Sanah Helwah Wan Khairil .........

6 ulasan:
Assalamualaikum ...


selamat hari lahir yang ke 27 buat kamu ... tq for everything kerana terlalu banyak beban yang saya dah bagi kat awak .. maaf , saya terlalu banyak kekurangann , semoga Allah percepatkan segala urusan kita , dan permudahkan segala2nya ... im happy with you , jangan pernah berubah ....

hey besday boy .. saya ucapakan semoga awak panjang umur , di perluaskan rezeki dan di tempatkan di kalangan org2 beriman kelak ...semoga awak bahagia , maaf tiada apa yang istimewa untuk di persembahkan , cuma doa2 saya untuk awak .. doakan yang terbaik dalam segala perjalanan awak .. saya akan terus doakan yang terbaik buat awak dan kita .... hurmm orang kata tak bagus bercinta , tapi kadang hati saya tak mampu .. hati ini dah pilih awak walaupun belum rasmi .. tq sudi jadi separuh dari hidup saya , tq balut luka2 semalam .. tq Allah , buat lah yang terbaik untuk kami ... SELAMAT HARI LAHIR SAYANG ....................................

Doa Itu Satu Ibadat ....

9 ulasan:
Assalamualaikum .......

apa khabar semua hambaNya ? sudah bersyukur kamu dengan segala nikmat yg kamu ada ? ... jika di hitung  lebih luas dari air di lautan ... walaupun nikmat nye kecil , bersyukur ..kelak nanti nikmat yg kecil itu sentiasa mencukupi .... =) 

hari ni cuti so dapat lah luangkan sedikit masa untuk blog kesayangan hamba ni , nak berentry pasal doa ..setiap orang pasti ada keinginan .. ingin berubah ke arah yang lebih baik , ingin menaiktarafkan hidup ..ingin kerjaya yg hebat .. ada ketika juga manusia pasti merasa lelah , kecewa , sedih , gundah gulana .. saat sedih la saat kita terkapai-kapai mencari Allah .. bila gembira , 'alaaa relax dulu , wat dek '' ..tapi kesedihan membuatkan seseorang itu hilang arah .. menangis lah , menangis didepanNya yang satu .. berdoalah sayang , berdoa semoga hati itu kian tabah ...........tabah dengan segala2nya ...

tapi hakikat manusia ..bila apa yang di doakan itu tidak menjadi hak miliknya .. mula berfikir Allah tidak sygkan dia , mula berfikir segala yang buruk , mula menyalahkan takdir ..mengatakan Allah tidak adil ! maaf kan hambaMu ini ya Rabbi pernah suatu ketika dahulu aku juga sering bersangka bukan2 .. yaAllah teruknya iman di hati yang kian lusuhh ... tapi hari ni aku sedar , aku yakin dengan segala perjalanan yg Allah telah berikan walaupun apa yang aku inginkan tiada dalam genggaman .. aku redha .. terima kasih yaAllah ..

so kepada sayang2 semua , kita jangan pernah berhenti berdoa dan usaha , berdoa itu satu ibadat .. teruskan ibadat mu .. di mana2 sahaja ..doa tidak pernah membebankan, tidak pernah memberatkan ! tidak pernah melelahkan ~ insyaallah ...hati kamu kian tenang .. sabar ye sayang , kita sama2 berdoa .. berdoa kearah yg lebih baik .. bersangka baik pada Allah s.w.t .. kamu sedang di uji ..betulkah kamu hamba2NYA ??

hati berbicara 
Kehidupan ini memiliki rahsia yg trsembunyi dan tiada sesiapa mengetahuinya ..adakala apa yg kita harapkan tidak menjadi ..sebaliknya apa kita tidak minta kita perolehinya ..hanya Allah yg tahu apa yg trbaik utk kita dan yg tdk baik utk kita..Allah mengetahui apa yg sdg dan telah trjadi ..hanya kita yg slalu keliru dlm mnilai sesuatu keadaan .. shgga kdg2 kta brdoa hendakkan ssuatu sdgkan Allah mngetahui ia tidak bik utk kita ..Allah menggantikan dgn yg lain tp mgkin kita tidak perasan dan sedar - jangan pernah brhenti untuk brdoa .. doa itu satu ibadat 

Selamat Tahun Baru 2013 !!!

3 ulasan:
Assalamualaikum ... first entry di tahun baru , 1/1/2013 ...

belum trlambat kan qaseh nak wish happy new year to all blogger and semua hamba2 Allah s.w.t.. azam ? apa ye azam tahun ni , kat facebook ramai pulak berazam nak tamatkan zaman kebujangan nya , termasuk qaseh ahahahaha .. insyaAllah ,dengan izinNya maka jadilah .. jika masih belum di izin olehNYA maka bersabar lah .. inyaAllah nanti akan ada jua .. kunfayakun...

tapi qaseh harap, tahun ni akan jadi yang lebih baik dari sebelum2 ni , kalau tgk balik ke belakang2 , syukur dengan apa yang telah Allah berikan , walaupun terkadang ada kepahitan dalam manisnya , ada kemanisan dalam pahitnya .. sometimes semua tu menguatkan diri kita , ambil jadikan sbgai satu pengalaman .. apa2pun yang manusia lain buat kat kita , redha lah .. jangan pernah bersedih dengan sesuatu yang tidak berharga dalam hidup kita .. Allah dah tetapkan , dah jadi pun ..kecewa sekejap aje , bahagia ? jangan lupa utk bersyukur dgn segala2nya ya syg ... smpai bila hati tu taknak meredhai apa yg trjadi ? smpai bila ? ... 

semoga aku termasuk dalam hamba2 yg di sayangi Allah , semoga hati ni terus kuat utk hadapi segala cacian dan umpatan org .. semoga aku akan jumpa sesuatu yang bernilai , ya Allah bantulah hambaMU ni untuk terus istiqamah dan muhasabah diri ... sesungguhnya aku masih belum smpurna jadi hambaNYA .. =( .. semoga tahun ni yang indah2 aja akan berlaku ... n untuk kamu semua semoga brbahagia dengan apa yg ada, syukuri segala nikmatnya walaupun terkadang ia senipis kulit bawang .. 

so semalam qaseh tak sambut pun new year .. duk kat rumah lagi bagus kan ,tapi .................... ! qaseh dapat tgk jugak bunga api dari celah2 jendela .. dengar berdentum2 je terus gopoh gapah trlanggar dinding amek camera baru itu untuk di rasmikan , n then tadaaaaaaaa ... bunga api yg sgt cantik ..tapi tak pro lg la nak snap pic cantik2 heee layannnn ~ apa2pun hepy new year !





hati berbicara :
selamat tggl 2012 , selamat datang 2013 ... semoga Allah merahmati perjalanan kita ..aminnn 
p/s : sorylah gmbr tak cantik , budak baru belajar huhu



@2010 | www.qasehdalia.com