Kitar Semula Bekas-Bekas Goodies

9 ulasan:
Assalamualaikum ,

Alhamdulillah berpeluang lagi melihat dunia hari ni , hehe di sebabkan kebosanan tadi , aku pun merajinkan diri dok mengemas apa yang semak kat rumah ni , so banyak jugak bekas-bekas goodies yang terabai , kebanyakan nya botol-botol cute .. nak buang rasanya sayang , sebab kalau beli pun agak mahal jugak kan , so JANGAN ! jangan buang botol-botol cute tu ok .. baiklah kitar semula balik dan jadikan bekas-bekas di dapur , alaaa boleh lah letak bahan-bahan masak yang sesuai dengan botol goodies tu kan

So tadi dek kerana kerajinan , aku pun buat la lada jeruk tapi cari bekas2 yang sesuai macam takde pulak kat rumah ni , orang baru kawen ni memang banyak barang yang tak lengkap lagi hihihi .. baru lagi la sebab tak smpai setahun lagi kan , uhuk .. sooo aku jadikan botol2 goodies yang aku dapat tu untuk letak lada jeruk yang aku baru buat tadi , di sebabkan aku just guna cili yang kecik2 tu so muat la haaaa , xpayah lah nak beli bekas lain .. cute pun cute ok .. meh tengok antara bekas2 goodies yang ada di dapur den ..hehe

tadaaaa cili jeruk pun nampak tomei sangat bila berada dlm botol yg comei .. ekekeke

haaaa yang sempat di isi , ketumbar , asam keping , bunga cengkih , lawang semua letak je dalam botol2 goodies ni , sayang tau kalau buang , kalau nak buang jugak .. baik buang kat daku je .. banyak benda nak buat ni .. haha 

hati berbicara :
entry expresss ,, sambung masak zasssssssssssssssssssssss

9 ulasan:

Sue Izza berkata...

bagus umi,rajin loni hahaha tolong buatkan bleh? hehehhehe

safurara berkata...

akk pon banyak botol2 ni, good idea qaseh!

Saidila Abdul Rahman berkata...

selalu kumpul botol...penuh dah...memang guna untuk letak pelbagai spice , duit syiling , biji getah dan bintang....

paling banyak ada botol prego...tin sadin pun akak kumpul....ekekeke...

kalau nak cakap...akak bagi...

Sue Izza berkata...

umi terung tu bleh je bakar dlm oven tapi jgn lama sangat,bungkus dlm aluminium foil...

PinKy MoMMa berkata...

ya Allah rajinnnnyeeee qaseh oiii..cantik pula jeruk letak dalam tu hahahahaha

Hafiz Rahim berkata...

Tolong buat kat saya please.. tq. hehehe

Miss Moon berkata...

rajin nya dia guna balik botol2 nih
yerlah kadang nak buang pun sayangkan
akak pun slalu simpan botol pasta yg besar2 tuh

LM berkata...

Good idea.. Akk takda botol gini tp akk simpan dlm botol jem dan mayo. Sayang nk buang

Yan Ty berkata...

Mengisi masa lapang. Good and creative

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com