My First Contest dan Follower ! Follower penting kah?

6 ulasan:
Assalamualaikum
aku tengah mencari follower yang ke 4ribu , mana tahu dapat something special ...

ops sory aku bukan nak buat contest lagi , cuma just nak mencerita dan kaitkan antara contest dan follower , kira macam mengimbau balik zaman kegemilangan contest , siot je ..ok first-first aku berblog  selalu sangatlah join contest dan GA , seronok walaupun tak menang manalah tahu rezeki kita kan , tuah ayam nampak kat kaki tuah manusia mana nak nampak kan mak jemah

first aku buat EDIT PHOTO CONTEST , kemain masa tu puas fikir apalah contest yang aku patut buat , dan aku tak sangka hampir 600 join contest tu , sonang je edit gambar sebelum dan selepas ,jenuh lah aku nak list satu-satu contestang boleh tgk kat sini ---> senarai contestant luruh bulu ketiak aku , tupun ada tercicir , penambahan kat komen2 yang takk di list ..

one thing yang korang akan dapat bila bercontest or bersegmen , dapat trafic dan jugak follower , dulu aku tak tahu langsug kejadah nye ramai follower so aku letakkann syarat nak join cotest aku , ko kena follow tu je ,dulu aku anggap follower tu taklah penting mana pun , follow pastu blah , tapi tadi aku tertarik dengan kata-kata seorang blogger idola saya dari mula2 berblog ben ashaari, ini hanya pengkhususan PENTING tak FOLLOWER ? dia cakap pengalaman dia dalam company2 besar , company tu akan tanya
  • berapa follower blog , facebook , twitter , dan uv
  • berapa ramai baca blog anda setiap hari 
  • bila followers ramai trafiq jadi tinggi maka harga pun mahal
  • followers bukan takat di blog tapi facebook , instagram dan jugak twitter
so then aku terfikir betul , contohnya beribu like walaupun status fb dia 'hai' dari followers , hebat so dari situ bila update blog mestilah follower2 dia dari sana turut menyumbang trafiq ke dalam blog beliau  , so follower sangat penting , bila korang buat contest dari situ dapat la dua benda kan ,..jgn cakap tak penting ye ,, kalau korang rasa tak penting kenapa yeee??cuma ada benda yang aku heran kenapa orang bencikan SEGMEN padahal benda tu dua hala , sihat la kot nak upkan blogger baru mahupun lama , tetiba aku rasa rindu sangat dengan segmen2 dari otai BEN ASHAARI .. seronok , jom pujuk abg beng buat segmen lagi cuma tu lah ramai yang kutuk bila benda tu mendapat banyak perhatian , susah bila astik fikir NEGATIFFFFFFFF ..

cumanya bila korang dah ada follower yang ramai dan trafic yang tinggi , upadate la selalu ! macam aku ni banyak betul masalah rasa nak mula balik je tapi nak beli laptop dulu , laptop ni dah tinggal berapa keping je keyboard , sadisss


oklah setakat itu ulasan aku , aku tengah survey shopping online , aku suka beli tudung da handbag haa satu lagi kasut , 3benda ni memang buat aku gila , tadi aku dah tengok tudung dan shawl yang cantik siot boleh lah melaram sakan , lagipun banyak pulak majlis kenduri kawen sejak akhir2 ni ,boleh tengok kat sini KOLEKSI TUDUNG DAN SHAWL dan boleh gayakan dengan KOLEKSI AKSESORI semuanya di SHOPPING ONLINE ZALORA .. macam2 ada , first sign up pun korang akan dapat vaucher ok !!!!!! k jom kita shopping !! MURAH JE WEIIII

6 ulasan:

  1. salam...

    agreed dengan kenyataan awak tu..hehe..selamat bershopping yer..

    p/s: follow sini

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  2. tula..lame jgk tak skodeng sini..dulu kan kite kembar blog.hihi...take care daia.takpe, dlm instagram pom leh keep in touch

    BalasPadam
  3. tu..dah ada followers kt 4000 tu..baru je kan? Tahniah..followers penting tapi readers lagi penting, kadang-kadang ada readers yang tak blog tapi suka baca blog kita.. siap buat pin tab lagi..so, in the end.. semua penting kan? hehehe

    BalasPadam
  4. tq sis sudi jenguk blog Abee , now Abee dh follow blog sis .. nanti Abe masuk kan link blog sis di wall blog Abee .. :)

    BalasPadam
  5. dlu sllu join contest n GA tp skrg dh krng join sbb skrg dh xsame mcm dulu.. syarat2 ssh.. huhu..

    BalasPadam
  6. salah satu cara nak upkan follower ... yup ! follower mmg ptg ...

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com