Bila Kau Mula Sayangkan Seseorang ,Bila Kau Perlu Lepaskan Seseorang dan Bila Kau Perlu Hargai Seseorang !

104 ulasan:
 Assalamualaikum...


BILA KAU MULA SAYANGKAN SESEORANG
                 

bila kau asyik tersenyum dan malu2 kambeng waktu sebut nama dia


bila bibir kata tidak tapi hati kata ya ..


bila tanpa alasan dia saja yang kau mahu 




bila kau tutup mata walau dalam gelap , wajah dia masih kau bayangkan


dan bila kata2 dia boleh kau hafal 



BILA KAU PERLU LEPASKAN SESEORANG

bila kau rasa dia lebih bahagia tanpa kau di sisi 

bila kau pasti dia tak mungkin jadi milik kau walau sejauh mana pun tangan menjangkau 



BILA KAU PERLU HARGAI SESEORANG

bila dia sanggup terima dirimu seadanya 

bila seseorang yang kau lukai masih terima dan cintakan kamu, itulah yang terbaik dan jangan pernah lepaskannya buat kali ke dua ..

hati berbicara :
aku tahu entry kali ni macam budak2 tadika suka minum air ribena .. T_T tapi itulah hakikatnya hehek jangan mare naaa.. nak rilexkan minda yang berserabut , nampak comei je smiley tu korek idung ..
dalam hidup kita pasti kita akan terluka ,mahu tak mahu adakalanya kita memang akan tempuhi luka itu walaupun sebaik mungkin kita memilih untuk melalui jalan yang tiada rintangan ,dan hidup kita bukan macam filem setelah tamat semua pelakon boleh kembali pada asalnya ~ walaupun hakikatnya kita memang pelakon di dunia realiti .. 
''oh dimanakah lelaki yg dapat menyelimut tubuhku disaat ku kedinginan  , memeluk erat disaatku kepayahan ,pelukannya memberitahu aku yang aku wujud di dunia ini''

104 ulasan:

muhamad hanif berkata...

ahahaha,

selamat petang cikgu tadika =)

Sarah Mohd Saleh berkata...

bile sygkn ssrg msti tersipu sippot sbut nme die.kiki

cik najihah berkata...

sangat suke entry ni kak..
bile kau rase die lebih bahagie tanpe kau disisi make lepaskan lah die

Prince Halilintar berkata...

okay..prince akui mmg itulah hakikatnya..

Puteri Biru berkata...

tssk!

sebak pulak baca entry ni. huwaaaaa.

harap si dia lebih bahagia di sisi aku.

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...

cumils macam adik akak ni...

James Alexander berkata...

cute la benda tu... hahaha...


x yah dok serabut2 la. how about you go for a vacation ? boleh kurang skit serabut tu...

☀ Izzaty Hedry☀ berkata...

btal posa korek hidung .. HAHAHA

Tanpa Nama berkata...

setuju dengan bila kite perlu lepaskan seseorang.T_T

Tentang Kita berkata...

sygi seseorg itu seadanya dia...lepaskanlah dia pergi dan jika dia kembali semula kpdmu yakinlah dia milikmu selamanya. selalunyer org akan menhargai bila dh rasa kehilangan seseorg...

wa khairul onggon berkata...

Mane ada mcm budak2 tadika.. Mcm Dato' Dr. Fadzillah Kamsah tu.. Motivasi ape.. :)

Ainul Hayat berkata...

Rintangan memang lumrah dalam kehidupan Qaseh. Nak tak nak memang kena harunginya. Itulah yang mematangkan kita.

H.J berkata...

muka2 macam budak2..tak pe la entry macam tu skali skala..ahaha

Tanpa Nama berkata...

oh. lelaki itu adalah suamimu. suamimu yang sah. :)



siapa? tanya pada Allah. nice entry.

salwaismail berkata...

haha comel je korek hidung :D

salwaismail berkata...

haha comel je korek hidung :D

salwaismail berkata...

haha comel je korek hidung :D

salwaismail berkata...

haha comel je korek hidung :D

Faraa Eiman's berkata...

haha , comel la !

Bidadari Syurga berkata...

memang comel entry nie... lebih2 lagi yg korek hidung tu.... hahahahaha

WuMing berkata...

betul..betul.. tepat sekali..

Apa-apa pun tak boleh di paksa-paksa..

Kena baca entri ini baru taw timing dia...

Iffah Afeefah berkata...

comei la kasih

mne dapat bende geli ni

~Nana 귀여운~ berkata...

i loike this entry :P

Asyila Zainuddin berkata...

comel la smiley tu.. :) sweet je die ye.. ^^

ahsfantasy24 berkata...

hehhe..
stuju. mmg like2 la!
^^,

nuruashia ♥ berkata...

sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha

nuruashia ♥ berkata...

sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha

JIJI YU berkata...

haaa tumpang bahagia je la aku

Akmal Hadi berkata...

Berbuka dgn air ribena..lalalala~~:)

atiqsalleh berkata...

huhu.. kak.. ada org nk antr rombongan la.. haha...

IBNU QASIM berkata...

post yg menarik dan menusuk kalbu...

MIMIE AIZA berkata...

sis.... hmmm.. sy dalam persimpangan. sedih, marah benci. syg? langsung x de

ABU berkata...

ari rebina sedap dowh hahahaha..etry ok je jiwang comel..hik hik..

Rtp Farra Arisha berkata...

ha'aah kan..baru perasan ada smiley yg comelll!! it made ur writting semakin kemas ;)

kdg2 mmg ada luka..tapi pasti bakalan ada penyembuhnya ;)

AliaJustea berkata...

setiap ujian pasti akan dtg menguji kita :)

Nurulee berkata...

cute jaa gambar2 tuh. hihi :D

Tanpa Nama berkata...

hehehe.. nice entry.. :D

d_LA berkata...

dpt korek hidung pun satu nikmat tuh..hahaha

✿ cik pieQa ✿ berkata...

like dis entry banyak3 ! terbaek :)

Edy Zaidi berkata...

yup...betul tu...mmg satu realiti

Tanpa Nama berkata...

saya LIKE entry ni....hehehe

syakey berkata...

kalau hidup yang terluka,tu sume sebagai pengajaran dan tauladan..

iye dak?

Tanpa Nama berkata...

salam.;)

nice sharing..sayang tak semestinya memiliki, its about menghargai dan menghormati..;)hehe

Hana Soffelia berkata...

Bila dia menyintai kita, tiada perkataan yg dpt menggambarkannya hanya hati yang berbicara, mata yang melihat, akal yang menilai betapa dialah pemilik tulang rusuk kita. ^_^

hEll MiEy berkata...

mcm nie pon ade kew??
:p

Tanpa Nama berkata...

nice.. :D

aizamia3 berkata...

lepas dia korek hidung perasan tak rambut dia terangkat.. hikhikhik..

bighagenjo berkata...

nice entry... jiwang pulak ujung2 tu eh

miszatie berkata...

tb2 rajin click ur nuff..
hmm dalam hdp ni memang kena prepare sgala kemungkinan

Far8 budak baik berkata...

tahu takpe..
entry macam budak budak
baru nk minum air susu
dlm botol je..
hahahahahaha =p

MERAH berkata...

comelnyela onion2 ni sume.haa gitu la jadi ble terlalu asyik dengan cinta manusiaaa :(

Wani berkata...

haha, comel je entry ni.
dari atas sampai bawah.

mas saari berkata...

sangat menghargai pasangan sekarang...moga kami kekal bersama!!

Ajeyy Rawk berkata...

salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

**::CIKNUURUL::** berkata...

sukeeee sgt ayt qaseh yg last skali,.huhu,..ermm,.

Qaseh dalia adelia berkata...

hanif -
selamat lah segala2nya my student hahak

Qaseh dalia adelia berkata...

sarah -
sarah cam tu eh ? hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

cik najihah -
timo kasih lah suko entry ni ..
lepaskanlah dia .. sian hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

prince -
apa hakikat2 ? heee

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri biru -
takpe sebak ,
maknanya puteri punya perasaan yang sangat murni .. hik3x

Qaseh dalia adelia berkata...

sis mya -
ye ke comel ..len kali nak wat pulak lah heee

Qaseh dalia adelia berkata...

bro james -
jom kita g vacation hee..
amboii , kalau boleh pergi dah lama qaseh pergi

Qaseh dalia adelia berkata...

izzaty -
xpe smiley tak pose keh3x

Qaseh dalia adelia berkata...

nurana -
setuju jugak hik2x

Qaseh dalia adelia berkata...

tentang kita -
emm tak mungkin bagi peluang ke dua , takut hati yang pernah luka akan terluka lagi ..biarlah , tu yg dia nak hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

bro khairul -
amboii dr fadhilah kamsah tu , tak menahan! haha

Qaseh dalia adelia berkata...

ainul hayat -
pengalaman cikgu terbaik kan ..
rintangan kecil je tu bagi manusia mcm kita ni huhu

Qaseh dalia adelia berkata...

H.J -
muka sape yg mcm budak2 haaa..

Qaseh dalia adelia berkata...

mr thinker -
hik2x ..
suamiku dimana ohh ..
tq

Qaseh dalia adelia berkata...

salwa -
korek idung pun comel ,
agak2 kalau sis korek idung comel tak hahaks

Qaseh dalia adelia berkata...

fara -
tq =)

Qaseh dalia adelia berkata...

sis bidadari -
jeles dengan smiley tu ,sume org puji

Qaseh dalia adelia berkata...

wuming -
timing apa pulak ni hihi

Qaseh dalia adelia berkata...

iffah -
kat gugel hee.. berlambak smiley mcm ni ..

Qaseh dalia adelia berkata...

nana -
tenkayu

Qaseh dalia adelia berkata...

asyila -
ramai puji smiley dari tuan blog ni ape cer =p

Qaseh dalia adelia berkata...

nuru -
tq dear kalau suka hee.. kembang lube idom

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
tumpang pe barang ,
bayar lah beb

Qaseh dalia adelia berkata...

akmal hadi -
huh menunjuk lak haha

Qaseh dalia adelia berkata...

ibn qasim -
post bodo2 mcm ni pun menusuk kalbu ke huk2

Qaseh dalia adelia berkata...

mimie aiza -
nape pulak dalam persimpangan ni .. huhu xpelah kalau mcm tu teruskan berjalan .. tiada cinta yg harus dinoktahkan barangkali

Qaseh dalia adelia berkata...

abu -
sedap ke ..haa tak pose

Qaseh dalia adelia berkata...

farra -
biasalh luka dilukai tu mcm makanan

Qaseh dalia adelia berkata...

alia -
dan tempuhlah ujian tu dengan penuh keimanan

Qaseh dalia adelia berkata...

nurulee-
cute mcm kamu =)

Qaseh dalia adelia berkata...

cik pika -
thanks dear

Qaseh dalia adelia berkata...

d_la -
yg selama ni tak nikmat jadi nikmat heee

Qaseh dalia adelia berkata...

cik pieqa -
tq syg

Qaseh dalia adelia berkata...

bro edy -
what of the reality ?

Qaseh dalia adelia berkata...

mr lx-
like je ke ..

Qaseh dalia adelia berkata...

syakey -
iye lah ..
betul bebeno lah tu

Qaseh dalia adelia berkata...

pengemis cinta -
wslm ,,
thats true ..

Qaseh dalia adelia berkata...

hana soffelia -
ehem2 jiwang jugak ye ..hik2 ..
like ur komen 100 kali

Qaseh dalia adelia berkata...

hell mie -
ade lah

Qaseh dalia adelia berkata...

asamasin -
tq ..

Qaseh dalia adelia berkata...

aiza -
hak2 memang terangkat , tercabut bulu idom kot ..hik3x

Qaseh dalia adelia berkata...

bighagenjo -
jiwang takkan dpt di pisahkan ..=)

Qaseh dalia adelia berkata...

miszatie -
tq dear .. insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

far8 -
weh suka hati lah .. buwekkk

Qaseh dalia adelia berkata...

merah -
yup .. memang asyik lah tu smpai jd mcm tu huhuh

Qaseh dalia adelia berkata...

wani -
time keboringan ..

Qaseh dalia adelia berkata...

sis mas -
qaseh doakan semoga berkekalan hgga akhir hayat!

Qaseh dalia adelia berkata...

ajeyy rawk -
insyaAllah ..

cik nurul -
nape ermm ..tq

zEri sAfEerA berkata...

simple yet deep :)

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com