Can't Forgive Yourself ?

52 ulasan:
Assalamualaikum..

''sometimes u feel u can't breathe , u can't do anything . its like...u just wait to die''

Dalam hidup ni pernah tak korang buat someone kecewa ? 
maybe suatu ketika dulu korang pernah sakitkan hati orang yang sayangkan kamu 
n then tiba2 hari ini kamu menyesal dengan apa yang kamu buat ,
rasa macam hidup tanpa udara , semua benda kamu buat kamu lihat dia ,
kamu lihat dia ketawa , kamu lihat dia menangis ..
dan yang paling sakit is to see her cry , u think its because of you that tears sprung from those lovely eyes ,
and then u said ''i can't forgive myself''

adakalanya kitaran hidup kita macam ombak ,ombak seakan berjanji melabuh di tepian pantai ,sesampai di pantai ombak mula melupakan sewaktu dia mengharungi di tengah lautan ,dan yang pasti laut tetap setia untuk diharungi semula ..andainya korang menyesali dengan apa yang kamu buat ... 
  • minta maaflah dengan dia , turunkanlah ego untuk seminit dua dan sesali lah kesilapan yang kamu pernah buat , sekurang2nya bagi lah dia kemenangan dan tersenyum mendengar kata maaf dari kamu 
  • andainya kamu melihat dia sudah bahagia ,janganlah hadir lagi di depan nya , kerana mungkin kamu igauan ngeri pembuka kisah lalu... dont bring more pain to her , maybe she''ll  be better off without you
  • dan andainya sekarang kamu tidak tahu di mana dia berada , minta ampun dari Allah atas kesilapan kamu dan mohonlah supaya dia telah memaafkan kamu dan berdoalah kebahagiaan dia ..insyaAllah
hati berbicara :
 manusia takkan lepas dari membuat kesilapan , tapi manusia yang bodoh adalah manusia yang tidak mengakui kesilapan dirinya .. hidup kita seolah2 hidup dalam sebuah pelangi , banyak warna2 yang menghiasi nya .. dan yang pasti warna2 ceria itu hadir setelah bertemu dengan awan mendung yang kelabu ... 
''hujan rintik2 pelangi pun menjelma''

52 ulasan:

atiqsalleh berkata...

selamat senang ngaku salah.. hehe

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

kesilapan tu sememangnya perlu dlm hidup...krn di situ terletak nyer pengajaran...

asyrafNAKjadiLEBIHbaik berkata...

touching....
ouch....

Acapsuur: snap3 & kongsi (>,<)

muhamad hanif berkata...

atok selalu pesan,

"nak jadi orang jangan sombong bodoh"


mendalam yea atuk.

Panglima Muda berkata...

saya suka komen diruangan ini

H.J berkata...

nasib baik tak pernah buat lagi..kalo kita ada buat kat qaseh..maaf ek..hahaha

Miss Lady Iena Nazir berkata...

*nangis..nangis..

ABU berkata...

rasanya selalu kott..tak tahu la sbb kalau dah habis bercakap kadng2 baru aku berfikir adakah aku bercakap benda yg tak patut..adalah ia blh mmbutkan dorang kecewa atau kecik hati..huhuhu..
sebaik2nya mintak maaf cepat2..kan..:D

Zura berkata...

bahagiakan diri sendiri bile dia bahagia..:)

James Alexander berkata...

nice entry...

gedek! berkata...

forgive & forget = benda paling susah

Tanpa Nama berkata...

ak sllu wt org kecewa..tapi aku x menyesal pon..haha..kejam tak aku

JIJI YU berkata...

hehe..jgn hadir ek..okeh2..

Iffah Afeefah berkata...

tula manusia terbaik menerima kesilapan diri dan cube utk memaafkn diri

Prince Halilintar berkata...

prince minta maaf la kalau prince ade mengecewakan sesorg dan memaafi org yg pernah mbuat prince kecewa...

p/s: qaseh nnt hantar alamat kat emel prince ye.tq

MamaEma berkata...

akak mengaku kesilapan akak..huhu

WuMing berkata...

WuMing memang pernah buat ramai orang kecewa... Sampai kakak WuMing pernah kata

" Hang jaga laa, suka sangat buat orang kecewa... Nanti mereka pula buat hang kecewa baru hang tau.."

Nasib baik WuMing tak pernah dikecewakan siapa lagi...(dalam percintaan laa)

Skarang dah tak buat dah... dah insaf dahh... itu masa tak ada kesedaran dulu..

FaKArePa!n berkata...

kesilapan sentiasa mengejar manusia yang lalai..

Far8 budak baik berkata...

of kos lahh pernahhh..
hahahaha..tapi aku dah buang ego tu..
minta maaf..itu pun sebab
besday dy..ekekeke..
wehhh..mmg entry kau jiwang2 kn..
hahahahaaha

cik najihah berkata...

memaafkan..perkara yang mulia

Cikli berkata...

sori seems to be the hardest word

Nur Farah Hani berkata...

andainya kamu melihat dia sudah bahagia ,janganlah hadir lagi di depan nya , kerana mungkin kamu igauan ngeri pembuka kisah lalu... dont bring more pain to her , maybe she''ll be better off without you

it is????

every word that comes from you always give a lot of meaning qaseh.. thank you..:D

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
baguslah mcm tu ..ni syg lebih ni hehek

Qaseh dalia adelia berkata...

sis anis -
yup qaseh setuju sangat muahh

Qaseh dalia adelia berkata...

asyraf -
touching lah sesangat ye

Qaseh dalia adelia berkata...

hanif -
kim salam kat atok, betul doh atok gtau tu

Qaseh dalia adelia berkata...

panglima muda -
suka komen ?
len kali komen lah byk2 agy .. ni syg ni hi2

Qaseh dalia adelia berkata...

H.J -
eee geramnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Qaseh dalia adelia berkata...

miss lady -
alaaa jgn lah nangis ...

Qaseh dalia adelia berkata...

abu -
dalam grauan tu biasa lah , tanpa sedar kita tak tahu kita dah wat org terasa ...

yup mintak maaf cepat2 ..

Qaseh dalia adelia berkata...

zura -
yup bahagiakan diri sendiri , dia bahagia kita pun boleh bahagia

Qaseh dalia adelia berkata...

james -
tq james

Qaseh dalia adelia berkata...

bro gedek -
emm memang kdg2 ia susah ..
maybe minta maaf n memaafkan tu benda senang tapi nak melupakan tu payah

Qaseh dalia adelia berkata...

sifu im -
aku gera ngan ko ahhhh

kejam gila haha

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
ha;ah nanti ye nangis hehek

Qaseh dalia adelia berkata...

iffah -
jom jadi manusia yg baik yeyeh

Qaseh dalia adelia berkata...

prince -
jangan mintak maaf ngan kite lak hehek ..

qaseh dah sent kat email prince hehe tq

Qaseh dalia adelia berkata...

mamaemma -
ngeee jangan cedeyh2 sis ..
setiap manusia pasti lakukan kesilapan

Qaseh dalia adelia berkata...

bro wuming -
haaa jgn buat hati orang mcm tu ye ..!
lau dah xbuat lagi skang ok lh tu ngeee.

Qaseh dalia adelia berkata...

fakarapain -
tapi ada juga manusia yg masih tak sdar2

Qaseh dalia adelia berkata...

far8 -
suka ati lah nak berjiwang pun huh..
ngek haha

Qaseh dalia adelia berkata...

cik najihah -
tapi susah nak melupakan .. kan ?

Qaseh dalia adelia berkata...

cikli -
senang2kan hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

nur farah hani -
tq dear ...qaseh tulis sebab apa yang qaseh rasa hehehe

MIMIE AIZA berkata...

sy selalu turunkan ego mintak maap. tp org x penah buat mcm tu utk sy. sy je kena beralah

alif haris berkata...

tp cmne kalau die dah maafkan tp stil ada rasa bersalah dlm diri tu ?? err

faiz berkata...

kesilapan tu perlu kita perbaiki..

ORLANDO AHMAD berkata...

kalo kite kecewakan seseorang tu utk kebaikan die, tak perlu kowt nak rasa bersalah di kemudian hari

Miss PIJAOSIX berkata...

mengalah bukan bererti kalah.....:)

mynameismy berkata...

ha tuh laaa... ego tinggi sangat..

nak ucap maaf tu pun susah haih~-.-'

WuMing berkata...

Tak buat dah... Itu dulu... Biasa laa remaja...

Lagi banyak GF lagi otai... Tapi tak pernah lah buat bukan-bukan macam mat rempit tu.. Malah WuMing tak pernah bagi perempuan belanja..

WuMing saja keluar semua..

Cuma ada yang paksa tuu WuMing makan laa..

Awan Biru berkata...

Pokoknya, fikir dulu sebelum buat.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com