TREASURE HUNT BLOGGER BERSAMA EPHYRA

14 ulasan:

Assalamualaikum ,


24.5.2014 tempoh hari  , aku telah menjoinkan diri mengikuti treasure hunt  bersama ephyra , aduhh sbnrnya tak yakin amat sbb si Qaseh dalia ni orgnya agak lembut haha poyo je  , tp dah di goda-goda oleh kaksue , join la jugak .. jap sblum brcerita aktiviti di hari kejadian haruslah kita berterima kasih buat pengasas ephyra , puan amiza amirudin dan team denai hati yang menganjurkan aktiviti syok mcmni , mls nak brsenam mmg ssuai la masuk aktiviti2 sihat ni , selain dari mengerat kan silaturahim sesame blogger .. Alhamdulillah qaseh bagi 10 bintang !
Team pulak main random je , baru je acah2 nak pilih geng sndiri haha oh ye sblum esoknya treasure hunt ada up status yang  berbunyi mcm ni ‘’esok treasure hunt , ni mesti menang’’ haha adakah qaseh menang ? moh le baca smpai abisss .. jeng jeng jeng , suspen

team 2 #glutathione 
ketua dah duk dalam kete , tak sabo2 nak berlumbaa ..


 So kitorang berkumpul kat puspanita , semua  7 team dan setiap team ada 4orang , so random team telah menakdirkan Qaseh , ujang , norfa lyana dan kak eyza iaitu team ke dua , nak tahu team kami nama apa ? namanyaaa KUNTUM , ok tipu je , nama team kami GLUTATHIONE power(nama salah satu bahan produk ephyra) ..yeyyy ok la satu team dengan ujang , wpun dia ni pembuli tp boleh pakai haha, n norfa dah kenal jugak siap prnah brcuti ke bintulu lg , dan kak eyza first time jmpa , kak eyza pun ok mesra alam dan smgt waja ..gituu~ qaseh pun dah tak ingat berapa task semuanya , tapi task2 agak memalukan kakakakaka , sebab selain dari seorg yg lembut Qaseh jugak seorang pemalu , huwahuwahuwa sabo je la 
haruslah mendengar penerangan dari abg ensem ni dulu , nanti tak dapat makanan

sebelum treasure hunt , breakfast penting , haaa nampak tak ephyra tu untuk kuasa power rangers !
are you ready ???? jom tgk task2 yg di berikan utk kami 

Task 1 kena bancuh 180ml ephyra dan buat instavideo , bab2 video ni den lomah sikit , dah la insta aku asyik keluar suara robot je , abis kena bantai gelak dengan bro hazman fadzil . terpaksa pinjam tab kak fiza fantagiro post kan video , huhu tq kak fiza wpun kita team bemusuhan . Boleh di kira team work jugak kan kan kan kan tapi ‘kalau’ menang tak jadi teamwork la ,  haha ujang pulak asyik nak membuli je kerjanya ..nasib baik tukang drive , kena buat baik2 nanti kena tinggal tepi jalan
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 




Task 2 , di beri satu kertas ,kertas tu pulak suruh kitorg cari nama spesies2 pokok kat Taman Botani , makanya team kami sampai paling awal ,*bangga jap*  berlari-lari anak mencari spesis2 pokok ..naik bukit , turun bukit , nasib tak tergolek je  , *dlm hati hekeleh senang sgt ni* haha sng la sgt , last2 tu dah hampir salah , Nampak tak kepoyoan trserlah .selesai.

Task3 , plak kena p klia2 , tq so much kat ujang , driver yang otai bab jalan sebab tu kena speed trap haha mantap gitu , dlm task tu , kena berenti tepi jalan dulu , selfie dengan BILLBOARD EPHYRA , haha hentam je la kan , berenti selfie tengah2 panas nasib tak kena hon ! selfie sekali tak menjadi , tak omeii laa plak muka kiteee , nak je selfie byk2 tapi kang terbalik billboard tu .. mati kena kejar dengan team lain  .. kalau korang lalu BILLBOARD EPHYRA , yg trletak di tepi highway plus brhampiran dgn exit BANGI , ingat kitorg k !  selesai kat situ task2 di klia2 menunggu , boleh tahan banyak nyeeeeeeeeeeeee ~ kena pulak cari STARBUCK , mula2 silap STARBUCK daaaa , besar amat KLIA2 ni jakun jap , huh STARBUCK pun ade dua biji ko , akhirnya jumpa mereka di situ , amboiii2 sedap minum ye bang , kami dah berpeluh ketiak .. tettttt


Kat KLIA2 , Antara task2 yang kami kena buat kena amik gambar ikut kreativiti depan board KLIA2 ,eh org panggil board ke ? kena selfie sekurang2nya 3 orang kat depan board tu jugak , kena listkan nama2 kedai yang ada kat situ , lepas tu kena cari makhluk asing , errr wargaasing , dan bergambar dengan mereka sekeping , bersama signboard ephyra , ini semua demi kaching ! fuh Tarik nafas jap … huwahhhhhhhh haaa lepas tu kena cari seorg warga asing lelaki memakai baju berwarna TURQOISE , dan buat instavideo terangkan apa itu ephyra .. makanyaaa kami jumpaak sama itukkk mat indon , yaa udah la enggak tahu enggak tahu , diam aja bisa ! ikutin ajaaa dong haha sumpah aku yg trgelak tgk video ujang terangkan kat mat indon ni , papepun trimakasih yaa pakkk .. senang kan itu dari enggak tahu suda tahuu ~

kreatif kan kami , xde lagi orang buat macam ni selain kami haha 

dalam ephyra treasure hunt banyak jugak task kena selfie 
psst : susah juri kuat selfie ni , ops ! 

kitorang belum cakap pape lagi , abg salleh ni dah setuju .. nampak tak power nya kami :p

Next task kena cari perempuan FREE HAIR berbaju TURQOISE , pulakkk dahhh , eh sabo je la , melilau gak cari .. akhirnya jumpa , ingat kan dia tak pandai cakap melayu , komfiden nya cakap mat salleh , #ohmyenglishhh , time ni aku plak kene terangkan , Nampak gaya mcm berminat , komfirm lepas ni dia pilih ephyra kan , hai akak .. mesti tgh baca blog Qaseh kan .. peace !
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 


Lepas tu kena cari 3 wargaasing pulakkkkkkk , still buat insta video tapi kali ni bukan terangkan pasal ephyra , tapi kena buat team cheer depan dorg , sumpah malu huwaaa nasib baik tak masuk tv , banyak sungguh dugaan di ketika ini , di takdirkan brjumpa dengan satu family india  , mulanya makcik2 famili dorg mcm ok tapi bapaknyaaa pulak reject , mentang2 la tak masuk tv kannn .. rugi la pakcik kalau tak boleh masuk blog qasehdalia.com ni haaa , tapi xpe bila bersabar dengan ujian org kata dapat penawar , haaha tadaa jumpa family india jugak tapi super sporting .. ok pakcik , kite cakap GLUTATHIONE ! pakcik ckp powerrr ! pakcik memang power rangers lah ! jgn gelak tgk video ni !

memang saja bagi terbalik ni haa
boleh tengok video nya kat insta , hashtag #ephyrateam2 

Task last di klia2 kena cari makanan paling pedas , huh pusing punya pusing , siap Tanya dekat kaunter pertanyaan , semua tak tahu nak jwap ape .. cari2 ASK ME , xde pulak kelibat nya … so cari sendiri je lah , kitorg beli pasta kot nama nya , kat JAYA GROCERIES , penjual tu kata pedas , kami pun rasa la , tak pedas sgt , pastu ada serbuk cili kat situ , agak banyak jugak kitorg letak , aku la letak plg banyak , tapi ujang tahan la pulok , takut berulang ke toilet katanya .. tapi last2 juri2 kata tak pedas langsung , Qaseh rasa juri dah tiada deria rasaa agaknya haha ampunnn :p eh lastly kena isi teka teki mat salleh , kitorang apa lagi GOOGLE je lah .. hihihihi

haaa dia ni laaa , ini lah dia yang kata makanan kami tak pedas , rasa nak LASTIK je BINTANG kat dia , haisy geram ni ! nasib ensem jugak , ada rupa mcm artis tak , ala lupa lak nama artis tu .. sorry tak single anak 5 dah kuwangkuwang


Akhirnya tamat task di KLIA2 ,yahooo lega ceq rasa ..~ sebelum tu singgah petronas hilangkan penat lelah , solat dan makan ! tq pengangjurr haruslah makan free .. nasi ayam ephyra special , eh ! pastu balik Putrajaya , patutnya naik bas tapi kami malas nak naik bas dan tak tahu nak parking mana , terus shoot ke booth ephyra di jom heboh , team pertama smpai kat sana setelah penat brjalan .. biasa la jom heboh dan hari belia memang jem teruk ! trpksa parking jauh .. smbil tunggu dorg smpat berehat panjang sambil minum ephyra , sedap rasa dia macam oren , org lain minum sikit2 je , Qaseh mnum sbotol .. sedapp !
kak fiza : lantak mung la nak amek gambar pong , aku dahaga sgt ni ! lari mcm kuda belang tadi , xmenang dop tahu la nok oyak gapo ! 
eh eh anak ujang pun ade , bagi smgt kat ayah dia ..

Dan kat booth last task kitorg kena buat , main bola sambil tutup mata , Qaseh ngan norfa tukang sepak bola , ujang tukang bagi arahan , sebenarnya aku tak dengar lgsung apa ujang cakap hahaha , sebab tu mcm org gila je rasa , duk sepak angin ! oh ye kami kena lawan team 7 sebab diorang team ke dua smpai , haha last word aku dengar ujang ckp , ang duk je situ qaseh , kojaq betul … tiba2 masuk angin ronado bagi sepakan hentam kromo dan akhirnya GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL ! KAHKAH kelakar gila .. tp xpe menang jugak , tu last task kitorang .. Alhamdulillah !  penat memang penat gila , tapi sumpah enjoy , dengan team yg sekepala dan teamwork yang thorbaik , kongsi2 wifi lagi , nak 100 post kat insta kan , haa dapat pun .. tq ujang , norfa dan kak miza …
 sebenarnya sepatah haram aku tak dengar , haha dah la bising gila , ha angguk je la qaseh sebelum kne ketuk ngan ujang , bukan boleh kira mat boroi ni , 
haaa yee yeee paham boss ! *curik gambar cik norpa*

Lastly keputusan pemenang EPHYRA TREASURE HUNT , brdebar gila ni sebab ada saingan sengit .. fuh Qaseh tanya ujang , menang ke tak wei kita hahaha , aku pandang muka ko , ko pandang muka aku . sengal ! akhirnya kami JUARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ~ teriak jugak la hari tu haha menjerit sakan , Alhamdulillah rezeki kami ..
Tahniah jugak team2 lain , tempat ke tiga kumpulan TOMATO , siap ada buah tomato lagi , mana ekau rembat haaa , tempat ke dua ACAI BERI (saingan sengit) hehehe dan tempat pertama GLUTATHIONE power … tq duta ephyra yg memeriahkan suasana dan jutaan terima kasih buat PUAN AMIZA yang super gojes ! dan semestinya TEAM DENAI HATI … sgt enjoy , terima kasih



Bagi yang tak tahu apa itu ephyra ? ephyra adalah produk kecantikan dan kesihatan , cantik sihat dan bertenaga , hari tu jugak dapat ephyra free , sebenarnya first time Qaseh minum ephyra , sebelum ni mampu tgk je kan , rasa dia mcm air oren , memang boleh telan punya , dan sesuai untuk lelaki dan perempuan , kanak2 4 tahun ke atas , ibu menyusu dan hamil 6 bulan ke atas .. dan produk ephyra semestinya halal .

Kalau korang ada masalah kulit berjerawat , berjeragat , berparut , penyakit kulit , gastrik, kolesterol , stress ,sembelit , asma , gout , menopause,  hormone yg tidak seimbang , alergik seafood, resdung , penyakit gusi , demam , mslh tidur ,lesu , jangkitan pundi kencing , mslh buah pinggang , kanser , migraine , sakit kepala , nyanyuk , darah tinggi , kencing manis , tiroid dan banyak lagi , korang boleh cuba mengamalkan produk ephyra ni , inshaaAllah ada perubahan

Nak tahu lebih lanjut boleh layari
insta : @ephyra2u




JUBAH CANTIK DAN MURAH DARI INSTAGRAM BY_RH

9 ulasan:
Assalamualaikum ..


 Assalamualaikum ..
mana ye nak cari jubah2 yang sesuai dengan cutting badan , menutup aurat , tak nipis , tak panas .. haaa meh sini qaseh nak share jubah yg sgt selesa ..
#ootd kali ni qaseh menggayakan JUBAH PLAIN NURA by BY_RH (instagram)
 
qaseh pakai saiz S almaklumlah kurus kering , sebenarnya risau jugak takut ukuran dia besar , biasa qaseh beli jubah even saiz S pun , agak besar jugak di badan , tapi ukuran dari by_rh ni memang memuaskan hati , cutting kembang ke bawah , dan ada butang kat dada , menyenangkan sangat bagi ibu2 yang ingin menyusukan anak yee
material - kain koshibo
cutting - A cut jubah
tangan getah 

kaler , banyak pilihan kaler , biru , kuning , merah , hitam , kelabu , haa nak keler ape ?korang boleh lah pilih sendiri nak kaler ape , tapi kena cepat oder sebab hurmm sekejap je dah tutup oder , nasib baik la gua sempat rembat , nak beli lagi satu semalam tapi dah tutup oder la plak.. bencik ! 

 jubah ni sesuai nak pergi mana-mana , event ke , kenduri ke , majlis cukur jambur , terawih , haaaaa semua sesuai lah .. 
ok selamat membeli ye , untuk photoshoot pun cantik , feeling2 sgt kan uols , yang pasti berfesyen biar lah menutup aurat , cantik di pandangan manusia juga cantik di pandangan Allah , inshaaAllah .. semoga Allah redha .. tq by_rh 

nak beli ? follow lah instagram by_rh 


FLORAL MASK | MASK BAGUS UNTUK MUKA

3 ulasan:
Assalamualaikum ..

hari ni aku nak kongsikan tips kecantikan , eh boleh di kategorikan penjagaan muka tapi tak guna banyak kos , murah-murah saja , pernah pakai mask kat muka tak ? tak kisah la mask yang berair tu ke , mask yang warna hitam ke , mask yang warna putih ke .. tapi tak berapa nak berkesan sgt , lebih-lebih lagi nak buang bintik-bintik yang menempek kat hidung , sampai rimas betul nengoknye ! hurmm aku selalu jugak la buang bintik-bintik tu dengan tangan , picit-picit sampai merah hidung dah boleh ganti badut-badut yang ada .. 

tapi sekarang dah tak guna tangan dah , sebab dah jumpa mask yang sesuai , FLORAL MASK DIAN PIXY  yahooooo dan mask ni wangiii sangat , sampai kan tak nak buang dah , kalau boleh nak je tido pakai mask ni sampai besok , haha dan takde la takut sangat tengok muka sebab mask ni warna ungu ! yezzzaaa ungu ye bukan warna hitam , kekekeke kalau suami tengok pun tak terkejut punya lah eh ! hencik somi pun boleh tumpang sekaki pakai mask ni tawww .

kalau pakai mask yang hitam orang cakap orang minyak 
kalau pakai mask warna ungu pulak orang akan cakap org cantik 
(pantun sukahati)

kelebihan yang aku dapat lepas pakai 
-first2 bau dulu , haha wangi , dah namanya floral , lavender pulak tu 
-tempek-tempek seluruh muka , bagi penuh , lepas pakai tu sedap je macam berangin pun ye jugak , haha terus lentok , aku paling suka sebab bila dah kering , nak cabut mask ni dari muka tak sakit sangat , kalau aku pakai yang jepun tu sakit nak mampusss ,smpai berair bijik mata 
-lepas pakai banyak bendasing melekat kat mask tu , xcaya nnt try zoom , ngeri pulak wa tengok 
-lagi satu haa mask ni lepas pakai , muka pun jadi lembut . waaa halussssssssss

xcaya try tengok , haaa dah try memang tak nyesal lah beli , apaaa citaaaa ~ syok kan 
macamana nak dapat kan ?
ok hari tu aku dapat kan dengan businnesswoman yg super cantik dan baik hati kalau korang nak boleh wasap / meseg 
cik miza - Sms/whatsapp 010-2205962

Oh ye , harga dia pulak 


Promosi Harga Retail RM39.90 . Guna kod 'qaseh' anda dapat harga RM33.90

oh ye , saya dapat free gift buku yassin yg comel , alhamdulillah 



LEPAK TAMAN BOTANI WITH CARDIGAN KIMONO LABUH

7 ulasan:
Assalamualaikum ..

Selamat tengahari , semalam lepak-lepak alamanda dengan budak-budak kesayangan aku , budak lepas spm , di sebabkan salah sorang dah nak balik pahang , even pahang dengan putrajaya bukannya jauh sgt pun tapi aku pasti jarak jauh ni pun memang membuatkan masing-masing dah susah nak berjumpa , so lepak la dengan dorang seharian ... lepak alamanda tengok wayang spiderman untuk ke dua kali nya , layan je la ~ lepas tu pergi taman botani jap , suka lepak sini .. cantik !

#OOTD semalam , dress harimau bintang labuh , tshirt hitam sebagai inner , dan cardigan kimono labuh , wajib pakai inner sebab cardigan ni nipis nanti terbayang-bayang pulak di sebaliknya , lama dah aku beli cardigan ni dekat time square je , harga lupa pulak , dalam rm60 lebih kot ..
pergi untuk kenduri pun sesuai kan ..

maaf la , perangai mcm budak2 sikit haha ni sape yang lepas spm pun tak tahu , eceh bujet muda plak padahal dah 26 tahun ok ! 

ini lah tini , last day jumpa dengan dia , waaa lepas ni mesti kaksue rindu tini , tempat buli , tempat merajuk , kauter pertanyaan , peneman g toilet , peneman g surau , tempat ceramah , selalu kena marah ngan kaksue padan muka ! selalu kena tarik telinga , rindu main binggo dengan calculator , usik2 dia dengan adan .. will miss u sayang , jaga diri baik2 , jangan gatal2 , jgn malas2 , belajar elok2 dan jangan lupa kaksue .. ! yang pasti bila ingat kaksue dengar la lagu yang kaksue bagi tu ye , haa suwit kan akak mu ni haha ..



last words 
kaksue minta maaf andai sepanjang kita berkenalan , banyak lukakan hati , guriskan hati tini , u know me ! kaksue pernah muda ! haha .. jaga diri baik2 , takmo pakai baju singkat2 , jadi muslimah yang cantik luar dan dalam , takyah fikir lagi lelaki , tumpu pada study , kaksue takpe , kaksue dah nak kawen hahaha , love u muaxxxx :') 

biasalah , dalam hidup kita akan jumpa banyak orang , datang dan pergi ....semua itu automatik jadi kenangan kita , untuk di kenang , untuk di lupa , terpulang ~ tapi selagi ingatan tetap utuh .. kenangan itu tetap ada .. kadang ia datang menjengah ~ rindu .. pasti ada , life must go on ...





No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com