Hari 4 : Buku Kegemaran Qaseh Dalia


Assalamualaikum , cabaran 30 KelabBloggerBenAshaari dah masuk hari ke empat , tiba masanya untuk task ke 4 .. task kali ni bertajuk BUKU , bagus bagus ! Saya suka baca buku , hari2 saya baca buku .. so task hari ini ..  BUKU KEGEMARAN ANDA .. lets go !



Buku PUISI TEPI JALAN DARI PENULIS FYNN JAMAL (RABAK LIK)
Puisi adalah eskapisme aku. Dunia dimana aku boleh lari dan bercerita tanpa perlu menumpahkan semua di dada . Frasa2 tergantung menyelamatkan maruah aku dari terus lalai menceritakan semua

Kita semua ada rahsia . Dan puisi adalah peti besi aku *diam*



Buku DESATURASI MERAH JAMBU dari penulis LADYONE MOHAMED (DUBOOK PINK)
Warna yang perlahan-lahan memudar menjadi kelabu dan akhirnya hitam menggelapkan seluruh cerita kita


Buku DIMANA DIA DI HATIKU penulis oleh PAHROL MOHD JUOI (KARYA BESTARI)
ALLAH itu amat hampir , tapi kenapa aku masoh meminggir ? Akalku alpa berfikir , hatiku lupa berzikir


Buku KELABU penulis NADIA KHAN (FIXI)
Senang kalau hidup dalam dunia hitam putih , baik buruk , betul salah , cinta benci , lelaki perempuan

15 comments

  1. buku aku kau tak beli ke..?? penulisan aku bagus tau

    ReplyDelete
  2. Fynn jamal tu penulis buku rupanya....

    saya masih lagi back-date.. ikut jejak Qaseh ler cabaran ni...haha

    ReplyDelete
  3. Gambar semua ngan buku... Ko ingat aku caya ke ko suka baca buku??? Haha

    ReplyDelete
  4. puisi.. susah nak faham. org2 yg mendalami mesti cepat fhm maksud tersurat dan tersiratnya kan

    ReplyDelete
  5. Cantikya gambar qaseh.. Haha.. padan la awk ni putis orgnya..suka buku mcm ni..hee..good

    ReplyDelete
  6. Lagi kaki novel, memang tabik la Qaseh.

    ReplyDelete
  7. huwaaaaa buku ape qaseh baca tu.... tak tahuu punnn...... ;(

    ReplyDelete
  8. semua bukunya puitis2 belaka.. :)
    teruskan membaca...mana tahu leas nie awk pulak jadi penulis buku...:)

    ReplyDelete
  9. wow..
    rasanya memang terbaik koleksi qaseh nie.
    shark mmg x larat ler nak baca novel2 nie.

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..