Sukar Dicari Ganti ...

31 ulasan:
Assalamualaikum ...

patah tumbuh hilang berganti mengertilah ~ 
walaupun berbeza akhirnya terimalah ....

dimana kan ku cari ganti serupa denganmu ~ perit kan bila kehilangan , benar orang kata patah tumbuh hilang berganti , yang hilang pasti akan berganti dan akan terima seadanya , tapi adakalanya walaupun ada pengganti takkan sama dengan yang dulu , gelak tawa dia , senyuman dia , gurau senda dia berbeza dengan pengganti yang ada .. bahagia ~ yup bahagia dengan pengganti baru tapi perbezaan tetap di rasai .. 

walaupun kamu punya pengganti yang baru , walaupun aku telah lama kau lupakan , tapi pengganti mu takkan mampu jadi seperti ku , maybe kamu bahagia tapi kamu tetap tak mampu lupakan aku . kerna aku berbeza , takkan siapa yang sama dengan ku , dan suatu kenangan tu punya berbagai cerita , cara nya dan caraku tetap berbeza =) ... bukan ingin membuat perbandingan tapi perbezaan pasti tetap ada .. walaupun bahagia kerna kenangan sukar untuk di lupakan .. ia datang tanpa di jemput ..

hati berbicara :
but one more thing yang kita kena tahu walau berjuta perbezaan yang ada , kadang2 pengganti tu adalah yang terbaik di antara yang terbaik , pengganti juga memberi kita satu warna yang ceria yang mengubah corak hidup kita dengan penuh kegembiraan , dan pengalaman yang dulu suatu pengajaran untuk kita melangkah dengan penuh senyuman ....
it so much ..

31 ulasan:

  1. memang kita tak akan jumpa penganti yg sama, tapi untuk apa kita cari yg sama? pasti tak akan ada kelainan dalam hidup kalau kita jumpa yg sama kan

    BalasPadam
  2. mungkin yang terbaik disiapkan buat kita

    BalasPadam
  3. mendalam sangat ayat kakak nih .

    BalasPadam
  4. kata2 kat atas tu macam lirik lagu la..lagu apa eh..?hhehe

    BalasPadam
  5. memang yg hilang tu sukar dicari ganti... tapi kita kena redha! mungkin itu bukan rezeki atau jodoh kita kan?

    BalasPadam
  6. sangat setuju!
    kadang-2 pengganti itu lebih baek dari yang dulu..
    suke sangat entry ney.. love it :)

    http://irsyanim.blogspot.com/2011/09/sedih.html

    BalasPadam
  7. betul tu..ada hikmahnya jika dtg pengganti lain

    BalasPadam
  8. yang lepas tu, biarlah jadi kenangan dan pengajaran untuk diri sendiri. ;)

    BalasPadam
  9. kalau kembar mungkin same kot, cm aku ngan farid kamil.haha

    BalasPadam
  10. semuanya akan berganti... yang kecil jadi besar... heeeeeeeeee... cuma cinta yang lama tu agak payah nak trace mana yang lbh menghargai...

    BalasPadam
  11. tp kuat kah hati menerima yg baru itu???

    BalasPadam
  12. L sokong.. sukarnya nk lupa.... wlpn dh 2 thn... ttp d ht...

    jom bacer seket..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html

    BalasPadam
  13. betul..kdg2 pengganti tu sbnrnye yg terbaik buat kita kan..

    BalasPadam
  14. suke sgt entry nieyhhh !

    even dah ada yg baru , tp still nak yg lame
    hmmmmm

    BalasPadam
  15. pengganti yg diberi InsyaAllah lebih baik...
    Amin...

    BalasPadam
  16. Tuhan sentiasa beri yang terbaik, cuma nak dapat yg terbaik tu jalannyer ade yg senang, ade yang penuh jurang

    BalasPadam
  17. Kiasannya entry ni.

    Lumrah hidup, setiap pertemuan ada perpisahan,

    Hanya terus hidup dan berusaha yang terbaik~!

    ;)

    BalasPadam
  18. jangan bandingkan aku dengan dia...

    BalasPadam
  19. eh sape ckp??walaupon aku de pengganti baru..ko yg lama aku x buang la..klu buang pon slow2 la..haha

    BalasPadam
  20. kite terima seadaanya jika die mmg telah ditetapkan oleh Tuhan yan terbaik untuk kite..

    BalasPadam
  21. macam mana if xjmpe2 pengganti sebaik yg hilang tu hmmmm

    BalasPadam
  22. waaaaaah sungguh bermakna entry ni..ceh ceh..:D

    BalasPadam
  23. belajar menerima orang baru dari hidup...mengenal dia lua dalam...budi bicaranya....memang x sama mcm yg dulu tapi mana tahu yang baru ini lebih memahami dan yang terbaik :)

    BalasPadam
  24. tunjukkan peribadi yg baik pada pasangan.. insyaALLAH tidak akan dilupakan.. susah nak melupakan orang yg pernah berbuat baik pada diri.

    BalasPadam
  25. yang bari tidak sama dgn yang lama...terima seadanya...:)

    BalasPadam
  26. siapa yg xboleh dicari ganti tu? huhu

    BalasPadam
  27. selamat hari raya qaseh :)

    yg baru takkan sama dgn yg lama walaupon yg baru mungkin lebih baik dr yg lama..

    BalasPadam
  28. Allah akan memberi ganti yang sesuai menjadi penggantinya

    BalasPadam
  29. yg hilang sukar dicari ganti tp Allah lebih mengetahui segalanya..mungkin Dia ingin menemukan kita dgn yg lebih baik :)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com