Bicara Soal Kahwin

6 ulasan:
Assalamualaikum , oh ye sebelum tu qaseh nak bagitahu qaseh belum berkahwin , motif nya ada blogger hebat menyatakan saya menyembunyikan identiti haha :p


Bismillahirahmanirahim , nak masuk ke fasa perkahwinan ni memang sangat menguji kesabaran , tapi alahmdulillah step by step brjalan lancar , aku , 26 tahun  tapi aku rasa macam langsung tak bersedia untuk menjejakkan kaki ke alam perkahwinan , no no no ! not like that , cuma tak tahu mana nak mula , fikir-fikir yaAllah memang banyak nak kena fikir , patutla ramai yang tensen-tensen fikirkan bab-bab kahwin ni , lagi tensen kalau dapat pasangan yang seratus peratus letak atas bahu perempuan , hey kau nak kahwin ke tak nak ! oh demmm . tu yang kena banyak sabar 

Aku pulak jenis cepat serabut kalau orang push-push aku , last-last aku angkat kaki blah , dah tak payah kahwin senang cerita , tapi tu bila pemikiran serabut so jadi dah agak mental , pergh payah gak r nak kahwin ni sampai tahap mental , iskkk nak rasa nak nangis , sebab tak tahu macamana , aku perlukan pertolongan ,huwaaaaaa tolong ! aku memang perlukan prtolongan kawan-kawan , memang aku tak mampu nak buat sorang , perghh memang nangis !

Ooo Allah help me .. 


6 ulasan:

  1. bersabarlah :) semoga dipermudahkan. minta tolong dan nasehat dengan orang2 terdekat dan yang lebih ariff :)

    BalasPadam
  2. bersabarlah :) semoga dipermudahkan. minta tolong dan nasehat dengan orang2 terdekat dan yang lebih ariff :)

    BalasPadam
  3. Rencana Allah sentiasa yang TERBAIK untuk kita :)

    BalasPadam
  4. nak buat perkara baru mmg kena minta tolong org yg berpengalaman.

    BalasPadam
  5. kene byk bersabar..
    doa byk2 smge Allah permudahkn segalanya..
    lepas kawen mmg lega sgt2..
    =)

    BalasPadam
  6. Tahniah..
    Selamat membuat persediaan...
    Semoga semuanya berjalan lancar

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com