Can't Forgive Yourself ?

52 ulasan:
Assalamualaikum..

''sometimes u feel u can't breathe , u can't do anything . its like...u just wait to die''

Dalam hidup ni pernah tak korang buat someone kecewa ? 
maybe suatu ketika dulu korang pernah sakitkan hati orang yang sayangkan kamu 
n then tiba2 hari ini kamu menyesal dengan apa yang kamu buat ,
rasa macam hidup tanpa udara , semua benda kamu buat kamu lihat dia ,
kamu lihat dia ketawa , kamu lihat dia menangis ..
dan yang paling sakit is to see her cry , u think its because of you that tears sprung from those lovely eyes ,
and then u said ''i can't forgive myself''

adakalanya kitaran hidup kita macam ombak ,ombak seakan berjanji melabuh di tepian pantai ,sesampai di pantai ombak mula melupakan sewaktu dia mengharungi di tengah lautan ,dan yang pasti laut tetap setia untuk diharungi semula ..andainya korang menyesali dengan apa yang kamu buat ... 
  • minta maaflah dengan dia , turunkanlah ego untuk seminit dua dan sesali lah kesilapan yang kamu pernah buat , sekurang2nya bagi lah dia kemenangan dan tersenyum mendengar kata maaf dari kamu 
  • andainya kamu melihat dia sudah bahagia ,janganlah hadir lagi di depan nya , kerana mungkin kamu igauan ngeri pembuka kisah lalu... dont bring more pain to her , maybe she''ll  be better off without you
  • dan andainya sekarang kamu tidak tahu di mana dia berada , minta ampun dari Allah atas kesilapan kamu dan mohonlah supaya dia telah memaafkan kamu dan berdoalah kebahagiaan dia ..insyaAllah
hati berbicara :
 manusia takkan lepas dari membuat kesilapan , tapi manusia yang bodoh adalah manusia yang tidak mengakui kesilapan dirinya .. hidup kita seolah2 hidup dalam sebuah pelangi , banyak warna2 yang menghiasi nya .. dan yang pasti warna2 ceria itu hadir setelah bertemu dengan awan mendung yang kelabu ... 
''hujan rintik2 pelangi pun menjelma''

52 ulasan:

  1. selamat senang ngaku salah.. hehe

    BalasPadam
  2. kesilapan tu sememangnya perlu dlm hidup...krn di situ terletak nyer pengajaran...

    BalasPadam
  3. atok selalu pesan,

    "nak jadi orang jangan sombong bodoh"


    mendalam yea atuk.

    BalasPadam
  4. nasib baik tak pernah buat lagi..kalo kita ada buat kat qaseh..maaf ek..hahaha

    BalasPadam
  5. rasanya selalu kott..tak tahu la sbb kalau dah habis bercakap kadng2 baru aku berfikir adakah aku bercakap benda yg tak patut..adalah ia blh mmbutkan dorang kecewa atau kecik hati..huhuhu..
    sebaik2nya mintak maaf cepat2..kan..:D

    BalasPadam
  6. bahagiakan diri sendiri bile dia bahagia..:)

    BalasPadam
  7. forgive & forget = benda paling susah

    BalasPadam
  8. ak sllu wt org kecewa..tapi aku x menyesal pon..haha..kejam tak aku

    BalasPadam
  9. hehe..jgn hadir ek..okeh2..

    BalasPadam
  10. tula manusia terbaik menerima kesilapan diri dan cube utk memaafkn diri

    BalasPadam
  11. prince minta maaf la kalau prince ade mengecewakan sesorg dan memaafi org yg pernah mbuat prince kecewa...

    p/s: qaseh nnt hantar alamat kat emel prince ye.tq

    BalasPadam
  12. akak mengaku kesilapan akak..huhu

    BalasPadam
  13. WuMing memang pernah buat ramai orang kecewa... Sampai kakak WuMing pernah kata

    " Hang jaga laa, suka sangat buat orang kecewa... Nanti mereka pula buat hang kecewa baru hang tau.."

    Nasib baik WuMing tak pernah dikecewakan siapa lagi...(dalam percintaan laa)

    Skarang dah tak buat dah... dah insaf dahh... itu masa tak ada kesedaran dulu..

    BalasPadam
  14. kesilapan sentiasa mengejar manusia yang lalai..

    BalasPadam
  15. of kos lahh pernahhh..
    hahahaha..tapi aku dah buang ego tu..
    minta maaf..itu pun sebab
    besday dy..ekekeke..
    wehhh..mmg entry kau jiwang2 kn..
    hahahahaaha

    BalasPadam
  16. memaafkan..perkara yang mulia

    BalasPadam
  17. sori seems to be the hardest word

    BalasPadam
  18. andainya kamu melihat dia sudah bahagia ,janganlah hadir lagi di depan nya , kerana mungkin kamu igauan ngeri pembuka kisah lalu... dont bring more pain to her , maybe she''ll be better off without you

    it is????

    every word that comes from you always give a lot of meaning qaseh.. thank you..:D

    BalasPadam
  19. atiq -
    baguslah mcm tu ..ni syg lebih ni hehek

    BalasPadam
  20. sis anis -
    yup qaseh setuju sangat muahh

    BalasPadam
  21. asyraf -
    touching lah sesangat ye

    BalasPadam
  22. hanif -
    kim salam kat atok, betul doh atok gtau tu

    BalasPadam
  23. panglima muda -
    suka komen ?
    len kali komen lah byk2 agy .. ni syg ni hi2

    BalasPadam
  24. H.J -
    eee geramnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    BalasPadam
  25. miss lady -
    alaaa jgn lah nangis ...

    BalasPadam
  26. abu -
    dalam grauan tu biasa lah , tanpa sedar kita tak tahu kita dah wat org terasa ...

    yup mintak maaf cepat2 ..

    BalasPadam
  27. zura -
    yup bahagiakan diri sendiri , dia bahagia kita pun boleh bahagia

    BalasPadam
  28. bro gedek -
    emm memang kdg2 ia susah ..
    maybe minta maaf n memaafkan tu benda senang tapi nak melupakan tu payah

    BalasPadam
  29. sifu im -
    aku gera ngan ko ahhhh

    kejam gila haha

    BalasPadam
  30. jiji yu -
    ha;ah nanti ye nangis hehek

    BalasPadam
  31. iffah -
    jom jadi manusia yg baik yeyeh

    BalasPadam
  32. prince -
    jangan mintak maaf ngan kite lak hehek ..

    qaseh dah sent kat email prince hehe tq

    BalasPadam
  33. mamaemma -
    ngeee jangan cedeyh2 sis ..
    setiap manusia pasti lakukan kesilapan

    BalasPadam
  34. bro wuming -
    haaa jgn buat hati orang mcm tu ye ..!
    lau dah xbuat lagi skang ok lh tu ngeee.

    BalasPadam
  35. fakarapain -
    tapi ada juga manusia yg masih tak sdar2

    BalasPadam
  36. far8 -
    suka ati lah nak berjiwang pun huh..
    ngek haha

    BalasPadam
  37. cik najihah -
    tapi susah nak melupakan .. kan ?

    BalasPadam
  38. nur farah hani -
    tq dear ...qaseh tulis sebab apa yang qaseh rasa hehehe

    BalasPadam
  39. sy selalu turunkan ego mintak maap. tp org x penah buat mcm tu utk sy. sy je kena beralah

    BalasPadam
  40. tp cmne kalau die dah maafkan tp stil ada rasa bersalah dlm diri tu ?? err

    BalasPadam
  41. kesilapan tu perlu kita perbaiki..

    BalasPadam
  42. kalo kite kecewakan seseorang tu utk kebaikan die, tak perlu kowt nak rasa bersalah di kemudian hari

    BalasPadam
  43. mengalah bukan bererti kalah.....:)

    BalasPadam
  44. ha tuh laaa... ego tinggi sangat..

    nak ucap maaf tu pun susah haih~-.-'

    BalasPadam
  45. Tak buat dah... Itu dulu... Biasa laa remaja...

    Lagi banyak GF lagi otai... Tapi tak pernah lah buat bukan-bukan macam mat rempit tu.. Malah WuMing tak pernah bagi perempuan belanja..

    WuMing saja keluar semua..

    Cuma ada yang paksa tuu WuMing makan laa..

    BalasPadam
  46. Pokoknya, fikir dulu sebelum buat.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com