Trip to kelantan : part 2 with bloggers

Assalamualaikum ... tetiba rasa malas pulak nak update sambungan trip to kelantan ni hihi tapi dah alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke kepala lutut ye dop .. ok sambungan dari part 1


hari kedua sampai kat rumah kaksue around 3a.m kat lipis ,time to sleep kroh3x .. pagi-pagi dah bunyi bising dari mak tiri sape lagi kalau tak kaksue wahaha ya ampun bangunnn bangunn bangunnn!! lupa pulak nak record jadikan alarm pepagi , mesti teruih bangun nak pegi kije hari2 kan .. arghh menyesal haha .. 

so pagi2 dah memang liat nak bangun .. memandangkan ade org tgh mandi so basuh muka gosok gigi teruih g makan , eh tapi lupa la mandi dulu ke makan dulu .. alamak , abaikan je hehe tak senonoh anak dara ni ..haihh lupa sebab mnikmati nasi lemak yg kaksue buat wink2x .. najeeb makan banyak ops .. selepas semua dah selesai .. masa untuk mengucapkan selamat tggl utk ma n aayah kaksue .. tq kaksue sudi tumpangkan rumah untuk kami .. muahh sket ,, so perjlanan di teruskan ke kelantan .... now we go .. vroommmmm .. lagak mcm ff6 .. 

perjalanan diteruskan .. heading to kelantan ...singgah sekejap di machang menjemput abg eh adik adi putera yang hot gojes lagi mabeles sambil memakan kuih lepat ubi di stesen bas tepi jalan hohoho .. 

n then kitorang singgah sekejap kat pasir mas , sebab mk syahir mengidam etok , kalau tak nak masuk batu belah batu brtangkup kalau tak dpt , msg2 cuak so cari jugak smpai dpt .. wakaka akhirnya dapat jugak etoks ! u know etok ? haaa .. sedap wooo ! mieyza je tak makan sebab dia orang alik sana nun bangla tak silap ops gurau je ngee

inilah etok .. kalau orang yang tak biasa makan susah sikit la nak kopek dia , kena guna kepakaran yang tinggi cehh kalau tak .. isi tak dapat last2 ngan kulit2 hang makan .. apa2pun ni feberet , kalau g pasar tani dulu2 mesti beli , biasa dia bungkus dalam surat khabar jadikan mcm kon .. satu ringgit je dulu .. 

lepas makan etok , kitorang singgah plak kat patung buddha sdg tido opss .. namanya wat gapoww tuuu eh silap nama tempat tu ialah 'wat photivihan' yang terletak di kg jambu , tumpat .. patung buddha terpanjang di asia tenggara .. ari tu kan qaseh g buang smpah pastu mieyza ckp ''qaseh! anjing tu ! '' terus menjerit ..aaaaaa mcm tu la lbh kurang pdhl anjing tu xwat pape pun .. haha cuakk asal la tak perasan de hanjeng !

comei ngat amek gambar ktorg , lube hidung pun xnampak .. sadis !



teruskan perjalanan ke pantai seri tujuh ... makang udang celup tepung hoholiauu 



 
wakaka jangan marah aaaa .. 

selamat di makan oleh puak2 lapar sekalian alam .. sudah menjamah selera kami melepak at pantai seri tujuh tumpat .. satu tempat yang qaseh suka amat , yang tak dapat lari dalam diri adalah pantai .. bunyi ombak , rasa angin .. fuhh tetiba menggamit kenangan ... phewwww sila tepuk tgn ..



 abg hensem.. still mencari , anda berminat sila ON JODOH JEEB ke 999
i love u like my own sista my sis .. really love this picthaa 



kenangan terindah bersama korang takkan ku lupakan .. love u guys for wonderful moments .. we are gojes right haha ..

teka kaki siapakah ini .. enjoyyy merasa ombak .. 
 senja pun melabuhkan tirainya ... puas sudah kami menikmati ciptaan Allah yang maha kuasa ..alhamdulillah , subhanallah ... sorry entry bergambar ... selamat tinggal pantai seri tujuh , tumpat kelantan .. senja mu indah mengusik kalbu ..

then kitorang gerak untuk ke homestay annur at wakaf baru... next entry qaseh citer tentang homestay yang super awesome ..... okbye .. ~ assalamualaikum...




10 comments

  1. Lawa gambar Qaseh (stand alone) yang berlatar belakang pokok2 kayu tu.. Klasik dan misteri....

    ReplyDelete
  2. jange make ore, kare kene make dulu...

    ReplyDelete
  3. Nice!
    Yes Ty pun sedih tengok gambar kat patung tu , awat la snap punya jauh.
    Kaki pun masuk belog.Glamour ko kaki.
    Promote on9 single utk Jeeb je ke? Ty xde. Kecian cheq. Haha.

    ReplyDelete
  4. alololo... meriahnya gambar ^_^

    ReplyDelete
  5. waahh. bestnyeeee~ jauh sgt klntan..~ heee.. untung laa dpt g klntan :D

    ReplyDelete
  6. jeles berpanjangan bila baca entry trip korang .waaaa.. cantik cantik gambar qaseh :)

    ReplyDelete
  7. orang pergi key el nak jumpa korang, tapi kak zaimah cakap korang pegi trip ke kelantan sedih tau T___T kalau ain tau stay je kat umah. puih!

    ReplyDelete
  8. orang pergi key el nak jumpa korang, tapi kak zaimah cakap korang pegi trip ke kelantan sedih tau T___T kalau ain tau stay je kat umah. puih!

    ReplyDelete
  9. orang pergi key el nak jumpa korang, tapi kak zaimah cakap korang pegi trip ke kelantan sedih tau T___T kalau ain tau stay je kat umah. puih!

    ReplyDelete
  10. yke ain .. alorrr awat tak gtau awal2 ..kak zaimah mane eks ngee

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..