Menyampah !!!!!!!!!!!!

51 ulasan:
Assalamualaikum.....
menyampah ni ..sekiannn terima kasih ..tamat .. eceh jgn mare naaa .. alkisahnya begini teramat2 menyampah lah jika .....


''di satu sudut ada seorang jejaka tampan , macho bergaya .. senyuman semanis madu , mata redup tajam menikam,sape2 tengok pun kalau tak gila bayang , gila betul2 ..lalu perempuan yang di tenung mula lah berlagak ayu , seayu sang bayu ~ tapi jiwa bergetarrr menikam sukma kerana pnahan mata .. pastu terjadilah ''menjeling2 kubertenang mata kita sama memandang,bercakap bertanya dan bermesra siapa kah namanya '' bertukar senyuman , bertukar juga lah no telefon .. jejaka tu mengusha  perempuan tu sedalam2 yg boleh .. lalu mula lah perempuan syokkk + gila bayang , merenung pokok pisang pun trbayang muka  jejaka tu .. kunun2 jejaka tu pun sama menaruh hati padanya .. tapi tanpa di duga tiba2 ... ''


jejaka : emm sebenarnya awak
gadis : sebenarnya apa awak ..
jejaka : aisyy segan pulak ah saya nak cakap
gadis : alaa gtau lah , saya rasa saya tahu awak nak luahkan hati kan
jejaka : macamana awak tahu , baiklah kita dah lama kenal tapi hari ni saya nak berterus terang dgn awak sebenarnya ..
gadis : sebenarnya2 ..sebenarnya dragon ball ada 7 biji kesemuanya kan
jejaka : eh2 bukan , sebenarnya saya ..
gadis : eh aku tampo jugak jantan ni .. tapi xpe2 relax .. awak ni pernah tengok selipar jepun naik atas muka tak ?
jejaka : jgn lah marah , sebenarnya saya dah lama minat kan kawan awak tu , boleh tak bagi no fon dia?
gadis : haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .. agak2 laki tu kena penampo tak eh ..

agak2 lah wei kalau nak mengorat sekalipun jangan silap perhitungan .. menyampah dgn lelaki camni sebenarnya , xsalah nak mengayat kwan kita tapi jangan lah usha kita mcm nak ayat kita ! tmbah2 lagi berbulan2 lama baru nak tau sbenarnya minat kat kawan ! mestilah perempuan tu kecewa , sebab selama ni dia baik ngan kita ingatkan ikhlas rupa2nya ada udang di celah gigi..bukan kita jeles tapi sebenarnya cara tu tak berapa kena .. sebab kita dah timbulkan rasa yang lain pada seseorg perempuan tu ..so pada lelaki di luar sana , pleaseeeee lah be gentleman ok ..kalau betul nak kenal ngan kawan kita kp terus trg cmni ..
''hai awak ..awak kwn si polan2 kan boleh tak awak kim salam kat dia .an snng mcm tu xde lah prmpuan yg lain nak angau kat  kau .. menyampah2 ... !ada tak laki cenggini yg sdg baca ..kalau ada sila hantuk kepala kat dinding .. nyampah aih ! haha

hati berbicara :

ada masa kita perlukan org tengah untuk mendapatkan apa yg kita nak .. tapi jangan buat org tengah tu jatuh hati pd kita dulu ..baru nak gtau hal sebenarnya .. alih2 yang nak tak dapat yg di kendong berciciran .. waktu tu 'padan muka' je lah den berikan, tu lah lain kali tengok cerita nora elena .. tengok seth tan tu romantik gila babeng ! tiba2 ada perasaan rindu pada seth tan .. oh di manakah dikau di kala ini ku merindui mu .. lalala

51 ulasan:

  1. betol2..agk myampah dngn lelaki2 yg mcm ni..

    BalasPadam
  2. tu salah satu style nak usha awek jugak..



    AHHAHAHAHAHHA

    BalasPadam
  3. tau xpe . tension betol kalau mcm ni . lempang laju2 je . haha

    BalasPadam
  4. payah lah dik orang tenagh nie.. kebanyakan orang tengah nie mesti banyak memendam rasa, sikit sebanyak mesti dier ada menyimpan hati kat simpolan tu sebab dier lagi close ngan simpolan sebab jado orang perantaraan

    BalasPadam
  5. ada tak yang pandai repair dinding bilik aku yang runtuh..baru lepas hantukkan kepala kat dinding..jangan lupa belikan handyplas..kepala aku berbenjol ni..ekekekekek...

    BalasPadam
  6. HAHA...
    tapi qaseh..saye rase ader jugak kekeadang postman tu yg dpt gurl/boy tu tau=-=

    BalasPadam
  7. ohoo..betul ape yg sys gtau tu..kalo nk gtau pape, gtau laaa awl2 sblom terlambat :)

    BalasPadam
  8. g carik encik kyle awk kak qaseh...

    BalasPadam
  9. biASA la tu klau lelaki mcam tu.. hahaha

    BalasPadam
  10. aah setuju sangat tu kak..
    menyampah jugak dengan laki macam tu..macam pengecut

    BalasPadam
  11. hehe..ingat kan minat kat dia,upenya kat kawan..adoi....cian kat prompuan tu..huhu...alola..rindu pulak kat nora elena neh:)

    BalasPadam
  12. Hahaha gilalah rindu Seth Tan. skendel ke apa. Haha

    BalasPadam
  13. ada ka yg mcm tu skrg ni adoi la sepatutnya be gentalman la ish2 mcm2

    BalasPadam
  14. mmg boleh buat jadi menyampah macam tu..heeee

    BalasPadam
  15. Dragon Ball da ada banyak da.hahaha~

    BalasPadam
  16. memang tak gentleman lagi camni!

    BalasPadam
  17. hahaha kyra pon nyampah gak..ko kna ko cakap la sdiri :D pew lak soh orang kih3

    BalasPadam
  18. alahai, kesiannya gadis yang jadi perantaraan tu er. tak apa, dapat jugak berkat jodoh bila memperjodohkan orang ni. lagi bagus daripada pergi kenduri kawen gemukkan badan makan itu dan ini semata2 nak dapat berkat jodoh.

    mungkin ada sebabnya gadis tu jadi perantara, mungkin dia seorang yg mudah didekati berbanding gadis yg lelaki tu minat sebenarnya. gadis yg jd perantara tu ada advantage sebenarnya. mana tau, satu hati nanti bakal didekati org yg benar2 menaruh harapan kat dia. alamak, terpanjang pulak komen. huhu.

    btw, siapa sebenarnya gadis yg jadi perantara tu? tuan blog yang berumah tapi tak bertangga tu ker~

    BalasPadam
  19. wahahahahah! ptot laaa.. kesian kan pmpuan tuh.. btw,xpelah,mungkin lelaki tu bodoh kot..len la die ckp awal2 dulu2 kan sblm berkwn! haish

    BalasPadam
  20. ada jugak ea jd cenggini???

    tq folo me.folo back ^^,

    BalasPadam
  21. hahaha...Qaseh gak eh..tapi sokmo bendo gini biase blaku dalam kalangan remaja-remaji..n so on lah..^^

    BalasPadam
  22. hehe..tgOk gak ek dRama nOra elena tuhs..hehe..best kan? HEHE..

    BalasPadam
  23. gelak aku baca entry ni... tak tahu sngt nak ngorat sebb aku ni pemalu orngnya..huk huk..

    BalasPadam
  24. panjang nya -.-

    #fengsan ! hahaha

    BalasPadam
  25. kakakakaka...ganah ganah..biso biso..nk tampor laki yg xtahan tu...



    xbayar2 ag sayang oiiii...huhuhu

    BalasPadam
  26. Pehh.. Mau meroyan lau jd cmni.. Hahaha.. Da perasan berbakul2 las2 mnt kat kwn.. Hehhe

    BalasPadam
  27. assalamualaikum qaseh...

    terima kasih kerna sudi dtg blog prince lagi wpon xdiupdate sekian lame...insyaAllah, awal bln 7 ni prince start semula berblog dgn penulisan dan pernafasan baru dlm entri hidup prince..dan insyaallah prince akn aktif seperti dulu semula..=)

    BalasPadam
  28. hahah..penah jadi mcm tu kat kite..tp agaknya kat dahi kite ni da tercalit perkataan "org tgh"..frust..frust..~

    BalasPadam
  29. huhu. aku selalu sgt kena. rasa nak sepak pun ada. bknlah aku syok kat die ke ape. cuma aku cm xley blah klo ade laki yg baik2 ngn kte semata2 nk ngorat kwn kte. ntah hape2 je.

    BalasPadam
  30. jejaka itu maybe tak alert lg dgn perkara2 seperti ini, ye tak? hahaha.

    BalasPadam
  31. memang sakit hati klu kena mcm ni kan..menyampah + penampo kat jantan tuh! hehe

    BalasPadam
  32. ehem ... erm .. (mata tampan2 klua)


    kem salam kat qaseh dalia boleh .. ?

    hehehe

    BalasPadam
  33. sebenarnya kan, bagus gak cara tuh .. tak dapat kawan yg nak tuh, dapat kawan yg tergila byg ni .. heheh

    eh tak baik tau main perasaan org .. kesian diorg ..

    BalasPadam
  34. terasa wooo kalo ade org buat camtu...

    BalasPadam
  35. nymapah jugak dgn lelaki mcm ni....hehe

    BalasPadam
  36. i ponnnmenyampahhhhh u...uikkk tak jentelmen...coittt...mintak le no phone kiter..nape nak mintak no phone membe tu pulok..haha

    BalasPadam
  37. ee memang nak kene seligi kan lelaki macam ni. hahah. tak suke jugak. meluat. saye bukan posmen woo. -.-

    BalasPadam
  38. hahaha nak mgorat tak kena orang... huhuh taktik salah lew laki tu... lawak! (^_^)
    Klik Sini untuk melawat blog saya

    BalasPadam
  39. heeh seb bek tak pernah terjadi begini pd diriku.......
    kalo terjadi tak taulah nk buat apa..berlalu je kot tgglkan dia ckp sorg2...hahaaa

    BalasPadam
  40. kembarku!!!!

    dia xabayar jugak!!!

    entry panas hati lagi..

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/07/entry-sangat-sakit-hati-kau-memang.html

    BalasPadam
  41. humangai..memg kompem dapat cop selipar kat dahi la cenggitu!

    BalasPadam
  42. kalau aku lar di tempat perempuan yang mendengar permintaan lelaki tuh,wah..aku dah mula atur strategi untuk lumpuhkan keinginannya.haha.jahat kan aku..tapi sapa nak penuhi keinginan kita kalau bukan kita.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com