Caketnya Ati ini Bagai Dipaku2.. !

35 ulasan:
Assalamualaikum sume ... bes tak pantun kat atas tu aka title kita pada hari ye puan2.. yes itulah pantun yang dicipta oleh qaseh dalia adelia .. caketnya ati ini bagai dipaku2..kalau nak buat irama lagu apa2 pun boleh ..suka hati orang lah ye .. huhuh pes time neh wat entry ala2 gedik .. bace elok2 tau ..bace sampai titik penamat .. janji ye baca ..janji dulu ? janji ! haa dah baca tu maknanya dah janji lah heee...



begini ceritanya .. pada suatu hari qaseh membuka akaun facebook..pastu ada lah sorang 'orang' ni .. pernah lam muncul dalm hidup ni suatu ketika dahulu .. qaseh yang add dia dulu (padan muka hang sape suruh add ) .saja je nak add nak tengok muka dia , nak tatap2 muka orang yang pernah bagi daku 'bahagia' .. lepas tu bla3x tak sangka pulak dia still kenal qaseh yang hodoh ni kan .. dia pun start lah chat ngan qaseh .. qaseh hokey je saja nak tanya khabar ..lepas tu dia mula dah bukak kenangan silam .. sila nyanyi lagu kenangan silam jam (kenangan silam engkau dan diriku lalallala) pastu dah rasa macam ada baur2 dia ingin sakitkan hati dah .. borak2 pastu ok ... qaseh kata kat hati sendiri ..takpe sabar lah qaseh ..sabarlah hati ..

pastu hari ni ..dia chat pulak .. pastu dia tanya pulak pasal kenangan silam , dia tanya tak jumpa ex qaseh ke .. maknanya ex qaseh tu ,dia ambil pastu jadi hak dia..tapi skang dah jadi ex dia .. so dia dah dengan orang lain ..pastu qaseh balas tak lah kenapa nak jumpa dia pulak ..dah tak ada kaitan dengan dia .. dia pun cakap dia ada jumpa 'ex' .. pastu qaseh tanya so ? dia kata tapi bukan 'ex' tu tapi tunang dia .. sebab nama ex dan tunang dia sama... qaseh tak tahu lah apa motif dia cakap camtu .. ada lagi yg dia cakap ..malas nak tulis dah .. biarlah ~nape lah orang ni selalu sakitkan hati kita sedangkan kita tak pernah kenal dia ..n tak pernah sakitkan hati dia ..hurmmm ... qaseh dah tak ingat dah pasal kenangan2 silam semua tu tapi dia seakan2 ingin menyakiti hati ni ..sedangkan dia yang pernah lukakan hati ni tanpa maaf apa pun .. memang qaseh ni hidup untuk di sakiti ke ? ....... hurmmm cuma satu je lah .. semoga bahagia dan jaga lah tunang kamu elok2.. agar orang lain tak kan menyakiti hatimu ..kita hidup ni sentiasa berputar dan Allah tu maha adil..cukuplah kita ingat perkara lalu .. qaseh dah buang jauh2 dah ~

hati berbicara :

maaflah kalau ada yang terasa baca entry ni .. tak mampu nak bersabar lagi .. qaseh nak lupakan segala2nya , maaf sekali agy .. semoga korang2 semua yang pernah hadir dalam hidup qaseh bahagia hingga dunia akhirat.. kita hanya merancang DIA yang berhak menentukan ..jika hari ni kita terlalu bahagia jangan lupa derita yang sentias ingin memasuki hidup kita untuk menguji ketabahan dan kesabaran kita .. dan jangan penah terlalu megah dan menyakitkan hati orang lain ..lebih2 lagi hati orang yang pernah kamu sakiti ..
-maaf kan sue...............
ye kamu sudah menang ....the end!!jgn sakiti hati saya lagi ~saya dah bahagia dengan kehidupan saya ...

35 ulasan:

  1. cubaan bersangka baek..ehehe..

    BalasPadam
  2. qaseh,
    jgn sedih2sedih ya.
    doakan je lar kebahagian dia.
    mungkin dia x prasan yang pertanyaan die tue membuah kesedihan kat qaseh..
    be strong and senyum slalu tau

    BalasPadam
  3. Sabar je...:D
    Setiap yg terjadi ada hikmah...kanx3...

    BalasPadam
  4. cinta oh cinta,,


    allalalalalal ;)

    BalasPadam
  5. biasalah manusia...tak suka tgok kebahagiaan org..kak qaseh sabar k..btw,sorry la sbb lama tak jenguk kak qaseh..ada exam hari tu..dan skrg dah abis dah..yay!!!

    BalasPadam
  6. PERKARA REMEH-TEMEH AJE NIE...+_+

    BalasPadam
  7. sabar ye cik qaseh.. tuhan adil. mungkin ada laki yg lebih baik layak untuk cik qaseh... =)

    BalasPadam
  8. sabarlah dik..jangan layan sangat..mungkin jiwa dia sakit tahap seratos tu..dah lukakan hati orang,sekarang nak di tambah lagi..jom makan kuaci dik..abaikan je la orang seperti itu..

    BalasPadam
  9. qaseh da bahagia kan sekarang... biarlah dia.. abaikan dia.. kalo hanya menyakiti, buat ape nak layan..

    BalasPadam
  10. maafkan walaupun perit...redha dengan segalanya...hu..hu..hu...akak juga pernah merasainya...hurmmmm....

    BalasPadam
  11. la..naper qaseh add dia dulu...sian qaseh.takmo lagi chat ngan dia pas ni tau!dia mmg nak sakitkan hati qaseh.so jgn layan dia lg okey!

    BalasPadam
  12. biarkan org macam tu qaseh...
    suatu hari nanti dia akan rasa disakiti jugak!

    BalasPadam
  13. kak jgn risau k, what goes around will come around..kak maaf kan je..maafkan org merupakan terapi yg baik :)

    BalasPadam
  14. eeeeeeeeeeeeeee... bencinya aku dengan pompuan cenggini.. show off memanjang... yalah... dah qaseh doakan dia bahagia... akakpun terpaksa gak doakan dia bahagia... tapi akak doakan qaseh 1000 kali bahagia dari dia... huh! benci... kalau akak jumpa dia akak tumbuk muka dia....!

    BalasPadam
  15. kenangan lama jadikan pengajaran, semoga qaseh tabah. :)

    BalasPadam
  16. ex yg mana lak nii sayang???
    yg ada kt blog dulu???yg tu ke??huk

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum Qaseh :)

    Senyumlah, tak ada guna bersedih untuk kesedihan yang dah tinggal sejarah. Senyum, dan teruskan hidup. :)

    BalasPadam
  18. sabarlah qaseh..manusia xpenah puas ngan apa yg die ada..biarkan je org mcm tu..xpyh lyn..ok??

    BalasPadam
  19. sabarlah qaseh..manusia xpenah puas ngan apa yg die ada..biarkan je org mcm tu..xpyh lyn..ok??

    BalasPadam
  20. hoping u're always happy in ur own life :)

    BalasPadam
  21. sabarlah..hidup mesti ada pilihan..kan? Ahaks!

    BalasPadam
  22. caketnya hati bagai dipaku2..
    geylang si paku geylang.. hahhaa..

    sabaq nowh qaseh.. len kali xyah la dd fb org camtu.. hehe..

    BalasPadam
  23. sabo jer la Qasehh..org cmtu kena ketuk dahi bru sedar..

    BalasPadam
  24. memang begitu lah sifat org yang hatinya penuh dengan hasad dengki.. sabor je lah..

    BalasPadam
  25. sabor ye qaseh...
    hidup ni umpama roda
    asalkan kita jgn sakiti org lain sudah...

    BalasPadam
  26. biarkan dia sakitkan ati kita qaseh, kita jgn balas. TUHAN ada. Qaseh cool je eh.

    BalasPadam
  27. Cekalkan hati ya sis. Selagi kita hidup, orang macam begitu akan tetap ada.

    BalasPadam
  28. as salam..
    as salam..

    ▂ ▃ ▅ ▆ 70%
    ─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
    ──██─────██───██▄█▀───██▄█───
    ──██─────██───██▀█▄───██▀█───
    ─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

    dugaan..qaseh jangan putus asa.
    bersabar dan banyakkan istiqarah..
    mudah-mudahan urusan qaseh kat sana dipermudahkan-Nya..ameen..


    pakcik cuma nak bagitau..

    Islam memenjarakan kita.qaseh tahu?

    BalasPadam
  29. ABAKAIN JER SIK.. DOKAN JER KEBAHAGIAAN MEREKA..

    BalasPadam
  30. lain kali jgn dilayan tau....'dia' tu dah rasa mcm mana qaseh rasa....
    abaikan je....

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com