Peluang itu ..................

Assalamualaikum cantik2 , ensem2 semua ..

''dance with the dice, if u have a dream give it a chance to happen''

orang dulu-dulu selalu kata ''hidup ni ibarat roda , ada ketika jatuh ke bawah ada ketika naik ke atas '' itu dunia .. dan andainya ingin naik ke atas jangan sia2kan peluang yang ada .. usah difikirkan apa yang bakal terjadi , bahagia atau sedih ? biar saja ia diam , usah hati itu sering bertanyakan rahsiaNYA ... 

minggu depan qaseh ada interview ... dan peluang itu qaseh takkan sia-siakan .. dan doakanlah yang terbaik buat diri ni .. kadang - kadang sudah penat dengan apa yang telah berlaku .. andainya peluang itu ada rebutlah dan buat yang terbaik ,, tapi andainya peluang itu menoktah kan satu keputusan yang mengecewakan redha lah , setiap sesuatu ada hikmahnya ... hanya mampu berdoa agar Allah merancangkan yang terbaik buat diri sendiri ...

selagi kaki ini masih mampu melangkah biar lah ia terus melangkah walau dari bawah sekalipun .. cuma harap kaki ini hanya melangkah ke arah yang di redhai bukan ke arah yang menjerumuskan diri .. yaAllah Engkau maha mengetahui .. berserah dan redha dengan segala ketentuan .... thanx kerana menghadirkan insan2 yang setiasa bagi semangat dan insan2 yang tidak mendabik dada walaupun mereka sudah menggapai bintang .. =) cuma kadang2 sedih bila mengingatkan seseorang yang mula mendabik dada ... xpelah semoga berbahagia ..

hati berbicara :

hehehehehe .... dop tahu hati ni berbicara gapo ..sebab perut sudah berbunyi ..
apa2 pun doakan terbaik untuk saya ye kawan-kawan ... love u ols muahhh .. maaflah yo xdop kato2 jiwang hari ini .. buekkk

21 comments

  1. dg luck qaseh... hope bjya ms interview tu...

    ReplyDelete
  2. Salam Adik Qaseh,

    Lame tak jenguk sini...anyway, goodluck untuk interbiu tu

    ReplyDelete
  3. tak po dok jiwang pung,kak sue mari sokmo sini...haahaahaa....
    baca bismillah banyak2 deh nok interview tu...heee

    ReplyDelete
  4. gud luck qaseh....semoga Allah swt mempermudahkan segala urusanmu

    ReplyDelete
  5. good luck interview.buat yg terbaik

    ReplyDelete
  6. all da best kaseh....

    p/s lame x dtg blog kasih....lme sgt2...huhu...maaf la dah lme benti blogging...

    ReplyDelete
  7. kembarrrrrrrr!!!!lamanya xjenguk awak!!!!benarnya masuk je baca tp xkomen..dh lama sgt xberblog..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/dedikasi-istimewa-untukmu.html

    ReplyDelete
  8. gud luck qaseh..all the best in ur interview :)

    ReplyDelete
  9. All the best , do ur very best!

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum qaseh...selamat berjaya dlm temuduga tu nanti...:)

    ReplyDelete
  11. gud luck qeqasehku ! kak fiza & the kopitiam putrajaya gang doakan yg terbaik dan moga qaseh berjaya ye .caiyokkk dear !

    ReplyDelete
  12. salam qaseh..

    lamanya saya tak kesini.. rindu jugak dengan kata2 jiwang qaseh..:)

    good luck qaseh..

    p/s: biarkan mereka mendabik dada, jgn kita ikut lupa diri..

    ReplyDelete
  13. gudluck syg.

    teringat xdpt g interviu, bukan sebab tak layak, tapi parents xkasi apply, suruh apply lain.

    sedih sebenarnya gagal sebelum mncuba.

    tapi Allah lebih tahu, kan :)

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..