Mencari Sayang Didalam Benci ..

4 ulasan:
Assalamualaikum ...

tengah layan lagu nicedream by radiohead ~  nicedream nicedream nicedream ..

kadang-kadang orang cakap hidup tak seindah mimpi , then aku fikir apa mimpi tu selalu indah ke , aku selalu mimpi yang tak indah-indah .. indah pun sementara cuma , bangun pagi ingat sekejap , then bila dah lepas gosok gigi semua hilang , lalu bermonolog .. apa aku mimpi malam tadi .. ? entah ~ lupa ... buang masa nak ingat lebih-lebih lagi mimpi orang yang tak penting ... tapi aku selalu takut dengan mimpi buruk takut ia jadi kenyataan .. erghh takut-takut .. malas nak fikir .... ~ 

tapi aku nak tanya , bolehkah cari sayang dalam benci .. bila dah benci celah mana nak datang sayang , celah gigi pun boleh jadi benci ,takkan celah bedah kot haha gila ~ hurm boleh kot bila tapi kena luputkan perasaan benci tu wujudkan rasa sayang balik , sayang tak sayang sangat , sayang yang bisa luputkan benci .. tapi still ada benci , what the fish ! 


ubah lagu .. layan lagu mendung tak bererti hujan by ella .. 

lagu ni kdg-kdg buat aku sedih , mungkin melodi nya yang menusuk , atau lirik lagu nya yang membawa angin semalam , semalam yang dah lama berlalu .. lagu sedih sememangnya untuk mengimbau benda yang dah lama hilang kan , benci ...... sayang ..... kasih ...... cinta ....... semua best bila bahagia semua sakit bila terluka .. sakit tenat kat dalam ni , dalam hati , sakit gila , bagai direntap .. walau berzaman dah hilang tapi kdg2 sakit tu dtg balik .. bila dtg balik , datang bersama benci .. benci gila , benci sangat gila ....

dalam bahagia terkadang terselit derita , walaupun derita dah diganti dgn bahagia .. sakit tu kdg buat kita serik , beku , malas nak berharap apa2 ,, just follow the flow , kau pernah rasa tak sakit tu wahai peluka ? pernah ... ? sampai terbawa hingga ke alam bahagia ,, kalau pernah ! kau tak patut bg sakit tu kat org lain sebab sakit tu tak mcm aku tampar kau .. 

hati berbicara :

bagi aku cara untuk cari sayang dalam benci tuh ..
tapi kan kdg2 kita jadi rindu dengan semua benda , hingga trkadang kita tak nampak dah apa yang prnah dia buat kat kita , tak nampak segala keburukan dia .. tapi rindu tu hanya boleh intai , nak genggam balik semua tu mcm dah lari jauh dr titik asal ,, hanya boleh rindu , boleh rindu dan boleh rindu ~ 


4 ulasan:

Yan Ty berkata...

Inspektor ! bahagiamu deritaku. Eh.

stramberrymanis berkata...

bahagiamu deritaku.. sob sob...

Cik Ngah berkata...

yaaaa inspektor nur shahab...jangan benci2 ye sayang...wuekkkk

Khai♥Rin : anies berkata...

Mimpi tu kn permainan tido...
P/s jemput join GA sy :-)

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com