Nilai ~

10 ulasan:
Assalamualaikum .............

straight to the point..semalam keluar detim dengan hencik k , jarang jugak keluar dengan dia tapi takpe so semalam kitorang pergi nilai 3 , hari tu dah pergi sekali sebelum raya untuk cari baju raya n then hari ni pergi lagi coz lama sudah ku mencari jubah .. semalam dapat lah jugak beli sepasang jubah ... tapi tak pergi berdua saja .. dalia pun ikut sama , kesian dia keboringan kat rumah then ajak la .. nasib baik tak menangis ... tapi mengamuk jugak lah sebab nak mainan2 kat situ .. nak bola la ,nak kereta la ,nak beg la .. padahal semua tu dah ada kat rumah ...


hencik k datang rumah jap jumpa akak n wafa comei2 ni haaa .. wafa ni dengan orang memang dia tak nangis asalkan konyang 

mak sedara pun overdosee nak jugak interprem hihihihi

dalia nak ikut cik tak ? 
dalia : angguk2 .. angguk je keje dia 

ni masa dalam bilik den , orang duk pakai tudung belit2 .. ye pegi amek tudung dalam laci nak pakai jugak , tadaaaaaaa cute je , hope nanti besar always bertudung yaaaa .. tapi budak2 biasalah separuh jalan aja lekat .. dengan kenakalannya .. tuan ke mana tudung kemana ..

pastu sampai sana , misi utama untuk mencari jubah .. alaaaa semua saiz besar tension sudah , hencik k pun sudah letih maaa haha cian dia , aku bab memilih ni susah sikit ..uhuhuhu last2 amek lah satu .. sape2 nak cari baju2 raya ,jubah2 sila lah ke sana ..not bad la.. =) 
hihihihi ... akhirnya dapat jugak .. lepas shopping2 , terus balik .. yaAllah balik2 tu sampai putrajaya lebat gila hujan .. n then kat satu jalan ni tetiba jem .. apsal pulak kereta viva tu berhenti kan , ingatkan exciden or apa2 .. phewww tengok kat depan jalan banjirrrr , memang dalam gila lah ..nak tak nak redah jugak dengan gen2 kesayangan dia ..muka dah bengang hihihihi ... ok lah bai bai .. adiossss !



Aku dan Hati berkata2 ...

10 ulasan:
Assalamualaikum ......


''seseorang yang sentiasa kuat di hadapanmu ketahuilah dialah yang sentiasa mengadu lemah dihadapan penciptaNya ...''

yaAllah semalam aku mimpi sesuatu yang menakutkan , dasyat seolah-olah berada di alam lain ..aku takut nak cerita sebab aku tak ingin ia jadi kenyataan ..yaAllah andainya mimpi itu satu peringatan dariMu, aku terima yaAllah ,jauhkanlah aku dari mimpi tu , jauhilah ia dari jadi kenyataan .. aku tahu aku bukan muslimah sejati , aku bukan manusia yang mulia .. pernah aku tersasar ,pernah aku rasa aku malu untuk pandang diri aku tapi yaAllah sentiasa sayangkan aku ..aku tahu , andainya Allah bencikan aku mungkin hari ini aku bukan aku ..mungkin aku lagi jahat or kejam ..tapi tidak Allah masih sygkan aku ,masih jaga aku .. cuma aku yang tak pandai nak menghargai ..

aku try untuk bimbing diri aku sendiri sekarang , aku try dan try sedaya upaya , aku cuba untuk mengalah dengan situasi di sekeliling , aku cuba bersangka baik dengan semua orang , tapi terkadang aku tewas ,tewas di persinggahan !..aku try luangkan masa dengan ayat2Mu setiap malam ,sedikit demi sedikit .. tidak keseluruhan ..aku cuba turunkan hawa nafsu ..aku cuba untuk melakukan semua yang wajib ..aku cuba untuk tambahkan dengan segala yang sunat ..yaAllah bimbing aku ,yaAllah redhai jalanku .. aku rindu dengan hatiku yang dulu .. hati yang gembira , hati yang tak terjebak dgn lalainya dunya .. ~

hurmmm hati, sekejap ingin berubah tapi seringkali mengulangi kesilapan..kalaupun tak ulangi kesilapan ..menambah kesilapan yang baru .. tapi Allah tahu segala2 yang bermain di dalam hati ini .. semoga Allah permudahkan segala urusan ..aminn , 

hati berbicara :
dear my lovely blog .. terima kasih sebab sudi jadi tempat ku coretkan segala2nya .. bukan aku berpura-pura jauh sekali menunjuk-nunjuk ..aku bukan seorang yang mulia cuma aku cuba untuk jadi seorang yang mulia ..aku bukan seorang yang baik tapi berkali-kali aku cuba untuk jadi yang terbaik ..aku tahu aku bukan muslimah sejati ..tapi aku cuba untuk menginsafi diri ..setiap saat , minit , jam ,,aku akan terus menginsafi diri ..sekurang2nya pasti ada perubahan yang aku lakukan .antara aku dengan Dia ... kepada insan yang sayangi aku .. sama-sama kita berdoa kita dapat membimbing antara satu sama lain ..aku ingatkan kau , dan kau ingatkan aku ..











Canon powershot g12

4 ulasan:
Assalamualaikum ....

wishlist yang ke dua ... belum setel lagi , sbb dah target hujung bulan 11 or awal bulan 12 ahahaha ... hari tu memang target nak beli nikon d3100 .. lepastu bincang dalam group whatsapp abg beng punye hihi ... abg beng pun sarankan pulak canon powershot g12 .. survey2 ok jugak n gambar dia pun cantek cuma canon ni dia just compact not dslr yang boleh tukar2 lens .. tapi dia kecik and rasanya tak membebankan n menyusahkan bila bawak kemana2 ... yang dslr kan besar n berat ..lagipun , im not photographer just nak suka2 bergambor cantik jadikan ia sebagai kenangan yang terindah ... jom kite mereview sikit




cute kan , n kecik je .. aku rasa aku amek yang ni lah .. tapi kyleril cakap nak tengok perbezaan harga dulu kalau hampir sama dia nak amek yg dslr tu .. tapi rasanya yang ni dah murah .. bawah 1.5k .. hihi function dia mcm dslr .. malas nak tulis everything about this ... kena ikut si dia jugak sebab penyumbang terbesar ahahaha

hasil gambardari powershot 12 ..

aduhaiii wokeylah baby wafa dok menangis , assalamualaikum ..
aku rembat yg ni je 




Andai Dia Pergi Dulu Sebelummu ...

Tiada ulasan:
Assalamualaikum ..
kesian blog kesayangan di tinggal lama pergi , alhamdulillah selesai sudah menjalani kursus kahwin , persediaan .. alhamdulillah banyak ilmu yang lama kita tahu di update kembali .. ilmu baru yang kita dapat =)

andainya dia pergi dulu sebelummu .. bisikkan pada hatimu yang paling dalam , dia bukan milikmu , kamu bukan miliknya ... jangan rasa dimiliki , jangan pula rasa memiliki .. biarkan air matamu menitis tapi usaplah ia  sambil berfikir ... pasangan pertemuan pasti perpisahan =)

maaf andainya ada yang membaca sedikit coretan ini sedang bersedih , maaf kiranya kata-kata ini mengusik hati ... lebih-lebih lagi pada jiwanya masih rapuh , pada hatinya ada luka walaupun bibirnya semanis madu .. bersabar lah wahai hati .. andainya dia pergi dulu sebelummu , ingat lah dia lebih baik untuk bertemu Nya sebelum kita .. jika kita meratapi dan terus meratapi .. mana kan amalan yang kita ingin membawa untuk bertemuNya .. mungkin selepas dia ..kita pula mengikuti .........


saat ini hati tidak kuat bukan ? hati meredhai tapi air mata yang mengalir tidak berhenti seakan tidak merelakan ..oh tuhan , betapa rapuhnya iman untuk menghadapi sedikit ujian ... tetiba teringat pula segala nasihat , segala kenangan ..andainya dia masih di sampingmu .. mesti kamu sedang membayangkan kebahagiaan yang berpanjangan .. tapi kesedihan pula menghampiri .. hati tidak kuat yaAllah , hati sakit yaAllah ... jiwa lemah yaAllah ... kembalilah padaNYA ... merintihlah padaNya tapi yang pergi tidak akan pernah datang kembali .. jangan minta itu ... ia tidak mungkin....

betul orang kata kadang - kadang kematian , perpisahan boleh meragut bahagia , boleh hilangkan kegembiraan , cuba untuk gembira tapi hambar ... manisnya hilang , seakan madu bercampur air .. tapi kematian itu syarat untuk menemui cinta .. cinta hakiki .. jika hati tidak mampu juga menanggung rindu belajarlah dari Rasulullah s.a.w  yang menghadapi kematian secara berturut2 dalam hidupnya ... bersabar ye .. qada dan qadar Allah tiada siapa mampu menduga mahupun menghalang .... =)

hati berbicara :
perjalanan masih panjang ... manfaatkan dengan senyuman bukan hanya tangisan =)

hati ni pula tiba-tiba sebak .. kadang - kadang kita pasti berteduh di awan yang kian sarat ingin menumpahkan segala-galanya .. ia akan membasahi kita , pasti membasahi , sehingga suatu ketika kita terduduk .. merangkak mencari wuduk ketenangan .. bersujud seakan menemuinya ... biasalah lumrah kehidupan sementara :)
@2010 | www.qasehdalia.com