BFF = BF = EX BF = FREN?

Assalamualaikum..berpuasa tidak bermakna jiwang di lupakan .. pehhhh

ingat lagi tak dulu kita kawan baik , lama kelamaan hadir rasa cinta dalam diri kita lalu terjalin sebuah hubungan percintaan tapi kini kita dah makin berubah , seakan ada jurang yang besar dalam dunia kita lalu hubungan 'kawan' yang dulu hilang , hubungan 'cinta'yang ada musnah .. kita terpisah dalam dunia yang kita ciptakan ...

tanpa sedar kita lupa yang dulu kita seorang kawan , maaf .. kadang2 aku boleh menjadi kawan yang dulu tapi bila semakin lama semakin dekat .. kenangan yang dulu hadir tanpa diminta .. maaf , bukan aku ingin membuangmu tapi aku yang pernah terbuang oleh mu ~ tegarkah aku menjadi galang ganti di saat kau kesunyian ? 

dan kini kita semakin dewasa di telan oleh masa , masa lampau tak selamanya menjadi milik kita dan kita harus mengikut rentak usia kita .. ada orang boleh terima ex dia kembali jadi kawan tapi ada juga yang tidak boleh menerimanya lagi mungkin kerana cinta yang ada masih mekar di hati seseorang itu .. selagi kenangan , cinta itu masih ada biarlah kejauhan dan kesepian memadamnya agar nanti bila kita bertemu lagi tiada kenangan yang kita bentangkan ...

kalau aku tanya kamu semua bolehkan kamu terimanya kembali menjadi kawan ? apakah kau akan menerimanya ?
aku ..usah tanya aku

49 comments

  1. aiseyh..galang ganti je..zalim..

    ReplyDelete
  2. they say relationship come and go.
    friendship are forever. but i dunno lah.

    aku rasa, stay la kawan. mungkin ada hikmahnya barangkali?

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan..
    :)

    saya ada kawan baik..

    tapi dia seakan menjauh sebab dia dah jumpa kawan baik yg lain.

    perkara mcm ni sgt2 menguji persahabatan kami

    ReplyDelete
  4. susah nk jd fren blik

    jnggal..tak tpu punye

    ReplyDelete
  5. bg aku, tidak mustahil utk kembali menjadi kawan. Namun, kawan yg kini x semcm dulu. Kawan kini ada batasan pilu...

    ReplyDelete
  6. fuh!
    kalo tnya aku yang baru clash, boleh sebab we start as friend.

    tapi macam aku ckp baru clash kan, so....
    biar dulu.

    emosi dua2 dah ok, then baru boleh jadi kawan.

    tapi tipu la tiap kali dia hanta msg mcm nak caring aku tak melted?
    sebab tu aku jrg2 balas. balas pon pagi dia hnta malam br balas. HAHA.

    tak nak patah balik, biarkan semua itu kenangan.

    kenapa aku citer panjang kat sini eh? HAHA

    ReplyDelete
  7. selalunya xbf payah nak jadi kawan. lagi2 plak kalau kamu dah ada kekasih baru.

    ReplyDelete
  8. kisah yg lalu mmg hanya tinggal kenangan..cukuplah sekadar kawan rasenya biarlah takdir dan mase yg menentukan..

    ReplyDelete
  9. suke entry ni..

    ada orng tu, buat ex dia jdi adik angkat, tpi ex dia xnak pn hrgai..huhu

    ReplyDelete
  10. susah nak jawab soalan tu... tanya hati la...

    ReplyDelete
  11. yang patah tumbuh yang hilang berganti..keke


    slmt berpuasa :D

    ReplyDelete
  12. ada kawan mcm tu...tpi bila dh kwn prsaan dulu mse couple dh pudar...so nothing.....kwn2 cm tu jer la...nk lebey...bole...bole bla...hahah

    ReplyDelete
  13. kawan2 biasa sudah
    kalo jumpa senyum
    kalo tak jumpa, xyah kontek..hehe

    ReplyDelete
  14. jadi teman tapi tak mesra la.. susah dah nak baik balik

    ReplyDelete
  15. i know nothing about love la sis ;(
    anyways, selamat berpuasa kk comeyyy!

    ReplyDelete
  16. hurmmm, bg saya, kalau kita da putus then nak kawan blh but if kita ada boyfie better think again, sbb jgn di sbb kn persahabatn, cinta yg kita putik yg akan hilang plak, tkt boyfie kita cemburu dan ta faham plak nanti,
    but masingmasing ada pendapat yg berbeza :)

    ReplyDelete
  17. susah nak jawab sbab x pnah bercintan. hehe :D

    ReplyDelete
  18. klu buley tanak jd kwn balik sbb dh terkena...bila jd kwn duk tayang GF baru dia dan sering menyakitkan hati.. sebok ajak jmpa semata-mata kn kenalkn GF dia.. motif??

    ReplyDelete
  19. Nak tanya jugaklah..

    apakah kau akan menerimanya ?






    Ini memang jiwang..

    ReplyDelete
  20. jadi kawan?erm..susah tu..selepas dulu ada ikatan..^^,

    ReplyDelete
  21. entah , mungkin boleh tapi perlukan masa

    ReplyDelete
  22. haha.. kwan je balek.. kalau betol2 sayang confirm x putus kn :)

    ReplyDelete
  23. kalau chemay.
    susah nak kawan semula dengan ex tauu
    -.-

    ReplyDelete
  24. peh, jiwang gile, suke2! haha. tp yul tak pernah cmtu lg huhum

    ReplyDelete
  25. okay shje bg ayie..hehe sebb ddh laluinyer

    ReplyDelete
  26. kawan selagi boleh berkawan. :)

    ReplyDelete
  27. wahaa., mesti la bole.,
    frends forever..
    saye penah melaluinye -___-'
    dan msih bkwn~

    ReplyDelete
  28. x reti nak komen sbb bercinta pun x penah..hmm~

    ReplyDelete
  29. awww..nuru kwn jee ngn exbf..tp kalo ngn bff sndiri tu dlm proses ahhaha

    ReplyDelete
  30. kawan jadi kekasih, mungkin saja boleh tapi kalau ex-bf jadi kawan baik, rasanya macam ssh sikit kut,..

    ReplyDelete
  31. susah la nak terima jadi kawan balik..tak nak tak nak...ehheh

    salam ramadhan..;-)

    ReplyDelete
  32. kesahhh!!tu ar kn..ade je org
    tak lehh terima ex dyorg..
    tgk akuu cool je..
    tak payah lahh gadoh2
    yg lelaki kn ley pasang 4..
    seorang pergi..3 lagi ade..hahaha

    ReplyDelete
  33. kim salam org dalam gambar k..hehe

    ReplyDelete
  34. sy dgn ex sy tetap kwn ..
    tp ....
    dah tak mcm dulu time mula2 jadi kwn ..
    nth la perasaan tu mcm lain lah ..

    ReplyDelete
  35. kawan menjadi kekasih memang mudah, tetapi sikar untuk kekasih menjadi kawan.

    ReplyDelete
  36. bab2 cinta xdpaeik den nak noleng..heheh

    ReplyDelete
  37. kwn yg best ialah kawan sampai mati...

    ReplyDelete
  38. Ex ini kadang -kadang boleh juga di terima sebagai kawan. Bergantung kepada apa sebab yang memisahkan kita dahulu...
    Tapi jika pergaduhan yang ditimbulkan oleh mereka dan buat kita teraniaya.. Mungkin kita tak boleh terima mereka lagi..
    Begitu juga sebaliknya...

    ReplyDelete
  39. susah skit la sebab egt apa yang berlaku berkaitan hati n perasaan...sekali terluka.terguris ermm....sukar di terima...huhuhu..

    ReplyDelete
  40. buleh ka? sat nak pikiaQ. lalalalala~~

    ReplyDelete
  41. erm mmg susah nk jd kwan cam dl blik...confirm janggal punya...

    ReplyDelete
  42. cerita nim sume..
    sye pernah lalui..
    mmg sme..trharu n + kecewa bler bce..
    heheh..
    tq fr da post...
    igt blik kngan lame...

    ReplyDelete
  43. bukan mudah untuk terima sebagai kawan kerana cinta yg lama maseh wujud di dalam hati . lebih baik menjauhkan diri je drpada semakin terluka

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..