Iskin Skincare by Ibeauty | Katakan Tidak pada Jeragat !

6 ulasan:
Assalamualaikum ~ 


Hai semua , cuba tengok gambar kat atas tu , bukan qaseh tau haaa ini lah pengasas produk best ni Puan Ella Danial .. Cantik sgt ! so qaseh nak memperkenalkan kepada korang satu produk skincare dari IBEAUTY iaitu ISKIN SKINCARE , penah dengar tak ? kalau tak pernah dengar tentang produk ni meh baca sampai habis apa yang bestnya tentang produk ISKIN SKINCARE ni .. jom baca !


Untuk korang-korang yang nak kan kulit yang cantik tu, tapi sebenarnya bukan korang je nak kulit cantik , qaseh pun nak ok , lebih-lebih lagi baru lepas pantang ni memang kusam sangat muka dah macam mak lampir , nasib baik PJJ lagi dengan suami kalau tak hari2 ngadap muka mak lampir , dan memang tercari-cari produk beauty ni , btw set ISKIN SKINCARE ni di formulasikan dari gabungan bahan-bahan semulajadi dari gabungan formulasi bersama minyak zaitun , minyak argan , ekstrak betik dan di perkaya dengan Vitamin B% , C dan E utk melembutkan , menghaluskan kulit supaya lebih nampak muda , cerah cantik dan sihat..

Dalam set ISKIN SKINCARE ni terdapat pencuci muka , krim siang dan juga krim malam , dan apa kelebihan semua ni ? banyak sangat kelebihan ISKIN ni dan mungkin masalah2 semua ni memang kena dengan korang tapi dapat di atasi dengan ISKIN ..

ISKIN PENCUCI MUKA (Ekstrak Betik) - selalu je kalau pencuci muka memang utk mencuci dari sgala kotoran dan juga kosmetik kan , tapi ISKIN pencuci muka ni juga membersihkan sel-sel kulit mati utk menangani kedutan , jerawat dan jugak jeragat haa selain itu untuk melembabkan kulit tanpa menutup liang pori , korang boleh guna setiap pagi dan juga malam 

• mengandungi vitamin C yg membantu merwat kulitbermadalah sprt jerawat & masalah kedutan
• memudarkan bintik-bintik hitam pada wajah
• menegang serta melembapkan kulit
• melicinkan kulit wajah
• mengurangkan pengeluaran minyak atau sebum dalam kulit
• membantu membersih dan memutihkan kulit
ISKIN KRIM SIANG SPF 50 - 4 dalam 1 , krim siang ni mampu melembab , meremaja , menghalus dan melindungi kulit dari sinaran UV untuk lebih sihat dan berseri .. gunakan krim siang ni selepas ISKIN pencuci muka dan sebelum mengenakan sebarang mekap 

• menganjalkan kulitmemgurangkan kedutan & garis halus
• membantu mengurangkan keradangan & inflamasi kulit
• memperbaiki sel yanrosak akibat sinaran UV matahari
• membekalkan nutrien lengkap untuk kulit
 menjaga kelembapan kulit dan tampak sekata dengan tonakulit semulajadi anda
 membantu menyaman dan menenangkan kulit wajah yansensitif
 memberi kelembapan kulit agar kelihatan segar dan halus
• bertindak triple action whitening
• mengurangkan penampakan garis halus atau pori-pori padawajah.

ISKIN KRIM MALAM (Ekstrak Mutiara) - membantu mencerahkan kulit kusam dan tona kulit yang tidak sekata , gunakan setiap malam selepas membersihkan wajah 

• membantu memudarkan parut dan jeragat pada kulit yang bertindak pada waktu malam
• melembapkan eajah serta membekalkan nutrien yang diperlukan oleh wajah ketika tidur
• mengurangkan garis halus pada wajah
• menjadikan kulit wajah awet muda tanpa cela
• memati dan mengecutkan jerawat
• mengawal penghasilan melamin agar kulit sentiasa cerahdan sihat
• elemen mikro dalam mutiara serat dengan asid amino dankalcium mampu merawat dan mencegah kulit daripada penuaan

antara testimoni pengguna ISKIN SKINCARE ni haaa , teruja tak .. untuk info yang lebih lanjut 

INFO
instagram : hqibeautymalaysia
facebook : Ibeauty Malaysia
Hotline : 016-4120900 / 03-55243100

KAIO STUDIO

1 ulasan:
Assalamualaikum ,

Entry ni khas bagi korang yang tercari-cari photoghrapher hebat , meh qaseh  memperkenalkan kepada korang KAIO STUDIO , btw bukan calang-calang photog kaio ni atau nama sebenarnya Anwar Abdullah , qaseh memang suka tengok gambar-gambar cantik dan berkualiti .. btw ramai yg boleh hasikan gambar yg cantik tapi belum tentu gambar tu punya kualiti kan , kalau kita nak upah orang pun mesti lah nak yg sangat-sangat memuaskan hati .. ! Dan buat kedua kalinya Kaio Studio berkolaborasi dengan #kelabbloggerbenashaari ,kalau  tengok album family day kitorg baru2 ni dari Kaio Studia memang mantop ! boleh tgk di IG @kelabbloggerbenashaari

Tentang Kaio Studio
Serba sedikit tentang Kaio atau Anwar Abdullah ni , beliau asalnya dlm jurusan  hospitaliti dan pelancongan lulusan Management & Science University (MSU) . Mula karier asalnya sbgai pemandu pelancong berlesen dari Kementerian Pelancongan Malaysia pd tahun 2008 dan memang berpengalaman menguruskan rombongan dari serata dunia ~ perghh bestnye dapat keliling dunia spt Iran , Jepun Vietnam , China , Thai , Aus , Poland dan Arab. Tapi mcamana boleh trlibat dalam bidang photog plak ? haaa dan Kaio ni sebenarnya dah femes amos dah , beliau pernah masuk TV , majalah dan juga akhbar .. muda-muda dah berjaya dgn cemerlang gituh !

rupa-rupanya Kaio juga seorang blogger secara suka-suka sejak tahun 2009 lagi , dan mula aktif pada tahun 2011 .. dan beliau byk melibatkan diri bekerjasama dengan Harian Islam , Oh Media , I luv Tour dan hai blogger , dan baru2 ini dengan team kitorg kelabbloggerbenashaari .. thanx a lot ! 

sebenarnya pertama kali qaseh jumpa kaio kat majlis berbuka puasa di Picc ni haa dgn kelab blogger ben ashaari , pastu balik tengok video yg di cover oleh beliau .. memang cun habis ! 

Minat dlm bidang photography dan videoghraphy telah mmbuatkan Kaio terjun ke dalam bidang ini bermula tahun 2012 dgn jenama Kaio Studio. Pada permulaan nya Kaio Studio banyak mendapat prmintaan shoot video dan foto sekadar suka-suka seperti muzik video , filem pendek dan juga majlis2 perkahwinan , dan kini pada tahun 2015 kalau nak tahu Kaio Studio mula berkembang ke serata  Malaysia dan juga luar negera uolsss seperti Paris dan Cairo, Mesir untuk menjalankan tugasan video disana bersama selebriti dan pereka fesyen terkemuka spt Ezuwan Ismail dan Melinda Looi , mak oiiiiii hebat giler , terpegun jap den! 


Selain dari negera Eropah dan timur tengah , Kaio turut melakukan kerja2 photoghraphy dan videography di negara asia tenggara seperti jurugambar untuk syarikat Felda Global Venture yang ke Chiang Mai untuk lawatan teknikal ke sana . Selain itu Kaion juga pernah menghasilkan video korporat untuk tokoh perniagaan berjaya Malaysia iaitu Datuk Maznah Hamid yg di kenali sebagai Iron Lady ~ 

Bukan hanya industri fesyen dan korporat , Kaio yang juga meminati industri pelancongan dan berpeluang membuat liputan video dan gambar ketika ''Discover Thainess 2015" di Bangkok baru2 ini bersama Majalah Asia Horizon yg di jemput khas oleh Tourism Authority of Thai..

Selain itu , Kaio juga terlibat dengan acara fesyen dan artis2 tersohor tanah air seperti Dato Siti Nurhaliza ~ 

Bila Pertama Kali ke Legoland

5 ulasan:
Assalamualaikum ,
Wohaaa nampak jakun di situ , pertama kali aku jejakkan kaki di Legoland , so aku nak ceritakan sikit la apa perasaan , pengalaman mahupun keindahan dan juga keselamatan yang terdapat di Legoland , btw Legoland mmg heaven la bagi kanak-kanak dan jugak orang dewasa , memang bagus bawak family bercuti kat sini , lagi pun banyak gila aktiviti-aktiviti menarik sampai kan xcukup masa ..mana nak main aktiviti kat theme park lagi , water theme park lagi , pergh thorbaik la ... so berbaloi la dengan tiket masuk !

Tapi sedeyh sikit la sebab takleh nak konker semua game yg ada sementelah tengah pregnant kan , so husband dah warning tak boleh main lasak-lasak sangat , so kelip-kelip mata putih aku tengok dia atas nunnnn di awan duk syok ber ''roller coaster'' haha tapi takpe inshaaAllah ade rezeki boleh bawak baby main water theme park kat sini , syok aihh ~

Ni antara yang sempat di terokai oleh kitorang , penat jugak tapi best ! sebab masa main game ni tak rasa penat pun haaa lepas tu baru rasa penat la , sakit kaki la haha .. jom layan gambar jap okey ~


pon pon ! keretapi nak lalu nanti kang kena langgar .. penat berjalan boleh naik ni rileks2 kan kaki 


Aktiviti pertama aku jom naik bot ! selamat memandu bot , haha yang lawak nya ada orang tu tak boleh nak kawal bot beliau , nasib tak terbalik je .. kui3x tapi takpe staff kat sini akan menyelamatkan anda bila di timpa kemalangan , hehe tak bahaya pun .. just relax-relax santai2 dalam tasik gitu .. 

setiap budak wajib kena pakai jaket keselamatan ni .. good girl and boy ! 

 

jangan nak kibas2 tangan dalam air , fefeeling titanic pulak 

Next kitorang singgah airport jap nak terbang ke Dubai , best jugak sampaikan ada orang tu dok repeat sampai pening , weee terbang pusing-pusing , tapi kita boleh control la sambil kapal terbang pusing2 tu boleh control bagi naik atas dan bawah .. haaa 


 
 Betapa best nya naik benda alah ni nak bagitau korang semua , boleh lah tengok muka bapak budak tu .. mana lebih seronok .. si anak ke si ayah ? haha .. 
next nya game ni , aku memang tak main la game ni , sebab sekali turun tu dia kasi hentakan padu gitu .. hehe syok je tengok diorang .. jangan risau setiap tempat yang terdapat di sini memang akan ada staff-staff legoland yang mengawal ~

game ni antara game yang best jugak .. masuk dari kiri then keluar ikut gelongsor air tu ha.. so memang akan basah la baju korang .. lagi ramai naik lagi basah , tapi dont worry be happy sebab ada tempat untuk keringkan badan bila dah turun dari sini .. 

dino island ~ 

Ni lebih kurang roller coaster , tinggi gila baq ang ~ kalau yang lemah jantung tu toksah naik lah ye karang pitam kat atas sana hehe .. yang suka lasak jangan ketinggalan cuba game ni okeh !

muka cuak sebenarnya ni ~ kehkehkeh











kat sini pon banyak kedai2 yang macam dekat funfair , adohaaa punya la susah nak dapat bebear satu  ! hehe yg terer boleh lah main benda alah ni .. sobssss



kalau dah penat berjalan boleh lepak dalam ni , Lego Academy , lagipun dalam ni sejuk sikit ade econ .. bagi anak2 main lego puas2 ... bukan anak2 je mak2 bapak2 pun boleh turut serta .. 





Water Theme Park 
Aku datang sini yang ni paling aku tunggu2 , yahoo ! main air yuk .. syok ohhh mandi kat sini .. guard pun ramai , dan bab safety memang takde masalah .. life jacket sume ade di sediakan untuk kanak2 dan jugak dewasa .. so tak pandai berenang tak pe .. pakai je life jacket tu haaa .. then terapung la sampai besok pagi hehe .. tapi water theme park tak di buka pada malam hari .. 





life jacket yang di sediakan ~

shoe rack pun ade , takdela nampak tak kemas kan ..










setiap tempat memang life guard ada .. yang mengawal semua , kalau kira memang ramai la depa2 ni .. thanc a lot .. keselematan pun sangat penting di tempat sebegini , so thorbaik la Legoland .. life guard pun peramah2 je sume .. jiwa kanak2 gitu 










haa selebihnya layan je la gambar , nak tulis banyak2 karang bosan plak hehe , apa-apapun memang berbaloi datang ke legoland ni .. ade rezeki boleh repeat lagi ~ yeahh .. thanx you so much buat pihak legoland ! 





@2010 | www.qasehdalia.com