Hari 2 : 5 Cara Memenangi Hati Qaseh Dalia

26 ulasan:
Cabaran 30 hari untuk hari ke dua adalah berbunyi seperti ini | 5 CARA MEMENANGI HATI ANDA | #KelabBloggerBenAshaari #EntriKelabBloggerBenAshaari

Amboiii cabaran untuk hari ke dua ni agak seronok sikit , macamana la nak tekel hati aku ni ye , aiseh senang je sebenarnya nak tekel hati seorang perempuan yang bernama Qaseh Dalia ni .. nasib baik nak 5 cara je , kalau tak tak tahu hati ni nak pilih sape nanti haha ok jom baca 

1. MATANG
Pertama sekali nak memenangi hati aku , aku suka tengok seorang yang matang , bukan pada ke poyo an nya tapi dari nasihat nya .. tak kisah lelaki or perempuan .. nasihat ni kadang org suka bagi dlm sindiran . Sila terasa sila terasa ? Haaa get lost . Mmg cari pnyakit . Sebab aku suka nasihat yg lembut tapi meresap .. sardin girl kata kan 


2. MINAT SAMA
 Cerita psl buku .Sebab aku minat buku-buku genre puisi keras , novel , buku motivasi .. yang pasti suka share2 tentang buku .. bawak pergi ke kedai buku lagi bagus ..haha orang2  macam ni memang aku suka senangi .. sebab rasa macam ada keserasian kat situ



3. BERSENI
aku seorang yang suka bergambar .. suka kan gambar yang cantik.. lebih2 lagi bila org yang ambil gambar tu pndai ambil gambar .. jadi koleksi gitu .. share gambar2 cantik pun dah buat aku tersuka dan rasa macam nak stalk hari2 je gambar2 dia .. bergaul dengan orang berseni kita pun rasa macam acah2 kreatif jugak .. banyak idea , lebih terbuka ..



4. POSITIF
Berkawan dengan orang positif buat diri kita rasa positif jugak .. rasa mcm ada semangat dalam diri .. so kalau kita rasa serabut ke tension ke ade org2 positif di sekeliling .. nak stress pun tak jadi kan .. org2 yg always positif nun dpt memenangi hati iols ni haaaa .. 

5. GILA-GILA
Yang terakhir sekali , aku cepat masuk dengan orang yang perangai nya gila2 . Sebab aku agak gila bila kenal lama .. bila berada dalam lingkungan orang mcm ni , dia akan terima kita seadanya , xmalu nak kawan dengan kita . Tak payah nak behave bagai . Dan yang buat aku senang dengan orang macam ni .. tak perlu serius sangat ..boring ! dalam lawak pun boleh nasihat .

Hati berbicara :
Hihihi seronok leh luahkan perasaan melalui task .. kita tunggu hari ke tiga pulak ok ! 

26 ulasan:

Farah Waheda Wahid berkata...

positif dan gila2 tu mungkin yer akak, tapi berseni tu, tak berapa nak berseni sangat...ekekekeke....

Hafiz Rahim berkata...

Okay tak sindir qaseh. Hehe

Yan Ty berkata...

akan ku cuba tuk memenangi hati mu....

Dkna Abza berkata...

tahniah untuk 'dia'sebab dah penuhi 5 syarat ni hehehee

Lea IsNawi berkata...

gila-gila xpe..jangan gila sudah..hehe

blogkarot.blogspot.com berkata...

Okey

Angah Judin berkata...

yg lain lulus tapi saya tidak gila.. errrrkkk, xdapat la memenangi hati qaseh..

hahahaha

Cik Sue berkata...

ooooo gilaaaaa hahahahhaa wekkkk

Mohd Azfar berkata...

patut la kau syg aku hahahaha

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata...

Hahahaha gila gila tu boleh kamceng dengan ena.. yeahhhh.. hehehe

Hafiz Hafizol berkata...

Boleh geng nie. hahaha

Lisa Nurulain berkata...

Yang gila tu akak.. eh. Gila2.. :p saya juga suka novel. Nak pinjammm

Hanim Hashim berkata...

Ni lagi sorang suka gila². Berseni akak tk reti, bersuci reti la! Haha

Nazlee Ismail PCL berkata...

Pcl tak gila gila remaja...lambat la ea nk mesra dgn qaseh ni. Hurmm..

Fatin Bella berkata...

Patut la kita ngam. Sama sama gila rupanya. Hahaha

Elya Roza berkata...

Best kawan dgn org kepala gila gila ni.. Tiap2 ari gelakk jee

mohd azmi berkata...

Xleh kawan ngan qaseh cmni.. Sbb qaseh org gila...

Shiqin Sunshine berkata...

Utk boboi ke gegel entry ni... Hoho... Berseni ye?... Ehemm >___<

careno berkata...

Xnak la tawan qaseh... gila...

Eraz Fadli berkata...

Gila gila paling best..

zulhilmitempoyak berkata...

kita dah saling memahami ni.. hehehe

Daus Redscarz berkata...

a daus dengan qaseh blm gila-gila lagi.. takut.. qaseh garang :p

Fazrol Amer berkata...

Gila juga rupanya...

yaya_flanella berkata...

Setuju..berkawan dgn org positif..dan qaseh salah seorang kawan yaya yg positif wlpn tak selalu jumpa i know you are a good girl :)

dikbee berkata...

Suka amik gambar gak tp pastu peram gambar dlm lappy... Haha

Shark Kay berkata...

rasanya xdek masalah kot.
cuma nom 5 tu susah sket nk praktik.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com