Muslihat Cinta Kepalsuan Dunia ~

60 ulasan:
Assalamualaikum bloggers ~ are u ready ?


pagi ni terbangun lewat ..menaip dgn perut yg lapar di temani kasih syg yg sentiasa berpanjangan ~ awwwwww ... sometimes aku terasa dunia ni semakin lama semakin timbul kepalsuan .. kepalsuan dunia yg dicemari dgn debu2 dunia yg tidak keterbatasan .. melalui cinta bersama dengan muslihatnya ...setiap org pandai bercinta tapi tidak pandai mengawal cinta ..setiap orang suka kan cinta tapi tak kenali apa itu cinta ... apa itu cinta ?hanya pencinta yg mengetahui nya ... jiwang ? bila hati2 yg membaca entry ni menyatakan entry ni jiwang ! maknanya hatinya juga jiwang tapi berada di sudut paling dalam .. kan? tak usah mengakui kerna ia sudah tertanam sejak azali ..~ 


cinta juga ada muslihatnya ~ lama berkasih dia yg dulu kita kenali kini menjadi duri ..duri yang menusuk hati yg sgt lemah ..lemah bila di tawan oleh hatinya ... kenapa seringkali mmbiarkan hati di tusuk oleh duri itu ?adakah kerana syg yg terlalu tebal ?ataupun masih kaburrrr dgn muslihat cinta .. cinta tidak ada muslihat tapi pencinta yg merancang muslihat ..kalau pandai mengawal cinta .. kita takkan masuk ke dalam muslihatnya .. tapi seringkali kita tewas kerana itu lah risiko cinta .. dan ada juga frust hingga tidak mahu lagi terjebak dgn dunia cinta ~ 


cinta tak boleh dipaksa ..ada someone komen kat blog qaseh .. dia kata hatinya masih terluka tapi ada someone yg cuba ingin merawat kelukaan tu ..tapi dia masih belum bersedia kerana haitinye betul2 belum sembuh..andainya cinta itu ikhlas tunggulah ~ biar lah luka itu benar2 pulih ~ jgn memaksa hati2 yg sedang kecewa tapi rawatlah perlahan2 agar kelukaan itu hilang tanpa meninggalkan secebis parut ~ 
    
' untuk apa kita bercinta jika hanya penuh derita '

hati berbicara :
kepalsuan dunia dan muslihat cinta adakalanya seperti karam di lautan yg luas ..di hempas ombak dan badai .. seteguh batu karang tapi rapuh kian mendatang ~
dahulu masa kecil riang dan gembira tapi kini semakin matang dunia semakin suram dengan kepalsuan dunia .. tapi tusukan2 duri itu hanyalah titik permulaan untuk terus berjuang .. hari ni kita di tusuk dengan sejuta duri hari esok kita dirawat dengan sejuta penawar .. 
yakinlah dan mengertilah ~ kerana dunia ni seperti air laut yg ada psg surutnya ..
hari ni kita tersenyum seperti dunia ni kita yg punya tapi jgn lupa bersedia untuk menangis pada hari esok spt dunia ni telah di rampas dari warna warni kbhgiaan ~ 
ketika hati kian hancur ..jiwa melayang seakan ingin pergi jauh dr kehidupan .. tapi suratannya hanya Dia yg tahu ... bangunlah dr mimpi2 silam ...
celiklah melihat masih ada something disebalik muslihat dan kepalsuan .. hehe


60 ulasan:

Prince Halilintar berkata...

kalau kite letakkan cinta yg hakiki pada Tuhan, insyaAllah pasti akan mendapat kasih sayang dariNya juga..

Tanpa Nama berkata...

tak perlu derita krn cinta...sbb cinta tu indah......

Pembawa_Wacana berkata...

Jiwo okmo dio...haha

Mira Amirudin berkata...

Setiap kejadian ada hikmah nya..semoga Allah kurniakan yg terbaik untuk orang yg komen kat blog Qaseh tu .. ;)

fiq berkata...

qaseh dakia ultaman : btol ke name awk cmni...asyik post sal "cinte" je..hehe..papepown..nice!!hehe..1 ag cube pilih kaler yg gelap cki..sakit mate kaler pink....hahah..larikkk dulu

risa berkata...

sayang...pop pup window tu macam mana?

Dda Ly berkata...

kene selalu berhati²...bila bercinta, jgn bg 100%...kepercayaan...kasih sayang..semua kne berpada²..:)

qasehraihan berkata...

fuyoooo..blog qaseh jd tempat mencari penawar cinta ke??
best entry kamu ni..
yg muda2 belia kena baca ni..hehe


http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/bila-sebut-indon-apa-yang-anda-fikir.html

AdiSuda berkata...

lalu air mata ku berjurai mengenang kn mu..ahakss..^_^

Tanpa Nama berkata...

masa pengubat duka..

Cik Ezy berkata...

saye pon ade mslh ngn cinta skrg ni..
haha..
bosan lak bercinta..

♪..aq[daN]pUteraku..♪ berkata...

wah..kata2 yg mgubt hati terlukaa.. ^^

Panglima Muda berkata...

aduh ...derita

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

cinta ni..bila dah menebal...kita jd semakin rabun dan buta akhirnya.sanggup aniaya diri kerana cinta yg mendalam...teruk kan?

forever love berkata...

' untuk apa kita bercinta jika hanya penuh derita '

ayat kat atas nie memang kene batang hidung atq kak...

sebab tue atq lebih suke single..

Rahmad berkata...

singgah n follow dari segment abg ben..

nice blog..

Cik Bidadari berkata...

perghhhh... akak suka ramai kawan.... nak bercinta? weeeeeeeeeeeeeeee... serik gila... kwn ramai lagi best.....

Sunah Mohammad berkata...

yup, jika dia ikhlas dengan cinta itu, maka tunggulah hingga si dia benar2 bersedia untuk memikul komitmen cinta...:)

Qaseh dalia adelia berkata...

prince halilintar -
alhamdulillah n insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

nikaviolet -
mmg cinta tu indah tapi org yg menghilangkan keindahan cinta

Qaseh dalia adelia berkata...

pembawa wacana -
samo jah ngan demo..tapi demo tok pandai haha

Qaseh dalia adelia berkata...

mira amirudin -
yup dear .. semoga yg terbaik dtg dalam hidupnya

Qaseh dalia adelia berkata...

fiq -
gelap not my colour of my life .. ~ hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

dda ly -
baeklah :)

Qaseh dalia adelia berkata...

sis qaseh raihan -
hehe sekadar bertanya pendapat lah sis eh

Qaseh dalia adelia berkata...

adi suda -
wawawa jiwang haha

Qaseh dalia adelia berkata...

fitri -
setuju ~

Tanpa Nama berkata...

urmm..betol tu :P

Qaseh dalia adelia berkata...

cik ezy -
biar masa merawat

Qaseh dalia adelia berkata...

aqdan puteraku -
andainya mmpu mengubat hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

sis Lm -
mmg sgt teruk

Qaseh dalia adelia berkata...

panglima muda -
g spital hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
tu lagu lah syg hehe.. xpe lah derita tu biarkan berlalu ..kelak nnt bila bhgia dtg derita itu telah kita kenali

Qaseh dalia adelia berkata...

rahmad -
tenkayu

Qaseh dalia adelia berkata...

cik bidadari -
hehe kawan mmg terbest antara yg best .. tapi cinta menemani kita selamanya

Qaseh dalia adelia berkata...

sunah -
betul syg .. tak usah persoalkan hati org yg sedang merawat lukanya

forever love berkata...

haha... takpe.. hihii.. tp tah la sis.. myb atq tak sesuai kapel skrg ni kot.. haha.. hihi

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
perjalanan masih panjang kalau tak sedia tak perlu masuk dlm dunia cinta hehe... nnt bila tiba masanya pasti atiq akan bercinta jugak .. maybe sekarang belum tapi hari esok..siapa yg mmpu mengjangka kan ?

forever love berkata...

hehe.. nk suruh ibu carilah.. hihi..

betul2.. tak sedia lagi la.. sebab kekecewaan lepas.. hihihi.

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
sis pun pernah kecewa hik2..sakit kan .. tapi tu lah skrg dapat peganti yg lebih baik.. mmg kecewa dulu2 sakit tapi masa dah rawat hehe lame jugak ...

wanda arry berkata...

qaseh-betol tu..kdg2 cinta tu dtg sendrik..so xpyah menunggu n jgn dpaksa..sb klu dpaksa buruk kesannya

forever love berkata...

memang sakit.. sangat2.. tak pernah rasa sakit camtu.. wallah.. hahaha...

tgh merawat la nie.. hihi.. ada ubt tak?

Qaseh dalia adelia berkata...

wanda -
betul ! mmg xleh paksa nanti jadi gila haha..

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
hehe sis dapat rasa ... macam sebelah badan ni hilang je ..lumpuh separuh .. huhu ubatnya .. baca Quran byk2 tu je cara terbaik untuk rawat .. n sibukkan diri dgn kawan2 .. tak yah igt sgt kenangan lalu ..jgn layan jiwang okeyh.

forever love berkata...

huhu.. alhamdulillah setiap hari baca quran.. xcept tak leh solat..

jiwang?? tgh rock nie.. penat cakap dalam keadaan takde suara nie.. hihi

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
haha batuk lagi ke.. sian ye .. ubat batuk mesti tak makan kan ?xpe lah nnt derita tu hilang gak percaya lah .. tapi sis nk tnye andainya dia dtg balik ..atiq terima or tak?

forever love berkata...

tak mam pun.. mlm kang mam..balik keje nty..

hurm.. takleh nak jawab la sis.. kang kalo atq kata tak terima.. bila die datang balik.. atq terima.. lain dah jadinya...buat masa skrg nie.. atq takleh terima die la.. 4 kali clash kak.. dalam masa setahun... huhu

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
balik keje nnt mam keyh ..

dalam masa setahun clash dgn org yg sama ke ?lembut sgt hati tu ~ huhu .. jgn cepat lemah ..snng nnt org pijak kepala .. baguslah kalau dah nampak ..xpelah lupakan hal2 lama nnt berdarah pulak ..hehek

forever love berkata...

huhu.. insyaAllah kak..ubt batuk kat umah sedap.. hehe.. rasa badam.. hihi

yup.. org sama la kak.. die yg mintak.. atq tak cakap pape.. tbe2 die senyap. pastu die datang balik.. die buat lagi.. dan yg ke 4 tue.. atq yg mintak.. sayang punya pasal la tue.. haha.. skrg dah tak da kak.. dah matang.. hihihi

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
bagus lah camtu ..jgn cepat cair pulak ..dah 4 kali tu .. peluang dah byk bagi .. lepaskan lah ~ kalau bhgia xkan clash kan .. so biarkan .. kalau ada jodoh tu adalah kalau xde dgn dia untuk org lain pulak..

ubat batuk rasa badam ?ade ke haha..nak sikit

Eza Ridzwan berkata...

akak dah follow u dear...#2672..cantik header u dear..

forever love berkata...

dah lepas da kak.. lama da.. sampai tak ingt da bila lepaskn.. hihih.. betul2.. masa dalam hubungan pun.. asyik gado je.. sama je.. sakit je jiwa nie..

alah.. takkan tak pernah rasa.. ubat batuk cap ibu dan anak.. rasa badam

JIJI YU berkata...

ade je cinta yg selalu bahagia..

syuwai berkata...

kalau bab cinta2x ni memang Qaseh ni la sifu..hehe

... berkata...

as salam...
hm,..cinta..
saya letakkan dulu kepada-Nya..
cinta sesama manusia nia mendatang kebinasaan kepada dir sendiri. pada saya la..sebab saya tak pandai bercinta.
habis tunggang langgang.huuu..
takpe..pelan..pelan..

=)

hoho~ suka entri ni.alhamdulillah..


tutorial untuk baca entri kat blog yang super Berat.. jimat sehingga lebih dari 70% masa menunggu untuk loading page! :)

cik najihah berkata...

betul tu..em..cinta kepada Allah lebih tenang...

KAMIHIDUP berkata...

dunia hanya sekejap je. kalau kita cintakan binatang, binatang akan mati, kalau kita cintakan manusia, manusia akan mati, kalau kita cintakan ALLAH, ALLAH kekal abadi. :)

KUREKURE COMEL berkata...

jgn dikenang benda lama...
ceewaahh..hihihi..

lupakan perkara yg menyakitkan hati...


mcm qaseh taip dekat leave your commet tu...smile....

amny.. berkata...

cinta pada Illahi adalah cinta yang suci.... ^^

lalink7 berkata...

inetersting entri qasehh..sukee2

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com