Jangan Risau Bila Belum Berpunya ~ cinta itu penting ?

62 ulasan:
Assalamualaikum selamat pagi dunia ...
indah nya pagi ni tak tahu kenapa mmg bez ..mendung je n hati pun rasa tenang ..hik2(gelak gatai) mana tak beznye internet tak buat hal haha.. tapi mmg indah pun pagi ni .. alhamdulillah still lagi bernafas ..
kalau qaseh post entry bab2 cinta ramai pulak yg kate ntahlah tak tahu apa itu cinta..belum pernah merasa?pakwe pun xde ..calon xde agy ni ... hee .. putus cinta ?sape suh kapel ! bla3x byk agy ... hehe masa ni kita tak tahu apa tu cinta kita tak tahu sakit cinta kita boleh ketawa ..hihi tp ada jugak yg sedih bila dirinya masih belum berpunya .. ?hah sape tu sedih2 tu meh nak tampo se das...haha nape nak sedih ??xde maknanya nak sedih2 .. tambah2 kalau  umur makin meningkat ..tengok kawan2 lain kawen doh ..ade anak2 pulak tu berderet anak2 kat belakang hihi...


bagi gadis suci ..kdg2 hatinya risau , hatinya resah bila masih sendiri .. kdg2 try jugak tapi tak dpt ..tak jumpa .. bagi pemuda pulak hatinya bimbang ..duit dah cukup awek pulak xde rasa mcm xlengkap hidup ni..guane gamok ..hihi n rasa mcm cemburu ..lepas tu apa jd anak2 sekalian eh ? mula lah berfikir hidup sedih ..pastu mencari2 cinta ..padahal lupa cinta ilahi dop beri lagi ke Allah .. lupa org beriman bila bertaqwa pada Allah ganjarannya suami / isteri solehah .. eh nak gtau ni .. wat pe gop sedih2..org boleh tahu rahsia2 kita ..tapi kita dop tahu rahsia Allah ...or tahu rahsia Allah ? bijok ngat tahu rahsia Allah hehe... so xyah lah risau ..kan Allah pernah bagitahu dlm hadis "org baik utk org baik n sebaliknya "so nak bg tips2 lah sikit takut duk namgis guling2 depan mak ate xdop orang nak kat kiteee uwaaa2 (malu ke oram haha)

  • berusaha dan bersabar lah ..memiliki benda yang baik bak permata bukan snng nak dpt .. jalan penuh berliku ..g jalan kanan terpijak duri ..g jalan kiri terpijak taeklembu ..mcm2 halangan ade .. tapi kalau xmo terpijak ape2 mudah je mmg mudah ! tapi hasilnya buruk lah ..orang kate tidak ho liauuuuu haha
  • jangan berputus asa.. cth : kalau kamu minat seseorg tu ..tapi ye tolak mentah2 kamu pastu dia tambah pulok luka di hatimu tu ..dia kate eh mu dop ensem aku takmo lah mu ..syuh2x.. adoii terguris hati pastu timbul dendam ..eh jgn ! jgn putus asa...jgn pernah putus asa..nmpak dah peribadi awek tu macamane so jauhkan dari awek tu ..kita try awek lain pulak ..jiran sebelah ke kan hihi..
  • usah rasa malu dan teruskan... cth : mcm td kita ditolak mentah2..xyah malu , Allah lihat setiap jalan usaha kite selagi berada di jalan landasanNya..Allah nak tgk smpai mana boleh bertahan ..teruskan dan teruskan .. 
  • kalau nak takel wanita beriman .. satu tips yg mujarab ..pikat dulu ibu bapa dia baru pikat empunya diri.. mmg wanita beriman tu akan kagumi cara ni ..xcaye?try derrrr 
  • berdoa n bertawakallah pd Nya ... insyaAllah ...dan bentuklah peribadimu ..akan kamu dapat org selayak peribadimu ..jika peribadimu rendah maka rendah jugaklan peribadiNya..

kalau xdapat jugak macamana doktor cinta eh ?kalau tak dapat usah risau .. di tercatat seungkap nama pasangan untuk mu di loh mahfuz untuk mu .. cuma peribadinya bergantung pada peribadi yg ada pd dirimu .. jikan peribadi korg tggi maka peribadinya juga tinggi n sebaliknya...dah2 usah risau ..kesatlah air matamu itu ..


hati berbicara :


hurmm kdg2 cinta yg didambakan itu kdg2 mengecewakan ..
bangunlah larilah lah putuskan cintamu dengan cinta yg dimurkai Allah ..
ikatlah pada hati cinta yang agung ..cinta yang ilahi cinta yg didambakan oleh sekalian makhluk..
lupakan segala keresahan di hati .. buanglah gundah di hati ..
dekatkan diri dgn cinta ilahi insyaAllah soleh dan solehah pasanganmu kelak ...
Allah itu maha bijak mengatur segalanya2.... 
senyumlah kumbang ~ senyumlah bunga ~ pada cahaya yang telah menantimu :D

62 ulasan:

  1. wani stuju sgt :)

    wani pegang 1word je

    "kalua jodoh kita ada xlari kemana..n kalau xdah stay bertahun2 pun putus jua" kan2 :)

    BalasPadam
  2. betol2!belum berpunya lg tak pe.mugkin akn ada yg terbaik nati

    BalasPadam
  3. nak suruh ibu carikan lah..hihi...

    BalasPadam
  4. i loikeeee!~ bersabar la kan,, ada jodoh tu ada la kan..=)

    BalasPadam
  5. waaa.. dah jd doktor cinta cik Qaseh kita ni.. huHu

    Jangan lupe singgah n komen k.. :)

    New Entry "BIKIN PANAS BACA ENTRI BRO BEN ASHAARI.."

    BalasPadam
  6. ms x de cinta, sibuk mencari cinta..but once dlm jatuh cinta..hah time tu la br p-k..kan bgs kalu x jatuh cinta.. ;-)

    BalasPadam
  7. OMG!!!!sis....terharu,,ader dalam blog list qaseh yg comey..dalam list DARA meriah gitu...huhuhu...join2...meh zue letak qaseh dalam blog list zue..jap yer nak rombak balik...tak tahu la plak...blog list ley letak2 byk2 hehe..

    anymay nk tye sis...ok tak template baru ni?dulu da wat pink..tapi tuka letak hijau..ni tuka sebb bekenn la plak template pink ni. ok tak yg ni sis?

    BalasPadam
  8. wuh..lajunya orang komen..

    heheh..

    nak cari gak sorang...

    dah jumpa sorang... harap dia sentiasa begitu...

    BalasPadam
  9. sis maera -
    hehe cinta tu tak pernah hilang ..always berbicara di hati

    BalasPadam
  10. shazwani -
    yup kalau dah jodoh tak kemana tapi kena usaha jugak tau ..xkan dtg bergolek hehe

    BalasPadam
  11. atiq -
    haha pun boleh .. ibu mesti cr yg terbaik buat anaknya kan

    BalasPadam
  12. dek ina -
    yup dek ina kena bersabar hehe

    BalasPadam
  13. ejulz -
    sekejap ustazah sekejap doc cinta haha

    BalasPadam
  14. anies -
    betul tu dear ..masa xbercinta sibuk cr cinta dah ada xpndai nak jaga

    BalasPadam
  15. zue -
    aik dah lame dah ada...template ok lebih kemas

    BalasPadam
  16. pendekar -
    jaga si dia dgn sebaiknya okeyh

    BalasPadam
  17. ang ni mmg jiwang la..hahaha..

    patut la kyle syg

    BalasPadam
  18. sabaQ la sat.. ada la tu nt.. ;) rezeki lum ada lagi kot.. ;)

    BalasPadam
  19. wiwit! tips cinta dr qaseh..yeah leh join da club cmni..hehe

    BalasPadam
  20. errkk masih mencari hehehe btw nice entry sis i like it :)

    BalasPadam
  21. cinta tau kat qaseh.....!!!

    BalasPadam
  22. qaseh ni kalu wt entry pasal cinta mesti pjg berjela jela..ni mesti expert bab2 kapel ork?...hahaha...tp kene ingt molek, cinta 2 ibarat ikan keli..goreng sedap tp kalu kene sengat sakit..haha.pk2knlh

    BalasPadam
  23. senyumlah kumbang ~ senyumlah bunga ~ pada cahaya yang telah menantimu [copy pastu paste.. hehehe

    BalasPadam
  24. ujang -
    tak jiwang pun kyle syg lebeyh tauuu haha

    BalasPadam
  25. frame -
    saye dah ade lah sbgai motivate utk org lain hihi

    BalasPadam
  26. lea -
    hehe yeahhh jum juin the club hik2

    BalasPadam
  27. speckygurlz-
    hehe mencari lah jangan smpai terluka okeyh

    BalasPadam
  28. sis pija !
    cinta jugak kat sis ..muahh lebiuuu haha

    BalasPadam
  29. sabri -
    dop expert mane pun boleh lah slow2 haha..dah puas kena sengat keli ..hihi

    BalasPadam
  30. encek blogger haha... pe ni men kopi2 teh lah pulak

    BalasPadam
  31. den takdo awek rilex jer. haha

    BalasPadam
  32. wah nice entry dik.. bleh masuk lam majalah nie... hihihi

    BalasPadam
  33. datang dr blog abg ben :) jom follow sy jgak untuk semangat sy .. Maceh...

    BalasPadam
  34. woahh..XD..bice entry sis :D

    btw,akk ni comel la ^_^ no offense

    BalasPadam
  35. amboi2 adik..
    apa2 pon nice entry

    BalasPadam
  36. WOW NICE ENTRY HEHEHE...NYAH JANG JELES HAHA

    BalasPadam
  37. hhuk3..tetibe rase insap..ahaha..aku sedang menanti..

    BalasPadam
  38. suka ayat last kat entry ni..:)

    BalasPadam
  39. naz -
    poyo je xde awek .. sedeyh awek dia membace nye ceh

    BalasPadam
  40. sis yg comel -
    nape pulak boleh masuk majalah hik2

    BalasPadam
  41. aqua nemo -
    tang mana yg comel tu saje lah tu nak buat sis perasan kan

    BalasPadam
  42. sis nurul -
    wah teruja sekali agy sis dtg sini hehe tq sis

    BalasPadam
  43. incek liquid likes dis ehehehe =)

    BalasPadam
  44. cinta ALLAH cinta abadi, hakiki, mutlak. :)

    BalasPadam
  45. hehehe..tapi xberani nak cakap

    BalasPadam
  46. cinta tu ada.. mungkin depan mata je tapi tak perasan..

    BalasPadam
  47. cinta xkan dpt klu dcari...sb cinta akn dtg sendrik...jgn tgu...sb cinta akn lmbt dtg..let it goes by flow..tu la yg Wanda buat...hehe...xpenah terfikir akn bjmpa ngn someone..tup2 da kapel..hehe...pelik...tp tulah yg tjadi...sb kita tataw siapa yg dttapkan untk kita

    BalasPadam
  48. yer2...benda baek payah nk dapt....;)

    BalasPadam
  49. salam..
    pertama kali sampai sini terus berkenan di hati. Terus folo kamu *3040 =)

    sy kenal blog kamu mll blog MO. Korg wat camner yer? N3 blog awk ade kat blog MO ni..n N3 MO ade kat blog awk plak.. Cam best la. Exchange n3 ke?

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com