Kau Pergi Aku yang Hilang ..

17 ulasan:
Assalamualaikum ,
apa khabar ye korang2 semua , best nya boleh selalu update blog macam korang kan , first nak minta maaf sebab qaseh dah jarang update blog ..sory kalau dah bosankan korang ye =) rindu korang ...

''oh mengapa kau putuskan sengsara , kau biarkan diriku meronta-ronta ~ lantas kau alihkan cintaku padanya , sebak rasa ku menahan derita .. pilu hati mengenangkan cinta yang kecundang ''
-sweetchild-tinggal syg tinggal pujaan-

kadang2 bila mendengar luahan orang yang frust bercinta , sebak rasa di dada kerna pernah mengalami sakitnya , kadang2 kita boleh memberi nasihat kepada mereka2 tapi kenapa diri kita sendiri terkadang tewas dalam segala nasihat yang kita berikan , maybe kerana manusia memang saling memerlukan .. di saat kita sedih kita perlukan juga seseorang yang mampu menenangkan kita walaupun kita seorang pakar motivasi .. pelik bukan ? 

lumrah kehidupan , bila someone yang kita sudah anggap sebati dalam hidup kita hilang , seakan diri sendiri hanyut dalam dunia yang kita ciptakan .. separuh jiwa melayang2 , otak kosong umpama otak di kongsikan untuk berdua , masalah kian menimbun tanpa satu penyelesaian , kau pergi aku yang hilang ~ kejamnya membiarkan aku seorang diri , kejam nya engkau meninggalkan aku tanpa satu alasan yang kukuh .. benar kata orang terkadang kita hanya boleh menyayangi seseorang itu separuh bukan sepenuhnya kerna bila kehilangan separuh lagi boleh jadi pengubat ~ .......

hati berbicara :
manusia punya berbagai watak ~ andainya hari ini aku hilang watak kamu , masih banyak watak yang mahu mendampingi dan menerima aku seadanya , dan itulah watak yang benar2 sesuai denganku .. biarlah segala kelukaan itu hilang bersama2 dirimu .. cuma aku tidak mahu kehilangan DIA , kerna aku tak sanggup dan takkan mampu hidup lagi jika aku benar2 kehilangan DIA yang esa ~ 
with lot of love from qaseh dalia ~ 







Tersurat diPandangan Matamu ....

25 ulasan:
Assalamualaikum bloggers ,

'' kadang2 hidup kita hanya di dalam 3 hari , semalam yang sudah tinggal sejarah , hari ini apa yang sedang kita lakukan , dan hari esok yang belum pasti .. apakah ada hari esok untuk kita tebusi segala sejarah yang telah berlalu pergi ? ''

pandangan mata hanya memaparkan apa yang tersurat tapi tidak pada yang tersirat , terkadang kita menghukum orang dari pandangan mata kasar , tapi kita tidak tahu apa yang ada dalam hati kecilnya , sakit kah dia ? sukakah dia ? tersiksa kah dia ? tidak langsung kita hiraukan , yang paling kita lemparkan tohmahan dan kata cacian .. usah hidup dalam masa silam orang lain kerna kita juga punya masa silam .......

jika seseorang yang hidup dalam dunia kejian , andainya satu hari dia berubah usah lagi mengungkit dunia keji yang telah berlalu pergi .. biar lah dia hidup dalam dunia baru untuk mengejar syurga nan indah .kerana matlamat kita semua sama untuk mengejar syurga nan indah , tapi dapatkah kita kejar jika kita tidak menjaga hati sesama insan .. ! manusia yang yakin itu sanga hebat ! tapi manusia yang yakin dirinya cukup sempurna sebenarnya insan yang paling bodoh ... 

hati berbicara :
u can think what is the best for u , but u a good person when u can think what is the best for other person ~
besi itu kuat tapi api mampu meleburkannya ,
api itu kuat tapi air mampu memadamnya ,
air itu kuat tapi awan mampu menyejatnya ,
awan itu kuat tapi angin mampu menolaknya ,
angin itu kuat tapi bukit mampu menghalangnya ,
manusia itu kuat tapi nafsu mampu menunduknya ,
nafsu itu kuat tapi iman mampu mengalahkannya ......

Main Lelaki !

28 ulasan:
Assalamualaikum..
lama gila gua tak hupdate kan , mesti ramai yang rindu ,pehh gila perasan bajet mcm Fatin Liyana .. hihi ,buat tajuk  main lelaki mesti dalam keyword nanti ada lah yang search ,ACI KERAT JARI AH ! ..saja je bagi tajuk macam tu nak tengok ada lah muka2 yang baca tajuk je kan , lepas tu komen ..isyy tak baekk no main lelaki ..erk !

main lelaki aka PLAYBOY , ni lah pentingnya english education kan ! boring lah berdepan dengan playboy ni , silap hari bulan boleh jadi gila meroyan gak ah ,benci gila lah orang yang suka mainkan hati pompuan yang mengharapkan kasih sayang yang ikhlas nih , last2 hampeh di kayu tiga empatkan pulak dah ! eee please lah kalau tak mampu nak bagi kasih sayang kat someone tu ! BOLEH tak ! BOLEH tak ! BOLEH tak ! jangan masuk dalam hidup someone tu ! gila hapeeeee just untuk beri kesedihan .. eee boleh blah lah ..

kalau lah ko tahu betapa sedih dan sakitnya terima kasih sayang ko yang penuh kepura-puraan tuh ,baru ko tah kan tapi  eeee tak paham lah kenapa lah kenapa nak mainkan girl , kalau sakitkan hati orang yang sabar xpelah jugak , tapi kalau sakitkan hati orang yang lemah iman silap hari bulan yang kena tu bunuh diri ke hape ke kan , mauuu meroyan hidup kau , hantu dia dok kacau2 kan ,,haaa barulah padan muka .. hihihi... 

SAPE PLAYBOY KAT SINI BAWAK2 INSAPLAH YE , PLAYGIRL PUN SAMA GAK , TOKSAH NAK JADI PLAYER SANGAT LAH ~ KAN TAK PASAL2 KAU KENA PLAY2 TANG LAIN PULAK ..DONT PLAY@ HAAAAAAAAAAAAAAA ! ''apa yang best jadi player ek ? ''


Kau ku Inginkan Tapi .........................

31 ulasan:
Assalamualaikum ...

sedih dan pilu di hati jika selama ni keluarga yang kita sayangi sebenarnya bukan darah daging , luruh jantung , derita di perasaan jika selama berpuluh tahun dan hari ini kita tahu kebenaran yang sebenarnya kita hanya seorang anak pungut , tidak tahu mana asal usul , tidak tahu dari rahim siapa kita lahir , alangkah kecewa tiba2 terasa batu besar menghempap seluruh tubuh , terasa diri berada di suatu tempat yang penuh kegelapan ..

tiba2 ibu yang dulu membuang hadir menjemput tanpa di undang kehadirannya , bahagia ? bahagia akhirnya ketemu dengan orang yang sebenar2nya mewujudkan kita di dunia tapi ..... adakah mampu hati ini menyayangi ? adakah mampu hati ini menerima ? adakah mampu kasih sayang yang selama ini di beri pada ibu angkat beralih kasih pada ibu kandung yang tiba2 muncul ... 

pedih , sakit , geram bagai bercampur menjadi satu dan benar kata orang ''sayang itu tak boleh di paksa'' walau dia ibu kandung tapi sayang dah lama sebati pada yang sudi memberi .. maaf , aku boleh menerimamu tapi tak mampu menyayangi sepenuh hati ku ..sama juga dalam percintaan jangan paksa seseorang itu untuk menyayangi mu jika kamu tiba2 hadir setelah hati kau lukai ..

hati berbicara :
bukan mudah untuk mengambil kasih sayang dari seseorang yang pernah kau lukai , andai pernah kau betul2 berubah tapi masih belum bisa membuat seseorang percaya kerana luka yang kau tinggalkan sangat merobekkan hati .. andai dia tidak menginginkan kamu lagi , cukuplah hadirkan diri .. pergi lah ..



Terima Kasih Ubat ....

29 ulasan:
Assalamualaikum ..
skang ni lambat hupdate baru tidurkan anak buah , mak ayah dia p kerja den yang jadi pengasuh jap , pehh ada ciri2 keibuan dah .. biar baru lepas melalak pun grrr

terima kasih ubat sebab menyembuhkan aku dari sakit , terima kasih doktor atas segala2nya ..

Allah suka pada hamba-hambaNya yang berusaha rite ? tawakal .doa . dan berusaha ..kalau berdoa saja tanpa usaha tak dapat hasil jugak . kira senang je lah kan doa je dapat apa yang kita nak ! no no no no ~ tapi berusaha pun jangan sampai meminta pertolongan dari jin or setan .. 

tapi kadang2 kalau kita sakit or apa2 , kita terima kasih pada ubat , pada doktor yang merawat , yes ! kita memang perlu berterima kasih tapi jangan lupa tanpa keizinan dari DIA kita takkan sihat , xkan dapat apa yang kita inginkan so , first thing yang kita kena buat berterima kasih pd Allah , kerna dari keizinan DIA lah kita mampu dapat apa yang kita nak , dari sakit ke sihat .. dari gagal hingga berjaya .. kalau kita berusaha bagai rak sekalipun tanpa keizinan DIA kita takkan berjaya .. so jangan takbur .. always ingat dan syukur dengan nikmat Allah

hati berbicara :
update laju2 .. 
nak tanya ibu2 yang ada anak tu , nak buat camane ek anak buah qaseh ni dah setahun lebih dah tapi susah nak berak , erkk penakut .. dia jenis tahan , memang nangis tahap gila babeng ah , ibu dia pun tak tahu dah nak buat apa .. adehhh okbye ..dah start nanges dah uwaaaaaaaaaaaa

Sukar Dicari Ganti ...

31 ulasan:
Assalamualaikum ...

patah tumbuh hilang berganti mengertilah ~ 
walaupun berbeza akhirnya terimalah ....

dimana kan ku cari ganti serupa denganmu ~ perit kan bila kehilangan , benar orang kata patah tumbuh hilang berganti , yang hilang pasti akan berganti dan akan terima seadanya , tapi adakalanya walaupun ada pengganti takkan sama dengan yang dulu , gelak tawa dia , senyuman dia , gurau senda dia berbeza dengan pengganti yang ada .. bahagia ~ yup bahagia dengan pengganti baru tapi perbezaan tetap di rasai .. 

walaupun kamu punya pengganti yang baru , walaupun aku telah lama kau lupakan , tapi pengganti mu takkan mampu jadi seperti ku , maybe kamu bahagia tapi kamu tetap tak mampu lupakan aku . kerna aku berbeza , takkan siapa yang sama dengan ku , dan suatu kenangan tu punya berbagai cerita , cara nya dan caraku tetap berbeza =) ... bukan ingin membuat perbandingan tapi perbezaan pasti tetap ada .. walaupun bahagia kerna kenangan sukar untuk di lupakan .. ia datang tanpa di jemput ..

hati berbicara :
but one more thing yang kita kena tahu walau berjuta perbezaan yang ada , kadang2 pengganti tu adalah yang terbaik di antara yang terbaik , pengganti juga memberi kita satu warna yang ceria yang mengubah corak hidup kita dengan penuh kegembiraan , dan pengalaman yang dulu suatu pengajaran untuk kita melangkah dengan penuh senyuman ....
it so much ..

Susah ke Nak Cari Identiti Sendiri ?

34 ulasan:
Assalamualaikum ..


tadi qaseh blogwalking stalk2 blog kome2 ni , tetiba ada lah satu blog ni sejibik dengan blog tu , tetiba terfikir orang yang sama ke? , suratan kebetulan ? , ataupun meniru cara orang blog tu menulis , kompius jap .. takkan nak tanya or sound nanti kecik segala benda yang dah memang kecik erk ...tetiba rasa macam tak syok ah nak baca sebab sama je dengan blog yang tu ..tak kesah lah janji bahagio!

hurm nak tanya blogger2 sume , susah ek nak cari identiti diri sendiri ? alaaaa dulu2 masa mula2 buat blog ce tengok penulisan kome macamana ? sama tak macam sekarang ni ? eh dolu2 qaseh jiwang jugak tapi dulu penulisan mcm budak darjah satu , kaler2 bagai tulisan konon2 nampak cantik tapi dari dulu memang tak tinggal lah 'hati berbicara' kat bawah ,tu ke identiti ? hihi ntahlah pak belalang ~

hati berbicara :
''buat je cara kamu sendiri , tak perlu ikut orang ,kalau kamu suka tepek gambar beso2 haa kamu tepek je , kalau kamu tak suka tepek gambar beso2 kamu tepek kecik2..kalau org marah kamu tepek gambar kamu byk2 , kamu letak lah gambar dia byk2 , hahaks 
apa-apa pun yang kita buat ikut lah cara kita , yang penting jangan sampai ada yang terasa hati dengan kita , jangan dengan tulisan memercikkan kesilapan ,menghiris luka di hati orang lain , kalau nak marah sekali pun berpada2 lah dengan emosi , emosi tu kadang2 datang dengan syaitannn



Fakers Ngek ke Kita Ngek ? erk ..

35 ulasan:
Assalamualaikum ,
bosan pulak jadi penganggur kelas VVIP ni .. kalau masuk sen dakpe gop !

berselindung di balik wajah pelesu ~ wtfakers!

apa itu FAKERS , dari pengetahuan Cik qaseh dalia , fakers ni orang yang guna gambar orang lain tapi mengaku tu gambar dia pehh dah banyak bunyikkk bebeno dah kat blog ni tak dapat nak di bendung lagi dohhh ! tambah2 bloggers2 fofuler ~ artis tu toksah duk habaq mai lah memang berjuta dozen doh , lebih2 lagi yang rupa2 cantik dan ensem lah selalu jadi mangsa fakers ni ..

qaseh pun pernah kena gak sekali , tu pun kawan kat fb bagitahu ,fuh terus menyirap darah ! berjuta ayat2 tambah hadis2 pm kat dia last2 dia delete dah acc pelesu tu ,alhamdulillah 

tapi sebenarnya semua ni silap diri kita sendiri , kita letak gambar2 kita yang 'cantik' tu kat laman2 sosial pastu orang amek wat profile pic mula lah nak kecoh bagai ! dan terus menyalahkan orang yang ambil gambar kita sedangkan kita tak pulak nak salahkan diri kita sendiri .. ~ kalau kita tak letak gambar kita wujud tak fakers kita ? tak kan ? haa soooo salah kita jugak 

dan FAKERS pun salah jugak , xde keje dah ke nak buat ! tambah2 fakers yang buat keje bahlol buat acc bukan2 , tu yang parah tu .. tapi percayalah semua tu datang dari kita , jangan bengang2 jangan marah2 ,kita yang memulakan sesuatu perkara =) smileeeeee...

hati berbicara :
fakers ni adik beradik je dengan anonymos , tanpa nama , tanpa wajah yang sebenar ..
apapun tanya diri kita sendiri dari mana silap yang muncul tu ,adakah memang salah fakers tanpa secalit pun salah dari kita ? betul kah kita langsung tak bersalah ? hihihihi .. masa qaseh kena tu qaseh ngaku qaseh yang ngek , letak gambar bersepah je 
HOI FAKERS , kalau ye pun nak guna wajah orang mintak izin lah dulu kang kena samang kang susoh , dok pasal masuk hotel jejari besi pree of cahhhhhh ...

Aku Hanya Kawannya ,Kau Kekasihnya ..

34 ulasan:
Assalamualaikum ...

[foto] bila berkawan jangan ada rasa cinta 

sayang seribu kali sayang , hubungan kawan yang terbina kian retak kerana seseorang yang amat berharga dalam hidupmu sekarang , yang dulu jika ada apa2 masalah aku lah temoat mengadu , yang dulu jika punya cerita gembira aku tempat kau ceritakan segala2nya tapi sekarang kerna kekasihmu cemburu denganku hubungan kawan yg dah lama kita bina hancur musnah sekelip mata .. aku redha , doakan kau bahagia ..

kadang2 heran bila kamu yang sudah memiliki hatinya kian cemburu dengan aku yang cuma teman baiknya , kau sudah pun milik hatinya kenapa masih risau dengan aku yg cuma teman gila2nya , yakinlah pada diri sendiri ,yakin yang tiada siapa dapat rampas hati yang kamu sudah miliki , tak perlu takut kerna aku hanya teman baik nya sahaja .. dan satu benda yang kamu perlu tahu , kawan dan kekasih berbeza perasaannya .. 

hati berbicara :
''senyumku manis bila punya kawan sepertimu , air mata gugur bila rinduku dia rampas , luka jiwa dan perasaanku bila kau mula membuangku ..''
makin dewasa perjalanan hidup kita makin berubah jalan dan liku2 , andainya dia yang kau turuti aku akan berlalu pergi , biarlah ~ mungkin nanti bila aku punya seseorang yang istimewa aku juga turuti dia seperti kau turuti kemahuan dia .. cuma buat dia yakinlah pada diri sendiri , jangan halang dan musnahkan persahabatan yang sudah lama terbina kerana 'sahabat' itu sungguh indah ...
ada tak kekasih kawan korang jeles dengan korang ?huh menci aii

Kat Oversea Dah ~

38 ulasan:
Assalamualaikum ...
emm rindu sangat kat blog pink ni , sory korang tak dapat nak blogwalking semua ,separuh2 je dapat blogwalking dulu hehe , skang dah sampai dah oversea ! oversea lah sangat hahaks .. qaseh kat putrajaya dah ,sebenarnya datang sini saja-saja duk umah akak , kalau boring aku balik gak ngan bas nanti rindu makkkk sob3x .. kalau ada kerja kosong gtau r ,sebab skang dah jadi penganggur terhormat kelas VVIP .. 

rindu mak T_T 
nak mak .. huk3x..
eh cane nak kawen ni xleh berenggang ngan mak .. ngeee


Janji busuk busuk busuk busuk !

41 ulasan:
Assalamualaikum ...
psst dengar cite makcik kiah beranak lagi , erk dan2 ngumpat hik3x gurau je ~ arghhhh idea datang lah ,siyes xde idea langsung dalam kepala hotak , ni mesti kes makan 'KUEH SARANG SEMUT' sampai tahap blur tahap cicak kubengg ..



eh ce korang layan lagu ni , lucu banget ..
korang busuk busuk busuk busuk oo korang busuk busuk busuk busuk hahaha 
lagu khas qaseh tuju untuk korang , melodi mcm lagu jambu by matta band ni 
NAK KORANG DENGAR GAK GANE2 PUN !!!


qaseh akan pergi kolumpo nanti , duk sana dah huk3x , weh kolumpo tunggguuu sayaaa datanggg , tapi nanti rindu r kat mak , biasa duduk bawak ketiak mak je ,pasni ada siapa2 nak pinjamkan ketiak tak , kalau busuk busuk busuk busuk tak payah lah weh , muntah ijau nanti tambah2 ketiak lelaki erk.. haha =p ..sila lah pakai AXE tu ye ~ 


qaseh p kolumpo khamis ni dah , sob3x dah berhenti kerja kat sini dah , dah pasal study tu nampak gayanya terpaksa lah qaseh cancel kan untuk sambung study kerana bahawasa nya proposal saya di tentang habis habisan oleh ibu dan bapak , di sebabkan saya ni anak mitali so saya dengan redha menerima tolakan peminangan eh tolakan kesetadian itu , sob3x nak membawa diri ~ korang jangan pujuk ! nyah dari sini ..janji janji mu busuk busuk busuk ~ uwaaaa


Untuk Apa Kita Bercinta Jika Hanya Penuh Derita ~

27 ulasan:
Assalamualaikum .. 
hari ni last dah qaseh kerja , dah letak jawatan kikiki , lepas ni tak tahu lah apa jadi dengan blog ni , makin di lupai kot ~ weee kenapa berhenti ? emmm ada lah , nak jadi surirumah takde tangga ..=D

'' andai merindu lebih indah , andai tanpa bicara tiada kebencian ,andai hadirku tergugat damaimu , dan andai berpisah itu lebih baik ..siapa aku untuk mmpertahankan rasa , 
aku derita dalam bahagia ''

jika bercinta hanya tempah derita untuk apa kita bersama lagi , jika bercinta hanya untuk bergaduh untuk apa kita saling mengungkapkan kata sayang ~ kadang2 kita bahagia , tapi bahagia dalam derita , dirimu dengan dunia mu , diriku dengan duniaku .. atas nama cinta kita bersama tapi apakah erti nya jika saling memendam rasa , emosi yang tak terkawal .. 

bukan tempatku di sisimu hanya untuk melampiaskan amarahmu , aku sayangkan kamu tapi andaikan aku hanya tempat melepaskan emosi ,aku tersiksa dalam derita yang menjadi satu rahsia .. lepaskan aku , biarku terbang bebas

korang pernah tak berdepan dengan orang yang panas baran ? erkkk bercinta tapi hari2 kena maki , tersiksa jiwa dan raga , pernah jugak berdepan dengan orang macam ni tapi bukan hencik kyle, salah sikit je kena maki ! tak tahan beb , kalau depan2 kena makan panampar hari2 kot , biar saja ku undur diri ~ hiduplah dirimu dengan dunia mu .... rela ku korbankan bahagia untuk lepaskan segala derita ..

sekali ombak ganas menghempas pantai ,
sekali pantai akan berubah teluk dan pasirnya ,
apabila kita berdua terasa ia begitu sepi dan terasing daripada bersendirian , 
di mana bahagia ? hanya punya derita ~
sesaat aku terluka lebih pedih dari melukai ,
pedihnya hanya tuhan yang mengetahui... selamat tinggal derita~


Maaf menyepi ,selamat hari raya =)

84 ulasan:
Assalamualaikum ...

warghhhhhhh lama gila tak hupdate blog , mood beraya melampau katakan , maybe lepas ni lagi lah lama qaseh tak hupdate kot sebab errr biarlah rahsia dulu takut2 apa yang di rancang tak menjadi pulak huhu , amacam korang beraya best tak ? pehhhh mesti beraya sakan punya kan ! tapi hampeh lah qaseh tak dapat duit raya pun , ni takmo jadi besar ni !! merajuk 9 bulan !


with my besfriend : dayu n midah 
sory mereka sudah berpunya hahahaks
gambar verangan je kuattt ~

gambar kekoyaan 

dua budak gedik haha


qaseh ada sikit je pic raya , yang lain dalam fon diorang tak sempat nak amek lagi , so layankan je lah satu ni dulu ye hehe , tahun ni meriah jugak lah dari tahun2 sebelumnya , first raya kuar dengan diorang2 ni ,walaupun tak dapat nak beraya dengan hencik kyle ,xpelah next year yeeee hihi , second day pulak ada hari keluarga rumah cousin , semua berkumpul kat sana , hari ke tiga pulak pergi kenduri rumah bes fren sorang lagi , yati ~ hari ke empat kenduri jugak , dan hari ni dah kerja ! grrr ...

gambar kat atas tu kat masjid kayu seberang jerteh , suka tengok masjid ni sebab semuanya dari kayu tapi belum siap sepenuhnya lagi , berhenti kat masjid ni sebab photoshoot akak yati yang baru kawen , so tumpang sekaki berphotoshoot pehhh , nanti siap gambar qaseh upload lagi , lebiyuuu korammm , dah2 lah beraya tuh ! kerja pulak (jeles!) .. sekian time kasih .. rindu kat korang semua sob3x..


pic : blackberry torch 9800
editing by photoscape ~


AIYOOOO ~ 
lupa credit pic masjid kayu seberang jerteh maaa ~
qaseh amek kat blog org tapi blog org tu kredit kat zenfolio tapi qaseh lupa kikiki
ampun ye tuan punya gambar jgn marah ~
ni kan raya , kampung kiteee tuuu ..
kalau korang nak tengok pic2 masjid yang UNIK kat atas tu ~ 
korang masuk blog 
hik2x qaseh kena maree yeyyy pdn muka .. 
No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com