Qaseh Bercuti dari Dunia blog n tips mekap cara Qaseh plg murah ~

123 ulasan:
Assalamualaikum semua ...
petang ni petang terakhir kot qaseh berblog tq lah pada yg sudi2 komen2 n masuk blog qaseh yang tak seberapa ni ... terima kaseh sangat2 pada follower yg sentiasa mengikuti perkembangan ni .. hehe .. hidup mesti diteruskan eceh ... n maafkan qaseh kalau qaseh tak berkesempatan melawat blog korang n tinggalkan jejak qaseh hik2....


qaseh akan pergi sebab ada hal2 yang perlu diuruskan .. n bercuti kerja hari ni last kerja ... sebab gambar di bawah ni haaaa ~

hantaran belum siap sepenuhnya lagi .. ni juz amek senyap2 hahaha tggu siap nnt qaseh letak lagi pic ok .. tema : merah putih ..

so esok hari khamis qaseh cuti, jumaat ,sabtu n isnin cuti (esok majlih pernikahan , hari sabtu persandingan n isnin sambut menantu ) 
kalau akak buat balik laptop boleh lah qaseh online2 jap ..tu pun kalau tak busy hehehe..jemput dtg sume .. !!
n nak tanya pada hencik kyle dah bersediakan anda nak jumpa my family ?hik2 semalam dah buat perancangan eceh ... insyaAllah ~ hihi .. n semalam gtahu mak agy .. mak kawan nk dtg ni ..boleh lah dia tolong2 ye ..pastu qaseh gelak (sebenarnya takut haha) mak senyap je tapi senyum ..alolo control sokmo mok ambe ni ...haha 

n hari ni buat pertama kali qaseh nak ajar korang bermekap gaya qaseh ... 
tengok je okie kalau berani buat lah ..hik2 ..tapi pastikan kamu ade xiu2 mekap ... mahal ni ..kalau nak beli kat sini  mekap xiu2
sebelum di mekap 
mula2 pilih bulu mata pelesu
lepas tu pilih kening 
 tambah blusher aka pemerah pipi sikit
buh contac lens ..muahaha
lepas tu gincu hahaha
amacam lawa tak saye ?hik2 ..(xde keje sebenanya nih !

hati berbicara :


qaseh :yeye hencik kyle mucuk ..sedia belum nak jumpa my parents ..wekk wekk nnt nak suruh mak marah padan muka hahahaha


kyle : saye tidak takut ..demi kamu saye akan berdepan dengan segala2nya hiyarkh2 ..wahaha



p/s : yang hantaran2 bagai kat atas tu bukan qaseh nak kawen tapi abg beliau ..sekian time kaceh !
p/s lagik : qaseh mana pandai mekap nak ajar korang haha... mekap diri sendiri pun macam badut kalau ajar korang jadi badut kuasa 40 

123 ulasan:

Ujang9897 berkata...

tipu tipu....qaseh yg bertunang kan

cikcleopatra berkata...

perghh!!ingat qaseh yang nak menikah..baru nak dtg..keke.

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

aaaaaaaaa~ takotnye makeup cenggitu..hihi~

Yang Comel;
Khumaera Ismail

puteri ain berkata...

sweet lah..:)
and congrats untuk yg nk kawen tu..:)

KatekateKite berkata...

hahahaa...cumel2! yer yerr jerk ingat betol2 qaseh nak ajor mekap! hik3... ;p
-----------------------------------

JOM bace kat KatekateKite! Terhegeh Hegeh Lah Korang Nih Kan?!

IftiMonstaa berkata...

hahaha! cantik jugak!

awEEN berkata...

lor..ingat kan qaseh yg nak naik pelamin..nasib baik xterwish slamat pengantin baru hehehe..eh. tapi ape salahnye wish awal2... selamat menjadi future pengantin baru..doa tu kan =)

a n a . i z z t y berkata...

Qaseh nak kawen ye??...heheheeh...congrats dear :)

tomato berkata...

hihi nakal gambau katon tu... :P

waa comel make up ! kena cuba nih... :P

kay_are berkata...

ingatkan nak g mane tadi.. cik tomato dah rest, sekarang cik qaseh lak? ish ish.. datang menaip g nanti!

pas make up, dah macam barbie lak.. ^^

athirah berkata...

comel gila okay!! :)

~...AmALinA....~ berkata...

comel abg kyle wat camtu..hahahahah
ingat sis yg nak kawen..=p slmat bercuti,, rind0o la sy nnt..

Eyka berkata...

comeyy betul patung itu!! suke! hehe:)

bantalbucuk berkata...

hahaha..memang murah la guna cara tu..nak try juga.. :D btw..comel je kartun tu gelek2..hehe

bantalbucuk berkata...

hahaha..memang murah la guna cara tu..nak try juga.. :D btw..comel je kartun tu gelek2..hehe

kaizen berkata...

tipah tertipuu......

*ade adik x??

Sharienz Sz berkata...

comel nye cik qaseh hehe..
ingtkan cik qaseh yg nak khwn.. :)

tykaa berkata...

ape website dy ? macam besh jeee . heee ^_^

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

lelaki macho mana takut.mak qaseh tak marah pun kan?hihi

cik najihah berkata...

wah! cun lah kak qaseh..tang bulu mate tu mahal hihi

Ogy berkata...

assalammualaikum qaseh...

mmg fandai ya bikin saspen...mati2 ingat qaseh dh nk nikah..br nk marah..duk nikah senyap2...hee hee

Damia Ayesha berkata...

Suspen betol....haha

KyLe berkata...

sentiasa bersedia hehehe :) waaaa gune ag pic 2 haha klako

sabri as sobar berkata...

owoh pandanye qaseh nari ho...musing ligat pe gasing ho...hahaha....hok 2 bakpe duk geleng pale sokmo,x pening ke?...hihihi

JIJI YU berkata...

mueheh segan la i nak mekap2.ehehe

Isteri Yang Comel berkata...

adeh suspen jer dik.. IEB ingat Qaseh nak tawen, baru nak pi carik hadiah kawen qaseh, upernyer bukan.. hihihi.. qasih cantek hantaran tu... IEB pun selalu wat hantaran gak...

cik Ladies berkata...

ahaha..niey teringin nak gune bnde niey :)

YUL berkata...

muahaha, terbaik! btw, mana nk download software edit2 nie, besh pulak tengok qaseh maen edit2 nie, nk try jugak! hekhek

Sunah Mohammad berkata...

hikhik~ kalo qaseh yang kawen, ok gak..kami serbu ramai2...:p

moga dipermudahkan ye urusan...:)

KAMIHIDUP berkata...

selamat pengantin baru tuk abgnye. hepi always. :)

Zafira Zaki berkata...

hehe. ingt kan ada tips make up murah. ;)

qasehraihan berkata...

punya saspen ingat dia yg nak kawen..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/berterus-terang-sahaja.html

specky gurlz berkata...

sis qaseh..ingat dy yg nak kawen rupanya org len pic2 time makeup tuh ok lagi tapi yg tak tahan gelak guling2 tengok pic sis ngan hencik kyle tuh bahahahaha

EJA berkata...

cutela kamu..macammana nak buat pic gerak2 tu?

nmirmo berkata...

comel la die....hehehe... ade tag untuk anda... http://ntira-mirmo.blogspot.com/2011/03/tag-yay.html

forever love berkata...

wah...nampaknya xlama lagi la nie..hihihi

iqbalhakimi berkata...

haha..kalau camtu qbal leh nampak henseng gak gni..

hasrul hassan berkata...

Salam..hahahaha tak tahan pasal mekap tu ... ngeee ...nak cuba gak la nanti ...

akuwanblur90 berkata...

comel kartun dibawah tue.. huhuhu

farasakura berkata...

wahh comelnyerr hantaran...nanti jgn lupe update gambar tau..
ehem2 qaseh bila lagi XD

Amira Naddia berkata...

sgt suke entry kali nie! bestnye nk kawen da...

mekap itu sgtla pelik..haha

sile jmput sy jd tetamu vip. nk mkn byk2

najwa's berkata...

hehe motip terlebih rajin ye qaseh nak make-up cmtu? :P comel jugak!

kuss, ingtkan kamu yang kawen. :)

wanda arry berkata...

laa..ingat kan Qaseh yg nak kawen...

miss juejue berkata...

nak tnye software edit tue ambik kat new or beli cd software..cantik la...

p/s :singgah2 la blog juejue..juejue ade tag qaseh..http://missjuejue.blogspot.com/2011/03/contest-dulu-lain-sekarang-lain.html

hamzah ian berkata...

lawak ah gmbr joget.. hahaha

Pembawa_Wacana berkata...

Comel je jadi... hahaha

Jom join bloglist PW...

FarhanaFabulous berkata...

siyes comel gile kot..anyway follow u yaww !

Encik Blogger berkata...

hehehe.. ingt qaseh tadi.. =) bukan main lagi die ye menari kt bawah tu..

BRO_MONDAY berkata...

miss Qaseh : ai baru ingat nak wish TAHNIAH!!! koh koh koh macam² hal lah...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "Jadual Bulan Mac 2011 Sangat PADAT !!!"

fyna berkata...

huhuhu...qaseh jahat...
ingat qaseh yang kawen...
rupenye orang laen kan...

shah-kayrul berkata...

Ingatkan qaseh yang kahwin...hehehehe...baca sampai abis baru paham....selamat menyinsing baju la...

~ PIJA ~ berkata...

nak kene babab budak qaseh ni tau...!! ingatkan die betol die nak kawen...baru nak touching..nape la die tak nak jemput akak...!!! :((

anyway, mmg cantek sangat qaseh mekap..sok mekap lah macam tu...hehehhe

azzey berkata...

Dah lama x dtg sini. skali dtg Qaseh nak cuti berblogging plak. ingtakan Qaseh yg nak kawen. mmg suspen td...he3..

'i'-da berkata...

Wah!` Menariknya application awak. Jom la singgah singgah http://enveeme-so-buyme.blogspot.com

MIMIE AIZA berkata...

laaaa... ingat sis kawen... suspennnn

syuwai berkata...

hahaha...

mekapkan diri sendiri ea ;p

nanti nak try gak, cam lawak pula..harhar

♥ |a do|ce SYAZ ™ berkata...

auwww, terpikat syaz.
bab bulu mata tu la yg jeles ni. >.<

MamaEma berkata...

lor..ingatkan dah boleh makan nasik minyak qaseh....lambat lagilah jawabnya ni...

y-A-n-A berkata...

cantik sungguh mekap qaseh! hehehe :DD selamat berehat dr dunia blog.. nanti jgn lupe aktif blik taw! :DD

cikpuanhady berkata...

ingatkan qaseh nak kawin dah..ngeee..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
ujang giloooooo

Qaseh dalia adelia berkata...

cikcleo -
alahhh lambat lagi ..nk dtg skang pun boleh meh2

Qaseh dalia adelia berkata...

sis maera -
ngeee comel pe mekap tu hihihi

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri ain -
hehe tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

katekatekite -
lah qaseh ajar mekap tu cara senang hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

ifti -
hehe cantik ke

Qaseh dalia adelia berkata...

aween -
hehe saje je bagi gempak ..eceh awal nye wish tq ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

ana izzaty -
haaa tak bace lah tu ... not me

Qaseh dalia adelia berkata...

tomato -
cuba lah kalau bran hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

kay -
mane boleh behenti menaip ..eceh barbie pulak dah ..badut ade lah

Qaseh dalia adelia berkata...

athirah jgn gila sudaaa~

Qaseh dalia adelia berkata...

dek ina -
rindu kamu jua alah sekejap je

Qaseh dalia adelia berkata...

eyka -
patung mane?kalah domo kan kan kan ?hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

bantalbucuk -
hehe saje hilangkan keboringan

Qaseh dalia adelia berkata...

kaizen -
adek ?adek laki ade lah nape ye?

Qaseh dalia adelia berkata...

sharienz -
belum lagi daaa

Qaseh dalia adelia berkata...

tyka -
klik kat mekap xiu2 tu lah link dia

Qaseh dalia adelia berkata...

sis lm -
tak kot ...ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

cik najihah -
yang tu sikit je baru ..ade lagi bulu mata yg superb

Qaseh dalia adelia berkata...

waalaikumsalam mama.. aishh ne leh lupa kat mama tersyg

Qaseh dalia adelia berkata...

damia -
hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

kyle -
ne de kelaka pun...macho pe

Qaseh dalia adelia berkata...

sabri -
nok belajar jugok ko..tok dan nak pening hihihi

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
baik xyah mekap kamu ye ..

Qaseh dalia adelia berkata...

sis yg comel -
alaaa nak bagi sekarang pun boleh hadiah tu haha leh double nnt

Qaseh dalia adelia berkata...

cik ladies -
try lah pasti tertarik wawawawawa

Qaseh dalia adelia berkata...

yul -
silakan okeyh ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

sunah -
ok nnt dtg serbu ye xdtg siap lah sunah haaa

Qaseh dalia adelia berkata...

kamihidup -
tq :D

Qaseh dalia adelia berkata...

zafira -
hehehe ne de murah skang sume mahal2..tu je yg plg murah hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

qasehraihan -
hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

specky gurlz -
tulah hobi di waktu lapang

Qaseh dalia adelia berkata...

eja -
pic gerak2 tu pun gune software yang mekap kat atas tu

Qaseh dalia adelia berkata...

mmirmo -
insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
tggu atiq dulu !

Qaseh dalia adelia berkata...

iqbal -
hengseng dakpe jangan iseng kah2

Qaseh dalia adelia berkata...

bro hasrul -
owoh bro pun nak mekap cenggitu ke ..bek xyah haha

Qaseh dalia adelia berkata...

wan blur -
kartun ke tuannye yg cumel

Qaseh dalia adelia berkata...

fara -
insyaAllah ...

Qaseh dalia adelia berkata...

amirra -
bukan qaseh daaaa

Qaseh dalia adelia berkata...

a.ah terlebih rajin aka sawan rajin

Qaseh dalia adelia berkata...

wanda -
bukan kite bukan bukan ~

Qaseh dalia adelia berkata...

miss juejue -
link kat atas tu ade.. mekap xiu2 tekan je situ n donlod

Qaseh dalia adelia berkata...

hamzah -
kite sehabis ayu dah tu dia kata lawak pulak dah

Qaseh dalia adelia berkata...

pembawa wacana -
hehek comel ke..malu aiii

forever love berkata...

tunggu atq pulak..lama lagi la... xde calon lagi nie..

Qaseh dalia adelia berkata...

farhana -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

encik blogger -
hehe encik blogger nak juin pun boleh

Qaseh dalia adelia berkata...

bro monday -
hehe tq ye

Qaseh dalia adelia berkata...

fyna-
tite tak bersalah haha

Qaseh dalia adelia berkata...

shah kayrul -
haha baekk punye nasihat ... menyinsing baju ye kiki pakai baju xde lengan lah sng

Qaseh dalia adelia berkata...

sis pija -
larikkkkkkk laju2 haha.. mekap cenggitu ayah xmo ngaku qaseh ni anak dia huh

Qaseh dalia adelia berkata...

sis azzey -
lambat agy nak kawen huhuk

Qaseh dalia adelia berkata...

ida-
tq dear insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

mimie aiza -
no lah dear hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

syuwai -
hehe try lah yunk

Qaseh dalia adelia berkata...

syaz -
ololo jlez pulak amek lah bulu mata tu

Qaseh dalia adelia berkata...

mamaemaa-
hihi tggu seru dtg dulu lah

Qaseh dalia adelia berkata...

yana -
jap je tak aktif nnt aktif balik kikikiki

Qaseh dalia adelia berkata...

cik puan haddy -
:D

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
ye2 je ..lambat2 tup2 esokk

forever love berkata...

esok? haha..xdela..lambat lagi la...byk benda nk buat dulu

wanda arry berkata...

tp bakal da kan..cepat2 la..owgnye da pegi jmpa fmly tuh

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com