Mencari Sayang Didalam Benci ..

4 ulasan:
Assalamualaikum ...

tengah layan lagu nicedream by radiohead ~  nicedream nicedream nicedream ..

kadang-kadang orang cakap hidup tak seindah mimpi , then aku fikir apa mimpi tu selalu indah ke , aku selalu mimpi yang tak indah-indah .. indah pun sementara cuma , bangun pagi ingat sekejap , then bila dah lepas gosok gigi semua hilang , lalu bermonolog .. apa aku mimpi malam tadi .. ? entah ~ lupa ... buang masa nak ingat lebih-lebih lagi mimpi orang yang tak penting ... tapi aku selalu takut dengan mimpi buruk takut ia jadi kenyataan .. erghh takut-takut .. malas nak fikir .... ~ 

tapi aku nak tanya , bolehkah cari sayang dalam benci .. bila dah benci celah mana nak datang sayang , celah gigi pun boleh jadi benci ,takkan celah bedah kot haha gila ~ hurm boleh kot bila tapi kena luputkan perasaan benci tu wujudkan rasa sayang balik , sayang tak sayang sangat , sayang yang bisa luputkan benci .. tapi still ada benci , what the fish ! 


ubah lagu .. layan lagu mendung tak bererti hujan by ella .. 

lagu ni kdg-kdg buat aku sedih , mungkin melodi nya yang menusuk , atau lirik lagu nya yang membawa angin semalam , semalam yang dah lama berlalu .. lagu sedih sememangnya untuk mengimbau benda yang dah lama hilang kan , benci ...... sayang ..... kasih ...... cinta ....... semua best bila bahagia semua sakit bila terluka .. sakit tenat kat dalam ni , dalam hati , sakit gila , bagai direntap .. walau berzaman dah hilang tapi kdg2 sakit tu dtg balik .. bila dtg balik , datang bersama benci .. benci gila , benci sangat gila ....

dalam bahagia terkadang terselit derita , walaupun derita dah diganti dgn bahagia .. sakit tu kdg buat kita serik , beku , malas nak berharap apa2 ,, just follow the flow , kau pernah rasa tak sakit tu wahai peluka ? pernah ... ? sampai terbawa hingga ke alam bahagia ,, kalau pernah ! kau tak patut bg sakit tu kat org lain sebab sakit tu tak mcm aku tampar kau .. 

hati berbicara :

bagi aku cara untuk cari sayang dalam benci tuh ..
tapi kan kdg2 kita jadi rindu dengan semua benda , hingga trkadang kita tak nampak dah apa yang prnah dia buat kat kita , tak nampak segala keburukan dia .. tapi rindu tu hanya boleh intai , nak genggam balik semua tu mcm dah lari jauh dr titik asal ,, hanya boleh rindu , boleh rindu dan boleh rindu ~ 


4 ulasan:

  1. Inspektor ! bahagiamu deritaku. Eh.

    BalasPadam
  2. yaaaa inspektor nur shahab...jangan benci2 ye sayang...wuekkkk

    BalasPadam
  3. Mimpi tu kn permainan tido...
    P/s jemput join GA sy :-)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com