asyik tido  je kejenya ... dalam kereta tido , berjalan pun tido huhu

So esoknya kitorang nak balik ke rumah kat Jerteh ni , dedi nya dah kena balik KL sebab kerja .kesian jugak , cuti rest day n off day je balik jumpa anak , tapi nak buat macamana .. takpe la sape tak sayang anak kan :p .. Then kitorang bertolak balik dalam pukul 10 pagi jugak kot , dan sampai jerteh dalam pukul 12 tengahari jugak , lepak-lepak bandar Jerteh jap beli pampers dan kelengkapan baby lepas tu kitorang lepak makan kat KFC jap , umi dia mengidam nak makan kfc .. gituhh 


Lepas makan KFC , dedi nya suruh la tunggu kat bawah pokok sebab cuaca panas sangat , bawah pokok tu memang teduh la , pokok besar gitu ... then aku pun masuk kereta menuju ke rumah .. on the way balik tu , separuh lagi nak sampai ke rumah tetiba baby Ayyan nangis , sebelum tu dia duk pandang je dedi dia drive , sambil dedi dia cakap .. ''nape pandang dedi macam tu , nanti dedi balik lagi kita g jalan-jalan lagi ye'' lepas tu baby Ayyan buat muka sedih yang aku tak boleh tengok sebab sedih sangat mukanya .. hadohaaa , lepastu dia mula nangis gila-gila , nangis teruk sampai mata macam terbelalak dan pelik sangat .. 


Nasib baik la dah dekat rumah , sampai rumah tu mak n ayah aku memang ada kat depan , bukan takat aku je gelabah biawak , diorang sekali pun terkejut sebab tak pernah nangis macam tu , tak tahu da nak buat apa , dah pecatkan baju dia , pampers semua , terus bogelkan dan sapu minyak angin kot2 sakit perut ke ape kan .. lap badan dia semua tapi still nangis , ayah aku pun amek dan baca ayat kursi semua , tapi still nangis .. then aku dukung sambil jalan then ulit dia dengan selawat sikit , lepas tu makin ok , then dia diam .. FUH tapi memang cuak la .. kalau aku sengsorang kat KL baby Ayyan buat hal gini camne agak-agak .. huwaaaa umii taa kuadd .. 

tapi alhamdulillah baby Ayyan ok je lepas tu , aku syak ada something la kat pokok besar tu huhuhu tapi wallahualam la , semoga di jauhi dari sebarang anasir luar ~ hurmm takut tengok dia nangis macam tu .. then baru aku tahu , waktu tengahari pun tak elok bawak baby jenjalan ek .. aku ingatkan waktu senja dan malam je hehehe .. so far pengalaman pertama buat umi ... 

hati berbicara :


Duhai anakku jangan la buat umi cuak lagi  , nasib baik umi tak sempat nangis lagi tau , kiranya masih sado .. bukan apa umi risau awak sakit je ... memang nak bawak dia pergi hospital dah ... tapi tak tahu punca apa .. sorry silap umi sebab bawak awak jenjalan sobsss , lepas dia nangis tu terus ia tido , satu hal lagi memang mengamuk kalau nak tido , tapi tak pernah la plak mengamuk sampai macam tu sekali .. agak-agak kenapa ek ... huhuhu

2 ulasan:

  1. Hai Rayyan. Comel dia ni geram kita.

    Kita pon rasa kat pokok tu ade ape2. Sebab Ayyan kecik lgi kan. Dia bole nampak mcm2.

    Ayyan dah bole buka mitten tu dah hehe. Bole explore jari dia yg cumelssss tu

    BalasPadam
  2. kesian baby ayyan...seeloknya elak la pegi tempat ntahapa2 ngn bby kecik...tunggu dia bsr sikit nk g jln mana2pun xpe...

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com