Bila Berada Di dalam Dilema ~

31 ulasan:
Assalamualaikum ~


first nak say .. bukan qaseh dalam dilema ok .. situasi ni tidak ada kena mengena antara yang hidup ataupun telah meninggalk doniaaa... innalillah...hihi 
okeyh fine ada someone sedang dilema antara kejauhan dan kedekatan ...contoh bf korang jauh di mata tapi dekat di hati ..dia sangat2 setia , baik dan sayang sangat2 kat korang .. alhamdulillah berada di kejauhan tapi setia senantiasa di hati .. tiba2 dalam kerinduan di balik kejauhan tu ada someone muncul cuba ingin mendekati hati .. dia sangat2 baik seakan2 hati itu teruji ..hah !nak setia or ~ 

'' aku tak tahu apa yang ku inginkan kadang2 aku terasa sangat sakit bila tidak dapat menatap wajahmu .. aku sayangkan dirimu tapi bila berada di kejauhan kadang2 rindu itu sering membuatku menangis .. rindu tu sedang menyiksa ku ..sedang aku bersabar aku terasa lelah ... sedang aku meredhai jarak jauh ini seakan sesak nafasku ... bila someone tu hadir ia melepaskan segala resah di hatiku '' what should i do .. i love him so much .. ''

bagi qaseh .. pilihlah antara yang terbaek .. susah nak simpan kesetiaan dalam diri seseorang untuk kita .. hanya kejauhan mampu menguji seseorang itu setia or tak .. so pilihlah siapa yang paling setia .. someone yang dekat tu belum tentu setia bila berada di kejauhan rite ? n yang jauh tu dah sedia maklum dia sangat2 setia .., jangan terlalu memilih dengan kehendak hati sedangkan sudah punya apa yang terbaik dalam hidup .. biasalah kejauhan itu adakalanya sangat2 sakit tapi yakinlah kejauhan itu pun satu pengorbanan .. so nanti kalau dah kawen n suami terpaksa outstation takkan mudah hati tu teruji ? sabarlah sikit ye sayang .. 

"kejauhan itu lah yang dapat menguji kesetiaan seseorang ... jangan pernah lepaskan apa yang terbaik dalam hidup kelak nanti sengsara .. jadikan someone yg tiba2 hadir itu orang ketiga yang cuba ingin mengacau hubungan ... ''

hati berbicara :
jangan biarkan diri dalam dilema hanya sekecil itu cubaan yang melanda .. macammana nak hadapi ombak badai yang besar jika masalah tu pun tak dapat nak tempuhi .. baliklah pada janji2 ''walauapapun berlaku akan tetap setia di sisi '' hah dah lupa janji lettew ~ hehe 
so tak usah memikirkan bisikan syaitan .. tapi fikirkan untuk tidak terjebak dalam cinta someone yg cuba hadir itu .. yakinlah si dia akan kembali bila kesabaran itu makin menebal .. pengorbanan kesetiaan nya itu terlalu besar melebihi rindu kamu yang ada walaupun rindu itu membuatkan kamu menangis .. celiklah hati lihat siapa yang selalu bermain di minda ..
-jangan tersalah jalan ..kerna jejak yg lama pasti akan hilang walaupun ingin cuba kembali ke pangkalnya .. -


31 ulasan:

forever love berkata...

isktikharah dulu.. dan doalah mana yang terbaik

Cik Bidadari berkata...

ya allah ... sesungguhnya aku redha walau apapun cara jodohku kelak... amin...

Tanpa Nama berkata...

setia lebih bagus..ahakss

farasakura berkata...

tapi bila bercinta jarak jauh ni banyak gila dugaan :( susah nak jumpa.. gado sesaje...to still syg dan setia insyaAllah ^_^

doakan fara yer syg ^^

abadi romeo berkata...

- Romeo & Juliet....
- Laila & Majnun....
- Jack & Sally......
- Veer & Zaara......
- Edward & Bella
- Me ............?

Kalau isi tempat kosong tu dengan abadi romeo ..wokay pe..matching..

tetapi selalunya kalau berjauhan ni..tewas jua akhirnya...

syakey berkata...

bila dah jauh bru dpt tau kata kecurangan berlaku! xguna punya org jauh tu. hahah

so, takyah la berboipren kalo jauh2 ni. haha :P

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

setia tu penting.tp..kepercayaan sgt berkait rapat dgn kesetiaan..

halila Ibrahim berkata...

Kesetian memerlukan amat2 pengorbanan.. 10 tahun lalu.. mula2 akak kawen dalam 1 tahun juga la .. akak di perak suami d kedah.. pastu dah tak larat nak dok jauh2 lagi..tak larat nak mengorbankan diri kena tiap2 minggu berulang.. tp bila kita jauh.. kita lebih prihatin terhadap pasangan..

halila Ibrahim berkata...

Kesetian memerlukan amat2 pengorbanan.. 10 tahun lalu.. mula2 akak kawen dalam 1 tahun juga la .. akak di perak suami d kedah.. pastu dah tak larat nak dok jauh2 lagi..tak larat nak mengorbankan diri kena tiap2 minggu berulang.. tp bila kita jauh.. kita lebih prihatin terhadap pasangan..

JIJI YU berkata...

yer ek..bile jaoh mmg betol teruji kepercayann dan setia tu..ahah..mmg ko banyak pengalamn tol le..

azi nur berkata...

zi pernah bercinta jarak jauh satu ketika dulu...but bertahan 3 tahun then habis musnah ditenagh jalan...tak tau sape salah..nak cari punca salah sape pon tatau..last2 putus care baik..

nazirulhazwan~ berkata...

entry paling nak cintun la waseh ni, bukar la name blog ni, pakar chinte~

Rozuan Ismail berkata...

terasa diri ini jalinkan hubungan jarak jauh,penuh dugaan

Woofer Storm berkata...

cubalah untuk setia jika psangan kita itu mgkn adalah yang baik dari yang ada didepan mata..berpaling arah jka psangan kita cuma pndai menyakitkan hati kita..
jgan cari yang terbaik,kerana kita takkan temui.tapi carilah yang bisa membahgiakn kita..ermmm

alexa yussida berkata...

macam mana kalau dekat tapi kdg2 rasa jauh?hahaha xde kaitan dgn alexa juge :p

aLya maNip berkata...

perkara pertama yg kita kene ingat in a relationship, jngan pun bagi peluang utk ade insan lain hadir dalam hati kita lau tahu kita tak kuat..alya rasa la cmtu..hehe
baru la leh setia.. :)

ghost writer berkata...

LDR(long-distance relationship)memang sentiasa dalam dilema.kalau tak kuat hati dan mudah terpujuk jawabnya takde istilah kesetiaan..

KAMIHIDUP berkata...

jangan pecahkan kepercayaan yang diberi oleh lelaki, lelaki ni susah nak percaya, sekali lelaki dah bagi kepercayaan pada perempuan, kalau perempuan tu tak jaga kepercayaan tu, memang bye-bye lah jawabnya. :)

Shamsuddin Amin berkata...

btul tu ...
skrg ni, nilai kesetiaan amat ssh dirasa... terlalu byk dugaan...

melaikan mereka yg benar2 kuat dah punya iman yg cukup tuk kekalkan kesetiaan tu...^^

iLa suHaiLa berkata...

kadang2 nak pilih psgn smpai rambang mate..hihi..tapi tu yg player..

Woofer Storm berkata...

baru perasan ,header baru ea..hehee suka3.
nak satu boleh cik??heheee

Fyqa berkata...

setia yang penting :)

Isteri Encek Bard berkata...

COBALAH UNTUK SETIA.. CAM LAGU KRISDAYANTI

Awan Biru berkata...

Setuju sangat sis. Kata pepatah, sayangkan anak tangan-tangankan, sayangkan bini tinggal-tinggalkan. Memang lumrah manusia, cepat bosan kepada apa yang selalu dilihat tetapi cepat merindu jika jauh di mata.

Sunah Mohammad berkata...

moga Allah pertemukan kita dengan jodoh yang terbaik buat kita..ameen..

#header baru cantique~

Oopss..Cikgu Cinta berkata...

woooo~~~~~~~`kak kaseh mmg pandai bermadah punjangge like2 :)

Oopss..Cikgu Cinta berkata...

woooo~~~~~~~`kak kaseh mmg pandai bermadah punjangge like2 :)

bila blog bercerita berkata...

Allah temukan kitew beberape kali dgn owg yg slh sbelom Die tmukan kitew dgn owg yg btol2 jdik jodoh kitew...

yg pntg, jgn butekan aty tok terus mncari cinte...
-cinte duniawi & jge cinte hakiki-

KUREKURE COMEL berkata...

mina dulu pun bercinta jarak jauh...
smpai 6 thn...kdg2 sedikit tewas...

semua tu ujian bg setiap pasangan bercinta....pling pnting niat tu...


kalau dah jodoh..tak kan kemana...kan..

KyLe berkata...

mmg byk dugaan tp sbg pasangan kekasih kn SETIA,TOLAK ANSUR N SALING PERCAYA tp kn dua2 la kn praktikkan yg diatas 2 OK...tp kn igt XSEMUA yg bercinta jrk jauh 2 kecundang! dua2 kn main peranan penting kalu nak hubungan 2 berjaya :D

titan berkata...

orang lelaki ni simple. Once dia dah suka kat seseorang, dia akan percaya dan setia sampai bila-bila. Memang lelaki ni tak tunjuk, tapi biasanya memang macam tu la..

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com