Unconditional love

14 ulasan:
Assalamualaikum ...

tanaman yang layu tak akan segar kalau pekebun hanya berkata ''kasihan'' ia perlu di siramkan air , di berikan baja .. barulah kasihan itu kian terbukti 

here , i woud like to tell u ols about unconditional love .. cinta tanpa syarat dalam sesebuah perhubungan dan rumahtangga .. ♥ 

sometimes , bila awal2 bercinta semua nya indah kan .. i love u , u love u .. i sayang u , u cinta ai ... everything is sememangnya terindah ... tapi bila lama kelamaan hubungan tu kian goyah , bosan , sunyi , rasa tiada tapi sebenarnya ada ... tiba2 hati seakan sunyi , ada beza antara awal dan akhir , ada beza antara bahagia dan tidak bahagia .. terasa sangat kesunyian di lubuk hati .. bila kamu mula mengendahkan apa yang kamu pernah semai dulu .......... kan ?

cinta tanpa syarat , bila mana kamu tak mengharapkan apa2 balasan .. bilamana kamu menyayangi seseorang luahkan , bukan hanya dalam hati tapi beritahu lah dia , bukan dengan hanya kata-kata tapi melalui sikap pun boleh .. sekali sekala romantik itu tidak membebankan pun .. bukan susah sgt pun kan ?lebih-lebih lagi dalam rumahtangga walau usia sudah separuh abad ... sometimes masa mula2 kita bercinta , apa yg kita buat sememangnya byk kesilapan kita , di tambah dengan keras kepala , kedegilan ,ketidakmatangan ...... demm ! tulah orang kata .. pengalaman mengajar kita erti kedewasaan ,pengalaman yg pahit tu adakala beri kita pengajaran yg manis ..... baiki dan terus baiki ..................... syg~

suami yang sangat mengasihi isterinya akan mendoakan isterinya setiap hari tanpa pengetahuan isterinya ,, mendoakan kesihatan  rezeki dan segala2nya ... biarlah di luar pengetahuan isteri kerna Allah yang akan memakbulkan doa2nya ... hanya dia dan Allah saja mengetahui .. itu yg terbaik .. 


hati berbicara :
kepada bakal2 yg nak berkahwin atau yg telah berkahwin , praktikkan lah kasih syg tanpa balasan mahupun syarat .. mengharap keredhaan Allah , berikan lah kasih syg itu dengan penuh keikhlasan coz what u give , u will get back ! assalamualaikum


14 ulasan:

puteri rimba berkata...

i like your words ....tunjukkan cinta walau bukan dengan ucapan kan...perlakuan or body contact pun boleh,lihat dengan mata hati,tafsir dengan akal dan budi....

zEri sAfEerA berkata...

mohon share that quote ye :)

penjajah minda berkata...

aku setuju!

fizafantagirO berkata...

akak curi ayat letak kt fb..hihihihi..likeee!

Pn. Sheila@CC berkata...

Allhamdulillah.. InsyaAllah... kdg2 suami ni ssh sikit nak tunjuk, dia doakan isteri....

qasehraihan berkata...

hehe..twi..ye ke 2014?lamanya nak tunggu..hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

Betul tu kak sue :)

Qaseh dalia adelia berkata...

Sila lah syg .. :)

Qaseh dalia adelia berkata...

Gapo hok setuju terrr ..

Qaseh dalia adelia berkata...

Tq kak fiza ... Huhuhu

Qaseh dalia adelia berkata...

Xpe lah sis , ne tahu dia doa senyap2 utk isteri dia , tu lg baik :)

Qaseh dalia adelia berkata...

Errr ape yg 2014 tu sis .. Hehe nak cepat2 hulur2 lah pitisss tu hahaha

Iam Yanty berkata...

Sangat LIKE..wish I deserved everything above..ameen.

♥ Nana BamBam ♥ berkata...

true..and agree

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com