Titik Pengakhiran ~

62 ulasan:
Assalamualaikum....

mungkin ini catatan dari hati yang merah , jika dikelar ia pasti terluka , jika diguris akan tercalar ,jika ditoreh pasti akan berdarah ..kita semua sama !kita bukan nabi ataupun rasul yang maksum ,kita punya nyawa suatu hari nanti pasti akan mati ..jika dosa di bawa ~ malanglah hidup kita disana..kita hidup tak pernah sunyi dari kekurangan dan kesilapan , setiap perkataan adakalanya memercikkan kesalahan,ampun jika kata2 di blog ini ada yg melukakan hati ..bukan niat utk menghina atau menjatuhkan sesiapa tapi sekadar mahu berkongsi apa jua keadaan mahupun cerita..

korang semua tahu kan ..kita ada permulaan ,dilahirkan di dunia ini dengan tubuh badan dan hati yang suci ..masa tu kita semua jahil ! tak berdaya ! dan sangat lemah kurang segalanya lalu alam seakan berkata ''jika kamu ingin hidup dalam dunia ni kamu harus sabar''.. maksudnya hidup kita semua berbeza2 dengan kadar ujian ! jika berat ujian itu dia akan lebih berkualiti..inilah sunnah kehidupan ! dari situ kita diberikan masa utk mengejar mimpi,jika kita mahu mengejar mimpi yang besar maka kamu perlu berdepan  dengan ujian .."ketika ini jiwa kita di usik,hati kita dalam tekanan , fikiran kita sedang dihentak dan perasaan memberontak '' ini hanya perjalanan utk memperoleh kematangan dan ketabahan dalam hidup dan memakan masa utk mendapatkan hasil ..

kadang2 hidup kita ibarat ''satu medan peperangan'' kita sendiri yang akan memikir untuk ''berhenti'' ''berundur'' lalu tewas atau kita memilih untuk ''bertahan'' ''mara'' dan kita akan menang !!
 hati berbicara :
 dan bicara hati di blog ini terkadang ingin ku akhiri , terkadang aku ingin meletakkan titik pengakhiran  buat selamanya tapi aku ada plihan ''bertahan'' ''mara'' dan menang ! kerana nyawa ini masih belum bercerai dari badan ..mungkin suatu hari nanti ruangan ini pasti diakhirkan untuk memberi laluan pada agenda yang lain ..biar ia ternoktah sendiri dan itu pasti titik pengakhiran buat selama2nya ..'
-warkah cinta berbau syurga-



62 ulasan:

fyna berkata...

da lame fyna tak lepak kat belog qaseh.
bizi ngn keje..
:)

singgah jap.tumpang bace entry qaseh nih..

Ujang9897 berkata...

bila nyah bersuara..=)

Isteri Encek Bard berkata...

biler dimedan peperangan seelok-eloknya cuba untuk bertahan mara kehadapan untuk kemenangan.. seperti dalam hidup, jika sesuatu yang berlaku membuat kita terluka, amarah keciwa dan putus asa, kita mesti menentang semua perasaan itu.. anggap itu satu dugaan kepada kita hamba yang kerdil ini.. Segala dugaan dan cabaran jadikan satu pengajaran dalan kehidupan untuk pengertian kehudapan sebenar,, Inilah reliti, inilah hakikat kita sebagai manusia. Jangan mudah berputus asa, sebaliknya kita haruslah berusaha dengan lebih gigih lagi untuk mengapai kejayaan kelak...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

nice entry..whatever happen, kena tabah dan bsbr.. =)

qasehraihan berkata...

sepanjang2 kembar mencoret..gambr tu yg jd tarikan..ase gayat tgk..eiiii takuttt..haha

Azie Azra berkata...

:( :( :(

KAMIHIDUP berkata...

setiap yang mula ada akhirnya qaseh. teruskan bertahn, mara dan menang. :)

CassiaSiamea berkata...

pilihan di tangan kita..

bertahan untuk menang lebih baik dr berundur untuk kalah..

akuwanblur90 berkata...

jangan tinggalkan ini.. keep blogging yer..

ejulz berkata...

bahasa terlalu indah dan dalam.. hingga x faham maksud tersirat.. heHe.. maklumlah BM spm dulu x dpt A1.. huHu

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

bila langkah ku sentiasa pincang.setiap baik kata ku sentiasa dimusuhi...diri ini juga rasa ingin mengundur dr dunia blogging ni qaseh..

Panglima Muda berkata...

laaaaaaaaaa... hari hari sedih

nuruashia ♥ berkata...

i like this statement sys qaseh :)

'aku ingin meletakkan titik pengakhiran buat selamanya tapi aku ada plihan ''bertahan'' ''mara'' dan menang ! kerana nyawa ini masih belum bercerai dari badan'

Sunah Mohammad berkata...

dear..bila noktah itu mengakhiri, i harap noktah itu hanyalah typo, kerana rupanya koma yang hendak dilukis...menandakan jeda untuk seketika cuma...

zacky ~786~ berkata...

:) suka dgn kata2 ni..

wlw apa pun jua cabaran dlm kehidupan ni.. kita terpaksa harungi jua.. tak kira apa pun terjadi kan.. sbb 'masa' sentiase berjalan dan tak akan berhenti atau berpatah blk kecuali dgn kekuasaan NYA ..

mama comel berkata...

suatu hari nanti...:)

HASNORWANI ... berkata...

follow awk erk

Naddia berkata...

mase br lahir kite suci...mase kite pergi pon harap2 masih suci :)

Ayie Abas berkata...

ADELIA...MAAF TERLEBIH DAHULU AYIE UCAPKAN....KENAPA ENTRY ADELIA nie...SEAKAN2 ORG YG DIDLM DILEMA ATAU DIDLM PERMASALAHAN YG SGT BERAT HINGGA ADELIA SEAKAN2 'MEMBERONTAK' DIDLM DIRI...KENAPA BEGITU ???
ADA KE MASALAH DIDLM DUNIA nie LEBIH BESAR & BERAT DARI MASALAH DI DLM ALAM BARZAKH...??? +_+
(maaf...maaf...maaf)

Syafiq Rosli berkata...

sedih je baca..sesungguhnya biarlah titik pengakhiran kita berakhir dengan ketenangan

daddyzkool berkata...

bosan....teruskan seperti biasa...iklas

Cik Bidadari berkata...

wahai sayangku... saat kamu bisa 'lihat' derita yang DIA bekalkan buat mereka2 yang disekelilingmu... Lafazkan doa buat mereka..

p/s: Ustaz akak selalu cakap "maafkanlah mereka... fahamilah mereka... kerana sesungguhnya mereka tak tahu apa yang kamu tahu... dan sesungguhnya mereka tak nampak apa yang kamu nampak"

kerna suatu waktu dahulu kita pernah menjadi seperti mereka... dan bila kita diberi 'hadiah' yang tiada nilainya... 'kasihanilah' mereka dengan senyuman dan doamu... Bukankah Kamu 'Rapat' Dengan AKU?

Amirah Adnan berkata...

mcm frust jek yang?

Nadzmy berkata...

Apapun lalui dengan keyakinan dan kepastian..

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...

baca entri qaseh nikh kadang2 rasa tenang laaa

Amni berkata...

errrmmm... hidup memang penuh dengan ujian.. tak nama hidup tanpa ujian kan... sebab pengakhiran nya di sana.. untuk tahu siap yang lebih baik di sisiNya..

Tanpa Nama berkata...

teruskanlah.. erm..erm..

JARI TERBARAI berkata...

dalam suka ada duka, dalam senang ade susah, yang bermula pasti ade yang akhir... itu realiti

azi nur berkata...

ya allah permudahkan ujian sahabat2 ku..

zacky ~786~ berkata...

mara dan terus mara dlm kehidupan ~

Qaseh dalia adelia berkata...

fyna -
xpe dear ..qaseh pun jarang2 dah ade kat blog hehehe kejap ade jap xde

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
ni bukan bersuara ni menulis haha

Qaseh dalia adelia berkata...

sis ieb -
tq sis ..komen motivasi yg dapat menaikkan semangat ..insyaAllah sis

Qaseh dalia adelia berkata...

sis maera -
tq sis ..insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

sis qasehraihan -
huhuh jgn dok tmpat tggi kalu gayat haha

Qaseh dalia adelia berkata...

azie azra -
:D

Qaseh dalia adelia berkata...

kami -
tq kami .. insyaAllah akan terus mara dan bertahan hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

cassia -
tq sis .. pilih utk menang

Qaseh dalia adelia berkata...

wan blur -
xkan tinggalkan ..insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

ejulz -
qaseh pun dapat a2 jerk spm dulu hehe.. xpaham ke ..rasanya xmendalam sgt

Qaseh dalia adelia berkata...

sis Lm -
wah xperlu lah nak mengundur diri sis.. teruskan

Qaseh dalia adelia berkata...

panglima -
maybe panglima tak paham hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

nuruaishi -
tq dear :) muahhh

Qaseh dalia adelia berkata...

sunah -
hehehe ye lah maybe hanya koma untuk sementara waktu

Qaseh dalia adelia berkata...

zacky -
tq zacky .. kita akan tetap berjalan atas bumi ni .. selagi kita masih hidup

Qaseh dalia adelia berkata...

mama comel -
yup suatu hari nanti ..pasti akan tiba

Qaseh dalia adelia berkata...

hasnorwani -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

naddia -
insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

ayie abas -
qaseh xde problem apa2 pun hehe.. sekadar meluahkan hati .. eh kalau kata xde masalah tipulah sebab semua org pasti de masalah cuma besar or kecil.. xpe ..xde pe yg perlu ayie minta maaf .. qaseh ok je:)

Qaseh dalia adelia berkata...

syafiq rosli -
aip tiba2 sedih hehe.. insyaAllah syafiq ..doakan ye :)

Qaseh dalia adelia berkata...

daddy -
apa yg bosan ? rasanya tak salah .. hehe kalau memahami u will know what of the meaning di sebalik this entry

Qaseh dalia adelia berkata...

sis bidadari -
hehehe .. baiklah sis

Qaseh dalia adelia berkata...

amirah -
bukan frust syg :)

Qaseh dalia adelia berkata...

nadzmy -
tq .. qaseh akan hadapi semuanya

Qaseh dalia adelia berkata...

mya el qayreena -
tenang ke sis..hehe tq :)

Qaseh dalia adelia berkata...

amni -
yup dear ..tah dimana kita nanti huhuk

Qaseh dalia adelia berkata...

novelgurl -
baeklah

Qaseh dalia adelia berkata...

jari terbarai -
baeklah bro ..

Qaseh dalia adelia berkata...

azinur -
tq dear ..

Qaseh dalia adelia berkata...

zacky -
yeahhh kite bako je haha

pwiNcEssnoVElish berkata...

post nih cm sdeyh la...

SYARIFF HAIKAL berkata...

JGN PERNAH BERHENTI..STP PENULISAN KAMU ADA ISI NYA TERSENDIRI..MEMBUATKAN RAMAI YG BERFIKIR..TERUSKAN MENULIS...!

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com