Bila rasa mengidam ~

6 ulasan:
Assalamualaikum ,

Korang pernah tak rasa nak makan sesuatu , tiba je ia datang mengundang tekak , perut dan tetiba terluah ''erm sedapnya kalau dapat makan .......'' lepas tu mula la gtau suami nak makan itu nak makan ini , btw mengidam ni bukan org mengandung je rasa .. kadang-kadang bila kita dah lama tak makan sesuatu makanan tu , tiba2 je ia terlintas .. lantas pegi cari jugak .. bila dah dapat makan , fuh lega baq ang ! dan esoknya nak makan makanan lain pulak , haaa tu mengado-ngado atau pun nafsu makan .. hehe

Alhamdulillah sejak mengandung takde rasa nak makan pelik-pelik atau sesuatu yang di luar jangkauan minda , nanti kesian kat suami nak kena pergi cari kan , maaflah memang betul orang kata .. bila mengandung ni macam2 perangai ada , so suami kena la banyak bersabar ye , anak awak jugak haha.. tapi jangan ikut sangat ''peel'' time preggy ni , karang anak ikut pulak .. haaaa

So far , apa yang daku nak makan time preggy sume dapat , walaupun takdela terus dapat .. dan suami walaupun dia buat2 tak dengar tapi sebenarnya apa yang kita cakap dia amek pusing atau pun cakna .. siap tanya lagi , apa lagi yang nak makan ek , yang rasa nak makan hari tu dah dapat kan .. hehe alhamdulillah .. cuma haritu mengidam kek red valvet , lama dah tak makan , malam hari pulak tu terasa nak makan .. makan benda lain je muntah ... then bila dah dapat makan , muntah pun takde , dan sangat lega .. papepun terima kasih !
dalam banyak2 kek kat secret resipi , paling suka kek red valvet ! yang lain cepat muak .. tapi kek ni yaAllah sedapnya .. haihh kecurr kecurrr 

lagi satu suka makan tomyam kat secret recipe ni , sedap ! cendawan dia besau2 .. yummy haa yang ni umi nak makan , bukan baby kikiki .. ~ 

hati berbicara :
sekarang ni terasa nak makan tomyam kung kat putrajaya ,, uwaaaa pening laki den haha , alaa nanti pantang dah tak boleh makan sedap2 so bagi la peluang kan sebab tu berlakunya ''mengidam'' di kala ini , Allah tak kan membebani hambanya melainkan dengan hikmah2 yang indah  ~






6 ulasan:

  1. untung kalau mengidam ada yang nak layan.akak yg x preggy ni pun selalu mengidam...tp cari la sendiri...xde sapa nak layan tekak akak..sedey

    BalasPadam
  2. Sedapnya rv

    Akk ni kalau ngidam
    Mmg betul2 ngidam. Tak peknen tu teringin blh tangguh kalau ngidam mmg akk duk terkenang2 smpi terasa kat tekak ni

    BalasPadam
  3. haha..baru tadi baca cerita pasal mengidam ni..mengidam tu rasa membuak2 nak makan sesuatu yang kita tak biasa, tak pernah dan tak suka makan masa tak mengandung kan...kui kui...risau pulak nanti kalo mengandung mengidam nak makan sambal petai...ya ampunnnn!!!

    BalasPadam
  4. Tomyam kat SR memang fav. Tapi mahal la sikit.. kan dalam 19 hengget.. hahaa.. tapi pernah makan kat secret resepi caw. mana entah lupa... tak sedap. Rasa macam lain macam.

    BalasPadam
  5. dalam banyak banyak kek SR ...red velvet nih belum pernah makan. Ni dah nampak u kata sedap ...harus akak pergi tapau kejap agi

    n tom yam tuh ibarat terkena sumpahan hokey...balik balik mmg tuh je akak order hahahhaha

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com