Bila Wan Muhammad Rayyan genap sebulan

Assalamualaikum semua , anak dah mentido baru lah umi bukak laptop slow2 seakan-akan slow motion g...

Assalamualaikum semua , anak dah mentido baru lah umi bukak laptop slow2 seakan-akan slow motion gitu .. sebab setiap bunyi tu da macam gempa bumi bagi anak ensem umi Wan Muhammad Rayyan , hari ni nak cerita pasal anak je , almaklum lah status mak2 ni dah takde cerita single mingle lagi ~ 

Sekejap giler rasa masa berlalu , tup tup baby ayyan dah masuk sebulan .. hurm padahal umi rasa macam baru je lahirkan ayyan ensem , pandai , bijak lagi soleh ni .. jadi nya ape ek perubahan ayyan dalam masa sebulan ni , haaa berat dia la , of coz makin bertambah .. dari 3.45 kg masa lahir dan masa 10 hari 3.6 kg , dan dalam masa 20 hari berat dia 4kg , dan masa ayyan sebulan berat baby 4.3 kg .. alhamdulillah .. ada pertambahan berat kat situ .. so far bila umi tengok baby ayyan ni , dia jenis ''pongoh'' sikit haa kalau nak tahu pongoh ni macam tak boleh nak sabar sikit .. kalau nak susu tu tak boleh lambat haha ..aduhai anakku harap besar berubah la nak sebab umi pun ''pongoh'' jugak ! karang dua2 pongoh dedi ketuk kepala dua2 haha .. 

Satu lagi makin hari ke hari kuat betul baby boy ni menyusu , bagus la kan menyusu banyak , bagi cepat membesar cuma cuma cuma kadang2 susu tak sempat nak memenuhi ruang dah kering plak , so meh la produk2 yang mana bagus utk pertambahan susu utk di review , eh ! hihihi .. tapi xpe umi sado like son so still boleh lagi nyusu kan baby ayyan .. alhamdulillah setakat ni takde apa perubahan yang merisaukan umi dan dedi .. nangis pun time nak nyusu je takdela nangis melalak2 buat perangai ..

muka sebulan lepas kena inject , hurm umi tak boleh tengok la bila baby kena inject , rasa sakit n kesian sangat , umi kena inject pun umi rasa kesian kat diri sendiri apatah lagi baby kan , tapi dia nangis kejap je .. anak umi  ni kat strong ! 

Cerita bab tido plak , omaigodd sekarang ni susah sangat baby ayyan nak tido atas tilam dengan senang hati , maksudnya di sini dia nak tido atas riba je .. adehh bila letak atas tilam balik nangis , so kena pastikan baby ayyan betul2 lena dulu baru boleh letak kat bawah .. huhu sabo je la , lepas tu malam-malam suka sangat kena dakap time tido , memang menempel je la kejenya , tapi umi memang suka dakap baby pun , kalau boleh nak kunyah3 nyam3 je baby ni haaa .. ujian kecil buat umi haha..  so far ini je lah kisah sebulan anak umi Wan Muhammad Rayyan .. alhamdulillah 

hati berbicara :

Dulu aku ni bukan suka sangat kat budak , maksudnya tak suka tu , sekejap je la aku pegang2 dan riba2 budak .. sebab berat kan tapi sekarang ni semua berubah , yang tak suka tu dah jadi suka , kadang kena suka haha btw seronok sebenarnya dan naluri keibuan tu sebenarnya datang dengan sendiri , rasa tanggungjawab untuk jaga baby walaupun kadang letih tu ada .. so jangan risau bila rasa tak mampu .. semua nya kita akan mampu bila masa tu tiba .. dan segala kekuatan tu datang dariNYA..

You Might Also Like

4 ribu bUdak comel coNteng2

  1. tahniah.smg mnjd ibu yg terbaik.
    doakan sy ..jugk.

    ReplyDelete
  2. baby ayyan sado sekali lepuk tersadai ni hahahha...
    jemput singgah http://sibudutempe.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Sebulan sudah. Tapi rasa cam dah lama. Lepas raya la ye dapat jumpa nanti.

    ReplyDelete
  4. salam singgah dan follow sini dari newbies kbba.comelnya rayyan nie :-)

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

Popular Posts