Nothing and Empty ~

7 ulasan:
Salam blogger tersayang semoga kalian sentiasa di bawah rahmatNYA..

tiba - tiba rasa macam kekok pulak nak menulis kat blog ni , dah lama tak menaip so macam ni lah jadinya , papepun rasa macam nak luahkan perasaan je , nak tunjuk perasaan pun bukannya ada orang nampak ..

saat ni rasa macam nak putar balik masa , nak lalui saat - saat gembira je , taknak dah menangis ! tak nak berduka ! tak nak ada masalah ! nak jauhkan duka , rasa sedih dari hidup .. tapi kenapa still tak boleh ? hurm saat ni fikir ujian datang hampiri aku , semua ni ujian untuk ko kuat .. so jangan menangis , jangan mudah kalah , jangan pernah menyalahkan takdir ..... 

tapi...

hati aku ni bukan macam baru karang , walaupun ombak deras dtg sekalipun dia tetap teguh , hati aku macam rumpai laut , bergoyang- goyang ikut arus laut , arus air , tempat mainan ikan , tempat makanan ikan .. sekejap2 di usik .. entahlah , tak tahu dah macamana nak suruh hati ni kuat seteguh batu karang ! hanya doa kalian yang mampu dan hanya Dia yang mampu menguatkan hati yang sememangnya lemah .. ~

untuk orang yang selalu menyinggah dalam hidup aku ni , tq for everything .. maafkan lah salah silap yang selalu aku buat dalam sedar or tak sedar .. jika aku sayangkan seseorang aku akan jadi se emosi emosinya .. so jangan marah jika aku terasa , jangan marah jika aku menegur , jangan pernah marah jika aku tersasul .. maafkanlah , segala2nya untuk kebaikan mu wpun aku tahu aku bukan sebaik mungkin untuk menasihati kamu ..
n for my lovely sista that i really love..
maybe start tomorrow n forever .. kak su tak mampu bagi korang nasihat sebab kak sue bukan lah orang yang terbaik untuk menasihati korang , kak sue pun selalu buat something ikut perasaan tanpa fikirkan hati orang lain .. so just take care of urself ! please take care sebaik mungkin .. kak sue just mampu menadahkan telinga untuk mendengar apa - apa pun yang kamu mahu share tapi kak sue akan mengunci mulut kak sue .. untuk korang sendiri fikir .. maybe itu yang terbaik =) sayang ketat2 ..

7 ulasan:

Syimir berkata...

xsalah pon nak nasihat menasihati nie,sebab kita nie manusia kan,sering lupe dan lalai,so,sifat saling ingt mengingati tu amatlah diperlukan :)

ahsfantasy24 berkata...

kadang-kadang kita tak faham
diri sendiri..

untuk semua yang pernah kita lalui,
segalanya penuh erti ;)

fRaMe+LenSeS berkata...

Aikkkkkkk. Smcm je? Awat ni

mas saari berkata...

take care qaseh... jgn sedih2!

Tanpa Nama berkata...

jangan sedih2.
doa pada Allah supaya dia kuat kan hati kamuu.
:)

Liyana Zahim berkata...

Pehhh.. Da lama gile tak melawat prety lady ni.. Hi qaseh.. Smoga sht dan dirahmati ALLAH sntiasa.. :)

kay_are berkata...

same r.. baru je menaip lik bape ari lepas.. kadang2 kne stop gak bile something yang tak dapat nak elak kan? em.. tak setuju.. sebagai manusia kne saling menasihati.. baru betul.. lumrah sume manusia tu tak sempurna.. so kne mengingati satu same lain =)

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com