Qaseh Dalia

[by Qaseh Dalia dot Com] -since 2010

Latest Qaseh

Sep 2, 2013

Pesta Bunga Api Putrajaya dan Merdeka 2013

Assalamualaikum ...

selamat menyambut hari merdeka yang ke 56 , semoga sentiasa hidup di bawah rahmatNya ameen =)


so malam ni qaseh nak berceghita sedikit sebanyak tentang pesta bunga api .. kalau sesiapa belum tengok lagi masih sempat untuk pergi kesana .. kat bawah ni masa dan tarikh yang sempat untuk kita pergi menerjah 

30 ogos 12 tgh malam dr malaysia
31 ogos 10 malam dr korea selatan 
13 sept 10 malam dr perancis 
14 sept 10 malam dari cina
15 sept 12 tgh malam dari amerika syarikat
2 oktober dari arab bersatu

then plan2 la dengan geng-geng kitorang decide nak tengok malam merdeka , qaseh pun g lah lepak-lepak rumah yanty sebab menunggu kaksue datang menjemput , kekeke sebab kaksue pergi rumah terbuka boss nya .. lepak-lepak sempat la tertidoq sekejap haha so then tunggu duk fikir kesian plak kat kaksue nak datang ambil kami mesti jem + tak sempat so .. borak2 dengan yanty suruh 'ayoh' aka matyie jemput kami kikiki .. so thanx to ayoh sebab datang jemput kami .. pdhl dia bukan minat sgt tengok benda2 macam ni haha keciannn 

Pertandingan Bunga Api Antarabangsa Putrajaya 2013 anjuran Perbadanan Putrajaya (PPj) bersama rakan penganjur Duago Corporation Sdn Bhd akan diadakan di Pusat Maritim, Presint 5 Putrajaya pada 30 & 31 Ogos, 13, 14 & 15 September dan 2 Oktober 2013 dengan persembahan bertaraf antarabangsa untuk tatapan pengunjung ke Putrajaya.
kami pergi dalam pkul 11 lebih suda ~ woahhh jem memang toksah habaq la , jem gilos tapi ade pemandu yang tau selok belok jalan putrajaya kononnya sambil di temani lagu2 dr klasik nasional , maka sampai jgk..pastu kami parking je kat mana-mana tunggu detik 12 malam menunggu kehadiran bunga api smpai lenguh tangan snap depa.. so layan je gambar2 kat bawah ni wokey ..

sebelum bunga api muncul .. kami la jadi bunga api nya , cantik tak baju blogger tuh , silalah beli jika kamu seorg blogger =)






 mawardi yunus n me ecece mcm kekasih2 gelap plop haha credit to yanty for this suwit pixchaa













banyak lagi dalam cam .. ni jelah dulu yang sempat qaseh n yanty tolong snapkan .. heheh wokeyla ~ buat layan .. qaseh memang suka tengok something yang cantik2 .. bunga api ni memang feberet tapi sekadar mengagumi jangan smpai mengagungkan sehingga lagha hehe ..  then kami pun balik meredah jem kembali ~ 



 sambil2 menunggu ayoh dtg amek .. boleh buat show tengah2 jalan wokey .. ! 
tq adi , yanty and ayoh kami .. matyie wokyoh !! kenal tak ? 


meredah selautan jem .. sambung lepak kat mamak sebab lapar tahap gaban ~ 
selamat menikmati keindahan bunga api ciptaan manusia ..



6 ribu bUdak comel coNteng2:

Yan Ty said...

Ty pon suke gambo Adi n Qaseh tu... nnt free kite gitgok yg ngara laen nk x?

mIexZArZx said...

wa.cantiknya.

careno said...

mlm tu tak sempat nak lepak same2 kan... kami kat port lain...

Puan Ezy said...

canteknye bunga api.. taon ni xberkesempatan nk tgk bunge api.. huhu

Mas Zull said...

assalamualaikum qaseh...seronoknya dpt tengok bunga api..:)

AFAR Bismi said...

cntik bunga api tu..dtg sini follow dr http://www.madrasahkehidupan.com

© Qaseh Dalia, AllRightsReserved.

Designed by QasehuntukMu