Tips Sebetulnya Jumpa Mak Mentua ~

59 ulasan:
Assalamualaikum ~ 
disebabkan kebuluran eh ke 'blur' selepas juin game abg ben ketul2..maka dengan ini mengistiharkan saya muflis eh saloh..maka semua idea2 telah di pindah ke dalam game dan dengan ini idea2 untuk menghupdate hari ni telah tamat tempoh ! dan dengan ini jugak saya akan berkongsi tips berjumpa bakal mak mentua rentetan entry mengarut pada permulaannya disini untuk menjadi menantu hantu  entry jadi menantu hantu


so hari ni selepas mendapat bantuan dr rakan2 yg dah berpengalaman byk tips2 yg membantu .. terutamanya kepada sis halila ! sis siap buat entry tu untuk melihat nampak sopan di hadapan mentua nanti ..time kaseh sgt2 sis halila ! menantu bukan hantu



  • first mula2 sampai umah mak tua .. sila lah jerit assalamualaikum ! assalamualaikum ! kuat2 ..kalau mak tua dah ada depan tangga cakap dengan beralus..assalamualaikum mak ..dgn senyuman mekar ~
  • lepas dah salam2 ..tu jgn lupa bagi buah tangan yg dibeli di tepi2 jalan ... mak ! qaseh ada buat kek sikit ni (padahal beli) xtahu lah sedap ke tak ..heheh (mesti mak bangga menantu pndai buat kek )
  • lepas tu mesti r nek atas umah .. senyuman tu mesti ada .. sambil2 naik atas tangga tu tanya lah kabar ..mak sihat ke tidok..haaa baek tak !
  • lepas tu mesti mak nak buat air untuk kite kan ..cakaplah kat mak ..xyah susah2 lah mak (muka malu2 kambeng ) jangan wat manis sangat ye mak .. pastu buh ais lebih sikit
  • sambil2 minum tu ..borak2 lah sikit ..mana semua org mak sorg je ke ade ni ... ayah mana ? bla3x bla3x jiran umah sihat ke tak ?dia dah kawen belum .. bla3x.. jiran belakang umah bla3x smpai letih mak nak menjawab nya ..last2 hang kena halau ..(toksah dok byk tanya cepuk kang !)
  • part last .. sila bawak kedapur segala jenis cawan yg korang minum air tu ..basuh elok2..bagi pecah sebiji cawan untuk kenangan pertama .. lepas siap boleh lah balik.. nnt muak pulak mak mentua tengok korg .. hihi
tadaaaa bagus tak tips qaseh bagi ... haaaa tery ur best okie.. yg xde pasangan ke ade ke ..tak kira! korang kena belajar jugak ! untuk masa tua... ~ lambat nya jadi mak mentua aku nak dera bakal menantu hahaha giler kejam ... nak suruh dia berkebun muehehehe ~
bye2 korang semua ...


59 ulasan:

  1. ahahaha bodek yerrr bawa kopok lekor huhu ;)

    BalasPadam
  2. btl tu qaseh. Mudah2an bila tiba masanya nnti qaseh boleh bagi lebih byk tips lagi. hihi ..

    BalasPadam
  3. Kalau mak suruh tunjuk skill memasak camne? Hehehe

    BalasPadam
  4. hehe..bgus2..tip yg bagus...klu jmpa luar dri umah??hahah..wand ada kena

    BalasPadam
  5. haha lawak la kak qaseh ni ! :)

    suke3.
    tapi xde mak mertua ag. takleh praktikkan.

    BalasPadam
  6. Owh tidak gmbr yg last skali..hehe

    BalasPadam
  7. gambar bwh lucah..hahahahha


    wei pandai ek buat tips..jgn ang gugup dah

    BalasPadam
  8. yang penting semua kene ikhlas, baru lah perbuatan kita depan mertua tak nampak kaku.. akak tambah sket ekr.. hihihi

    BalasPadam
  9. mak tumpang lalu depan muke ye....jln tunduk2..ngaaa~~~:P

    BalasPadam
  10. hahaha! rajin betul lukis2..:p

    BalasPadam
  11. hehe..aku takde pengalaman lagi ni..

    BalasPadam
  12. OMAK AIH..SEKSI NO...seram sejuk plak nk jumpa bkal mak mertua ni..huhhu..heheeh

    BalasPadam
  13. betul sangat2.. inilah kenangan yg mak mentua akan ingat.. kalau yg pertma fail abis la

    hottest entry di blog khalis :
    Pasar cari isteri yang wujud

    BalasPadam
  14. hehe.. tips yg mmg sllu oag try.. tp pling pentg,jdilah diri sndri,, che ain 1st time msa pegi 2 kena msak.. konon diorg nk test la,tp lulus dgan cemerlang tertinggi(cam SPM la plak)

    BalasPadam
  15. sejak bile ske letak2 kartun?? rase agak berkesan gak tu.. cik qaseh sile try dulu ye.. pastu bagitau r kne halau ke x =P

    BalasPadam
  16. hahahaha bagus bagus ! boleh cuba ni xD

    BalasPadam
  17. seksi nya kartun tu...pakai baju kurung kan sweet..heee

    BalasPadam
  18. sis pinky -
    hehehe kena bodek2 hik2

    BalasPadam
  19. kakchik -
    haha qaseh bagi tips merapu je byk

    BalasPadam
  20. wanda -
    tu wanda lah kena bg tips haaa

    BalasPadam
  21. dayana -
    nnt ada jangan lupa tips sis qaseh ni ye hahaha

    BalasPadam
  22. ujang -
    besor je mate hang hahaha ..emm gugup gak huhu

    BalasPadam
  23. sis yg comel -
    baek sis syg..insyaAllah

    BalasPadam
  24. nick -
    hahaha jalan lah mak .. sopannye mak

    BalasPadam
  25. sunah -
    dah terjangkit ngan korang2 sume lah ni

    BalasPadam
  26. jiji yu -
    so cariklah pengalaman tu cepat2 wei

    BalasPadam
  27. farhana -
    hahah jangan paki camtu okeyh..hehe seram sejuk xpe jgn pengsan dah

    BalasPadam
  28. bro khalis -
    jgn ckp camtu huhu takutt

    BalasPadam
  29. che ain -
    biar betik awal2 kena masak mati lah camni hahaha

    BalasPadam
  30. kay -
    sejak kelmarin hehehe mesti lah tak kena halau ..balik cepat2 haha

    BalasPadam
  31. hehe..pernah gak pergi umah bakal mak mentua tapi masih malu2 lagi..kdg2 tak tahu nak borak pe.

    BalasPadam
  32. Qaseh, yg mula2 bg salam kuat2 tu kang dia ingat kita perli dia pekak pulak..huhuhu

    BalasPadam
  33. perlu ke jumpa mereka dahulu?? huhu

    BalasPadam
  34. betul ler..hihihi xtpu.. tp nk kgsi 4 ur preparation dear..

    BalasPadam
  35. haaaa yg ni br betull...hehe gerenti mak mertua bagi markah 100 per 100 nnti... :)

    BalasPadam
  36. kak qaseh mesti hujung minggu ni nak jumpa bakal mak mertua kan???kak qaseh takut...hehehe...alief tahu..nerves kan??kan??

    BalasPadam
  37. nk pkai bra pink camtu la..

    haip..lom tawen tak ley pnggil mak la! haha..pnggil aunty..baru la america!

    BalasPadam
  38. Uisshhh...

    kartonn last tu...

    bley timbul kontroversi...

    ahahhah..=P

    BalasPadam
  39. yuslia suhana -
    hahaha pergi berdakwah .. jgn lah kuat sgt hik2

    BalasPadam
  40. myra si gula2 hati -
    hehe berguna lah sgt

    BalasPadam
  41. tulus sweet -
    kalau hubungan tu dah capai satu tahap yg serius mesti jumpa jugak .. :)

    BalasPadam
  42. mama -
    ye lah tu 100 haha ni main tulis je sampai masa koma terus

    BalasPadam
  43. alief -
    pandai lah budak kecik ni hahaha

    BalasPadam
  44. naddia -
    tu bra merah okie haha .. ek xleh pggl mak lagi ke huhu ..ok autie haha

    BalasPadam
  45. as salam..

    haha~
    comel je =p

    kawan saya, masa belum bertunang tu, cara dia pikat, lepas borak2, pegi dapur. tolong masak sekali.
    hoho. bab2 memasak, memang dia tak kekok. untung suami dia merangkap kawan saya juga. haha. 2-2 pandai masak. yum2~

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com