[TRAVEL] REVIEW HOTEL SUNGAI PETANI INN KEDAH

22 ulasan:
Assalamualaikum ..


Sambungan travel qaseh bersama sahabat media kali ini , qaseh nak memperkenalkan kepada korang tentang hotel SUNGAI PETANI INN (formely known as amanpura hotel) , kalau korang pergi travel kemana-mana tempat for sure la first yang korang kena mark is penginapan ,jika korang datang ke kedah , jangan lupa untuk menginap di SG PETANI INN kerana semua kemudahan di sini cukup lengkap ,in shaa Allah korang pasti berpuas hati .. kenapa ye ? haaa tu korang kena baca smpai habis ... yang pasti ia sangat berpatutan dan berbaloi2

klik read more untuk review penuh 

Berlava Grill dengan geng Putrajaya

9 ulasan:
Assalamualaikum .. hai semua ,, winks baru balik dinner beger bakar ..aduhh ngantok tapi tahan sat nak update entry ..

Owh tadi kitorang pergi berlava grill kat restaurant lava grill taman sri serdang , dkt balai polis kat depan pasaraya hari2.. hohoho ape2 aktiviti terus bincang dlm group .. siapa yang mengajak ? Hehe siapa lagi kalau tak abg beng kan .. so wa pantang org ajak kikiki terus aje ...

Tapi nak cerita dulu la psl geng putrajaya .. dalam byk2 blogger .. geng3 ni mmg masuk kepala means tak banyak karenah n semua gila2 .. fuhhhh tq tq tq .. semua sporting n tak berlagak even qaseh kerja pun cikai2 aje ... alhamdulilah ..so layan gambar .. opss jgn jeles boleh brgambar dgn qhaliff weeee...
 








Apa2 pun memang maveles ... qaseh abis makan tau tak membazir pun kikiki ... eh byk lagi gmbr nak upload tp nanti update balik ... so nantok la syg2 sume .. kalau nak p kan .. serdang , cari balai polis swrdang .. depan pasaraya hari2 .. restoren warna oren .. tak rugi pun pegi ... okbye gud nite .. salam 


Antara Dua Rasa ....

4 ulasan:
Assalamualaikum.. semoga diberkati Allah ...

Bila kita sedih kita menangis beria-ria .. kita tak kisah dah apa orang cakap .. kita tak dengar dah apa mereka2 nasihat .. yang kita tahu kita nangis je... bukan kita sengaja nak nangis tapi bila hati sakit dan sedih hanya tu yang mampu legakan hati .. mungkin ada yang berbeza tapi kebanyakannya tangisan mampu buat kita lega.. mampu buat kita fikir .. mampu buat kita makin kuat   ! Kuat dari dulu .. kuat hati . Kuat jiwa . Kuat emosi .. semua tu ade hikmah .... ade hikmah sayang .. sbr lah walau apa pun...

Tapi bila kita gembira kita terlupa kita pernah sedih di suatu waktu dahulu... kita ketawa melepadkan segala2nya .. kita ade hati yang kuat waktu ni .. kita rasa satu dunia ni kita dah takluk masa kita tgh hepy ... hingga kita lupa yang dulu kite pernah rasa sakit .. yang dulu kita berteman duka .. berteman tangisan .. kita rasa tenang .. kita suka sangat saat2 macam ni .. semua masalah hilang ~ dalam dua rasa .. kita kalau boleh nak pilih rasa gembira je kan ??

Hurmmm tapi kalau kita selalu gembira je kita tak mampu rasa nikmat sedih .. kita xkan mampu jd kuat .. kita tak mampu berdepan dengan apa jua kesedihan di masa akan datang .. kita xdapat rasa air mata mengalir kat pipi kita .. kdg2 masuk mulut kita haha ... n kalau kita selalu sedih kita derita kan diri kita sendiri .. asyik menangis jiwa kita kosong .. masa tu la kita rasa tertekan ... grrrr ! Antara dua rasa semua ade kisah .. bakal punya cerita di masa akan dtg .. kerana setitis airmata akan ada kisah selautan gembira .. :)

Kdg2 kita selalu benci rasa sedih .. benci gila dengan rasa ni .. memang ~ kdgkala aku selalu mmbenci rasa sedih hingga aku terlupa semua rasa tu dari siapa .. aku terlupa segala rasa tu akan ada kisah yang bakal menyusul ... aku terlupa sebenarnya dari rasa sedih yg aku benci tu lah menghadirkan rasa gembira ... cuma kdg aku tak sabar hingga sesuatu tu jd makin rumit ..dan aku LUPA yang aku hanya menumpang di sudut dunia ni ....

Dulu time kecik-kecik .. kita nakal .. berlari2  kita jatuh .. luka .. first time kite nangis Sebab sakit ... second kita jatuh kita rasa sakit tapi kita dah tak nangis .. lama2 kita dah lali .. kita cuba untuk tak jatuh ... kita gembira ..... setiap org pasti akan rasa kecewa .. pasti rasa ! Walaupun kdg2 bagi kita itu benda kecik sebab bukan kita yang rasa ... semua dariNya .. dan semua itu xprnah buat kita rasa lebih teruk kecuali ubah kita jadi lebih matang .. cuma SABAR dan selalu berdoapdNya...

P/s : sory comot update guna fon .. salam sayang sume . Rinduu koranggg 
No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com