BFF = BF = EX BF = FREN?

49 ulasan:
Assalamualaikum..berpuasa tidak bermakna jiwang di lupakan .. pehhhh

ingat lagi tak dulu kita kawan baik , lama kelamaan hadir rasa cinta dalam diri kita lalu terjalin sebuah hubungan percintaan tapi kini kita dah makin berubah , seakan ada jurang yang besar dalam dunia kita lalu hubungan 'kawan' yang dulu hilang , hubungan 'cinta'yang ada musnah .. kita terpisah dalam dunia yang kita ciptakan ...

tanpa sedar kita lupa yang dulu kita seorang kawan , maaf .. kadang2 aku boleh menjadi kawan yang dulu tapi bila semakin lama semakin dekat .. kenangan yang dulu hadir tanpa diminta .. maaf , bukan aku ingin membuangmu tapi aku yang pernah terbuang oleh mu ~ tegarkah aku menjadi galang ganti di saat kau kesunyian ? 

dan kini kita semakin dewasa di telan oleh masa , masa lampau tak selamanya menjadi milik kita dan kita harus mengikut rentak usia kita .. ada orang boleh terima ex dia kembali jadi kawan tapi ada juga yang tidak boleh menerimanya lagi mungkin kerana cinta yang ada masih mekar di hati seseorang itu .. selagi kenangan , cinta itu masih ada biarlah kejauhan dan kesepian memadamnya agar nanti bila kita bertemu lagi tiada kenangan yang kita bentangkan ...

kalau aku tanya kamu semua bolehkan kamu terimanya kembali menjadi kawan ? apakah kau akan menerimanya ?
aku ..usah tanya aku

49 ulasan:

JIJI YU berkata...

aiseyh..galang ganti je..zalim..

salemaziz berkata...

they say relationship come and go.
friendship are forever. but i dunno lah.

aku rasa, stay la kawan. mungkin ada hikmahnya barangkali?

Anisa Hang Tuah berkata...

salam ramadhan..
:)

saya ada kawan baik..

tapi dia seakan menjauh sebab dia dah jumpa kawan baik yg lain.

perkara mcm ni sgt2 menguji persahabatan kami

CassiaSiamea berkata...

be profesional!!

Iffah Afeefah berkata...

susah nk jd fren blik

jnggal..tak tpu punye

James Alexander berkata...

bg aku, tidak mustahil utk kembali menjadi kawan. Namun, kawan yg kini x semcm dulu. Kawan kini ada batasan pilu...

AISHA INANI berkata...

fuh!
kalo tnya aku yang baru clash, boleh sebab we start as friend.

tapi macam aku ckp baru clash kan, so....
biar dulu.

emosi dua2 dah ok, then baru boleh jadi kawan.

tapi tipu la tiap kali dia hanta msg mcm nak caring aku tak melted?
sebab tu aku jrg2 balas. balas pon pagi dia hnta malam br balas. HAHA.

tak nak patah balik, biarkan semua itu kenangan.

kenapa aku citer panjang kat sini eh? HAHA

Bidadari Syurga berkata...

selalunya xbf payah nak jadi kawan. lagi2 plak kalau kamu dah ada kekasih baru.

Prince Halilintar berkata...

kisah yg lalu mmg hanya tinggal kenangan..cukuplah sekadar kawan rasenya biarlah takdir dan mase yg menentukan..

Hishyamuddin berkata...

suke entry ni..

ada orng tu, buat ex dia jdi adik angkat, tpi ex dia xnak pn hrgai..huhu

Tukang Karut berkata...

susah nak jawab soalan tu... tanya hati la...

Ujang9897 berkata...

buweekkk..

muhamad hanif berkata...

waahhhh...


saya blur ni..Err

alexa yussida berkata...

yang patah tumbuh yang hilang berganti..keke


slmt berpuasa :D

Sarkasiz berkata...

bff=bf=ex bf=musuh.

miszlonely berkata...

ada kawan mcm tu...tpi bila dh kwn prsaan dulu mse couple dh pudar...so nothing.....kwn2 cm tu jer la...nk lebey...bole...bole bla...hahah

Lea IsNaw! berkata...

kawan2 biasa sudah
kalo jumpa senyum
kalo tak jumpa, xyah kontek..hehe

FaKArePa!n berkata...

jadi teman tapi tak mesra la.. susah dah nak baik balik

Rtp Farra Arisha berkata...

i know nothing about love la sis ;(
anyways, selamat berpuasa kk comeyyy!

sharifah diyana berkata...

hurmmm, bg saya, kalau kita da putus then nak kawan blh but if kita ada boyfie better think again, sbb jgn di sbb kn persahabatn, cinta yg kita putik yg akan hilang plak, tkt boyfie kita cemburu dan ta faham plak nanti,
but masingmasing ada pendapat yg berbeza :)

zEri sAfEerA berkata...

susah nak jawab sbab x pnah bercintan. hehe :D

mizzkechique berkata...

klu buley tanak jd kwn balik sbb dh terkena...bila jd kwn duk tayang GF baru dia dan sering menyakitkan hati.. sebok ajak jmpa semata-mata kn kenalkn GF dia.. motif??

sYafIk-wAy berkata...

ex sy dah jd besfren sy .

YOUsoF berkata...

Nak tanya jugaklah..

apakah kau akan menerimanya ?






Ini memang jiwang..

iLa suHaiLa berkata...

jadi kawan?erm..susah tu..selepas dulu ada ikatan..^^,

Faraa Eiman's berkata...

entah , mungkin boleh tapi perlukan masa

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

haha.. kwan je balek.. kalau betol2 sayang confirm x putus kn :)

Tanpa Nama berkata...

kalau chemay.
susah nak kawan semula dengan ex tauu
-.-

YUL berkata...

peh, jiwang gile, suke2! haha. tp yul tak pernah cmtu lg huhum

cucu umie berkata...

okay shje bg ayie..hehe sebb ddh laluinyer

Ieyqa Adam berkata...

kawan selagi boleh berkawan. :)

Chuu Muqhlis berkata...

wahaa., mesti la bole.,
frends forever..
saye penah melaluinye -___-'
dan msih bkwn~

~SaL IjOu~ berkata...

x reti nak komen sbb bercinta pun x penah..hmm~

nuruashia ♥ berkata...

awww..nuru kwn jee ngn exbf..tp kalo ngn bff sndiri tu dlm proses ahhaha

Monster Siti berkata...

kita boleh ;)

Fiqas berkata...

kawan jadi kekasih, mungkin saja boleh tapi kalau ex-bf jadi kawan baik, rasanya macam ssh sikit kut,..

ILA HonEyBuNNy berkata...

susah la nak terima jadi kawan balik..tak nak tak nak...ehheh

salam ramadhan..;-)

Far8 budak baik berkata...

kesahhh!!tu ar kn..ade je org
tak lehh terima ex dyorg..
tgk akuu cool je..
tak payah lahh gadoh2
yg lelaki kn ley pasang 4..
seorang pergi..3 lagi ade..hahaha

Nizam Ijam berkata...

kim salam org dalam gambar k..hehe

alif haris berkata...

sy dgn ex sy tetap kwn ..
tp ....
dah tak mcm dulu time mula2 jadi kwn ..
nth la perasaan tu mcm lain lah ..

delarocha berkata...

kawan menjadi kekasih memang mudah, tetapi sikar untuk kekasih menjadi kawan.

faiz berkata...

bab2 cinta xdpaeik den nak noleng..heheh

Odah + One = OdahOne berkata...

kwn yg best ialah kawan sampai mati...

WuMing berkata...

Ex ini kadang -kadang boleh juga di terima sebagai kawan. Bergantung kepada apa sebab yang memisahkan kita dahulu...
Tapi jika pergaduhan yang ditimbulkan oleh mereka dan buat kita teraniaya.. Mungkin kita tak boleh terima mereka lagi..
Begitu juga sebaliknya...

aDisH.sHidA berkata...

susah skit la sebab egt apa yang berlaku berkaitan hati n perasaan...sekali terluka.terguris ermm....sukar di terima...huhuhu..

fRaMe+LenSeS berkata...

buleh ka? sat nak pikiaQ. lalalalala~~

FaraAmira berkata...

erm mmg susah nk jd kwan cam dl blik...confirm janggal punya...

ArezAyreeN berkata...

cerita nim sume..
sye pernah lalui..
mmg sme..trharu n + kecewa bler bce..
heheh..
tq fr da post...
igt blik kngan lame...

chentaatiealfadila berkata...

bukan mudah untuk terima sebagai kawan kerana cinta yg lama maseh wujud di dalam hati . lebih baik menjauhkan diri je drpada semakin terluka

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com