Bila Kau Mula Sayangkan Seseorang ,Bila Kau Perlu Lepaskan Seseorang dan Bila Kau Perlu Hargai Seseorang !

 Assalamualaikum...


BILA KAU MULA SAYANGKAN SESEORANG
                 

bila kau asyik tersenyum dan malu2 kambeng waktu sebut nama dia


bila bibir kata tidak tapi hati kata ya ..


bila tanpa alasan dia saja yang kau mahu 




bila kau tutup mata walau dalam gelap , wajah dia masih kau bayangkan


dan bila kata2 dia boleh kau hafal 



BILA KAU PERLU LEPASKAN SESEORANG

bila kau rasa dia lebih bahagia tanpa kau di sisi 

bila kau pasti dia tak mungkin jadi milik kau walau sejauh mana pun tangan menjangkau 



BILA KAU PERLU HARGAI SESEORANG

bila dia sanggup terima dirimu seadanya 

bila seseorang yang kau lukai masih terima dan cintakan kamu, itulah yang terbaik dan jangan pernah lepaskannya buat kali ke dua ..

hati berbicara :
aku tahu entry kali ni macam budak2 tadika suka minum air ribena .. T_T tapi itulah hakikatnya hehek jangan mare naaa.. nak rilexkan minda yang berserabut , nampak comei je smiley tu korek idung ..
dalam hidup kita pasti kita akan terluka ,mahu tak mahu adakalanya kita memang akan tempuhi luka itu walaupun sebaik mungkin kita memilih untuk melalui jalan yang tiada rintangan ,dan hidup kita bukan macam filem setelah tamat semua pelakon boleh kembali pada asalnya ~ walaupun hakikatnya kita memang pelakon di dunia realiti .. 
''oh dimanakah lelaki yg dapat menyelimut tubuhku disaat ku kedinginan  , memeluk erat disaatku kepayahan ,pelukannya memberitahu aku yang aku wujud di dunia ini''

104 comments

  1. ahahaha,

    selamat petang cikgu tadika =)

    ReplyDelete
  2. bile sygkn ssrg msti tersipu sippot sbut nme die.kiki

    ReplyDelete
  3. sangat suke entry ni kak..
    bile kau rase die lebih bahagie tanpe kau disisi make lepaskan lah die

    ReplyDelete
  4. okay..prince akui mmg itulah hakikatnya..

    ReplyDelete
  5. tssk!

    sebak pulak baca entry ni. huwaaaaa.

    harap si dia lebih bahagia di sisi aku.

    ReplyDelete
  6. cute la benda tu... hahaha...


    x yah dok serabut2 la. how about you go for a vacation ? boleh kurang skit serabut tu...

    ReplyDelete
  7. setuju dengan bila kite perlu lepaskan seseorang.T_T

    ReplyDelete
  8. sygi seseorg itu seadanya dia...lepaskanlah dia pergi dan jika dia kembali semula kpdmu yakinlah dia milikmu selamanya. selalunyer org akan menhargai bila dh rasa kehilangan seseorg...

    ReplyDelete
  9. Mane ada mcm budak2 tadika.. Mcm Dato' Dr. Fadzillah Kamsah tu.. Motivasi ape.. :)

    ReplyDelete
  10. Rintangan memang lumrah dalam kehidupan Qaseh. Nak tak nak memang kena harunginya. Itulah yang mematangkan kita.

    ReplyDelete
  11. muka2 macam budak2..tak pe la entry macam tu skali skala..ahaha

    ReplyDelete
  12. oh. lelaki itu adalah suamimu. suamimu yang sah. :)



    siapa? tanya pada Allah. nice entry.

    ReplyDelete
  13. memang comel entry nie... lebih2 lagi yg korek hidung tu.... hahahahaha

    ReplyDelete
  14. betul..betul.. tepat sekali..

    Apa-apa pun tak boleh di paksa-paksa..

    Kena baca entri ini baru taw timing dia...

    ReplyDelete
  15. comei la kasih

    mne dapat bende geli ni

    ReplyDelete
  16. comel la smiley tu.. :) sweet je die ye.. ^^

    ReplyDelete
  17. sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

    opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha

    ReplyDelete
  18. sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

    opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha

    ReplyDelete
  19. haaa tumpang bahagia je la aku

    ReplyDelete
  20. Berbuka dgn air ribena..lalalala~~:)

    ReplyDelete
  21. huhu.. kak.. ada org nk antr rombongan la.. haha...

    ReplyDelete
  22. post yg menarik dan menusuk kalbu...

    ReplyDelete
  23. sis.... hmmm.. sy dalam persimpangan. sedih, marah benci. syg? langsung x de

    ReplyDelete
  24. ari rebina sedap dowh hahahaha..etry ok je jiwang comel..hik hik..

    ReplyDelete
  25. ha'aah kan..baru perasan ada smiley yg comelll!! it made ur writting semakin kemas ;)

    kdg2 mmg ada luka..tapi pasti bakalan ada penyembuhnya ;)

    ReplyDelete
  26. setiap ujian pasti akan dtg menguji kita :)

    ReplyDelete
  27. dpt korek hidung pun satu nikmat tuh..hahaha

    ReplyDelete
  28. yup...betul tu...mmg satu realiti

    ReplyDelete
  29. kalau hidup yang terluka,tu sume sebagai pengajaran dan tauladan..

    iye dak?

    ReplyDelete
  30. salam.;)

    nice sharing..sayang tak semestinya memiliki, its about menghargai dan menghormati..;)hehe

    ReplyDelete
  31. Bila dia menyintai kita, tiada perkataan yg dpt menggambarkannya hanya hati yang berbicara, mata yang melihat, akal yang menilai betapa dialah pemilik tulang rusuk kita. ^_^

    ReplyDelete
  32. lepas dia korek hidung perasan tak rambut dia terangkat.. hikhikhik..

    ReplyDelete
  33. nice entry... jiwang pulak ujung2 tu eh

    ReplyDelete
  34. tb2 rajin click ur nuff..
    hmm dalam hdp ni memang kena prepare sgala kemungkinan

    ReplyDelete
  35. tahu takpe..
    entry macam budak budak
    baru nk minum air susu
    dlm botol je..
    hahahahahaha =p

    ReplyDelete
  36. comelnyela onion2 ni sume.haa gitu la jadi ble terlalu asyik dengan cinta manusiaaa :(

    ReplyDelete
  37. haha, comel je entry ni.
    dari atas sampai bawah.

    ReplyDelete
  38. sangat menghargai pasangan sekarang...moga kami kekal bersama!!

    ReplyDelete
  39. salam ziarah :)
    jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

    http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html

    ReplyDelete
  40. sukeeee sgt ayt qaseh yg last skali,.huhu,..ermm,.

    ReplyDelete
  41. hanif -
    selamat lah segala2nya my student hahak

    ReplyDelete
  42. cik najihah -
    timo kasih lah suko entry ni ..
    lepaskanlah dia .. sian hik2

    ReplyDelete
  43. puteri biru -
    takpe sebak ,
    maknanya puteri punya perasaan yang sangat murni .. hik3x

    ReplyDelete
  44. sis mya -
    ye ke comel ..len kali nak wat pulak lah heee

    ReplyDelete
  45. bro james -
    jom kita g vacation hee..
    amboii , kalau boleh pergi dah lama qaseh pergi

    ReplyDelete
  46. tentang kita -
    emm tak mungkin bagi peluang ke dua , takut hati yang pernah luka akan terluka lagi ..biarlah , tu yg dia nak hehe

    ReplyDelete
  47. bro khairul -
    amboii dr fadhilah kamsah tu , tak menahan! haha

    ReplyDelete
  48. ainul hayat -
    pengalaman cikgu terbaik kan ..
    rintangan kecil je tu bagi manusia mcm kita ni huhu

    ReplyDelete
  49. mr thinker -
    hik2x ..
    suamiku dimana ohh ..
    tq

    ReplyDelete
  50. salwa -
    korek idung pun comel ,
    agak2 kalau sis korek idung comel tak hahaks

    ReplyDelete
  51. sis bidadari -
    jeles dengan smiley tu ,sume org puji

    ReplyDelete
  52. iffah -
    kat gugel hee.. berlambak smiley mcm ni ..

    ReplyDelete
  53. asyila -
    ramai puji smiley dari tuan blog ni ape cer =p

    ReplyDelete
  54. nuru -
    tq dear kalau suka hee.. kembang lube idom

    ReplyDelete
  55. jiji yu -
    tumpang pe barang ,
    bayar lah beb

    ReplyDelete
  56. ibn qasim -
    post bodo2 mcm ni pun menusuk kalbu ke huk2

    ReplyDelete
  57. mimie aiza -
    nape pulak dalam persimpangan ni .. huhu xpelah kalau mcm tu teruskan berjalan .. tiada cinta yg harus dinoktahkan barangkali

    ReplyDelete
  58. farra -
    biasalh luka dilukai tu mcm makanan

    ReplyDelete
  59. alia -
    dan tempuhlah ujian tu dengan penuh keimanan

    ReplyDelete
  60. d_la -
    yg selama ni tak nikmat jadi nikmat heee

    ReplyDelete
  61. syakey -
    iye lah ..
    betul bebeno lah tu

    ReplyDelete
  62. hana soffelia -
    ehem2 jiwang jugak ye ..hik2 ..
    like ur komen 100 kali

    ReplyDelete
  63. aiza -
    hak2 memang terangkat , tercabut bulu idom kot ..hik3x

    ReplyDelete
  64. bighagenjo -
    jiwang takkan dpt di pisahkan ..=)

    ReplyDelete
  65. merah -
    yup .. memang asyik lah tu smpai jd mcm tu huhuh

    ReplyDelete
  66. sis mas -
    qaseh doakan semoga berkekalan hgga akhir hayat!

    ReplyDelete
  67. ajeyy rawk -
    insyaAllah ..

    cik nurul -
    nape ermm ..tq

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..