Susah ke Nak Cari Identiti Sendiri ?

Assalamualaikum ..


tadi qaseh blogwalking stalk2 blog kome2 ni , tetiba ada lah satu blog ni sejibik dengan blog tu , tetiba terfikir orang yang sama ke? , suratan kebetulan ? , ataupun meniru cara orang blog tu menulis , kompius jap .. takkan nak tanya or sound nanti kecik segala benda yang dah memang kecik erk ...tetiba rasa macam tak syok ah nak baca sebab sama je dengan blog yang tu ..tak kesah lah janji bahagio!

hurm nak tanya blogger2 sume , susah ek nak cari identiti diri sendiri ? alaaaa dulu2 masa mula2 buat blog ce tengok penulisan kome macamana ? sama tak macam sekarang ni ? eh dolu2 qaseh jiwang jugak tapi dulu penulisan mcm budak darjah satu , kaler2 bagai tulisan konon2 nampak cantik tapi dari dulu memang tak tinggal lah 'hati berbicara' kat bawah ,tu ke identiti ? hihi ntahlah pak belalang ~

hati berbicara :
''buat je cara kamu sendiri , tak perlu ikut orang ,kalau kamu suka tepek gambar beso2 haa kamu tepek je , kalau kamu tak suka tepek gambar beso2 kamu tepek kecik2..kalau org marah kamu tepek gambar kamu byk2 , kamu letak lah gambar dia byk2 , hahaks 
apa-apa pun yang kita buat ikut lah cara kita , yang penting jangan sampai ada yang terasa hati dengan kita , jangan dengan tulisan memercikkan kesilapan ,menghiris luka di hati orang lain , kalau nak marah sekali pun berpada2 lah dengan emosi , emosi tu kadang2 datang dengan syaitannn



34 comments

  1. Ika pulak masih mencari identiti ngeee,penulisan pun dari dulu sampai skg macam budak darjah satu kot,adehhh hehe >_<


    lama xsinggah sini,apa khabar? :)

    ReplyDelete
  2. X pastila blog cheq ada identiti ke x..
    Sebab xtau la org yang baca.. Kan??
    Macam qaseh., memang ada identiti tersendiri la..
    Tgk pon tau dah..

    ReplyDelete
  3. fara pun penah jumpe jugak kak..
    em..mcm2..

    ReplyDelete
  4. hmm nak wat camne, itu hak masing2 kan... yang penting tiada plagiarisme dan menjaga etika

    ReplyDelete
  5. mula-mula susah la.. lama-lama senang da.. hehehhe.. tak susah pun nak cari identiti sendiri nie

    ReplyDelete
  6. Qaseh ada jumpa tak belog yang sama dengan belog saya? hehehehe ;)

    ReplyDelete
  7. alorrr..belog MK ker?? hukhuk.. MK xtiru sesape..

    ReplyDelete
  8. betul betul betul...sokong..be urself

    ReplyDelete
  9. dulu i punya tulisan memang lain habis...

    ReplyDelete
  10. blog Penyu ke qaseh bace tu? isk isk isk...

    ReplyDelete
  11. yg meniru je nenis yg pemalas nk berfikir

    ReplyDelete
  12. dah tu org cakap aku cam ben tu camne

    ReplyDelete
  13. lame tak jengok blog qaseh..hehe

    kdg2 mmg susah nak mencari identiti diri.

    ReplyDelete
  14. suka jd diri sendiri...tp klu de entry tersama, header gmbr sama (amik dr tenet kan..mesti la sama)maybe tu kebetulan jer....

    ReplyDelete
  15. bagi akak identiti tetap identiti sendiri...
    tapi gaya penulisan tu telah diperbaiki dari semasa ke semasa! mula2 dulu pun tulis macam hentam keromo je...

    ReplyDelete
  16. btol, entah die fanatik sngat kot smpai nk tiru sebijik je...kiki

    ReplyDelete
  17. mungkin dia nak ikut idola dia... manalah tau kot. haish.... identiti tu datang lambat kot... tapi manalah tahu...

    ReplyDelete
  18. itu tandanya Cik Qaseh kita ni dah famous memous sebab ada yang ikut segala apa yang kita buat..memang susah nak cari identiti sendiri..

    ReplyDelete
  19. tak susah nak cari. yang susah nak cari tu sebabnya dia nak dia yang terbaik, tu tak jumpa2 identiti diri dia.

    ReplyDelete
  20. kdg2 kalo blog sme xsemestinyee xde identiti tau sys sbb terkenan hahaha

    ReplyDelete
  21. blog kita macam mana qaseh..?tiru orang jugak ker..?ehe

    ReplyDelete
  22. dulu pon saya terpengaruh dengan budak tadika..

    tulisan warna warni kecik besar..hihi

    ReplyDelete
  23. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  24. suasah la kot..maira dulu tulis blog shortform punya banyak..malas nk tulis..hahahha..kene tegur dengan kak sunah lagi...

    ReplyDelete
  25. susah kot..aira dulu suke tulis shortform sampai orang pening..huhuhu..kene tegur dengan kak sunah lagi..

    ReplyDelete
  26. uhuhu baise la tu .. die takder idea lagi kowt sist.. nanti2 ader la tu idea n identiti sendiri.. hehe.. :D

    ReplyDelete
  27. mungkin blogger dua2 tu adalah kembar.

    ReplyDelete
  28. maybe baru nak blaja , kena tiru org skit2
    hehe

    ReplyDelete
  29. dulu lain sekarang lain.. MO pon xtau MO ada tiru sesape ke ek..huhu

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..