WARUNG BUNIAN / TAPAK SULAIMAN | FOOD REVIEW

10 ulasan:
Assalamualaikum ,

Tempat makan best Sg Merab Bangi | Warung Bunian | pernah terserempak dengan bunian ? eh pernah datang makan kat warung bunian ? jangan risau kat sini xde bunian kot , aku pun tak tahu kenapa warung ni di panggil BUNIAN , malas nak cakap lebih yang pasti makan kat sini sangat heaven ! aku bagi 10 bintang ! tapi yang istimewanya kat sini , setiap hari menu dia berbeza , haaa contoh la semalam masak lemak udang , esoknye pulak masak lemak ketam .. tapi menu dalam sehari tu sama utk semua orang .. tapi sumpah sedap gila weiiiiii , arghhh lapar la pulak bila teringat 

tapi yang memang wajib korang kena buat kalau nak makan kat warung bunian ni , korang kena booking awal-awal , warung bunian ni always penuh , kalau kau nak datang lenggang-lenggok tanpa booking rasa nya sia-sia je la .. kalau dapat pun atas nasib tapi baik booking la awal-awal , meseg nombor yang tertera kat bawah sekali yee 

so hari tu qaseh pergi dengan kak fiza , kak sue , yanty dan mieza , akhirnya dapat jugak keluar gigirl , dah lama kita tak keluar kan sayang-sayang , rindu bertandang , kali ke dua qaseh dtg sini , first dengan dorang jugak , haa bab2 makan serahkan kat diorang ni jeee , aku tukang mengekor dan makan tapi tak gemuk2 haha .. so menu hari tu adalah ketam ! yahooooo my feveret foeva ever after .. tq korang , luv much ! 
jom tengok menu2 nya .. sedap gila , tak tipu .. nak je mintak resipi tapi konfirm tak dapat hehe


masak lemak ketam 

udang masak merah 'kot' lupa la plak masak apa ni
haa yang ni aku tahu , ayam goreng !
sayur goreng ala warung bunian 

alamat :
WARUNG TAPAK SULAIMAN / BUNIAN
NO 80 A JALAN JAMALUDDIN
DESA PUTRA , SG MERAB
43000 KAJANG SELANGOR 

NO FON : 017-3812246 (meseg / call dia utk booking)
breakfast pun ade , roti canai dia pun sedap .. 
try lah ye . confirm nak datang lagi 
gambar : www.yanty.my

10 ulasan:

ilaasuhailaa berkata...

adeh..lapaaaanyeee.hehe
lame dop singgoh blog ni.. :)

Hafiz Hafizol berkata...

Sg Merab kat mana nie. blur-blur lagi lokasi dia hahaha

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum qaseh.. wahh unik nama kedai ni... terliur tengok makanan.. singgah menabung darlie sini~~~

Lydia Miza berkata...

Tq sue.. Akak nk cuba nnt

azwan berkata...

mana buniannya?hehe..

nak makan kena booking. meme power lah..

misz sheyla berkata...

best kan makan sini...sedap gile gulai lemak ketamnye...perghhhhh...selalu g tghari je...xpernh lg g time pagi2..tpi org kate nasi lemak die pun sedap..

Cik Puan Eka berkata...

bila la nak dapat makan sini ni. kehkehkeh

~* aDawiyah *~ berkata...

perghhhhhhhh..bestnye ketam masak lemak..meleleh air liur..da le puasa arini uhuhu

jemput jenguk blog sy:)
http://adawiyahakhbar.blogspot.com/

Niena Muhammad berkata...

tergoda betul tengok ketam tu.. sepit tu cam dok lelambai je

amir zahari berkata...

ayam gureng tu buat lapar..

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com