Hari 5 : 3 Luahan Hati Untuk Bekas Kekasih

29 ulasan:
Assalamualaikum , cabaran 30 hari kelabbloggerbenashaari , task ke 5 .. hurm dlm byk2 task .. task ni yang paling susah , debor angat kite haha .. 3 benda yang ingin diluahkan pada bekas kekasih

So tukar kpd nama panggilan 'SUE` utk task kali ni sebab dia panggil gitu .

First thing sue nak ucapkan tahniah atas kebahagiaan awk sekarang , sweet gitu . untuk benda2 yg dah lepas , tq sebab pernah simpan sue dalam hati awak even sekejap .. best kan masa kita hanya sebagai kawan .. rindu nak jadi hanya sebagai kawan .. taknak lebih dari tu .. sumpah xnak lebih , tp adakala terbuai oleh perasaan ingin di syg dan di cintai ,.. tq caring psl sue dulu .. sue hargai semua .. lebih2 lg bila sue pengsan di tempat awam .. tq bawak g hospital even awak tgh makan nasi masa tu , dgn tgn yg tak trbasuh haha . Ingat balik rasa kelakar pulak . Auchh ni mls nak ingat benda2 lepas ni !

Kedua , of course perasaan sakit tu ada bila dapat tahu awak curang , sakit sgt ... gila tak sakit ! haishh tetiba rasa mcm bodoh pulak .. haha apsal la aku terkapel dengan hang . Bengong! Eh terkasar pulak . Maafkan saya haha .. tapi sue dah lupa pun sebab nak marah ke nak sakit hati ke , xde kuasa .. hanya mampu serahkan segalanya pada yang maha kuasa .. bukan di tgn sue utk menghukum sesiapa wpun hati berdarah .. tetap bukan di tangan sue.. sebab sue percaya Allah tu maha adil .. Dia buat yg terbaik buat hamba2Nya .. yang tercantik aturan untuk hambaNya .. kan ?? Kita pun dah makin dewasa .. walaupun awk tak sesal dgn apa yg awk buat . Sue tetap brterima kasih .. mesti saat ini andai awk baca .. mesti awak ketawa trbahak2 sebab brjaya main kan hati sue .. nk tumpang ketawa trbahak2 gak haha

The last one , saat ini hati sue dah lupakan segala2nya , betapa cinta beruk makyeh ini akan di buat koleksi lawak pada masa tua .. haha .. dan ini lah luahan yg plg ikhlas sue nak bgtau .. sekarang lebih baik dr dulu awak , dlm kesakitan tu awak ajar sue untuk bangun , walaupun makan masa tapi berbaloi dengan apa yg sue rasa skrg , brbaloi dengan apa yg sue dpt skrg .. betul org kata , bila kita kehilangan sesuatu Allah gantikan sesuatu itu dengan lebih baik .. sue nak je share psl benda ni mcm kita jd kawan dlu .. tanpa perasaan apa2 pun .. borak sbagai kawan .. bertanya ttg kbhagiaan msg2 .. doakan sue ye :') .. sue dah lama maafkan awak .. dah lama lupa , skrg perasaan sue pd awak kosong .. Allah dah bagi msg2 apa yg trbaik .. jangan risau dia jaga sue dengan baik :') tak pernah sue rasa di layan bak seorg puteri keh keh keh .

Buat hencik tunang , kisah2 lama ni taw jangan fikir bukan2 pulak . Taulah tgh stalk haha
Terpaksa buat ni haha .. and you are always in my heart .. walaupun awak bukan cinta pertama .. tp awak cinta terakhir saya hgga hjg nyawa . InshaaAllah :') . Sweet plak dahku kahkah .. bye !!!!! Sape nak muntah , angkat tangan .



sentimental ni ada masanya bagus , ada masanya tak .. bila kita trlalu brpegang pd masa lampau kita lupa yg sbnrnya kita boleh bergerak ke hdpn .. kita lupa yg msh blum trlmbt utk kita plih jln yang lain ..
its not about second chances but this is about choosing a totally different road ..  and u will get ur happiness ..

29 ulasan:

Mama Myja berkata...

Perkara yang lama jangan dikenang. hehehe

Salam Perkenalan dari mamamyja.
Jemput singgah, komen dan follow

CABARAN HARI KE-5

mohd azmi berkata...

Sue tu panggilan bekas kekasih erk... Hahahahahha hencik tunang, tgk dia ni... Masih terngiang ngiang la tu... Hahahahahah

fizafantagirO berkata...

nk tulis gini jugakk, haha tapi tak bolehhh :p

nway, tahniah qaseh, sbb jadi wanita kuat! hikss

Tentang Kita berkata...

kita pilih utk berbahagia

irrayyan berkata...

cinta beruk makyeh. hehe. lama tak dengar beruk matyeh. hehee...

Yan Ty berkata...

Sejuk hati jap baca entri Sue.. eh Qaseh bukan nama sebenar.

Farah Waheda Wahid berkata...

yang penting kita move on...

Iena Eliena berkata...

smg berbahagia dgn enchek tunang :)

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata...

Walaupun luka dah sembuh, parut tu masih ada sikit2 kan kak sueee.. ehhhhh kak Qaseh.. ekekekeke

Emas Putih berkata...

penuh perasaan SUe menaip hehe

Anizz Annisa berkata...

cool je ye.. bgus2.. kite boleh bangkit dr mase silam.. :)

Nurfarahin Zainuddin berkata...

ending part tu very true! walaupun perit, ambil hikmahnya, perlahan-lahan hilangkan sakit yang pernah terasa. Allah dah merancang sesuatu yang lebih baik!

Wenwink Kidu.Duki berkata...

setuju dengan you...
its about choosing to down or going up.. done follow u

Ummi Zarra berkata...

soooo suitttttt lh dear.. moga kekal bhgia hgga akhrnya...

miminadam berkata...

nasib baik sue strong. huhu

Nazlee Ismail PCL berkata...

Sue yg jujur dlm rerami peserta yg pcl baca.. ehh Qasih kini dah bertunang, hati² dalam memenangi hati lelaki.. sikit calar tetap terasa pedihnya.

Mohd Azfar berkata...

eleh..dr story dh tau igt lg cinta lama...

Zana Hassan berkata...

Yg last tu..sweet sgt ^^..

careno berkata...

Nangis la si dia baca luahan sue ni...

Lisa Nurulain berkata...

Benda lepas jgn dikenang biar macam angin sepoii sepoiii

Hanim Hashim berkata...

Sweettttt sangat :)

Nurramizah fadzil berkata...

sue pengsannn? tempat awamm?? perghhh..hebat berlakon ni..haha gurau ek sue.. :p

TunSha Ayunie berkata...

hihi... sopan ja ayat naaa... tapi best.... ayat last tu pun best.... tapi betul, sue yang paling jujur buat cabaran ni :)

::EIDA:: berkata...

panjangnyaaaaa qasehhh.. eh silap sue. kekekekeke

www.idabaharum.com

::EIDA:: berkata...

panjangnyaaaaa qasehhh.. eh silap sue. kekekekeke

www.idabaharum.com

yaya_flanella berkata...

Entry pertama yg yaya baca dengan perlahan dan mendalaminyaa.. hee.. :')

Dalia berkata...

hehehe so suwittt... mcm dalam drama plak... :)

Shark Kay berkata...

adat orang bercinta.
ada pasang surut:)
terima walaupun pahit.

Eraz Fadli berkata...

Tentang curang tu, mesti akan diingat sampai bila-bila kan..

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com