Hanya Lilin Itu Yang Ku Inginkan .... ♥

47 ulasan:
Assalamualaikum .... gud morning olz ..

"ada satu lilin yang ingin ku pegang .. hanya itu yang ku inginkan .. ia tetap menyala dan sentiasa menyala .. dan mampu menerangi di setiap sudut walaupun di kejauhan .. itulah lilin cinta ku pada semua orang ''

terkadang hati berbicara .. terkadang juga akal sering berfikir dan juga jiwa dan perasaan sering bertelagah sesama sendiri .. bila melihat suasana berblog pada hari ini .. wpun aku masih 'baru' tapi akal ku bukan 'baru' untuk terus berfikir .. ! terkadang aku tak mahu meletakkan akal ku bersama2 dengan akal2 mereka yang lain di sebuah padang untuk memikirkan benda2 yang sama .. tapi akal ini terus berlari ingin mengetahui .. bila akal ini mengetahui apa yang terjadi .. selangkah demi selangkah pergi meninggalkan padang itu kerna semua itu sangat menyesakkan ! 

tiba2 aku berfikir .. aku hanya ingin memegang lilin di atas itu .. hanya itu yang ku inginkan kerna aku tak mahu dibenci bila aku berada di satu tahap seperti mereka2 yang sering diperlekehkan walaupun title 'famous' sudah dipegang ! aku tak mahu jika 'famous' itu membuat kan orang semakin benci .. biarlah aku terus begini .. aku tak mahu menyakiti sesiapa dan aku hanya mahu menerangi setiap hati pembaca2 blog aku .. wpun sedikit aku berpuas hati kerna setiap apa yang ku sampaikan tertanam dalam hati mereka2 yang memahami .. 

dan lilin itu akan sentiasa menyala di hati mereka walaupun di kejauhan ..walaupun mata tidak saling memandang .. dan hati kita seakan2 berbicara benda yang sama lantas tersenyum dengan maksud yang sama .. bahagia ~ itu yang ku inginkan .. bukan gelaran 'famous' kerana setiap kali aku menulis aku telah isikan dengan segala emosi ku .. kdg2 aku menulis dengan juraian air mata kerna aku memahami apa yg aku sampaikan .. dan terkadang keikhlasan telah ku luahkan melalui kata2... 

hati berbicara :
percayalah ~ bila kamu terlalu mengejar sesuatu yang masih jauh untuk di gengam ! tak mustahil hati kamu selalu resah berpanjangan ... tiada penawar hanya ketenangan ..! dan ketenangan itu hanya dapat di peroleh bila kamu betul2 ikhlas dengan apa jua yang kamu inginkan .. trust me ..!!! 
dan lilin tu akan terus ku pegang walaupun membakar tangan yg memegang .. kerana bakaran itu suatu semangat yang tak mampu diungkapkan dengan kata2!!

Selamat Hari Jadi Sayangku ....

19 ulasan:
Assalamualaikum ... pagi sabtu yang indah ... alhamdulillah still lagi bernafas dan boleh menaip as a blogger as a human .. as a hambaNYA ..

selamat hari jadi Nurul Elyati Abdullah .. miss u so much ! 

siapa lah pulak minah elyati ni ek aka joyah haha.. sebenarnya hari ni hari jadi my best friend .. kawan realiti yang sangat2 qaseh sayang ... BEST FRIEND EVER AFTER .. ! selamat hari jadi sayang .. semoga T bahagia dunia akhirat dengan orang yang tersayang .. walauapapun yang T buat .. fikirlah untuk diri sendiri jugak ye .. i know u r so 'BAEK HATI' tapi kdg2 jaga diri dan hati sendiri dulu ye .. hehe rindu sangat kat T n MIDAH .. nak T tahu ..wpun kita jarang berhubung .. sebab masing2 busy ..T pun busy ngan EXAM kan .. nak T always tahu .. org rindu sangat n tak pernah lupakan T n Midah .. love u Olz sangat2...

satu lagi jaga diri T baik2 tau .. jangan noty2 ye ! selangkah kita masuk ke dalam umur yang baru selangkah kita mendekati kematian kan .. hurm makin lama makin meningkat usia kita .. entah bila kita akan pergi pun kita tak tahu kan .. so jangan lupa kat ur fren "SUFURA'' ni .. hehe kalau lupa takmo g umah mase T kawen wwawawa .. papepun TQ jadi kawan yang paling baik ... (watlolok haha) .. rindu dengan kenangan2 kita yang dulu ..bila nak jumpa ni huhuk T_T .... n maafkan lah diri ni kalau selama kita berkawan banyak sgt org sakiti hati T ... hehe .. nak adiah ? meh lah balik cepat ! nanti belanja KFC .. weeee 

malas nak tulis banyak2 nanti kan ada lak yang menangis .. letak ayat2 sedih t .. hahaha .. tahu lah budak manja memang kuat nangis kan .. huh .. k lah ..nanti kita jumpa ye syg ! .. love korang2 semua ..kawan2 yang lain jugak .. 

HEPY BESDAY TO YOU ..
HEPY BESDAY TO YOU..
HEPY BESDAY TO NURUL ELYATI ..
HEPY BESDAY TO YOU ..
LOVE U MUAHHHH .... 

LOVE U MEKTI GOBEK SIREH ...HAHA :P
kdg2 orang cakap muka qaseh ngan mekti ni sama .. ek ? sama gila kot haha

Saya Buta Fashion ? T_T

98 ulasan:
Assalamualaikum .. alhamdulillah qaseh dah sihat sikit tapi tekak rasa pedih2 lagi .. tq korang yang mendoakan qaseh semoga cepat sembuh .. love u olz .. n tq hencik kyleril always temankan saya ...aww aww haha gediks..
sebelum kita lebih lanjut lagi ye anak2 .. apa kah itu fesyen ?ya! fesyen itu bla3x ... adakah saya buta fesyen ?ya ! saya buta fesyen sebab bla3x.. ok faham ye anak2..

fuh rasa macam bayi dilahirkan semula je .. nak menaip pun kena refresh 2 3 4 5 7 kali ..eh silap lepas 5 mesti lah 6 .. macam ni lah someone said ''saya buta fesyen'' apa yang patut saya buat pada 'orang' yang mengatakan sebegitu kepada saya ? adakah kita kena tumbuk mata dia sampai lebang (lebam) atau pun kite bako! kite bako ! ataupun kite kite kite diam jek ? or kita bagi dia ceramah sikit sampai pekak.. ni qaseh nak habaq mai ni.. adakah fesyen itu sangat lah agung ! hinggakan someone tu pilih kawan sebab tengok pakaian dia .. fuyoooo mabeles ! atau adakah dia melihat seseorang itu melalui pemakaian nya yang berfesyen sedangkan ada 'something' yg terdedah di sebalik fesyen !

hurmm macam ni lah ye ..tengok pic2 di bawah ni n gunakan akal untuk menilai .. oo no no no bukan guna ibu jari ye .. guna akal yg ada ...
wow fesyen yang menampakkan lutut nya yg gebu ~

wah kakinya yang seksi .. mabeles fesyen beliau

rusa kena marah sebab 'rusa' tu tegur seksi sgt fesyen ni

cantik menarik tertarik .. kalau duk london boley lah ~

ok fine .. qaseh memang buta fesyen .. always 'wear' 24 hours baju kurung .. okeyh tipu 24 hours .. masa nak keluar pergi kerja or bandar .. adakah baju kurung itu bukan fesyen ? adakah nampak sangat2 buruk ? hehe so funny lah dear ... ~ nothing to proud with ur fesyen ! jika kamu sebenarnya BUTA HATI ... tiada apa nak dibanggakan ... ok see memang orang suka melihat fesyen2 yang ranggi tapi orang yang melihat itu adalah lelaki yang menjadi idaman setiap wanita solehah ?tidak .... lelaki2 yang mata keranjang je suka melihat gaya2 macam tu ... tapi di hati nya .. homaigod .. ada juga terdetik di hatinya ... takut melihat makin lama makin ramai yg terjerumus .. makin suka mendedahkan apa yang tidak patut didedah ..! so fikir lah sendiri 

hati berbicara :
bagi qaseh orang yang hebat fesyen nya adalah orang yang menutup segala auratnya dalam berpakaian .. kemas bergaya .. cantik menawan hati siapa pun yang melihat .. bukan kerna dedahan tubuh ..bukan kerna kegebuan kaki yang ditunjuk .. juga bukan kerana singkatnya kain yang dipakai .. sometimes kita kena pandang diri kita nilai apa yang terbaik bagi kita .. ~ untuk kita bukan untuk sesiapa ... biarlah org fikir kita 'BUTA FASHION' tapi jangan orang cop kita ! dengan "BUTA HATI DAN PEMIKIRAN ''
boleh je nak pakai seksi meksi .. tapi segerombolan org kampung kejar qaseh of coz lah ketuanya my father .. dengan melaungkan "KITE BAKO KITE BAKO'' .. hehe dan yang pasti ALLAH itu melihat segala2nya ... wpun tersembunyi sebesar ZARAH ... ngerti ?

Maafkan Qaseh ye kawan2.....T_T

95 ulasan:
Assalamualaikum..
"rasa macam nak tido selama2nya je''

semalam tido terganggu .. selsema hidung n sakit tekak .. nak telan something pun rasa macam pedih je , bangun pagi tadi nak pergi kerja rasa macam sakit badan .. maybe tido buas sebab tak sihat kan .. memang salu tido buas pun ..huhu tapi kuatkan semangat untuk melangkah pergi kerja .. apsal skema sangat ni...n then skang ni rasa macam tak larat je .. pandang laptop pun macam pandang dinding ..kosong je ~ emm nak bubur ..sape2 baik hati buatkan bubur untuk qaseh boleh .. gulp mengidam ..


so qaseh nak mintak maaf qaseh takleh jejak2 sangat korang .. kalau mampu qaseh tinggalkan jejak jugak ! demi kamu yang tersayang .. time2 tak sihat camni rasa macam nak bermanja je dengan seseorang ..sape sudi ! hurm .. time macamni lah perlukan seseorang T_T memang qaseh jenis mcm ni ..huhu .. need someone yang teristimewa ..mesti di tatang dengan minyak yang penuh kan .. oh bahagianya .. hik2 dan2 berjiwang ...tapi betul ! saat2 tak larat , down , moody ,rasa macam nak menangis ! sangat2 perlukan seseorang .. untuk mendapat kan lebih perhatian .. manja ? yes .. sangat manja bila diri tiada berdaya .. need kekuatan dari seseorang .. who ? my love n suppot from u olz.. nak dtg teman qaseh kat sini pun qaseh alu2kan ..sila bawak aiskrim untuk menyejukkan tekak sekali ye !

hati berbicara ;

''muka masa sihat .. senyuman utk korang ! abaikan pic besar lori ni ''

doakan qaseh ye kawan2 .. doakan qaseh cepat kawen eh cepat smbuh supaya dapat qaseh baca cerita2 korang pulak ... love u olz ... rest nanti qaseh makan ubat .. mesti korang suh makan ubat kan ... ''ubat lah termasuk list yang di benci '' 
''takmo mintak cuti ..  always susahkan bos je T_T'' 

Panas Atau Sakit ?

73 ulasan:
Assalamualaikum .. korang ingat qaseh lagi tak ? hihi.. jangan lupa undi DISINI


"suatu ketika dahulu aku pernah merasa kesakitan untuk mendapatkan kecantikan .. hari ini kecantikan ku makin pudar ~ adakah kesakitan aku dulu berbaloi dengan apa yang aku dapat ? sedangkan ....... "

kesakitan atau kepanasan di dunia .. which one better ? panas dunia tapi di sana kelak sejuk .. atau pun sakit di dunia di sana kelak pulak panas ? bagi qaseh for sure lah qaseh pilih panas .. why ? seee ~

ada dua perempuan sedang asyik bersembang .. cantik dan ayu orangnya ! tapi seorang bertudung .. dan seorang lagi tidak bertudung dan pernah membuat pembedahan plastik or botox untuk mendapatkan kecantikan .. memang sangat cantik .....~

zila bakarin : awak bolah saya tanya sikit tak ?
nur qaseh : ya awak ..silakanlah insyaAllah saya akan menjawab sambil tersenyum manis .. siapa yang memandang pasti tertawan 
zila bakarin : ok tapi jangan kecik hati tau ... saya nak tanya awak tak panas ke pakai tudung litup .. baju kurung tutup aurat sampai ke kaki .. awak tahu kan kadang2 cuaca kat malaysia ni sangat2 lah hottt ! ewww
nur qaseh : hanya tersenyum dan menjawab .. sebelum saya menjawab pertanyaan awak .. boleh saya bertanya awak pula ? 
zila bakarin : ok silakan ... 
nur qaseh : awak cantik sangat .. tapi tak sakit ke cucuk2 sini cucuk2 sana .. tak sakit ?maaf kalau saya bertanya 
zila bakarin : sakit tu memang lah sakit .. tapi kita ni kena lah cantik ! nanti laki lari .. alah sakit untuk kecatikan apa lah salahnya ! awak pun better pergi lah buat ye ... hehe hah jawab lah pertanyaan saya tadi 
nur qaseh : tersenyum lalu menjawab .. biarlah hari ini saya panas .. saya tak mahu esok nanti bila saya dah mati saya akan kepanasan dalam api neraka .. dan biarlah saya panas hari ini kerana Allah dan saya bersyukur dengan apa yang saya dapat ... :)
zila bakarin : terkedu ..... diam seribu bahasa 

setiap orang ada kecantikan .. tapi berbeza dari setiap pandangan mata orang yang melihatnya .. tapi dimataNYA kita semua adalah yang tercantik .. ada yang hitam tapi ada manisnya ! sejuk mata memandang .. perempuan tu ada lesung pipit menambah serinya .. perempuan itu matanya sangat cantik membuat kan orang terpikat .. kecantikan hanyalah luaran .. jangan pernah mengubahnya walaupun seburuk mana sekalipun .. bersyukur lah .. dan jangan lupa akhlak yang cantik itu lah IBU segala kecantikan ... andainya akhlak tu cantik lantas aliran darah menyerikan kecantikan luaran kita .. percayalah dan bersyukurlah dengan apa yang kita ada ... "jangan pernah bersedih jika kecantikan luaran kita tidak miliki tapi bersedihlah jika kecantikan dalaman kita ZERO ''

hati berbicara :
kadang2 kita rasa sangat cemburu dengan kecantikan perempuan lain dan berbicara dalam hati ''mengapa aku tidak secantik dia '' pandang balik dalam diri kita ..ada sesuatu yang sgt bernilai yang kita ada tapi kita terlalu memikirkan kelemahan yg ada hingga kelebihan itu tertutup ....
qaseh pun pernah rasa macam tu .. n bagitahu kat hencik kyle .. ''dia always marah n tanya nak cantik macamana lagi ! qaseh jawab mcm siti nurhalijah ..haha ..n he said org yang cantik sng dapat dosa ..nak ke dpt dosa !  apapun dia tetap syg '' awww..
so korang2 yang rasa rendah diri tu .. tak perlu lah mengubah kecantikan kita kerna itu akan lebih menghodohkan lagi .. cantikkan akhlak mu wahai kaum hawa .. kaum ku .. tak mahu korang tersasar jauh disebabkan kelemahan sekecil kuman !


Pengalaman Qaseh Kena Pukau ..

65 ulasan:
Assalamualaikum...

muka qaseh masa muda2 ni (tipu) tengah berfikir macamana nak story mory kat korang ..
korang pernah kena pukau tak ? qaseh pernah .. meh baca lagi meh ..takut sangat masa tu .. once upon a time ~

dengan penuh suspen menceritakan detik2 kena pukau .. satu hari tu qaseh ondeway balik kerja ,ofiz dengan rumah dekat je ,pergi balik pun jalan kaki je ..kalau tak silap dalam pukul 5.30 petang .. dalam ondeway tu ada lah sorang mamat ni ! qaseh tak kenal sebab tak pernah nampak dia .. n tak familiar langsung .. nampak baik je siap pakai songkok ! emmm umur 20 - an gitu .... boleh tahan jugak hihi gatai .. dalam hati berbicara ..(sape pulak mamat ni tak pernah nampak !) ..

lepas tu masa nak lintas depan dia .. kitorang saling memandang ! qaseh tengok mata dia ..hurmm maybe silap qaseh sebab g pandang dia ... lepas tu bau semacam je ..n mata pun tiba2 macam gelap ! yaAllah qaseh tak tahu dah nak buat apa ni .. nape tiba2 aku jadi macam ni ! hanya doa je qaseh dapat buat .. tapi dapat baca dalam hati je .. makin lama baca ayat2 al-quran makin gelap pandangan mata..takut dah ni ..!pahtu macam bunyi org bercakap2!


dahlah mata jadi gelap..kaki tangan semua macam kaku ! nak menangis pun tak berdaya .. qaseh antara sedar ngan ta sedar je .. nape lah masa tu xde orang lalu lalang ..! takut sangat tah2 kena raba ke kena rompak ke ..macam2 dah bermain dalam fikiran ni .. lepas tu nafsu jadi membuak2 ... tak dapat nak kawal diri sendiri dah ! tiba2  bunyi motor lepas tu ..................................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
qaseh bagi no telefon kat dia suruh col.... ! kenapa lak qaseh bagi no telefon ! nape tak bagi ngan henfon2 je kan .. fuh rupa2nya dia pakai AXE.. hebat betul penangan AXE ni .. wawawawa jangan marah ye kawan2..
muehehe ~ love u olz.. col tawwwww 
KORANG INGAT GUWA NI PANDAI CERAMAH JE .. HAH TERKONO EH JANG ..PADAN MUKO AIHH .. HAHA :P

“My Life’s Story Blog First Giveaway”

11 ulasan:
Assalamualaikum tawan2 .. ari ni titew nak juin GA tawww .. tbe2 jadi pelat

meh kita kutuk kaw2 punya penganjur .. baru je nak kutuk blog dia dah bertukar wajah ..hinggakan diri ni merasa jeles.. dah tahu dah blog dia cik bulat yang buat ..kreatif betul cik bulat .. ni pasai apa cerita pasal cik bulat ..dan2 je penganjur tak bagi guwa menang .. hehe 

qaseh suka gak masuk blog sis my ni .. n sekarang ni lagi suka sebab dah lawa blog n kemas je .. n thanx to her sebab sudi masuk blog qaseh ni .. tak rugi lah masuk blog orang yang peramah .. kita  rasa best ! tq sis ! papepun gud luck n hepy berblogging .. pasai apa cek pulak kata kat dia gud luck ..dia lah patut kata kat chek gud luck haha.. qaseh merapu ... 

p/s : pastikan qaseh menang ye .. hehe .. nak tag makhluk asing mana lah pulak ni ye ... 
-qasehraihan 
-sis IEB 
(pasai apa tag 2 orang ni .. sebab qaseh syg sangat kat sis dua org ni haa... yang lain pun syg jugak .. tapi 2 orang je kan tag .. haaaa semua follower meh lah juin GA sis my .. HAaaaDIAh dia mulayan .. eh lumayan !


Jangan Terburu2 .. Aku Belum Bersedia ~

30 ulasan:
Assalamualaikum ... jangan lupa vote qaseh DISINI
"andainya kita hidup bersama ..hari ini dan selamanya , mengharungi lautan entah berapa luasnya ,sedangkan bekalan masih berkurangan ..mungkin kitakan karam di tengah lautan yang luas ..hanya atas dasar cinta masih belum cukup ..kerna suatu waktu kau pasti akan kecewa ..maaf ku pinta bukan ku menolak lamaranmu tapi belum masanya .. tunggulah sehingga aku bersedia ''

orang tua always said '' tak kenal maka tak cinta '' bolehkah masa yang singkat dapat mengenal seseorang itu ? tidak ~ untuk mengenal diri sendiri pun kadang kala kita tewas .. tewas bersama semangat dan pendirian yang kadang ada kadang hilang .. apatah lagi seseorang yang tiba2 muncul dalam hidup kita .. datang untuk hidup bersama2 .. perbuatan boleh dibuat2 .. kata2 boleh dicipta dengan seribu bahasa ..sekali tersalah  jalan mungkin jalan hidup kita akan berubah .. 

hehe apa tah qaseh merapu2 ni .. sebenarnya nak bagitahu apa2pun yang kita lakukan mesti lah kena bersedia .. yes ! maybe someone said ..'' mulakan suatu kehidupan yang baru ..bersedia atau tak kita kena tempuh ! '' tapi tahukah perbezaan di antara ke dua2 ayat ni 
  • masuk ke dalam sesuatu tempat dengan keadaan yang bersedia ..ada ilmu ..ada idea ..ada agama 
  • masuk ke dalam sesuatu tempat without anything ! 
yang mana satu patut di pilih ? bercakap senang tapi bila berdepan dengan satu2 masalah dah jadi sasau ! why ? nothing in ur mind ! nothing in ur brain ... tiada apa untuk dipersembahkan sebagai kelebihan ..everthing we do ..apa2pun yang kita buat kita kena kawal akal .. kawal emosi dan luahkan dengan perbuatan .. kalau kawal akal tapi tidak mampu mengawal emosi ..bolehkah berlagak tenang bila something happen ? nope ! so u have that mind n you can thin what u want .. n jangan lupa nasib kita tak semua sama ~ ada yang bertuah dan jangan lupa ada jugak yang malang ...... <3


hati berbicara :
untuk hidup bersama kena ada cinta .. tapi cinta sahaja tidak cukup untuk melengkapkan antara satu sama lain ...bila masuk kehidupan baru banyak yang perlu di fikir .. sehari seminggu adalah kemuncak kebahgiaan tapi setahun dua tahun .. onak duri dan badai mula menjenguk .. apa yang boleh menghalang ? persediaan dari segi mental dan emosi ..
''tanpa berfikir seakan2 aku koma..dengan emosi aku seperti orang yg mabuk''
jangan terlalu rakus bila kehausan dan jangan terlalu gelojoh bila kelaparan ..
i need u but not only ur love .. maybe ur 'responsiblity' more important in our life ... 



Sanggup Beli Neraka Mahal .. Tak Sanggup Beli Syurga Murah ~

74 ulasan:
Assalamualaikum ..yeyy bertemu lagi kita dihari sabtu yang tening ..

'' ibarat perahu yang tersadai menunggu masa untuk di penghuni tidak sama seperti kapal orang yang mengejar2 walaupun mahal nilainya  '' (besar pulak pic ni ..tapi qaseh suka tengok pemandangan sebegini)

sepatutnya hari ni kena pergi kursus peti undi tapi tak jadi .. ok jugak bolehlah hupdate blog yang ditinggal sehari tanpa kasih sayang.... sebenarnya tajuk kat atas tu ''sanggup beli neraka dengan harga yang mahal sedangkan tidak sanggup membeli syurga dengan harga yang murah '' di pendekkan tajuk jadi lah macam tu ye :) anyway korang sihat tak ? hope sihat2 aja n yang tak sihat bersyukurlah .. Allah sedang memberi kasih sygnya .. jangan mengeluh kerna itu satu ujian ....

mesti terfikir2 kan ada kah orang yang ingin membeli neraka dengan harga yang mahal ?sedangkan semua orang berebut2 ingin masuk ke syurga ..? hurmmm ~ ada kah orang yang main tawaran dengan Allah untuk membeli neraka ? mesti dia tu seorang yang bodoh rite ? tapi tanpa tak sedar dunia hari ni sedang berbuat benda yang kita anggap sangat2 bodoh ! tak percaya ? seee ~ 

BUKANKAH SEMUA NI IBARAT UNTUK PEGI KE NERAKA ..SANGGUP MMBELANJAKAN WANG YG BANYAK UTK PERGI KESANA !
  • sanggup beli pelacur untuk satu malam dengan harga yang mahal 
  • sanggup berjudi ! berhabis wang ringgit ! bergadai emas anak2 bini 
  • merasuah orang dengan berpuluh2 ribu 
  • membeli banglo2 untuk kemegahan 
  • membazir wang ringgit untuk satu2 benda yang tidak berfaedah 
  • masuk disko2 
  • dll
SEDANGKAN UNTUK KE SYURGA HANYA MEMBELANJAKAN WANG YANG SEDIKIT
  • bersedekah ikut kemampuan kita .. 20sen nilai nya kecil tapi kalau ikhlas sangat besar di mataNYA 
  • menolong orang dalam kesusahan walaupun tak menggunakan wang ringgit
  • menghadiri majlis2 ilmu 
  • mendengar ceramah2 
  • menjadi tok bilal atau imam 
  • dll 
nampak tak sahabat2 ku sekalian alam..kita tak nampak apa yang kita buat sama ada kita sedang menempah neraka ataupun kita sedang menempah ke syurga .. hurmmm bahaya nya bila tingkah laku kita di kawal oleh nafsu .. memang ! memang kita tak nampak yang kita sedang membeli neraka tapi perbuatan2 kita adakalanya menuju jalan ke neraka tapi tidak ke syurga ... so hari ni bagi yang sudah sedar ingatlah apa yang kita lakukan kita sedang memilih dua jalan ..samaada syurga atau pun neraka ~

hati berbicara :
kadang2 kita memikirkan kita tak mampu untuk berbuat baik sedangkan benda itu sangat2 senang .. jangan pernah menyatakan sesuatu itu 'tidak boleh' sebelum kita mencuba .. bukankah usaha itu tangga untuk mencapai kejayaan..betullah dunia hari ni dunia akhir zaman tanpa tak sedar diri terperangkap alam nafsu sendiri .. sudah tahu terperangkap tapi tidak mahu melepaskan diri .. kenapa ?
kerana menganggap itulah sebenarnya nikmat ! nikmat di dunia yang tiada di akhirat ~ ceh apa kamu tahu ttg dunia akhirat ? nikmat dunia akhirat lebih lazat dari nikamt dunia sekarang ~ tanpa terjerumus ke lembah hina..!
bukan qaseh menentukan tapi DIA ... <3

p/s : jangan lupa vote qaseh http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=230411112430720 <-- klik untuk Vote .. tQ olz




Vote Qaseh T_T

10 ulasan:
Assalamualaikum .. hehe ..qaseh ada masuk satu vote2 ntah apa pun tak tahu... kikiki masuk untuk suka2 tu pun abg ben ashaari suh masuk ngaaa .. so kalau kamu baik hati .. undilah hehehehe


http://www.wwwow.my/Detail.aspx?cd=230411112430720 <---- KLIK DISINI N VOTE FOR ME

hehe semestinya lah qaseh kalah .. ramai yg superb2 ABG BEN , YUYU , MAT GEBU DAN BANYAK LAGI... nak juin gak saja suka2... heeeee TQ kerana sudi mengvote for me...

Niat Ikhlas Tapi ~

91 ulasan:
Assalamualaikum ... ~

''niat itu lintasan hati''
mood berblogging makin nipis di balik hati .. but try the bes to write something ... bangun pagi tadi qaseh berniat .. setiap orang pun pasti berniat rite ? niat tu adalah lintasan di hati .. tak kisah lah niat apa2 pun .. apa yang terniat itulah yang terlafaz dan di akui dengan perbuatan ... ~ qaseh yakin semua ada niat tapi kadang niat yang ikhlas tu tunggu masa2 tertentu .. yeahhhh kadang2 qaseh pun ada jugak niat tunggu masa2 tertentu aka special ni .. rasa macam niat tu tercemar lah pulak ... niat tu sangat2 bagus tapi yakinkah masa yang kita tentukan tu sampai ?


tak paham ? ok qaseh bagi contoh lah ....

  • hari ni aku berniat aku takkan tinggal solat lagi tapi bila aku kawen 
  • kalau aku dapat kerja bagus ..kerja kerajaan aku akan jadi orang yang baik2 takmo dah buat benda2 jahat 
  • kalau aku dapat bini baik aku akan ubah cara aku .. 
  • kalau aku dapat moto or kereta aku akan selalu ingat Allah s.w.t
  • nanti aku kaya aku nak sedekah banyak2 ...
so dah faham kan ? kadang2 niat kita sangat bagus tapi yakinkah kita mampu mengecapi hari itu sedangkan kita tak tahu bila kita akan kahwin ~ kita tak tahu bila kita akan dapat kerja bagus2 .. bila kita akan kaya ... ~ dan yakinkah kita ajal itu akan menunggu kita hingga di hari perkahwinan kita ? yakinkah kita ajal itu akan terus menunggu dan menunggu sehingga kita jadi seorang yang sangat2 baik ? yakinkah kita ajal itu akan tetap setia menanti dengan penuh kesabaran melihat perubahan2 kita yang kita dah niatkan itu ..wahai manusia ~ yakinkah kita ~ yakinkah kah kita ! yakinkah  ajal itu ada brek untuk berhenti ... hurmmm 


ataupun ajal tu terus datang tanpa dapat di berhentikan..mana niat2 kita yang sangat suci murni ni ..? hilang melayang entah ke mana.. so dapatkah kita melakukan apa yang kita niat ..sedangkan ajal dah menjemput kita tanpa sempat berbuat apa2... takutnya bila waktu itu kita masih berbuat benda2 jahat .. takutnya bila waktu itu kita menonton video2 lucah .. takut nya kita ! pada waktu itu kita melihat seorang miskin yang perlu kan sedekah tapi kita melalui nya tanpa sedikit pun tanda simpati .. takutnya ya Allah segala2nya adalah dariNYA ... siapakah kita untuk menentuka perjalanan hidup kita mengikut masa yang kita catatkan ... hurmm


bagusnya niat kita tapi kita seringkali lupa ajal itu sentiasa menanti peluang untuk menjemput kita ..samaada sempat atau tidak kita buat apa yg kita niatkan tu ajal tidak akan mengira semuanya ..ia dtg mengambil dan berlalu pergi membawa kita pulang ..pulang dan berdepan YANG MAHA PENCIPTA SEGALA2NYA...dan keadaan apakah diwaktu kita meninggalkan dunia ...? baikkah ! atau sangat2 buruk ~ hai manusia ..kita sering alpa dengan nikmat dunia ..dan selalu lupa akan ajal itu .. kenapa menunggu hari2 tertentu sedangkan hari2 yang ada terbuang dengan kekotoran hati yang makin hitam ~ wallahualam ..



hati berbicara :
orang yang paling rugi ialah orang yang membutakan mata di saat ilmu berada di depan mata..
orang yang paling berlagak adalah dipekakkan telinga bila mana nasihat ingin memasuki ..
orang yang paling teruk adalah orang yang mengunci mulut dari meminta pertolongan untuk membaiki diri sendiri ..
semua nya untuk diri sendiri tapi mengapa seringkali membiarkan diri itu masih terkontang kanting melawan nikmat dunia .. 
so niat itu teruskanlah dengan berniat dengan segala kebaikan dan mulakan semua itu disaat ''lintasan hati itu terjadi ''
''tak usah lagi menunggu sesuatu yang tak pasti kerana ada something yg sedang memerhati untuk membawa kita pulang ...'' 
header baru dari seseorang yang hensem http://alongusop.blogspot.com

Bila Berada Di dalam Dilema ~

31 ulasan:
Assalamualaikum ~


first nak say .. bukan qaseh dalam dilema ok .. situasi ni tidak ada kena mengena antara yang hidup ataupun telah meninggalk doniaaa... innalillah...hihi 
okeyh fine ada someone sedang dilema antara kejauhan dan kedekatan ...contoh bf korang jauh di mata tapi dekat di hati ..dia sangat2 setia , baik dan sayang sangat2 kat korang .. alhamdulillah berada di kejauhan tapi setia senantiasa di hati .. tiba2 dalam kerinduan di balik kejauhan tu ada someone muncul cuba ingin mendekati hati .. dia sangat2 baik seakan2 hati itu teruji ..hah !nak setia or ~ 

'' aku tak tahu apa yang ku inginkan kadang2 aku terasa sangat sakit bila tidak dapat menatap wajahmu .. aku sayangkan dirimu tapi bila berada di kejauhan kadang2 rindu itu sering membuatku menangis .. rindu tu sedang menyiksa ku ..sedang aku bersabar aku terasa lelah ... sedang aku meredhai jarak jauh ini seakan sesak nafasku ... bila someone tu hadir ia melepaskan segala resah di hatiku '' what should i do .. i love him so much .. ''

bagi qaseh .. pilihlah antara yang terbaek .. susah nak simpan kesetiaan dalam diri seseorang untuk kita .. hanya kejauhan mampu menguji seseorang itu setia or tak .. so pilihlah siapa yang paling setia .. someone yang dekat tu belum tentu setia bila berada di kejauhan rite ? n yang jauh tu dah sedia maklum dia sangat2 setia .., jangan terlalu memilih dengan kehendak hati sedangkan sudah punya apa yang terbaik dalam hidup .. biasalah kejauhan itu adakalanya sangat2 sakit tapi yakinlah kejauhan itu pun satu pengorbanan .. so nanti kalau dah kawen n suami terpaksa outstation takkan mudah hati tu teruji ? sabarlah sikit ye sayang .. 

"kejauhan itu lah yang dapat menguji kesetiaan seseorang ... jangan pernah lepaskan apa yang terbaik dalam hidup kelak nanti sengsara .. jadikan someone yg tiba2 hadir itu orang ketiga yang cuba ingin mengacau hubungan ... ''

hati berbicara :
jangan biarkan diri dalam dilema hanya sekecil itu cubaan yang melanda .. macammana nak hadapi ombak badai yang besar jika masalah tu pun tak dapat nak tempuhi .. baliklah pada janji2 ''walauapapun berlaku akan tetap setia di sisi '' hah dah lupa janji lettew ~ hehe 
so tak usah memikirkan bisikan syaitan .. tapi fikirkan untuk tidak terjebak dalam cinta someone yg cuba hadir itu .. yakinlah si dia akan kembali bila kesabaran itu makin menebal .. pengorbanan kesetiaan nya itu terlalu besar melebihi rindu kamu yang ada walaupun rindu itu membuatkan kamu menangis .. celiklah hati lihat siapa yang selalu bermain di minda ..
-jangan tersalah jalan ..kerna jejak yg lama pasti akan hilang walaupun ingin cuba kembali ke pangkalnya .. -


Mantera Dendam Kesuma Berahi ~

57 ulasan:
Assalamualaikum ~


"usah kau bertanya ke mana hilangnya bayanganku ini ..cuma kerna kelam atau sinar hilang pandangan matamu ..asyik kau terlena melabuh asmara melayarkan rasa .. nikmat seketika menjadi bahana cinta ''

mantera anjasmoro ? .. sape tengok cite ni ? qaseh tengok macam tu je takleh layan sangat nanti sape lak nak teman g kencing haha ..dasar penakut anak pak daud ni haha... ok qaseh bukan nak cerita pasal ni juz nak tahu apa pandangan korang mengenai mantera2 ni .. hurm bila jiwa dihantui keinginan yang tidak dapat di capai ,dendam dan kedengkian merasuk seluruh jasad memaksa hati memilih jalan yang jahanam akhirnya memakan diri sendiiriiiiii ...

inilah padahnya bila terlalu menurut keinginan hati ..semalam cerita tentang ''jatuh cinta dengan suami orang '' hari ni cerita tentang mengambil suami orang dalam jalan yang penuh tajam ! sanggup jumpa bomoh2 untuk mengambil hak orang dan untuk suami tu melafazkan cerai .. bila 2 orang permpuan memilih jalan syaitan untuk merebut seorang lelaki .. dimana kah akal fikiran dan dimana letaknya iman .. ! dimana semua tu .. ~ dimana kan ALLAH di hati mereka2 yang memilih jalan syaitan ... tidak nampakkan ALLAH sedang melihat kamu2 menduakan DIA ..tidak takutkah jalan syaitan yang kamu pilih tidak akan pernah dapat kebahagiaan ! tidak nampakkah diri sedang merana mengikut jalan telunjuk syaitan !

huhu takutnya dunia sekarang ~ makin moden makin kolot pemikiran ..so kepada kamu kamu kamu yang sedang membaca jangan terlalu ikutkan nafsu keinginan sehingga memilih jalan yg membuatkan diri sendiri derita .. hari ni kita gembira dengan apa yang kita dapat melalui jalan yg salah .. hari esok jangan lupa bahgia tu bertukar jadi derita .. jangan pernah lupa HUKUM KARMA .. jangan pernah lupa AZABNYA ..jangan pernah rasa hebat dengan persembunyian yang kejam kerna ALLAH ITU MAHA MENGETAHUI ...

hati berbicara :
hanya mencucuk patung2 kecil .. orang yang terkena terasa sakitnya hingga tidak tertanggung ..
gembirakan melihat orang lain menderita ? hebat ? sungguh hebat di mata syaitan .. tapi dimataNYA ''zero''
hentikanlah mensyirikkan Allah ..hentikan lah bagi penderitaan kepada orang lain bukan hak kita untuk membuat seseorang tu menderita ~
baliklah ke pangkal jalan kerna jalan itu tidak akan pernah tertutup melainkan kamu yg memilih jalan mati ...~
jangan lupa baca ayat2 pelindung diri ..manusia sebegini lebih menakutkan dari hantu ~ tapi jangan lupa Allah itu ada .. serahkan lah segala2nya padaNYA ...sesungguhnya doa2 orang teraniaya tiada hijabnya dengan ALLAH .. wallahulam 
lebib baik diri tidak disayangi dari ''sayang kerana syaitan'' heh !!

Bila Aku Jatuh Cinta Dengan Suami Orang :(

97 ulasan:
Assalamualaikum ~


"selamah : abg dah kahwin .. sampai disini saja lah hubungan kita
sameon : abg janji abg akan bersikap adil dengan sayang ... 
selamah : syg tak sanggup lukakan hati isteri abg .. walaupun syg cintakan abg ..."
(selamah dilema antara org yg dicintai dan orang yang akan menderita )

ha sudah qaseh jatuh cinta ngan laki orang pulak dah ~ weeee .. jaga2 yang ada laki tu haha okeyh guro2 je seloroh di pagi hari .. nampak tak perbualan kat atas tu .. seorang suami dan seorang anak dara ..dilamun oleh cinta yang kuat .. kalau lah kita  di tempat perempuan or lelaki tu ..what should we do ? teruskan hubungan tu ataupun putuskan hubungan tu ... hurmmm btw salahkan jatuh cinta dengan suami orang ! salahkan jodoh kita di pertemukan dengan suami orang ! salah ?

bagi qaseh tengok keadaan ..kalaulah hubungan kita antara laki orang tu akan buatkan isteri dia sangat2 menderita better lepaskanlah dan pergi lah mencari lelaki2 yang masih single ..kalau lah kita seorang muslimah yang baik .. kita xkan kacau hubungan orang ~ dan kalaulah lelaki tu seorang yang baik dia akan terus menyayangi isterinya hingga ke akhir hayat n kalau lelaki tu boleh bersikap adil .. hubungan tu boleh diteruskan ..sebab tu semua tak salah disisi agama tapi dosa besar jika tak mampu n tak adil ~ so ? pilihlah jalanmu atas kemampuan mu ~ jangan terlalu ikutkan nafsu kelak diri menderita .. 

tapi ada jugak isteri orang terpikat dengan anak teruna ! homaigod ~ adakah itu cinta ataupun nafsu ?lebih2 lagi jika isteri tu ditinggalkan kesepian atas dasar suami kerja jauh .. hurmmm itu kah langkah terakhir ! meninggalkan anak2 dan ikut jantan lain ... bukankah isteri tu mesti sentiasa disisi suami ! tak takutkah kemurkaan suami .. dunia akhir zaman macam2 berlaku ... sebab ?tidak kuat iman ..

tapi andainya jodoh itu bersama dengan suami orang nak buat macamana ? jodoh tu kan di tangan Allah dan puas kita menolak tapi terlekat jugak dengan jodoh tu .. terima je lah ..tapi jangan sesekali gembira atas penderitaan orang lain .. kalau boleh kita elakkan lah bercinta dengan suami orang ..
'' wanita manakah sanggup berkongsikan kasih '' kadang2 mulut merestui tapi tidak pada hati ..sakitkah ..tidak siapa yg tahu ... ~ 


hati berbicara :
"dahulu abg pernah berjanji abg akan setia dengan sayang seorang hinggalah bukti cinta kita ..lahirlah putera kita ..tapi kini abg jatuh cinta lagi dengan seseorang di luar sana .. adakah abg melihat pada rupanya yg anggun ataupun peribadinya yang lebih baik dari syg ~ kalau lah abg melihat dr rupanya yakinlah abg xkan pernah bahagia kerna rupa itu akan hilang ~ 
tapi andainya peribadinya dapat menarik abg ke syurga ..syg redha dan akan senitiasa disisi abg .. syg akan gembira bila abg gembira tapi adillah dengan kedua2nya .."
kalau di hati korang terdetik untuk jatuh cinta dengan suami orang fikirlah sedalam2nya .. fikirlah kenapa kamu ingin mengahwininya ..adakah dia lelaki yang sangat hebat ~ atau lelaki itu tidak pandai memimpin keluarganya ...
''jangan rosakkan hidupmu memilih lelaki yg tak pandai memimpin dan jangan rosakkan hubungan org jika ada sifat mazmumah dalam diri kamu''


Siapa Sebenarnya Aku Padamu ♥

71 ulasan:
Assalamualaikum .... petang2 gi kuale kemamam singgah lalu beli nasi dagang nananana ganu kiteww..kelaut wei ~ (promote negeri ganu jap)

''siapa sebenarnya aku padamu ..mungkin sama dengan teman lain ..yang bisa kau buat begitu ..
dan bila tiada tempat untuk bermain kau mula mendapatkan aku ... itulah aku...padamu ~''

selamat petang semua .. dah makan ? jangan lupa makan ye ... yang tengah buat benda2 tak senonoh or larangan2 DIA ingatlah Allah sedang memerhatikan dan malaikat sedang mencatit segala2nya .. bagi yang sedang berbuat kebajikan alhamdulillah teruskan ~ bagi yg sedang bersedih .. sabar lah ujian datang mengusik sekejap suma ..hanya ingin bermanja .. ~ dan semua blogger .. berblog lah dengan penuh semangat tapi jangan terlalu lancang menindas blogger2 lain ..


di saat aku kesorangan melepaskan segala lelah kerinduan.. kau hilang di saat mentari memancarkan sinarnya  .. di saat aku hampir2 dapat melupakan mu kau hadir tika mentari mula terbenam ..menyusun sebaris ayat yang mampu menenggelam kan segala perasaan benci .. melepaskan kata2 yang terindah dan menyatakan aku lah yg paling memahami .. ~ paling baik yang pernah kau temui ..seakan2 dalam mimpi yang nyata ... tapi di saat kau senang kau hilang tanpa kusedari .. dan seakan air mata dipaksa mengalir laju membasahi pipi..siapakah sebenanrnya aku padamu ...~ 


siapa yg pernah mengalami situasi ni ye ? disaat dia susah dia cari kita tapi disaat dia senang dia hilang tanpa bayang ... kenapa tergamak buat kita macam ni sedangkan kita terlalu ikhlas memberi bantuan tanpa menangih balasan ~ tak kisah kekasih or kawan sekalipun ..why ? kenapa terlalu kejam mendewasakan diri ini dengan situasi yang menyakitkan ~ hurm berhenti lah dari terus mengambil kesempatan .. andai huluran tanganmu ikhlas akan ku sambut seikhlasnya .. tapi kalau huluran tgn itu sekadara melepas kan rasa resah di hati izinkan ku pergi jauh darimu ... ~


hati berbicara :
siapa sebenarnya aku padamu ~ 
so pada kamu kamu dan kamu diluar sana jika ada seseorang yg sgt menyayangi kamu ..dan tahu dia tu terlalu sygkan kamu wpun kamu selalu menyusahkan dia ..jangan pernah ambil kesempatan atas ''syg'' yg tertanam di hatinya .. jangan pernah permainkan hati mereka .. hari ni kepercayaan dia terhadap kamu seratus peratus jangan lupa esok maybe kepercayaan tu akan jadi 0 peratus.. n tiada apa yg perlu disesalkan ~
''berkawan lah dengan seikhlas hati''
dan berikanlah jawapan atas soalan ''siapa aku sebenarnya di hatimu''
jangan terus menyakiti hatinya dalam diam ~

Yailahi !!!!

23 ulasan:


YaIlahi sesungguhnya bekalanku untuk menujumu sangat kecil 
namun prasangka baikku mmbuatku bertawakal kpdamu ..
sesungguhnya dosaku mmbuat ku kepanasan tersiksa oleh azab2 dari Mu 
namun harapanku tlh mmbuatku merasa aman dr murkaMu 
sekalipun dosaku tlh menyediakan diriku utk menerima segala hukuman drMU
namun kuatnya keyakinanku pada pahala tlh menyokongku..
walaupun kelalaianku menghalangku dr bersedia utk bertemuMu
tapi pengetahuan mmbangkitkanku akan kemuliaan dan nikmat2Mu..
wpun doa yg bertimbun tlh menjauhkanku dr diriMu 
namun khabar gembira tentang keampunan drMu membuatkan ku tenang 
aku memohon kpdMu dengan cahaya wajahMu dan sinar kesucianMu 
aku meminta kpdmu kelembutan rahmat dan kebaikanMu utk mewujudkan angan2 yg menjadi harapan ...sungguh agung kemuliaan Mu 
yaIlahi aku memohon syafaat dariMu ..
aku berlindung di bawah naunganMu
aku mendatangiMu utk brharap kebaikanMu
memohon keampunan ..memohon rahmat ..memohon keberkatan drMu..memohon redhaMu menujuMu mencapai jalan2 kebenaranMu..mencari sesuatu yg bernilai disisiMu..
dengan rahmatMu buatlah mengikut kehendakMu akan keampunan dari Mu ..
YaIlahi sempurnakanlah kurniaanMu 
yg telah engkau berikan ..jangan kau buka apa yang telah kau tutupi 
dan ampunilah segala perbuatan burukku yang telah engkau ketahui ...
ampunkan aku wahai pencinpta segala alam ..ampunkan aku yaAllah yang maha agung lagi maha berkuasa ... tiada tuhan yg ku sembah melainkan Mu ya Allah!






hati berbicara :
cinta hakiki adalah milik Allah s.w.t ..hati berbicara mengapa cinta itu hanya milik Allah s.w.t kenapa bukan hak yang lain ?kerana Allah adlh kekasih sebenar yg sepatutnya dicintai oleh semua makhluk ~ jika ada cinta selain dariNya maka cinta itu di bawah naunganNya ..
hati kita hanya milik Allah dan perlu diisi dengan kecintaan kpdNya ..
(ku cintai kau (Allah) dgn dua cinta ..cinta utk diriku dan cinta sbb kau patut dicintai ..cinta utk diriku ialah krna aku karam di dalam ingatan kpdMu semata buang yg lain...- rabiaah' al adawiyah )
update mula~

BEN ASHAARI BIKIN FILEM : THE BLOGGERS

17 ulasan:

JANGAN LUPA SAKSIKAN ''SIAPA BILANG GADIS MELAYU TAK MENAWAN'' DI PAWAGAM !! .. BILA ?BILA LARUT MALAM TARAKUCAH TARAKUCAH CAH ~ ewahh nyanyi kome ye ~.. haha

sinopsis : berkisah kan seorang ratu cantik idaman jejaka malaya ..RATU CANTIK mempunyai 4 bodybuilder yang ganteng yg menjaga ratu cantik tu .. dan 4 penjahat pondan awww2x yang cuba ingin mencolek ratu cantik itu ... nak tahu kisah selanjutnya ? jom kita bercengkerama di bawah pokok nyiur sambil makan cekedis ..

{situasi klasik}
di tepi pantai yg indah aku duduk seorang diri suasana sepi..teringat aku di waktu malam ~ lalala si RATU CANTIK tu sedang menyanyi seorang diri tanpa ditemani body builder yang ganteng ..al maklum lah semua nya blogger yg tegar .. ni yg susah neh ade ketua blogger pemes amos ..tiba2 terbunyi macam orang kentut .. n RATU CANTIK tu pun pengsan dek terbau oleh kentut beliau .. dan2 je orang jahat guna taktik Kotoq nak mampui ..guna kentut bergas oleh ketua penjahat Ujang si suka kentut..!

ujang gila trafiq : roger2 n bewok .. ratu cantik tu dah pengsan homaigodd nampak sgt ayu wpun pengsan ..
naz kejar populer : ampeh lah ketua aku ni .. ade ke roger2 n bewok..nasib baik hang tu ketua .. baik2 roger2 n bewok jugak .. wei mangkuk niq amek ratu cantik tu bawak ke istana
pokniq kejar amalina : roger2 n bewok jugak ..hokey2 bereh kawe wat kelik selaluh..
pemandu lori : cepat lah wei tak sabar aku nak drift ...!
ujang gila trafiq : jap aku coling2 body bulider yg hampeh tu ...

''haluuuu sayang .. ratu cantik hang sudah berada di tangan guwe.. sat lagi aku nak menikah dengan dia ..hang duk je depan latop tu menagih kasih n tadah nuff nang sampai kayo yo''

ben body mantop : kureng hajar lu ..jumpa lu gua lanyak2 sampai tak boleh kentut ..
ben pun menalipon kawan2 nya yang lain ..
'' halu ~ anak mokteh jali ade ... wei ratu cantik kekasih gua dah kena culik..udah2 lah baco blogben ashaari nyo ..ado tugasan yg perlu di beresin ..!segera ya ! bawak helikopter sekali amek aku kat gim ..n roger2 yang lain...''


ben mantop,iqbal kureng mantop,wacana kurang susu, syafiq semart gilew.. pun tiba lah dengan helikopter ..dengan megahnya mereka turun dari helikopter sambil2 melambai tangan seakan2 dikerumuni oleh beribu2 peminat2 ..tiba2 dapat meseg
















''ko ingat ni sesi keglameran ke hape ..'' meseg dari pengarah ghupe2nye .. dalam hati ben (nak glemer sikit dopleh kang aku bagi penampo hilang gigi .. haha
sambung ~
{situasi ala2 hang jebat n hang tuah }
bersaksikan lembu2 dan kambing2 .. lampu di fokuskan kepada ben mantop dan ujang si suka kentut .. yang lain turut menonton dengan aksi nebes .. tetttttt eksen kameng !

'' hey ujang jebat ! turun kau ketanoh ni ..sepandai2 tupai melompat akhirnye jatuh ke tanoh jua.. ''
''hey tuah ben .. kalau aku tak mahu turun apa kamu mahu buat haaaa'' sambil kentut2 ibarat mercun papan..
hey ujang jebat ''aku gtau pengarah '' pengarah tengok ni ujang kamm dia kammm takmo kammm turunnn haaaa...
ujang pun turun terkedek2 menahan takut gelora nafsu di jiwa aihhh ... ~
mana kau sorok ratu cantik aku .. qasehdalia tu haaaa ~
ujang pun kata '' bila masa aku culik nye badigol ''
ben : badigol tu natang hape ?haha .. ahhh cepat bagi ratu cantik aku cepat sebelum mata hang duk kat telinga ..
ujang : ape ke bengapnya hang ni .. cuba hang tengok sape yang duk depan laptop ni .. tengok2 ce tengok ce tengok .. bukan ke RATU cantik HAng duk menaip cerita hampeh ni ...

RATU CANTIK : hahaha siapa bilang gadis melayu tak menawan ~
tamatlah cerita ni kakakaka...larikkkkkkkkkkkkkkk

time kasih yg menjayakan sebuah cerita yg maybe akan dapat pulangan berjuta2
RATU CANTIK -http://www.qasehdalia.com
ben mantop - http://www.benashaari.com/
iqbal tak mantop -http://iqbalhakimi.blogspot.com/
wacana kurang susu -http://wacanaku2009.blogspot.com/
syafiq semart -http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/

penjahat
ujang si suka kentut - http://azfar9897.blogspot.com/
pokniq kejar amalina - http://www.darxniq.com/
naz gila glemer - http://nazirulhazwanws.blogspot.com/
pemandu lori - http://www.solihinzubir.com/

Follower Yang Ke 3 Riboooo~

30 ulasan:
Assalamualaikum..
alhamdulillah follower qaseh dah capai 3 ribu .. huhu walaupun sikit je nak dibandingkan dari blogger2 yang lagi hebat .. syukur alhamdulillah n terima kasih sangat2 yang sudi follow blog tak seberapa ni ye ..huhu tq for evrything ...n follower yang ke 3 ribu jeng2x...

tengok budak tak pandai crop pic.. sebelah xde line hehe... dalam bulatan tu haa follower yang ke 3 ribu ..
so meh kita pakat terjah blog beliau ... weee ~



qaseh nak tanya if ada kekurangan dalam blog qaseh ni .. yang buruk tu semua dtg dari qaseh hehe..apa2pun really2 appreciate semua followers blog qasehdalia.com ni .. n mintak maaf kalau qaseh tak follow lagi blog korang ...ada yang qaseh terlepas pandang n tak sempat coz masa tak mengizinkan ... tq for everything yang banyak support qaseh .. sis2 kesayangan kat bloglist tu yg always dtg menceriakan blog ni .. tq gak kat abg beng yang menaikkan blog ni ke atas ... yang banyak mempromot2 blog tak seberapa ni hingga ke tahap ni .. tahap yang masih perlu dinaikkan lagi .. n semua2 lah ... ujang ,naz ,sunah ,atiq ,shida ,dek ina , n sahabat kat sahabat blogger ... ~ nice to meet u olz guys.. tq hadir dalam hidup qaseh even tak memandang mata ..tak bersalam tangan .. tak bersuara dengan suara2 yang merdu ... tq for everything .. n doakan kebahagiaan qaseh dunia dan akhirat ye .. masih banyak perjalanan yg harus ditempuh dan perjalanan tu penuh duri yang mencalar tubuh tapi terguris di hati ...

hati berbicara :
andainya selama qaseh menaip kata2 di atas papan keyboard ni banyak mengguriskan hati mana2 pihak .. banyak menyedihkan hati yang ingin lari dari kenangan2 lalu .. yang banyak terkena di atas pengalaman2 hidup yang lampau ..maafkan qaseh ..segala coretan di sini diatas akal dan perasaan yg ada dalam jiwa ... semua yg tercoret adalah berdasarkan pengalaman2 hidup sendiri .. tq kerana sudi bagi semangat masa diri ni down n always be at my side ..
love u olz my followers ..even datang menjengah tanpa bersuara..even datang bertandang tanpa jejak ..even datang membaca lantas berfikir ... 
tq for everything <3 with lot of love from qaseh n hencik kyle tq support me .. 

Antara Pemikiran Kolot .. Batu api dan Manusia Yg bijak ... ~

75 ulasan:
Assalamualaikum...
''seolah2 tersesat dalam mimpi yang mengerikan .. lantas jadi dendam yang mengaburi hati meninggalkan satu titik hitam ''

selamat tengahari olz..hope semua sihat2 je ..jangan jadi tak sihat macam tuan blog ni ye.. hari ni mahu bangkit dari kesesatan semalam yang mengerikan .. hari ni mahu terus melangkah menuju ke puncak .. hari ni mahu jadikan semalam itu pengajaran dan hari ni akan terus berlalu menanti hari esok yang masih kabur dengan kabus ilusi ... masih samar dengan kenyataan yang betul entah tidak .... 

ada one story ... antara 3 manusia ... 
    "manusia pertama : aku benci orang yang bertudung ..sebab orang bertudung tak semestinya baik (pemikiran kolot)
      manusia kedua   : ha'ah betul tu aku pun sama gak ..benci giler weiii .. hampeh je (batu api
      manusia ke tiga  : *berdiam diri* lalu menyuarakan pendapat ...kita adalah HAMBANYA ... kewajibap itu tetap kewajiban .. jangan terus menyokong dan melaga2kan andainya banyak pendapat yang boleh di berikan .. kesannya akan merubah pemikiran anak2 kecil yg tidak tahu apa2 ... dan mereka akan berfikir 'tudung itu suatu yang teruk amalannya ... 

see ~ dunia maya hari ni semua ingin meluahkan pendapat ..sama ada pendapat yg kolot ..pendapat yang mengikut or melaga2kan manusia lain .. n pendapat yang bernas dan betul... 
sometimes kita kena gunakan akal yg penuh untuk memberi pendapat agar pendapat kita tu diterima pakai ..hurmmm CONTOH orang yg berpakaian ketat memakai tudung .. n then someone said baik takyah pakai tudung kalau pakai ketat2 .. for me ! kenapa nak suruh dia buang tudung yg dia pakai sedangkan di hati kecilnya ada nilai2 yg membuatkan dia ingin menutup rambutnya ... sepatutnya kamu nasihat dia supaya pakaian yg ketat tu jadikan sebagai pakaian yg longgar bukannya merubah yg baik kepada yg buruk !! tapi ubahlah yg buruk tu kepada yg baik ! 

hurmm susah nak ubah mentaliti manusia yg melontarkan kata2 mengguna kan segenap emosi tanpa akal yg ada tidak menguasai .. ceh .. yg lain pulak sebagai batu api menurut kata perintah pendapat yg tidak baik .. hai manusia .. aurat itu tetap aurat ..dan yg wajib itu tetap wajib ..seburuk mana pun manusia tu yakinlah dia juga ada sedetik perasaan dalam hati kecilnya ingin berubah .. tapi dia memerlukan sokongan yg sgt2 kuat bukan hentaman dari segala sudut !bersangka baiklah sesama manusia ... jangan terlalu pegang dengan kata2 yg bodoh spt "BERTUDUNG ITU TAK SEMESTINYA BAIK '' tak mustahil lah nanti suatu hari ada pulak org yg berpegang pada perkataan yg bodoh "ORANG TAK PERGI MEKAH LAGI BAIK DARI ORANG YANG PERGI MEKAH'' tak mustahil rite ?so .. tolonglah ubahlah pemikiran tu ke arah positif ~ ye sayang ..


hati berbicara 

benda yang buruk kita kena baiki tapi tak usah mempertikaikan benda yang baik walaupun dia berbuat kesalahan .. 
jangan terlalu asek dalam mimpi sedangkan sudah berada dalam realiti ..
adakalanya mata perlu dibutakan tapi hati biarkan ia celik..
dan adakalanya manusia sering membutakan hati dan biarkan mata saja celik untuk menilai ..
yang baik biarkan ia selama2nya yg buruk itu perlu kita tegur,,
 ''seseorang itu wpun jahat ia tetap ingin berubah ''
tapi siapa kita untuk menilai hati dan perasaan nya .. kita yg hanya ada mata dan ada hati tidak mampu menilai keluh kesah mereka..
yang pasti kita mampu merubah jika niat kita ikhlas dan tak perlu lah gunakan kekasaran ..biarlah kelembutan yang merawat segala2nya 


@2010 | www.qasehdalia.com