Caketnya Ati ini Bagai Dipaku2.. !

35 ulasan:
Assalamualaikum sume ... bes tak pantun kat atas tu aka title kita pada hari ye puan2.. yes itulah pantun yang dicipta oleh qaseh dalia adelia .. caketnya ati ini bagai dipaku2..kalau nak buat irama lagu apa2 pun boleh ..suka hati orang lah ye .. huhuh pes time neh wat entry ala2 gedik .. bace elok2 tau ..bace sampai titik penamat .. janji ye baca ..janji dulu ? janji ! haa dah baca tu maknanya dah janji lah heee...



begini ceritanya .. pada suatu hari qaseh membuka akaun facebook..pastu ada lah sorang 'orang' ni .. pernah lam muncul dalm hidup ni suatu ketika dahulu .. qaseh yang add dia dulu (padan muka hang sape suruh add ) .saja je nak add nak tengok muka dia , nak tatap2 muka orang yang pernah bagi daku 'bahagia' .. lepas tu bla3x tak sangka pulak dia still kenal qaseh yang hodoh ni kan .. dia pun start lah chat ngan qaseh .. qaseh hokey je saja nak tanya khabar ..lepas tu dia mula dah bukak kenangan silam .. sila nyanyi lagu kenangan silam jam (kenangan silam engkau dan diriku lalallala) pastu dah rasa macam ada baur2 dia ingin sakitkan hati dah .. borak2 pastu ok ... qaseh kata kat hati sendiri ..takpe sabar lah qaseh ..sabarlah hati ..

pastu hari ni ..dia chat pulak .. pastu dia tanya pulak pasal kenangan silam , dia tanya tak jumpa ex qaseh ke .. maknanya ex qaseh tu ,dia ambil pastu jadi hak dia..tapi skang dah jadi ex dia .. so dia dah dengan orang lain ..pastu qaseh balas tak lah kenapa nak jumpa dia pulak ..dah tak ada kaitan dengan dia .. dia pun cakap dia ada jumpa 'ex' .. pastu qaseh tanya so ? dia kata tapi bukan 'ex' tu tapi tunang dia .. sebab nama ex dan tunang dia sama... qaseh tak tahu lah apa motif dia cakap camtu .. ada lagi yg dia cakap ..malas nak tulis dah .. biarlah ~nape lah orang ni selalu sakitkan hati kita sedangkan kita tak pernah kenal dia ..n tak pernah sakitkan hati dia ..hurmmm ... qaseh dah tak ingat dah pasal kenangan2 silam semua tu tapi dia seakan2 ingin menyakiti hati ni ..sedangkan dia yang pernah lukakan hati ni tanpa maaf apa pun .. memang qaseh ni hidup untuk di sakiti ke ? ....... hurmmm cuma satu je lah .. semoga bahagia dan jaga lah tunang kamu elok2.. agar orang lain tak kan menyakiti hatimu ..kita hidup ni sentiasa berputar dan Allah tu maha adil..cukuplah kita ingat perkara lalu .. qaseh dah buang jauh2 dah ~

hati berbicara :

maaflah kalau ada yang terasa baca entry ni .. tak mampu nak bersabar lagi .. qaseh nak lupakan segala2nya , maaf sekali agy .. semoga korang2 semua yang pernah hadir dalam hidup qaseh bahagia hingga dunia akhirat.. kita hanya merancang DIA yang berhak menentukan ..jika hari ni kita terlalu bahagia jangan lupa derita yang sentias ingin memasuki hidup kita untuk menguji ketabahan dan kesabaran kita .. dan jangan penah terlalu megah dan menyakitkan hati orang lain ..lebih2 lagi hati orang yang pernah kamu sakiti ..
-maaf kan sue...............
ye kamu sudah menang ....the end!!jgn sakiti hati saya lagi ~saya dah bahagia dengan kehidupan saya ...

35 ulasan:

Ujang9897 berkata...

uik....marah ker..=)

JIJI YU berkata...

cubaan bersangka baek..ehehe..

cik aletheea : berkata...

qaseh,
jgn sedih2sedih ya.
doakan je lar kebahagian dia.
mungkin dia x prasan yang pertanyaan die tue membuah kesedihan kat qaseh..
be strong and senyum slalu tau

MyMye MyMya berkata...

Sabar je...:D
Setiap yg terjadi ada hikmah...kanx3...

muhamad hanif berkata...

cinta oh cinta,,


allalalalalal ;)

aLieF si Muncung ManiS berkata...

biasalah manusia...tak suka tgok kebahagiaan org..kak qaseh sabar k..btw,sorry la sbb lama tak jenguk kak qaseh..ada exam hari tu..dan skrg dah abis dah..yay!!!

fyqa berkata...

hukkk. kejamnya dia..

Ayie Abas berkata...

PERKARA REMEH-TEMEH AJE NIE...+_+

isma berkata...

sabar ye cik qaseh.. tuhan adil. mungkin ada laki yg lebih baik layak untuk cik qaseh... =)

Mrs.Yie berkata...

sabarlah dik..jangan layan sangat..mungkin jiwa dia sakit tahap seratos tu..dah lukakan hati orang,sekarang nak di tambah lagi..jom makan kuaci dik..abaikan je la orang seperti itu..

Sunah Mohammad berkata...

qaseh da bahagia kan sekarang... biarlah dia.. abaikan dia.. kalo hanya menyakiti, buat ape nak layan..

puteri rimba berkata...

maafkan walaupun perit...redha dengan segalanya...hu..hu..hu...akak juga pernah merasainya...hurmmmm....

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

la..naper qaseh add dia dulu...sian qaseh.takmo lagi chat ngan dia pas ni tau!dia mmg nak sakitkan hati qaseh.so jgn layan dia lg okey!

mas saari berkata...

biarkan org macam tu qaseh...
suatu hari nanti dia akan rasa disakiti jugak!

shazwani nizarmudin berkata...

kak jgn risau k, what goes around will come around..kak maaf kan je..maafkan org merupakan terapi yg baik :)

Cik Bidadari berkata...

eeeeeeeeeeeeeee... bencinya aku dengan pompuan cenggini.. show off memanjang... yalah... dah qaseh doakan dia bahagia... akakpun terpaksa gak doakan dia bahagia... tapi akak doakan qaseh 1000 kali bahagia dari dia... huh! benci... kalau akak jumpa dia akak tumbuk muka dia....!

KAMIHIDUP berkata...

kenangan lama jadikan pengajaran, semoga qaseh tabah. :)

qasehraihan berkata...

ex yg mana lak nii sayang???
yg ada kt blog dulu???yg tu ke??huk

Siti Nurhayati Dollah berkata...

Assalamualaikum Qaseh :)

Senyumlah, tak ada guna bersedih untuk kesedihan yang dah tinggal sejarah. Senyum, dan teruskan hidup. :)

IdaNurFieyda berkata...

sabarlah qaseh..manusia xpenah puas ngan apa yg die ada..biarkan je org mcm tu..xpyh lyn..ok??

IdaNurFieyda berkata...

sabarlah qaseh..manusia xpenah puas ngan apa yg die ada..biarkan je org mcm tu..xpyh lyn..ok??

Rtp Farra Arisha berkata...

hoping u're always happy in ur own life :)

Mehmed - berkata...

sabarlah..hidup mesti ada pilihan..kan? Ahaks!

kaizen berkata...

sabar je la qaseh....

Solihin Zubir berkata...

caketnya hati bagai dipaku2..
geylang si paku geylang.. hahhaa..

sabaq nowh qaseh.. len kali xyah la dd fb org camtu.. hehe..

yaya_flanella berkata...

Sabar ye sayangg. :')

iLa suHaiLa berkata...

sabo jer la Qasehh..org cmtu kena ketuk dahi bru sedar..

Fiqas berkata...

memang begitu lah sifat org yang hatinya penuh dengan hasad dengki.. sabor je lah..

zarazueyin berkata...

sabor ye qaseh...
hidup ni umpama roda
asalkan kita jgn sakiti org lain sudah...

Akulah Pak Lan berkata...

Isk isk isk

kakchik@ella berkata...

biarkan dia sakitkan ati kita qaseh, kita jgn balas. TUHAN ada. Qaseh cool je eh.

Awan Biru berkata...

Cekalkan hati ya sis. Selagi kita hidup, orang macam begitu akan tetap ada.

... berkata...

as salam..
as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 70%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

dugaan..qaseh jangan putus asa.
bersabar dan banyakkan istiqarah..
mudah-mudahan urusan qaseh kat sana dipermudahkan-Nya..ameen..


pakcik cuma nak bagitau..

Islam memenjarakan kita.qaseh tahu?

Isteri Encek Bard berkata...

ABAKAIN JER SIK.. DOKAN JER KEBAHAGIAAN MEREKA..

KUREKURE COMEL berkata...

lain kali jgn dilayan tau....'dia' tu dah rasa mcm mana qaseh rasa....
abaikan je....

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com