Tayang2 Body ! hantaran mahal ?

78 ulasan:
Assalamualaikum ..
selamat pagi olz... hari ni banyak kerja sikit pagi tadi so hupdate lewat sikit ... 
yeyyyy bez nya dok dalam econ sejuk amat (tiba2 citer pasal econ ) .. korang wat pe tewww ~ benci lah org tulis cenggini haha tapi nak tulis jugak ..sila jangan benci hanya mmbuat sedikit senaman mulut ... okie fine tadi bukan facebook tertarik dengan satu status blogger gak dia neh .. mulut dia kalau cakap eh tangan dia kalau menulis memang berapi akan pedass nak mati ! sape lagi kalau bukan nyah kawan kepada nyah .. tapi mmg dari dulu tabik beliau pedas2 pun betoll !! ni qaseh dah print screen haha ...

manusia mana tak setuju ?angkat kaki blah ~ 
hihi gurau je okie qaseh setuju dengan si nyah ni ...

okie jom kita sama2 fikir .. betul tak nyah ni kata .. ayat dia mmg pedas yang terasa tu ampun mahap di terima ... qaseh pun bukan baik sgt pakai tutup litup ..ada jugak pakai baju nampak lengan tapi tak pernah lah pakai baju takde lengan haha... tu pun time duk kat umah je ..n kalau nak keluar pun bertudung ..dulu2 zaman muda2 mmg tak jugak ..kdg2 je tapi bila umur dah makin meningkat rasa malu pulak ..malu pd org malu pd diri sendiri n pada Dia ..tp qaseh tak kata yg tak bertudung tu jahat .. n then tak kata yg bertudung ni baik ..tapi !
kalau asek pk  "bertudung ni tak semestinya baik !tak bertudung ni tak semestinya jahat ! " bila nak berubah kalau asek pgg kata2 tu ?? heyyy come on lah ..kita bukan pgg kata2 tu kita pgg kewajiban kita okeyh ! .. ~ yang peribadi tu kita ubah sikit demi sikit ..ubah dulu luaran slow2 ..kalau peribadi dah cantek ! baekkk punye ..ubah pulak luaran .. ye dak ?...
selena gomez said :
hantaran i berjuta2 lemon you .. i takpe i cantek ~ 


tapi bukan nak kupas pasal tudung ! nak say pasal status nyah kat atas tu haaa... seksi seksa tayang benda tu tayang benda ni .. tapi time kawen hantaran nak tinggi ... kalah org yg peribadi tinggi hantaran senaskhah al-Quran jerk ..lain pulak zaman sekarang .. tu lah perbezaan dunia dulu n sekarang ... laki pun dah pandai pikir .. peribadi tipis tapi hantaran nak mahal ..syg punya pasal go on je lah ... tapi ada laki yg xleh terima hantaran tggi nak mati ..so last2 tak jadi kawen ..kalau artis org kata demand ... artis pun sama gak hantaran majlis besaran tapi last2 hancur emmm ... nape ek ..! tak paham lah .. ce citer ce citer ~ entry pendek je hari ni .. kalau betul pikir lah ..kalau salah tlg bagi sebab ?


hati berbicara :

manusia xkan duga dia akan mampu berubah .. tapi manusia kdg2 takmo berubah bila fikirkan umur masih muda..ajal masih jauh ... ~ tapi sebenarnya manusia lupa yg ajal sentiasa ada disebelah kita ..ce tgk kat tepi kita..nampak tak ajal ?tak nampak ?qaseh pun tak nampak ! tapi ajal tu tengah tggu pesanan je untuk membisikkan kata2 maut ..tak kira lah time tu kita tengah tayang seluar dalam bunge2 mcm nyah kata tu.. n yang berkahwin tu hantaran biarlah mengikut kemampuan si dia kalau kita benar2 ikhlas ingin berkahwin dengannya,sama2 bersepakat ..sama2 bertolak ansur kan ~ ..n jagalah peribadi ..andai hati ! jasad ingin dia saja memiliki !.. tutuplah pandangan setiap mata2 nafsu yg lain .. ~ tapi laki mentang2 qaseh ckp cenggini jgn pulak hantaran tu ratus2 ceh melampau ..kalau peribadi si dia tggi .. haaa ~ tak rugi kalau hantaran tggi ..ye dak ?
hantaran qaseh : sejuta haha ..(joking)



78 ulasan:

  1. kalau mak ayah akak letak hantaran..tgk anak kite boleh ke depan ke tepi atau tak..

    kalau byr mahal2 tapi x tau buat keje umah..x tau nak bergaul ngan masyarakat pun susah..

    x tau masak? xpe itu boleh blajar..jnji ada minat nk tau =)

    BalasPadam
  2. nice la kupasan~ :) erm...nak letak hantaran berapa ek? hahaha~

    BalasPadam
  3. "hantaran nak tinggi2 buat apa..
    macam nak jual anak jer..
    ikot kemampuan..
    kalau sikit,majlispon kecil2 lah..
    just nk bgtau org kite dah berkahwin.."

    mak selalu ckp cmtu..
    huhu

    BalasPadam
  4. :)

    jangan jadikan yang simple kepada comlicated


    nk nikah, kawin dlm islam mudah

    kita aje yg buatkan nya jadi payah

    BalasPadam
  5. gile pedas ayat budak laki tuh
    tp x sume pompuan cmtu

    BalasPadam
  6. hehe apa2 pun hantaran tu boleh dibawak berbincang & ikut kemampuan la.

    BalasPadam
  7. btol tu..nmypah plak..konon xpe xpkai tudung pon..hati dye dah ckop baik...Allah je tw..pandai la~

    BalasPadam
  8. betol la tue.. sebab dunia dah tua. dh nk kiamat.. semua dah songsang

    BalasPadam
  9. as salam..

    hoho~
    naz~

    =)

    hm.pada saya la..kalau diletakkan nilai yang tinggi2 sekadar nak mendapatkan kepuasan hidup, baik cari isna yang lain.
    kawen bukan perkara main2 kan~

    hoho.senang cite, perbaiki diri dulu sebaik2 insan disisi-Nya. macam yang qaseh cakap tu.

    ;)

    lambat kawen pun takpe.asalakan baitulmuslim yang dibina, diredhai-Nya.

    =)

    BalasPadam
  10. hehehhee..kak Qaseh..setuju tu.... tp tu laa.. kdg2..org yg pakai tudung labuh pun not necessarily baik.. kdg2 yg x pakai tudung tu..boley je pakai tudung...tahla kan.. complicated

    BalasPadam
  11. qaseh gom-hahhaha..klu u lak..brape nk suh i bg hantaran?

    BalasPadam
  12. bertudung ni tak semestinya baik !tak bertudung ni tak semestinya jahat!

    aku sokong ayat Atas nie! selalu yang pakai tudung tu pon sebab ikut fesyen bukan sebab Allah

    Makanan Ringkas Hanya Di Jepun "

    Lukisan Kartun Kumpulan R2 "

    Kisah Kes Mat Komando "

    MAN !!! Juara Raja Lawak Ke-5 "

    BalasPadam
  13. yang penting cuba merubah kearah kebaikan..walau sedikit sedikit/...

    BalasPadam
  14. sokong2..
    ade betolnye..
    =)

    BalasPadam
  15. http://annishrahman.blogspot.com/2011/03/sembilan-puluh-sembilan.html

    BalasPadam
  16. ahahhaa.. fara pun na sejuta.. ;p

    yups tawu takper.. kalo mula mula dulu... hantaran sedang2 jerk.. skang hantara makin seksi orang tuh makin tinggi.. but somehow if kita tengok.. laki zaman skang da banyak y sedar.. y seksi2 skang kena kutuk lagi ader la..

    bagus kalo mereka da sedar.. tapi tu la.. kalo lelaki je sader tapi perempuan tak??? macam mana tuh.. susah jugak kan..;p

    BalasPadam
  17. tu la pasal, skrg nie pon tgh kumpul duit untuk khwin nnt, kawin pon mahal, peh, -,-

    BalasPadam
  18. lelaki pun apa kurangnya...ade je y suka tgok pmpn sexy mexy tu tp still nk kwin pilih yang baik-baik jerr..

    diorg xley la nk salah menyalahkan,lelaki y baik utk perempuan y baik je kan..

    org tu dok kutuk2 pmpn sexy ni mcm2 then die sibuk psl hantaran pmpn tu tinggi..biar lah pmpn tu..tu hal die..ke lelaki tu y nk kawin dgn pmpn sexy tu...LOL !

    BalasPadam
  19. TAKUT NAK DEMAND TINGGI2..SUKE HATILAH NAK BG BERAPA JANJI SAYANG I JUTA-JUTA KALI SAMPAI MATI !

    BalasPadam
  20. sis pinky :
    a.ah besenye mak ayah yg letak hantaran ... yup betul gak tu

    BalasPadam
  21. sunah :
    ikut kemampuan ady budika lah haha

    BalasPadam
  22. nadirah :
    bagus lah mak kamu ckp camtu .. hehe kdg2 ade jugak mak ayah suh letak tggi2

    BalasPadam
  23. nurul afifah -
    hehe tu pasal takleh like word tu je ..mulut mmg lah hati baik ..yup xsape tahu Allah je tahu

    BalasPadam
  24. fadhli -
    wslm .. emm okie perbaiki diri

    BalasPadam
  25. farhaniza -
    hehe .. mmg compilcated

    BalasPadam
  26. pokniq gom -
    u nape pulak nak bagi hantaran ..haha sejuta okie

    BalasPadam
  27. alkisah -
    mmg betul tapi ..sebaik2nya jahat ke baik ke bertdung lah

    BalasPadam
  28. nur farah hani -
    tapi laki kdg2 sedar pun kutuk kaw2 elok gak kan ..kalau tego cre baik ok gak ..pompuan nak sedar ntah lah syg ~

    BalasPadam
  29. yul -
    amboi dah nak kawen kah itu

    BalasPadam
  30. fara -
    eheh marah qaseh ke uhuk2 ..betul jugak tu huhu.. tapi jgn mare saye ye..hehe ade benda yg kite boleh ubah kita ubah ..tapi laki pun xleh kutuk2 kalau tego ok gak an

    BalasPadam
  31. d -la -
    love u love u love u sejuta kali lah haha

    BalasPadam
  32. betul,,
    saya setuju dgn nyah dia atas,,

    hantaran nak mhl2 ~
    tpi body semua dah kasi owg tgk,,

    p/s: terselit juga comment solihin zubir kat situ,,

    BalasPadam
  33. salam
    separuh haraga la..orang dah tengok sana sini

    BalasPadam
  34. hari ini halal di haramkan,haram di halalkan...pening2..

    BalasPadam
  35. erm tak patut pon letak mahal2..
    berpadanan la nan diri sendiri...
    bersederhana owg ckp..
    hehe ;)

    BalasPadam
  36. owh..tidak2..ni semua demand

    BalasPadam
  37. hurmm betol jugakk kn ... tak sume org kt dunie nie perfect..y baikk sume dtg dpd Allah y buruk dtg dpd dri kte sndry..dri ctu kte kne lh wt perubahan ke arah kebaikan :)

    BalasPadam
  38. i like this entry..
    kalo nak hantaran mahal kena jaga peribadi diri, betol tak..hehe :)

    BalasPadam
  39. lepas ni nak tekan gak..heheee 1ook kalau org nak pinang sy..yeayyy

    BalasPadam
  40. bila cakap pasal hantaran teringan mahar ibu anas bin malik..mahar die adalah pengislaman suami die..subhanallah,mahar plg mulia :)

    serendah-rendah nilai hantaran,itulah mahar yg plg berkat nilainya dalam islam kn:)

    BalasPadam
  41. kdg2 lelaki pun lebih kurang jugak.Mengata perempuan bukan main,yg diorang suka hang out2 dgn girl yg hot2 la konon sebab open minded,tp blkg2 kutuk macam ape...last2 nak cr bini yg alim jugak.awek2 hot semua tggl tepi2 jln,xde lgsg niat nk amek buat bini,btulkan diorang...

    Yg girl tak reti2 tutup aurat pn satu,ego tu tggi sgt smpai ckp nanti2 la insaf.ade tu kata tggu hidayah.patut nya hidayah tu dicari,bukan ditunggu.

    Pasal hantaran pulak,rase nye pmpuan yg lebih2,tak pn keluarga jenis loaded,demand sgt..kalau pmpuan tu blajar tggi smpai jd prof,amek PHD tu,berbaloi la jugak hantaran tinggi..ini belajar pn tak lepas,demand nk tggi hantaran.

    BalasPadam
  42. ada betolnya cakap qaseh tuu :)

    BalasPadam
  43. qaseh : xmarah qaseh la..just kdg2 xsuka dgn sikap lelaki y hanya tau menyalahkan perempuan je..haiyoo

    BalasPadam
  44. sejuta??hahhahaah..tu dia...mati aku

    BalasPadam
  45. huhu,kalau letak hantaran pon biar berpada la kan.. hu

    BalasPadam
  46. eh.. mcm knal la Solihin Zubir tu.. ;-p

    mmg btol pon apa yg nyah naz tu ckp..
    gaya mcm ompuan murahan tp demand hantaran tinggi2..

    BalasPadam
  47. de'din :
    hehe solihin zubir ada di mana2 haha..
    setuju jugak tapi xboleh mengutuk sesuka hati kan

    BalasPadam
  48. brutal solo :
    amboi igt barang ke ape huhu

    BalasPadam
  49. hani lovin -
    betul tu syg kena berubah sikit demi sikit ..

    BalasPadam
  50. sis alexa -
    meremang bulu roma baca komen sis.. hurmmm tu yg terbaik tapi dunia sekarang mmerlukan duit jugak

    BalasPadam
  51. cik lla -
    setuju dgn ayat last ...belajar xtinggi tapi demand haha ..betul2x

    BalasPadam
  52. fara -
    nasib bek tak mare hik2 ..betul lah kalau guna bhsa betul xpe :D

    BalasPadam
  53. solihin -
    tah lah mamat mane lah tu haha yelah2 saye tahu n setuju jugak :D

    BalasPadam
  54. yup2..setuju sgt2..kalo muke da sebek nk bajet cam ct nurhaliza xleh gak ann..hikhikhik..be ur self.. ;)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com