Cara lentikkan bulu mata dengan cepat | Beauty Tips

Assalamualaikum ,

Hari ni bajet 2016 pukul 3 petang, nak tengok ke tak , eh ! takde kena mengena dengan tajuk .. hehe btw internet dah makin semput ni .. adoha cepat betul kuota internet habis .. walaupun aku dah langgan 20gb sebulan haha .. maybe bila buat hotspot internet cepat je jalan kot .. padahal manjang tengok video :p 

Btw , hari ni nak bagi tips tentang kecantikan pulak .. bajet2 je kan macam MUA gitu , kalau nak tahu bulu mata aku ni memang sejak lahir lurus je , macam cantik je tengok mata orang bulu mata lentik gitu .. orang kata mata ni memang bawa seri muka , tengokla bila mekap , MUA akan highlight dekat mata , sebab dari kerana mata turun ke hati gitu .. dari kerana mata jugak kalau tak jaga senang2 je dapat dosa .. opss ingat tu .. 

Jadi bagi aku yang malas nak guna petua orang lama , tradisional , blablabla blerghhh ~ tak payah susah2 , guna kan alat yang canggih manggih tu haa , orang kata pakai la maskara kan , tapi bulu mata aku ni jenis lurus ke jalan yang benar , pakai maskara pun tak adanya nak lentik , kerass gitu jee haha , tapi jangan pulak cakap aku tak bersyukur dengan ciptaan ALLAH yang maha Indah ni .. sekali sekala alaaa perempuan biasalah kan kadang-kadang ada masa meroyan nak mekap , nak cantik jugak .. tapi bukan niat ke jalan yg salah ok ~ kalau ada suami , mesti lah nak cantik untuk suami .. 

tadaaaa ~ 
hehe guna je benda alah ni haa senang , rasanya semua orang tahu kot pelentik bulu mata ni , tapi laki -_- ada yang tak tahu , haha laki daku la .. siap nak cuba lagi , buang tebiat la tu .. 

so kepit je la macam ni ~ hati2 bila kepit sebab dulu pernah hilang bulu mata , haha terlebih kepit pun boleh putus ~ nasib baik tumbuh balik ...

Bila dah kepit-kepit nampak la sikit perubahan ~ haha tadaaa , lepas tu nak cantikkan lagi , boleh lah pakai eyeliner dan jugak maskara .. bagi nampak mata lebih galak .. macam ni simple mekap je , kalau nak heavy tak berapa pandai sangat .. kena belajar dulu lah .. haaa macam ni je la cara daku mekap 

biasa aku guna eye liner dan maskara dari silky girl je , dari dulu smpai skrg tak pernah bertukar eyeliner silki girl ni sebab senang kot nak guna , jenis liquid ..


hasilnya mata lebih berseri - seri , kalau nak keluar g event ke wedding ke , sesuai la mekap sesimple je .. kalau takat nak g kedai bawah rumah tak payah mengade nak mekap sangat , nak ngorat sape haaa hehe gurau je .. kikiki tu je lah tips merapu dari qaseh 

p/s : btw qaseh tengah cari foundation yang bila pakai nampak flawless , maknanya tak nampak sangat yang kita pakai bedak .. muka pun nampak licin je tanpa tompok2 bedak / foundation dan senang sapu kat muka , selama ni qaseh pakai krim safi je dari sekolah huhu , btw boleh lah share korang pakai foundation ape ye ! kita rasa nak tukar foundation .. hihihi 








3 comments

  1. At least Qaseh reti make up juga. Saya tak reti make up langsung.

    ReplyDelete
  2. alat lentikkan bulu mata dan mascara is a must have dalam koleksi mekap kan...

    ReplyDelete
  3. mmg mudah..heheheh..comel la qaseh ni

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..