Perasaan bila pertama kali di tendang baby | My Pregnancy Journey

5 ulasan:
Assalamualaikum ,

Sejak dua menjak ni , loya dan muntah muncul balik tapi tak kerap sangat , maybe sebab makan terlalu banyak atau tak kena dengan tekak , buatkan rasa pahit dan payau .. tapi alhamdulillah dah semakin ok .. lagi-lagi musim jerebu ni , kesihatan kadang tak menentu .. nasib baik area rumah ni IPU jerebu tidak terlalu teruk .. btw kesian bagi korang yang tinggal di tempat yang jerebu teruk , lagi kesian kat anak2 .. papepun baik duk kat rumah je ok , kesihatan tu lagi penting .. 

Kali ni nak cerita perasaan pertama kali di kick oleh baby , omak aiii terkejut , fisrt kick masa aku preggy 4 bulan lebih .. ada sesetengah orang cakap terlalu awal kot baby tendang masa 4 bulan lebih .. tapi aku yakin itu tendangan pertama baby , dan sejak hari tu memang baby pun makin aktif .. Camne ek rasa bila di tendang ? haaaa tak tau la nak cakap macam mana , tapi perut rasa bergetar halus gitu , yang bergetar halus-halus ni masa tendangan tak power lagi , kick yang paling power memang rasa nak terkucil hihihi tapi yaAllah hebat kan kuasa Allah .. rasa nak menangis je huhuk


Kadang2 aku nak tulis benda2 gini kat blog, kadang2 rasa serba salah takut org fikir negatif dan doakan yang buruk2 .. maaf sangat tak terniat langsung , cuma nak kongsikan je .. doakan yang baik2 ye buat daku dan baby .. so far paling aku suka tengok bila baby aktif sangat sampai kan nampak kat perut , baby bergerak dari kiri ke kanan , kdg2 aku tekan dengan dua jari untuk bertindak balas dgn baby hehe , lagi galak dia tendang .. dan lagi mengujakan bila memang nampak benjolan kat perut , mungkin tangan atau kaki iyee .. ishh geram .. haha tapi kesian bila dedi dia letak tangan je , baby buat2 diam .. tangan dedi kasar kot syg , tu pasal dia pura2 tidur .. hikhik saje nak uji dedi dia 

Waktu2 macam ni orang kata , gunakan sebaiknya .. nanti bakal rindu dengan tendangan2 nya .. aku pun rasa makin sekejap je waktu berlalu .. rasa macam baru je kawen .. hurmm rasa sgt masa tu berlalu dgn pantas .. sobssss maknanya da makin tua daku .. hehe

Hati Berbicara : 
Hidup ni terlalu banyak magika , tapi sebenarnya semua aturan Allah , Allah dah susun cantik jalan cerita kita cuma kadang kita manusia biasa memang tak lepas dari buat silap , tak lepas dari rasa tidak sabar , mengeluh dan adakalanya kita salah kan Tuhan atas apa yang kita tak dapat , sedangkan ujian manusia itu berbeza2 , ada yg kuat ada yang rapuh ~ Allahu , aku selalu doa aku mampu untuk hadapi apa2 pun ujian Allah .. tapi ingatla sayang , Allah takkan uji hambaNya di luar kemampuan .. inshaaAllah setiap yg terjadi pasti ada hikmah , cuma kita yang masih belum nampak ,mungkin tergopoh gapah dalam menjadi org yg sabar ~ 

5 ulasan:

  1. Semoga baby n ibu sihat teruss..^^ mmg comel part dia singgul perut smpai berbonjol2 hehe cute je.. take care mak kemah.. smpai ktemu lg yer:))

    BalasPadam
  2. Takpe.
    sekadar berkongsi kegembiraan tu kan..

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum hehe seronok kn first time kick. Lpstu kick n kick n mngeras je bby. Dh ujung2 nnti lg kuat gerak n kdg rasa ngilu. Tgh tdo pon tjaga hehe

    BalasPadam
  4. assalamualaikum, serius nanti kita akan rasa rindu sangat !!! enjoy ur preggy 😀😀😀 semoga Allah permudahkan segalanya. insyaallah

    BalasPadam
  5. Hahaha kalau dh sarat pastu tgh tahan kencing, kena kick pulak. Terus rasa jap tu jugak kena kepit kuat2.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com