Ubahlah kalau itu yang terbaik ~

34 ulasan:
Assalamualaikum semua ...
selamat pagik ! buat entry sambil layan lagu 'yang terindah hanya sementara ' tiba2 je minat lagu ni apsal eh ..ce cite ce cite ~ hehe apa2 pun qaseh memang suka layan lagu2 jiwang hahaha ~ weee ~ ok lah hari ni nak tulis pasal perangai pulak..perangai bf or gf korang ah ..tak kira r nak ate qaseh jaga tepi kain ke tak ke...heee ~ ok tadi dgr vlog abg beng ngan siti hajar .. byk tips ..yg paling bez kalau nak menulis kena ada bakat n minat .. bakat tu setiap org ada rite ~ cuma kena always menulis n tahu camana nak kreatifkan penulisan ..! okeyh qaseh masih dlm percubaan menulis .. rasanya byk sgt cacat cela !


okeyh tinggalkan yg tu ..qaseh nk tnye korang2 yg sdg bercinta ni mesti tahu perangai pasangan korang macamana kan ~ so ada tak perangai2 diorang yg korang tak suka ,..tapi cinta korang pd nya still ada ..mmg r kalau dah brcinta sggup terima seadanya ceh ayat xleh blah ~ tapi sometimes perangai yg tak patut tu rasanya patut ubah lah untuk ?haaa ~ untuk perhubungan yg berkekalan !jom cekidaut !

  • ego setinggi gunung everest !
setiap org ade ego ..tambah2 boy ! ya ampunnnnn ~ ego tggi nak mati kdg2 kita always beralah! beralah beralah beralah ~ beralah lagik ~ beralah lagik ! sampai satu tahap dah jadi lelah ! pastu pe jadi kawan2?last2 hubungan tu kebaboommm lewww .. so bg sesape yg ade ego tinggi tu kalau nak ! one more ~ kalau nak !hubungan tu bertahan .. ubahlah ~ turunkan ego ..tak salah n tak mati kalau turunkan ..sian kat pasangan dah lelah dah sob3x..

  • terlalu baik 
aik baik pun xboleh ke ?boleh ! tapi terlalu baik dengan org lain sampai orang pijak2 kepala haa..siap lompat2 atas kepala ..grrr ai marah yuuu ! baik biar bertempat lah syg ... nnt orang pijak kepala yu ..ai sedih tau ..ai sedih ! sedih ~ uwaaa (qaseh gila ) ..hehe so baik tu jgn smpai org tenyeh2 kepala... 

  • jual ikan aka selfish 
haaa penjual2 ikan jgn marah no ... selfish aka pentingkan diri ..no no no ~ dlm hbungan xleh penting2kan diri ..kena tolak ansur ,fahami dia ..kita kan nak hidup dengan dia smpai tutup mata ..so jgn lah pentingkan diri sgt ... nnt tak ngammmmmmmmm! tak ho liauuu haha\

  • manja kededek !
besenye gurl lah manja sgt kan ... cek lah tu..manja boleh tapi biar bertempat ..time panas terik pun nak bermanja ke kang kena penampor laju2 .. manja boleh tapi jgn mengada2 .. gedik semacam je ..org laki mula2 mmg dia suka tapi lama2 makin nyampah ..tak caye ?buat lah buat buat buuu buuaattt !

  • macam kayu 
pesal lak macam kayu ..okie ni bukan 18sx ngee... macam kayu lah xde perasaan .. meseg pun tak balas.. seminggu sekali balas meseg .. mana tak lari pakwe/makwe .. so bored ! kalau nak menambahkan rindu pun jgn lah smpai perasaan tu hilang .. ~ xde feel lgsung .. macam kayu lah ! kayu kayu ~ paham ?ce tanya kayu makan apa ! tidok nya dia layan kamu ..haha ..




hati berbicara :



tak salah utk mengubah perangai kita kalau itu yg terbaik utk sebuah perhubungan .. kalau kita rasa itu yg terbaik kita ubahlah ~ jgn sampai nnt psangan kita lari krna dah tak tahan utk bersama ..syg yg ada sekelip mata boleh hilang ~ cinta yg menggunung boleh hancur menjadi tanah .. ubah lah ~ jangan angkuh dengan diri sendiri kelak derita dtg kembali ...
kain yg putih mmg senang utk mewarnakan tapi hati2 dengan corak ..jgn tersalah dan jgn menyesal..
sekilas terasa dia ada bersama aku pun terbuai rindu ~
langit yang sunyi tanpa mentari kini cerah kembali ..



34 ulasan:

  1. aper yang penting kita kena saling percaya mempercayai dan tak berpura-pura

    BalasPadam
  2. aku suke yg sedang2..nmpk cool..

    BalasPadam
  3. itulah..manja salah, baik salah, bangga diri salah, pemarah salah, terlalu sayang salah.. hmmm..susah nak puaskan hati kaum hawa nie

    hottest entry di blog khalis : fakta mengenai mengandung yang mungkon anda tak tahu

    BalasPadam
  4. betol betol :)

    comel gambar tu. hehehe

    BalasPadam
  5. dalam hubungan..bukan perasaan kite je yg kena jaga..perasaan pasangan pun kena jaga..berubah kepada yg baik sgt digalakkan..

    jgn berubah ke belakang sudah lar..
    sama2 perlu hormat perasaan pasangan masing2..ego tolak tepi..x dapat hadiah pun kalau ego ;)

    BalasPadam
  6. hehe..comel je gmbr tuh..leh gerak2 lagi..

    BalasPadam
  7. toleransi ni penting dalam perhubungan. sdgkan lidah lg tergigit, so terimalah sama keburukan psgan kita :)

    BalasPadam
  8. apa tu manja kededek??hahahaha

    manja xpe jgn ngengada..ahakss

    BalasPadam
  9. haha..benci laki ego nieh..yg mcm kayu tu..baek buang dale sungai jah..(^_^)

    BalasPadam
  10. Setuju & suka entri ney ^__^
    btw gmba tu comey la ..

    BalasPadam
  11. ngee suke tengok keplae yang gerak2 tu kiut..
    aah kalau ego tinggi2 x kemane pon

    BalasPadam
  12. TU PAKWE QASEH YE..SAMA JE MUKE..COMEYLAH..SIAP GERAK2 LAK TU

    BalasPadam
  13. sangat menarik, haha, betul tu apa yg qaseh katakan tu.

    BalasPadam
  14. sis yg comel -
    jadi diri sendiri n ubah apa yg sepatutnya ..bukan utk dia saja tapi utk diri sendiri gak

    BalasPadam
  15. bro khalis -
    bukan cenggitu lah bro ..alooo majuk sudah hahaha

    BalasPadam
  16. sis pinky -
    haaa itu lah yg sebaiknya .. berubah demi kebaikan tak salah kan ~ hehe yup ego rasanya tak penting dalam hubungan

    BalasPadam
  17. bro dawa -
    mmg terima tapi kalau yg perangai negatif tu perlu buang kan

    BalasPadam
  18. sis qaseh -
    terlampau manja lah hehehe

    BalasPadam
  19. yeyn mae ri -
    tq dear haha comel lah sgt

    BalasPadam
  20. cik najihah -
    kple tu mmg xleh dok diam

    BalasPadam
  21. d_la -
    yup kot haha pakwe kesayangan tuan hamba eceh

    BalasPadam
  22. hehehe,,nice2,,entry y menarik!usha juga entry kita,,dah dekat2 same niat penyampaian tu,,=)

    BalasPadam
  23. hehe..qaseh mmg ade bakat menulis..x bosan bce..nk tnye cmne nak edit gambar tu? gerak2..comel jek tgok..;)
    sharing is caring;)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com