Nothing and Empty ~

7 ulasan:
Salam blogger tersayang semoga kalian sentiasa di bawah rahmatNYA..

tiba - tiba rasa macam kekok pulak nak menulis kat blog ni , dah lama tak menaip so macam ni lah jadinya , papepun rasa macam nak luahkan perasaan je , nak tunjuk perasaan pun bukannya ada orang nampak ..

saat ni rasa macam nak putar balik masa , nak lalui saat - saat gembira je , taknak dah menangis ! tak nak berduka ! tak nak ada masalah ! nak jauhkan duka , rasa sedih dari hidup .. tapi kenapa still tak boleh ? hurm saat ni fikir ujian datang hampiri aku , semua ni ujian untuk ko kuat .. so jangan menangis , jangan mudah kalah , jangan pernah menyalahkan takdir ..... 

tapi...

hati aku ni bukan macam baru karang , walaupun ombak deras dtg sekalipun dia tetap teguh , hati aku macam rumpai laut , bergoyang- goyang ikut arus laut , arus air , tempat mainan ikan , tempat makanan ikan .. sekejap2 di usik .. entahlah , tak tahu dah macamana nak suruh hati ni kuat seteguh batu karang ! hanya doa kalian yang mampu dan hanya Dia yang mampu menguatkan hati yang sememangnya lemah .. ~

untuk orang yang selalu menyinggah dalam hidup aku ni , tq for everything .. maafkan lah salah silap yang selalu aku buat dalam sedar or tak sedar .. jika aku sayangkan seseorang aku akan jadi se emosi emosinya .. so jangan marah jika aku terasa , jangan marah jika aku menegur , jangan pernah marah jika aku tersasul .. maafkanlah , segala2nya untuk kebaikan mu wpun aku tahu aku bukan sebaik mungkin untuk menasihati kamu ..
n for my lovely sista that i really love..
maybe start tomorrow n forever .. kak su tak mampu bagi korang nasihat sebab kak sue bukan lah orang yang terbaik untuk menasihati korang , kak sue pun selalu buat something ikut perasaan tanpa fikirkan hati orang lain .. so just take care of urself ! please take care sebaik mungkin .. kak sue just mampu menadahkan telinga untuk mendengar apa - apa pun yang kamu mahu share tapi kak sue akan mengunci mulut kak sue .. untuk korang sendiri fikir .. maybe itu yang terbaik =) sayang ketat2 ..

7 ulasan:

  1. xsalah pon nak nasihat menasihati nie,sebab kita nie manusia kan,sering lupe dan lalai,so,sifat saling ingt mengingati tu amatlah diperlukan :)

    BalasPadam
  2. kadang-kadang kita tak faham
    diri sendiri..

    untuk semua yang pernah kita lalui,
    segalanya penuh erti ;)

    BalasPadam
  3. take care qaseh... jgn sedih2!

    BalasPadam
  4. jangan sedih2.
    doa pada Allah supaya dia kuat kan hati kamuu.
    :)

    BalasPadam
  5. Pehhh.. Da lama gile tak melawat prety lady ni.. Hi qaseh.. Smoga sht dan dirahmati ALLAH sntiasa.. :)

    BalasPadam
  6. same r.. baru je menaip lik bape ari lepas.. kadang2 kne stop gak bile something yang tak dapat nak elak kan? em.. tak setuju.. sebagai manusia kne saling menasihati.. baru betul.. lumrah sume manusia tu tak sempurna.. so kne mengingati satu same lain =)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com