SHOPPING RAYA 2014 ANAK-ANAK ATTAQWA | PROJEK IQRA | PUCHONG

11 ulasan:
Assalamualaikum , alhamdulillah 6 hb 7 , qaseh berkesempatan menjoinkan diri mengikuti program oleh Projek Iqra iaitu SHOPPINGRAYA , kiranya pengalaman qaseh yang pertama , serendah-rendah diri qaseh nak mintak maaf sebab dah lama tak join kelas rakyat ATTAQWA sebab hari minggu qaseh kerja , minggu ni je dapat free , so rebut peluang keemasan ni mengikuti #shoppingraya2014 oleh #projekiqra dan bertugas sebagai mediasosial  , time kaseh sgt dengan chekmie , oh ye kalau korang nak tahu apa itu Projek Iqra boleh baca kat sini TENTANG PROJEK IQRA dan juga KELAS RAKYAT ATTAQWA

#kelabbloggerbenashaari petugas mediasosial 

Program shopping raya team Projek Iqra dan Sukarelawan 2014 bermula pada 5 Julai , dan rumah anak yatim yang terlibat ialah rumah Khairiyah , Klang dan juga rumah Gemilang, Sik Kedah , dan hari kedua 6 Julai di rumah anak yatim Attaqwa , Puchong + asnaf dan keluarga miskin area puchong , alhamdulillah bersama sukarelawan2 yang lain , semoga usaha korang semua di berkati Allah , besar pengorbanan korang , qaseh tabik spring pada team Projek Iqra, ustazah dan ustaz , ummi dan semua yg trlibat yang sedaya upaya menggembirakan anak2 yatim yg sgt bertuah ni .. alhamdulillah 

 untuk para sukarelawan , mendengar taklimat dulu sebelum program shoppingraya bermula 

 ummi yang bertungkus lumus dalam menjaga hal ehwal anak2 di Attaqwa 
 sebelum program shoppingraya bermula ,setiap anak-anak akan di pakaikan tag ni , tag ni akan di tulis dengan nama sukarelawan dan nama anak2 comel trsebut 
anak comel ni nama nya Nur Habah , haha ada bibit2 kelakar tadi , bila dia tengok tag dia kat tangan , lepas tu dia ckp ''nama kita habah bukan ain , muka cuak je ,dah nak g tukar tag dah , then cakap kat dia , ain ni nama akak sukarelawan yg jaga habah nnt , nama habah ada kat belakang tag tu , pastu kemain senyummm comel balik .. hilang dah muka cuak td yee , hihihi 

anak2 ni memang mudah mesra dengan orang , kena pandai bercakap dengan diorang , pandai gaya ... lagi2 bila nampak henfon haa kemain semua duduk atas riba ye hihi 



try cari mana qaseh , haha dah bertukau dengan depa , di ribaan tu adik Nik Nur Alya , masa ni dia tengah amik video dia sendiri , ''hai nama saya alya , cita2 saya nak jadi pembuat kek '' nnt boleh lah kak qaseh rasa kek alya nnt , ameen semoga trcapai cita2mu dik alya .. asal dari kelantan :)

opss mawardi yunus dah ada anak gitu , adi dah ssuai sgt tu haha

bakal-bakal imam , bakal ketua keluarga dan pemimpin , semoga jadi anak2 yg soleh ..

mawardi yunus salah seorang abg mereka yang sgt rapat , ada sampai menangis2 , merajuk nak bermanja dengan abg adi ni , dia memang pandai layan karenah budak .. thumbs up adi ! 
anak2 kat sini teridiri dari golongan perempuan , linkungan 6 tahun - 17 tahun , seramai 45++ orang , lelaki pulak berumur dari 7 tahun- 16 tahun seramai 35++ ..

TEAM PROJEK IQRA 

mereka la orang2 kuat Projek Iqra , kagum sangat dengan mereka , yaAllah alhamdulillah masih ada lagi orang yg sanggup habiskan masa , tenaga dan duit untuk anak2 yatim yang sgt memerlukan bantuan , kak pah tak hadir tadi ada urusan di tempat lain 
Maman Solleh, Suhaimi Abdul Manan dan Sharifah Sharina Syed Aswad


 Ustazah Norhayati yang menjaga anak2 yatim di rumah Attaqwa 
 sukarelawan yang turun padang berkongsi tenaga untuk anak2 comel ini

 taklimat sebelum pembahagian anak2 bersama dengan kakak dan abg2 sukarelawan
''alamak nak shopping apa la ni '' hehe
Shopping raya 2014 untuk anak-anak di rumah Attaqwa bertempat di MYDIN USJ , terima kasih buat pihak mydin yg sudi beri kerjasama , setiap anak di beri rm150 , untuk mereka memilih apa yang mereka mahukan

Kempen TAJA SHOPPING RAYA 2014 Setakat 04/07/2014 :-

BERBAKI lagi 147 lagi anak anak yatim, miskin dan asnaf perlu DITAJA 

* 403 anak anak ini sudah ditaja, 
* jumlah keseluruhan yang mengikuti program ini adalah 550 orang 
Bantu kami untuk mengembirakan mereka  dgn melaksanakan program ini seawal Ramadhan.

Taja 1 pelajar : RM 195 sahaja 
Utk salurkan tajaan anda, sila lakukan transaksi di sini .

Atau , (alternatif) ke :- 
Akaun : Maybank 
No.akaun : 564810504003
Nama : Persatuan Kebajikan Projek IQRA' SeMalaysia
emailkan : info@projekiqra.com
Letakan nota : Shopping Raya 2014
Utk maklumat lanjut, 
Hubungi :-
1) solleh : 017 670 2033
2) sharifah : 017 274 8904
3) suhaimi : 019 217 5597

















adik shawn , dia taknak dengan orang lain , dia nak dengan abg dia ni sorg je , hihihi 











saya seorg pemalu >.<


''akak ni selalu amek gambar saya , malu la saya haha''




banyak lagi gambar dekat fb , boleh tgk kat sini ye .. klik sini , alhamdulillah semua berakhir dengan lancar , sebenarnya sangat best bila turut serta dalam program sebegini , memang best . dan buatkan kita lebih bersyukur dengan apa yang di beri , sedangkan di luar sana ramai sangat yang memerlukan bantuan untuk meneruskan hidup masing-masing .. perasaan sebak tu xyah kata la , memang ada , sebab tu qaseh tak bertanya isu2 sensitif kat anak2 di sini , qaseh takut , qaseh yang tak tahan menahan kesdihan .. yaAllah berkati lah usaha team projek iqra , semoga anak2 di sini sentiasa hidup dalam kegembiraan , berjaya dunia dan juga akhirat .. take care adik2 :)

#teamiqra yg lain #sukarelawan #kelabbloggerbenashaari




dua orang ni pun shopping jugak , haha qaseh pun ada tershopping sikit :p


last but not least , comel !!!












11 ulasan:

  1. mawar tu mcm ngah menyusukan baby je uhuk2. seronok.. team den paling cepat sampai umah :D

    BalasPadam
  2. hamboihhh esaited adi ngan jeeb.haha!

    BalasPadam
  3. oiii oii.. ahhahha. seronok btol semalam

    BalasPadam
  4. meriahnya... seronok tgk diorang happy...

    BalasPadam
  5. meriah sesangat iolss is suka tengok diaorang happy...

    BalasPadam
  6. terpancar rasa kegmbiraan diwajah mereka.. alhamdulilah

    BalasPadam
  7. bestnyee dpt join program cmnii

    BalasPadam
  8. Tahniah Sis sbb involve dalam program-program kemanusian macam nie... Moga Allah membals ajasa baiak kesemua sukarelawan dd dunia nie... Amin..
    Jemput singgah dan support GA saya ye nanti..
    http://ummudd80.blogspot.com/2014/07/ihya-ramadhan-giveaway-by-ummudd80.html

    BalasPadam
  9. Terbaek.. kalau la program2 camni ada dibuat kat sini dpt gak join. kalau x silap kwn saya sorang ada join.. Shairazi.


    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" kalau belum join.. tQ

    Like page "Ejulz Blogshop" jika sudi.. Terima kasih

    BalasPadam
  10. Cantik gambar-gambar shopping raya 2014 projek iqra ni ehh ...

    Saya baru je tulis kat blog. :)

    www.hasrulhassan.com

    BalasPadam
  11. qaseh pergi tak ajak pun! hahaha :P

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com