Bila Kau Mula Sayangkan Seseorang ,Bila Kau Perlu Lepaskan Seseorang dan Bila Kau Perlu Hargai Seseorang !

104 ulasan:
 Assalamualaikum...


BILA KAU MULA SAYANGKAN SESEORANG
                 

bila kau asyik tersenyum dan malu2 kambeng waktu sebut nama dia


bila bibir kata tidak tapi hati kata ya ..


bila tanpa alasan dia saja yang kau mahu 




bila kau tutup mata walau dalam gelap , wajah dia masih kau bayangkan


dan bila kata2 dia boleh kau hafal 



BILA KAU PERLU LEPASKAN SESEORANG

bila kau rasa dia lebih bahagia tanpa kau di sisi 

bila kau pasti dia tak mungkin jadi milik kau walau sejauh mana pun tangan menjangkau 



BILA KAU PERLU HARGAI SESEORANG

bila dia sanggup terima dirimu seadanya 

bila seseorang yang kau lukai masih terima dan cintakan kamu, itulah yang terbaik dan jangan pernah lepaskannya buat kali ke dua ..

hati berbicara :
aku tahu entry kali ni macam budak2 tadika suka minum air ribena .. T_T tapi itulah hakikatnya hehek jangan mare naaa.. nak rilexkan minda yang berserabut , nampak comei je smiley tu korek idung ..
dalam hidup kita pasti kita akan terluka ,mahu tak mahu adakalanya kita memang akan tempuhi luka itu walaupun sebaik mungkin kita memilih untuk melalui jalan yang tiada rintangan ,dan hidup kita bukan macam filem setelah tamat semua pelakon boleh kembali pada asalnya ~ walaupun hakikatnya kita memang pelakon di dunia realiti .. 
''oh dimanakah lelaki yg dapat menyelimut tubuhku disaat ku kedinginan  , memeluk erat disaatku kepayahan ,pelukannya memberitahu aku yang aku wujud di dunia ini''

104 ulasan:

  1. ahahaha,

    selamat petang cikgu tadika =)

    BalasPadam
  2. bile sygkn ssrg msti tersipu sippot sbut nme die.kiki

    BalasPadam
  3. sangat suke entry ni kak..
    bile kau rase die lebih bahagie tanpe kau disisi make lepaskan lah die

    BalasPadam
  4. okay..prince akui mmg itulah hakikatnya..

    BalasPadam
  5. tssk!

    sebak pulak baca entry ni. huwaaaaa.

    harap si dia lebih bahagia di sisi aku.

    BalasPadam
  6. cute la benda tu... hahaha...


    x yah dok serabut2 la. how about you go for a vacation ? boleh kurang skit serabut tu...

    BalasPadam
  7. setuju dengan bila kite perlu lepaskan seseorang.T_T

    BalasPadam
  8. sygi seseorg itu seadanya dia...lepaskanlah dia pergi dan jika dia kembali semula kpdmu yakinlah dia milikmu selamanya. selalunyer org akan menhargai bila dh rasa kehilangan seseorg...

    BalasPadam
  9. Mane ada mcm budak2 tadika.. Mcm Dato' Dr. Fadzillah Kamsah tu.. Motivasi ape.. :)

    BalasPadam
  10. Rintangan memang lumrah dalam kehidupan Qaseh. Nak tak nak memang kena harunginya. Itulah yang mematangkan kita.

    BalasPadam
  11. muka2 macam budak2..tak pe la entry macam tu skali skala..ahaha

    BalasPadam
  12. oh. lelaki itu adalah suamimu. suamimu yang sah. :)



    siapa? tanya pada Allah. nice entry.

    BalasPadam
  13. haha comel je korek hidung :D

    BalasPadam
  14. haha comel je korek hidung :D

    BalasPadam
  15. haha comel je korek hidung :D

    BalasPadam
  16. haha comel je korek hidung :D

    BalasPadam
  17. memang comel entry nie... lebih2 lagi yg korek hidung tu.... hahahahaha

    BalasPadam
  18. betul..betul.. tepat sekali..

    Apa-apa pun tak boleh di paksa-paksa..

    Kena baca entri ini baru taw timing dia...

    BalasPadam
  19. comei la kasih

    mne dapat bende geli ni

    BalasPadam
  20. comel la smiley tu.. :) sweet je die ye.. ^^

    BalasPadam
  21. hehhe..
    stuju. mmg like2 la!
    ^^,

    BalasPadam
  22. sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

    opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha

    BalasPadam
  23. sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

    opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha

    BalasPadam
  24. haaa tumpang bahagia je la aku

    BalasPadam
  25. Berbuka dgn air ribena..lalalala~~:)

    BalasPadam
  26. huhu.. kak.. ada org nk antr rombongan la.. haha...

    BalasPadam
  27. post yg menarik dan menusuk kalbu...

    BalasPadam
  28. sis.... hmmm.. sy dalam persimpangan. sedih, marah benci. syg? langsung x de

    BalasPadam
  29. ari rebina sedap dowh hahahaha..etry ok je jiwang comel..hik hik..

    BalasPadam
  30. ha'aah kan..baru perasan ada smiley yg comelll!! it made ur writting semakin kemas ;)

    kdg2 mmg ada luka..tapi pasti bakalan ada penyembuhnya ;)

    BalasPadam
  31. setiap ujian pasti akan dtg menguji kita :)

    BalasPadam
  32. cute jaa gambar2 tuh. hihi :D

    BalasPadam
  33. dpt korek hidung pun satu nikmat tuh..hahaha

    BalasPadam
  34. like dis entry banyak3 ! terbaek :)

    BalasPadam
  35. yup...betul tu...mmg satu realiti

    BalasPadam
  36. kalau hidup yang terluka,tu sume sebagai pengajaran dan tauladan..

    iye dak?

    BalasPadam
  37. salam.;)

    nice sharing..sayang tak semestinya memiliki, its about menghargai dan menghormati..;)hehe

    BalasPadam
  38. Bila dia menyintai kita, tiada perkataan yg dpt menggambarkannya hanya hati yang berbicara, mata yang melihat, akal yang menilai betapa dialah pemilik tulang rusuk kita. ^_^

    BalasPadam
  39. lepas dia korek hidung perasan tak rambut dia terangkat.. hikhikhik..

    BalasPadam
  40. nice entry... jiwang pulak ujung2 tu eh

    BalasPadam
  41. tb2 rajin click ur nuff..
    hmm dalam hdp ni memang kena prepare sgala kemungkinan

    BalasPadam
  42. tahu takpe..
    entry macam budak budak
    baru nk minum air susu
    dlm botol je..
    hahahahahaha =p

    BalasPadam
  43. comelnyela onion2 ni sume.haa gitu la jadi ble terlalu asyik dengan cinta manusiaaa :(

    BalasPadam
  44. haha, comel je entry ni.
    dari atas sampai bawah.

    BalasPadam
  45. sangat menghargai pasangan sekarang...moga kami kekal bersama!!

    BalasPadam
  46. salam ziarah :)
    jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

    BalasPadam
  47. sukeeee sgt ayt qaseh yg last skali,.huhu,..ermm,.

    BalasPadam
  48. hanif -
    selamat lah segala2nya my student hahak

    BalasPadam
  49. cik najihah -
    timo kasih lah suko entry ni ..
    lepaskanlah dia .. sian hik2

    BalasPadam
  50. puteri biru -
    takpe sebak ,
    maknanya puteri punya perasaan yang sangat murni .. hik3x

    BalasPadam
  51. sis mya -
    ye ke comel ..len kali nak wat pulak lah heee

    BalasPadam
  52. bro james -
    jom kita g vacation hee..
    amboii , kalau boleh pergi dah lama qaseh pergi

    BalasPadam
  53. izzaty -
    xpe smiley tak pose keh3x

    BalasPadam
  54. tentang kita -
    emm tak mungkin bagi peluang ke dua , takut hati yang pernah luka akan terluka lagi ..biarlah , tu yg dia nak hehe

    BalasPadam
  55. bro khairul -
    amboii dr fadhilah kamsah tu , tak menahan! haha

    BalasPadam
  56. ainul hayat -
    pengalaman cikgu terbaik kan ..
    rintangan kecil je tu bagi manusia mcm kita ni huhu

    BalasPadam
  57. H.J -
    muka sape yg mcm budak2 haaa..

    BalasPadam
  58. mr thinker -
    hik2x ..
    suamiku dimana ohh ..
    tq

    BalasPadam
  59. salwa -
    korek idung pun comel ,
    agak2 kalau sis korek idung comel tak hahaks

    BalasPadam
  60. sis bidadari -
    jeles dengan smiley tu ,sume org puji

    BalasPadam
  61. iffah -
    kat gugel hee.. berlambak smiley mcm ni ..

    BalasPadam
  62. asyila -
    ramai puji smiley dari tuan blog ni ape cer =p

    BalasPadam
  63. nuru -
    tq dear kalau suka hee.. kembang lube idom

    BalasPadam
  64. jiji yu -
    tumpang pe barang ,
    bayar lah beb

    BalasPadam
  65. akmal hadi -
    huh menunjuk lak haha

    BalasPadam
  66. ibn qasim -
    post bodo2 mcm ni pun menusuk kalbu ke huk2

    BalasPadam
  67. mimie aiza -
    nape pulak dalam persimpangan ni .. huhu xpelah kalau mcm tu teruskan berjalan .. tiada cinta yg harus dinoktahkan barangkali

    BalasPadam
  68. farra -
    biasalh luka dilukai tu mcm makanan

    BalasPadam
  69. alia -
    dan tempuhlah ujian tu dengan penuh keimanan

    BalasPadam
  70. d_la -
    yg selama ni tak nikmat jadi nikmat heee

    BalasPadam
  71. syakey -
    iye lah ..
    betul bebeno lah tu

    BalasPadam
  72. pengemis cinta -
    wslm ,,
    thats true ..

    BalasPadam
  73. hana soffelia -
    ehem2 jiwang jugak ye ..hik2 ..
    like ur komen 100 kali

    BalasPadam
  74. aiza -
    hak2 memang terangkat , tercabut bulu idom kot ..hik3x

    BalasPadam
  75. bighagenjo -
    jiwang takkan dpt di pisahkan ..=)

    BalasPadam
  76. far8 -
    weh suka hati lah .. buwekkk

    BalasPadam
  77. merah -
    yup .. memang asyik lah tu smpai jd mcm tu huhuh

    BalasPadam
  78. sis mas -
    qaseh doakan semoga berkekalan hgga akhir hayat!

    BalasPadam
  79. ajeyy rawk -
    insyaAllah ..

    cik nurul -
    nape ermm ..tq

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com