WARUNG BUNIAN / TAPAK SULAIMAN | FOOD REVIEW

Assalamualaikum ,

Tempat makan best Sg Merab Bangi | Warung Bunian | pernah terserempak dengan bunian ? eh pernah datang makan kat warung bunian ? jangan risau kat sini xde bunian kot , aku pun tak tahu kenapa warung ni di panggil BUNIAN , malas nak cakap lebih yang pasti makan kat sini sangat heaven ! aku bagi 10 bintang ! tapi yang istimewanya kat sini , setiap hari menu dia berbeza , haaa contoh la semalam masak lemak udang , esoknye pulak masak lemak ketam .. tapi menu dalam sehari tu sama utk semua orang .. tapi sumpah sedap gila weiiiiii , arghhh lapar la pulak bila teringat 

tapi yang memang wajib korang kena buat kalau nak makan kat warung bunian ni , korang kena booking awal-awal , warung bunian ni always penuh , kalau kau nak datang lenggang-lenggok tanpa booking rasa nya sia-sia je la .. kalau dapat pun atas nasib tapi baik booking la awal-awal , meseg nombor yang tertera kat bawah sekali yee 

so hari tu qaseh pergi dengan kak fiza , kak sue , yanty dan mieza , akhirnya dapat jugak keluar gigirl , dah lama kita tak keluar kan sayang-sayang , rindu bertandang , kali ke dua qaseh dtg sini , first dengan dorang jugak , haa bab2 makan serahkan kat diorang ni jeee , aku tukang mengekor dan makan tapi tak gemuk2 haha .. so menu hari tu adalah ketam ! yahooooo my feveret foeva ever after .. tq korang , luv much ! 
jom tengok menu2 nya .. sedap gila , tak tipu .. nak je mintak resipi tapi konfirm tak dapat hehe


masak lemak ketam 

udang masak merah 'kot' lupa la plak masak apa ni
haa yang ni aku tahu , ayam goreng !
sayur goreng ala warung bunian 

alamat :
WARUNG TAPAK SULAIMAN / BUNIAN
NO 80 A JALAN JAMALUDDIN
DESA PUTRA , SG MERAB
43000 KAJANG SELANGOR 

NO FON : 017-3812246 (meseg / call dia utk booking)
breakfast pun ade , roti canai dia pun sedap .. 
try lah ye . confirm nak datang lagi 
gambar : www.yanty.my

10 comments

  1. adeh..lapaaaanyeee.hehe
    lame dop singgoh blog ni.. :)

    ReplyDelete
  2. Sg Merab kat mana nie. blur-blur lagi lokasi dia hahaha

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum qaseh.. wahh unik nama kedai ni... terliur tengok makanan.. singgah menabung darlie sini~~~

    ReplyDelete
  4. mana buniannya?hehe..

    nak makan kena booking. meme power lah..

    ReplyDelete
  5. best kan makan sini...sedap gile gulai lemak ketamnye...perghhhhh...selalu g tghari je...xpernh lg g time pagi2..tpi org kate nasi lemak die pun sedap..

    ReplyDelete
  6. bila la nak dapat makan sini ni. kehkehkeh

    ReplyDelete
  7. perghhhhhhhh..bestnye ketam masak lemak..meleleh air liur..da le puasa arini uhuhu

    jemput jenguk blog sy:)
    http://adawiyahakhbar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. tergoda betul tengok ketam tu.. sepit tu cam dok lelambai je

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..