Qaseh Bebel Je hari ni ~

Assalamualaikum ...pagi olz ~
qaseh nak bebel je pagi ni .. malas nak buat entry panjang2 nak merilexkan otak untuk sehari dua kalau dapat bertahan hehe... 


hurm qaseh blogwalking2 .. ada satu blog tu penulisan dia sangat2 mendalam ! qaseh baru je tahu ttg blog dia tu pun sbb dia tinggalkan komen ..so qaseh jejak balik hehe .. blog dia macam misteri jugak tapi xabes khatam pun lagi semua entry2 dia .. tapi suka cara dia ..dia tak cerita tentang trafic ..tak cerita tentang tips2 .. tak cerita tentang peribadi dia sangat .. tak merapu tapi bila baca kena paham betul2 ..sebab bahasa dia sangat mendalam muehehe..qaseh ni kan bengap sikit .. 


sekarang ni kan entah lah kenapa .. qaseh lebih suka buat hal qaseh sendiri .. maybe mood berblog hilang jap .. qaseh tulis je entry2 yang qaseh rasa nak tulis .. tu pun panjang lebar .. n qaseh rasa blog qaseh memang memboringkan .. kadang2 bagi tekanan jugak bila tengok org lain asek kejar popular ..kejar itu kejar ini .. arghhhhh so qaseh lebih slow sekarang ~ qaseh malas nak pk tu semua .. biarlah diorang2 yg kejar .. qaseh nak rilex .. qaseh juz ikut hati qaseh ~ n cara tu lebih bagi ketenangan .. 


qaseh jarang tulis about my peribadi ..qaseh lebih senang tulis benda2 yang bagi keinsafan sebab qaseh baca semula entry2 qaseh .. sebab tengah mencari ketenangan diri .. n then bila baca balik semua tu alhamdulillah sedikit sebanyak semangat tu dtg balik .. n then qaseh blogwalking je baca hal2 orang lain ..kdg geli hati ...hehe macam2 ada ..kdg teringin jugak nak tulis tentang kehidupan hari2 ...
  hari ni qaseh buat apa ..hari ni qaseh pergi mana ..hari ni bez ke tak ..menarik ke tak bla3x
tapi qaseh takde cerita menarik untuk dikongsi kan .. hari2 sama je ..memboringkan .. hurmm maybe korang melihat qaseh ni matang ~ serius tapi sebenarnya qaseh bosan ..bosan sangat dengan kehidupan sekarang .. qaseh buat entry macam tu untuk bagi ketenagan diri sendiri n untuk muhasabah diri .. kalau org lain nak turut muhasabah jugak alhamdulillah ...


tq membaca luahan hati untuk hari ni ~ 
maybe someday hidup qaseh akan lebih bersinar .. cuma sabar dengan apa yang sedang berlaku sekarang ni .. insyaAllah ..doakan kesejahteraan hidup qaseh ye kawan2..n blog yang bez tu ...... ~







40 comments

  1. Mudah-mudahan Qaseh mendapat ketenangan dalam diri... takper dik sebab bosan lah penulisan jadi baik

    ReplyDelete
  2. kawe doh klik blog tu.. meme sedak sengoti.. hehe

    ReplyDelete
  3. apa blog misteri tu..
    kamu mmg layan enrty glbal aje..tu akak suka..
    yg personal ni kurengg ckit

    ReplyDelete
  4. saye pon bosan ngn pe yg saye lalui ari2..
    sobss..
    skrg ni sgt2 la sunyi..
    =(

    ReplyDelete
  5. salam sis..

    btul2..buat pening je pk nak naikkn folower n mcm2 lg..

    yg penting,ade sesuatu yg kita dpt share (share kebaikan keh) dan dpt kita amek pengajaran..xpe..truskan mnulis..Mutiara suke bace blog sis..

    tunjuk ajar la Mutiara skali..Mutiara suke cerita perihal kehidupan sbb sume org mlalui kehidupan.. :)

    ReplyDelete
  6. ye, samalah kita, hari2 sama, bosan kan kan. ahaha, buat entri pon ikot feeling je

    ReplyDelete
  7. http://sayangcoco.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

    ReplyDelete
  8. semoga apa yang dihajatkan termakbul..aminn.. :)

    ReplyDelete
  9. Qaseh di tag...

    http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

    ReplyDelete
  10. alamak.. air mata meleleh la.. hihhi

    entry akk best je.. atq suke la.. muhasabah diri.. atq suka baca entry pasal muhasabah diri nie..

    ReplyDelete
  11. Qaseh nak tukar jadi nenek?

    Bio la depa nak tulis apa, blog depa...

    ReplyDelete
  12. Qaseh nak tukar jadi nenek?

    Bio la depa nak tulis apa, blog depa...

    ReplyDelete
  13. blog hantu tu ye..hehehe...
    mmg best....


    kalau qaseh bosan...qaseh blh buat satu aktiviti yg menarik...

    mcm blajor menjahit ke..oppss..hehehe

    ReplyDelete
  14. just do whatever that you rasa nak buat.. hidup hanya sekali tau.. kalo qaseh rasa qaseh gembira dengan apa yang qaseh buats ekarang.. just go on.. if tak cuab buats esuatu yang tak membosankan .. hidup kena indah2 selalu tau.. baru hapy.. ;p

    ReplyDelete
  15. ramai gile lagi geng2 cam ghost writer ni..aku mmg minat la penulisan deorang..

    ReplyDelete
  16. sis isteri yg comel -
    tq sis alwalys support qaseh :)

    ReplyDelete
  17. sis qasehraihan -
    kat bawah tu lah blog best

    ReplyDelete
  18. cik ezy -
    hehe xpe esok mentari muncul lagi

    ReplyDelete
  19. sis mutiara -
    qaseh tak reti nak ajar qaseh tulis hentam je hehe..time kasih ye sis

    ReplyDelete
  20. mina -
    bagus jugak cadangan tu ..agypun kat umah ade mesin jahit hehehe

    ReplyDelete
  21. nur farah hani -
    maceh farah .. tq support insyaAllah qaseh akan cuba buat

    ReplyDelete
  22. jiji yu -
    a.ah kawan2 dia pun penulisan bez jugak

    ReplyDelete
  23. amny xbosan pon bce entry qaseh...^^

    juz amni xreti nak mengomen balik..hohohoho..

    ReplyDelete
  24. samalah..everyday the same..xtaulah sampai bila boleh sabar...bila bz sgt rasa nak muntah,bila x bz, rasa nak bz...manusia xpenah puas..hehehe

    ReplyDelete
  25. sama2 kak.. jgn la cmnie.. sape nk support atq dalam blog nty.??

    ReplyDelete
  26. teruskan menulis, kalau xde org baca, KAMI ada tuk baca. heee. :)

    ReplyDelete
  27. errr..trimas lar Qaseh.

    nak senyum jer boleh..?segan lak. :)he3

    ReplyDelete
  28. RINA -
    HAHA TU LAH KAN .. ADEHH SO LEPAS NI KENA TERIMA SEGALA2NYA EK

    ReplyDelete
  29. ATIQ -
    BAEKLAH SIS AKAN TETAP BERJUANG WAHAHA

    ReplyDelete
  30. KAMI -
    HUHU KAMI MMG THE BEZ KAN ... TQ SGT

    ReplyDelete
  31. BRO HANTU -
    HAHA SAME2 ..XPE QASEH JUZ LUAHKAN BENDA YG BETUL

    ReplyDelete
  32. as salam..
    haha~
    blog qaseh mana boring~
    kalau boring, saya langsung tak masuk. haha~. gurau je =p
    tengok juga..kalau ada kekangan masa,macam tu la..

    dan..
    tiada istilah popular bagi blog yang berkonsepkan memberi dan menerima~

    cepat! pegi cakap kat encik ben~

    ReplyDelete
  33. Kadang-kadang nak juga cerita pasal peribadi dikala idea tiada tapi mesti Awan batalkan niat tu sebab adakah orang nak baca. Biarlah siapa diri kita menjadi misteri.

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..