Projek Mini : Iftar di Restoran #LavaGrill bersama geng blogger putrajaya

13 ulasan:
Assalamualaikum...

Alhamdulillah semalam ber iftar lagi dengan geng-geng kesayangan hati , geng whasapp + blogger atas jemputan datuk seri ben ashaari .. kali ni kitorang berbuka di restoran lavagrill seri serdang .. kiranya second time qaseh datang #lavagrill ni , hari tu first makan meletops .. sedap sangat !!

tq sangat dekat encik razman sudi open table untuk kami semua , semua nya free .. nak tahu kami makan apa haaa sat na ~ teruskan membaca .. then mengikut perancangan abg beng , kitorang berkumpul di masjid putra , berbuka dengan mineral dan kurma sebab nanti nak pelahap beger bakor dan solat di situ ..

ketibaan dato seri ben ashaari .. muehehe, tanpa dia xdak kami disini , tq abg beng !

geng-geng boroi eh boboy 
dr kiri : abg beng , nijam izam , abe que , faizal freadly , mk syahir , shawn razaleigh, jai (husband to be dkna) najeeb n mawardi .


then selesai semua kitorang bergerak ke sana ~ semua dah terbayang beger bakaq dalam kepala ohoiiii , tambah2 geng boroi  eh boboy .. qaseh n geng lambat sampai sedikit sebab kitorag sopan ..


sampai sudah .. eh korang jemput lah datang sini .. sedap wooo try la sekali kalau nak tahu haaa 
Alamat : Restoran Lava Grill Burger,. 
No. 15-1, Jalan 18/33A,. 
Taman Sri Serdang,. 
43300 Seri Kembangan
Selangor
HP: 017-2520031 (RAZMAN)

first sajian ... roti john (kidnap gambar nizam makan byk ) 
sempat jugak merasa roti john cheezy kan .. sedap sengoti la


second sajian yang mmbuatkan aku menelan air liuq is chicken wing ~ dah la wing2 ni my feberet .. mabeles !!

first time aku minum air ni .. qaseh minum beberapa gelas sebab qaseh tak penah minum air apa , dah abis sedozen gelas untuk mengenal pasti last2 tanya yg lain air kedondong rupanya tapi sedap ... rasa nak tambah sedozen lg .. nnt nak cr la air ni hiks2 

sajian ketiga : kari kepala ikan beserta nasi .. nyum2x , jangan jeles woii

sajian keempat : akhirnya yang ditunggu2 , burger bakar 10 tingkat der ~ ko hado eh tetiba lapar balik ..grr

tetiba ada tangan larikan beger ni huh !

beserta rotinya .. tapi sume duk asyik pandang daging je , nasib baik qaseh tlg habiskan wawawawa

yummi ~ setelah diasingkan , nampak tak sos tu .. kecurrr ~

ni saya .. hai , orang paling pemalu sewaktu kejadian .. saya memang pendiam sikit .. maaf ye =)

dan lastly !!!! yang ni memang watkan mata abg beng tetiba cerah kembali hahaha .. 
LAMB CHOP !!!! i loikeee ~~

akhirnya kesemua sajian tu di habiskan dengan secepat kilat , alhamdulillah tq sangat kat mamu razman dengan rezeki yang dia bg ni .. semoga selepas ni jemput lg eh .. semoga berjaya dengan keenakan beker bakarnya .. ameen , tak lupa jugak buat abg beng .. beribu terima kasih ye bam beng .. nnt ade ape hal roger lagi .. keh keh keh kami ni kan pantang diajak kemana2 .... 

then layan la aksi2 comel qhaliff iman and anak bro ahsan yang buatkan kami geram .. 

ya habibi ya maulana ~ ya Allah sumpah comel gila qhaliff pakai jubah 

eh ternampak bulu pulak censored
iz yg cute .. dpt kiss dr dia .. kite maluu tibe2 *blushing*

tak lupa pada chef2 yang sedaya upaya .. makan haaa ~

 proses memanggang 


booo ~ booo ~ haha cumell !!

n then qaseh first time jumpa dua orang ini .. senyap n sopan je , anak sapa la ni .. 
kikiki .. glemer ni ~ kite je yg tak glemer .. hiks salam perkenalan ya !






geng gigirl yang sporting ting n comel lotey haha jgn jeles 

tetiba ade peace kat kepala qhaliff .. tgn sape tu ha ! cute je haha
lastly ~ kami pun bergambar dan bersalaman sambil mengucapkan selamat hari raya ~ bersama mamu razman , tq so much much n more ~ dan selamat pengantin baru to be buat dkna .. ~
kami pun pulang dengan kekenyangan .. ..

terakhir sekali tinggal tulang ~ akak sue n abg eddy memang sukakan kambing haha ..

eh tak larat nak upload sume gambar .. ok bye assalamualaikum 
qaseh sempat tapau sebab akak kat umah mengidam nak makan ..
korang jangan lupa pergi taw !!

esok qaseh backlink .. ngantokk





Mencari Sayang Didalam Benci ..

4 ulasan:
Assalamualaikum ...

tengah layan lagu nicedream by radiohead ~  nicedream nicedream nicedream ..

kadang-kadang orang cakap hidup tak seindah mimpi , then aku fikir apa mimpi tu selalu indah ke , aku selalu mimpi yang tak indah-indah .. indah pun sementara cuma , bangun pagi ingat sekejap , then bila dah lepas gosok gigi semua hilang , lalu bermonolog .. apa aku mimpi malam tadi .. ? entah ~ lupa ... buang masa nak ingat lebih-lebih lagi mimpi orang yang tak penting ... tapi aku selalu takut dengan mimpi buruk takut ia jadi kenyataan .. erghh takut-takut .. malas nak fikir .... ~ 

tapi aku nak tanya , bolehkah cari sayang dalam benci .. bila dah benci celah mana nak datang sayang , celah gigi pun boleh jadi benci ,takkan celah bedah kot haha gila ~ hurm boleh kot bila tapi kena luputkan perasaan benci tu wujudkan rasa sayang balik , sayang tak sayang sangat , sayang yang bisa luputkan benci .. tapi still ada benci , what the fish ! 


ubah lagu .. layan lagu mendung tak bererti hujan by ella .. 

lagu ni kdg-kdg buat aku sedih , mungkin melodi nya yang menusuk , atau lirik lagu nya yang membawa angin semalam , semalam yang dah lama berlalu .. lagu sedih sememangnya untuk mengimbau benda yang dah lama hilang kan , benci ...... sayang ..... kasih ...... cinta ....... semua best bila bahagia semua sakit bila terluka .. sakit tenat kat dalam ni , dalam hati , sakit gila , bagai direntap .. walau berzaman dah hilang tapi kdg2 sakit tu dtg balik .. bila dtg balik , datang bersama benci .. benci gila , benci sangat gila ....

dalam bahagia terkadang terselit derita , walaupun derita dah diganti dgn bahagia .. sakit tu kdg buat kita serik , beku , malas nak berharap apa2 ,, just follow the flow , kau pernah rasa tak sakit tu wahai peluka ? pernah ... ? sampai terbawa hingga ke alam bahagia ,, kalau pernah ! kau tak patut bg sakit tu kat org lain sebab sakit tu tak mcm aku tampar kau .. 

hati berbicara :

bagi aku cara untuk cari sayang dalam benci tuh ..
tapi kan kdg2 kita jadi rindu dengan semua benda , hingga trkadang kita tak nampak dah apa yang prnah dia buat kat kita , tak nampak segala keburukan dia .. tapi rindu tu hanya boleh intai , nak genggam balik semua tu mcm dah lari jauh dr titik asal ,, hanya boleh rindu , boleh rindu dan boleh rindu ~ 


“Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!”

4 ulasan:
assalamualaikum ...

qaseh nak joing satu contest ni .. bagi memeriahkan lagi contest beliau yang sememangnya meletops hot divas yang dirasmikan oleh Dr Fuh, Gempak.Org, MediaSiber
klik klik (tekan klik2 tuk melihat syarat2nya)

saya menghentam dengan mas kawennye = RM98.66 sen tunai .. sah sah sah 
haha fail lah bab teka ni .. bab ngorat boleh tahan jugak .. ok ampun

Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My, Media-Siber, Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com, Yanty.My, FizaFantagiro, SecretOfShaila, BanKami.Net, Aynoranur.Com, AimaBabyComel, Longoi.Com, SilenceBlogz.Com, KacangBoy.Com, CikKiwi, BeritaKaki, Khairul Asrol, KanvasDakwat.Com, Woww.My, KopiLekat, MoneyClub2u, PencuriMovie.Com, BlogFyna.Com, Pena.My, BoniKacak.Com, FizGraphic.Com, KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Net (klik untuk ke blog penaja yang hebak belake)

Contest ini akan tamat pada 5 Ogos 2013 Jam 11.59 Malam. Selepas pada itu penyertaan akan di rijek bulat-bulat macam dr.fuh

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi 
Tempat pertama – Wang tunai RM500 
Tempat Kedua – Wang tunai RM300 
Tempat Ketiga – Wang Tunai RM100 
Tempat Keempat – Topup/ Wang Tunai RM50
Tempat Kelima – Topup/ Wang Tunai RM30 Tempat Keenam – Topup/ Wang Tunai RM20 
Tempat Ketujuh Hingga Ke 16 – Topup/ Wang Tunai RM10 50 Pemenang Bertuah x Topup/ Wang Tunai RM10 Jumlah Hadiah RM1,500 dimana seramai 66 orang layak memenangi hadiah berupa wang tunai atau topup 

tempat ke 10 - percutian ke korea bersama qaseh .. (ok tipu je hakhak)

tunggu mende lagi join lah belakee.. ajok orang kapong weiii .. suruh wat blog hok xdop blog.. ok semoga berjaya sumee2nye..

Iftar at Matic with bloggers ~

9 ulasan:
Assalamualaikum ..

dah 16 ramadhan , hari ni qaseh join iftar bersama geng wassap , abg beng ajak p berbuka kat matic itu hari kebetulan rabu is my offday .. so bored kat rumah so apa lagi join la , bila lagi nak merasa kan ~ yang menghadirkan diri ben ashaari , abe que ahmad ,abe qie kaki sembang , abe tinta asyraf,abe mk syahir , mawardi yunus ,abe eddy , abe ujang , yanty lee , kak sue izza , kak fiza fantagiro, kak zila , cikma n weeda ~

what is matic ? ok korang boleh search kat laman web dia http://www.matic.gov.my/ , everything there ~
Pusat Pelancongan Malaysia (MaTiC)
109, Jalan Ampang,
50450, Kuala Lumpur,
Malaysia... 
now we go ... kitorang kumpul kat kpt , 3 buah kereta .. gerak dr sana tunggu semua solat lengkap segala baru gerak .. biasa lah dalam perjalanan , mesti ada jammed .. tp kitorang amek peluang untuk bergambar apa lagi bila dah geng gigirls satu kepala .. takdak keja lain dah haa tu dia ~ layan..

geng merah .. abe que bakpe la asik gosok perut je hihihi
sabaq no qhaliff masa kecik je leh dukung2 leh tiom2 nanti besaq dah tak boleh dah ..hehehe , berat ya ampun budak cute ni .. hehe nasib baik la daddy dia taff ~



dengan korang ni memang senak perut la .. Allah aku syg mereka .. tq tq tq semua ..syg korang ketat2 


selepas merenangi lautan jammed .. dalam pukul 7.15 kitorang sampai , wow meriah nyee tetiba rasa malu almaklumlah blogger cikai je .. haha tapi bab makan tiba2 perasaan tu jadi hilang ~


kurma dari pihak penganjur

murtabak n kueh mueh , maaf berselerak dah dimakan oleh weeda haha 
candid ~ from kak fiza !

muka kekenyangan ~






yeyyy tadi ada bunga api .. my feberet nih selepas diorang menyalakan pelita ~ 

 sambil2 makan di temani oleh nyanyian dari kumpulan rabbani

 lastly ... pihak penganjur bersama2 anak yatim .. n pembahagian duit raya pd mereka ~
 ni di tisu .. restoren chef ismail .. kenal tak ? selebriti masakan yang glemer ,, haaa boleh lah usha restoren beliau pulak






now kami dah nak balik dah 




video
lagu hari raya untuk korang semua .. selamat hari raya ~ erk 
semoga anak-anak ini semua dilindungi Allah selalu ...
apa-apapun tq buat abg beng yang selalu mengajak kitorang pergi mana2 .. yang mengenalkan dunia blogging , bloggers , tq kawan2 semua yang selalu menghiburkan .. next time kita gather lagi  n tak lupa pada pihak penganjur -matic- yang sudi menjemput bloggers juga ~ 
selamat berpuasa .... 
daaa ~ 






No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com