Jangan Risau Bila Belum Berpunya ~ cinta itu penting ?

62 ulasan:
Assalamualaikum selamat pagi dunia ...
indah nya pagi ni tak tahu kenapa mmg bez ..mendung je n hati pun rasa tenang ..hik2(gelak gatai) mana tak beznye internet tak buat hal haha.. tapi mmg indah pun pagi ni .. alhamdulillah still lagi bernafas ..
kalau qaseh post entry bab2 cinta ramai pulak yg kate ntahlah tak tahu apa itu cinta..belum pernah merasa?pakwe pun xde ..calon xde agy ni ... hee .. putus cinta ?sape suh kapel ! bla3x byk agy ... hehe masa ni kita tak tahu apa tu cinta kita tak tahu sakit cinta kita boleh ketawa ..hihi tp ada jugak yg sedih bila dirinya masih belum berpunya .. ?hah sape tu sedih2 tu meh nak tampo se das...haha nape nak sedih ??xde maknanya nak sedih2 .. tambah2 kalau  umur makin meningkat ..tengok kawan2 lain kawen doh ..ade anak2 pulak tu berderet anak2 kat belakang hihi...


bagi gadis suci ..kdg2 hatinya risau , hatinya resah bila masih sendiri .. kdg2 try jugak tapi tak dpt ..tak jumpa .. bagi pemuda pulak hatinya bimbang ..duit dah cukup awek pulak xde rasa mcm xlengkap hidup ni..guane gamok ..hihi n rasa mcm cemburu ..lepas tu apa jd anak2 sekalian eh ? mula lah berfikir hidup sedih ..pastu mencari2 cinta ..padahal lupa cinta ilahi dop beri lagi ke Allah .. lupa org beriman bila bertaqwa pada Allah ganjarannya suami / isteri solehah .. eh nak gtau ni .. wat pe gop sedih2..org boleh tahu rahsia2 kita ..tapi kita dop tahu rahsia Allah ...or tahu rahsia Allah ? bijok ngat tahu rahsia Allah hehe... so xyah lah risau ..kan Allah pernah bagitahu dlm hadis "org baik utk org baik n sebaliknya "so nak bg tips2 lah sikit takut duk namgis guling2 depan mak ate xdop orang nak kat kiteee uwaaa2 (malu ke oram haha)

  • berusaha dan bersabar lah ..memiliki benda yang baik bak permata bukan snng nak dpt .. jalan penuh berliku ..g jalan kanan terpijak duri ..g jalan kiri terpijak taeklembu ..mcm2 halangan ade .. tapi kalau xmo terpijak ape2 mudah je mmg mudah ! tapi hasilnya buruk lah ..orang kate tidak ho liauuuuu haha
  • jangan berputus asa.. cth : kalau kamu minat seseorg tu ..tapi ye tolak mentah2 kamu pastu dia tambah pulok luka di hatimu tu ..dia kate eh mu dop ensem aku takmo lah mu ..syuh2x.. adoii terguris hati pastu timbul dendam ..eh jgn ! jgn putus asa...jgn pernah putus asa..nmpak dah peribadi awek tu macamane so jauhkan dari awek tu ..kita try awek lain pulak ..jiran sebelah ke kan hihi..
  • usah rasa malu dan teruskan... cth : mcm td kita ditolak mentah2..xyah malu , Allah lihat setiap jalan usaha kite selagi berada di jalan landasanNya..Allah nak tgk smpai mana boleh bertahan ..teruskan dan teruskan .. 
  • kalau nak takel wanita beriman .. satu tips yg mujarab ..pikat dulu ibu bapa dia baru pikat empunya diri.. mmg wanita beriman tu akan kagumi cara ni ..xcaye?try derrrr 
  • berdoa n bertawakallah pd Nya ... insyaAllah ...dan bentuklah peribadimu ..akan kamu dapat org selayak peribadimu ..jika peribadimu rendah maka rendah jugaklan peribadiNya..

kalau xdapat jugak macamana doktor cinta eh ?kalau tak dapat usah risau .. di tercatat seungkap nama pasangan untuk mu di loh mahfuz untuk mu .. cuma peribadinya bergantung pada peribadi yg ada pd dirimu .. jikan peribadi korg tggi maka peribadinya juga tinggi n sebaliknya...dah2 usah risau ..kesatlah air matamu itu ..


hati berbicara :


hurmm kdg2 cinta yg didambakan itu kdg2 mengecewakan ..
bangunlah larilah lah putuskan cintamu dengan cinta yg dimurkai Allah ..
ikatlah pada hati cinta yang agung ..cinta yang ilahi cinta yg didambakan oleh sekalian makhluk..
lupakan segala keresahan di hati .. buanglah gundah di hati ..
dekatkan diri dgn cinta ilahi insyaAllah soleh dan solehah pasanganmu kelak ...
Allah itu maha bijak mengatur segalanya2.... 
senyumlah kumbang ~ senyumlah bunga ~ pada cahaya yang telah menantimu :D

62 ulasan:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

pergh..bile qaseh bicara tentg cinta =)

syafiqah @ syasya berkata...

kak qaseh, nice entry :)

shazwani nizarmudin berkata...

wani stuju sgt :)

wani pegang 1word je

"kalua jodoh kita ada xlari kemana..n kalau xdah stay bertahun2 pun putus jua" kan2 :)

Tanpa Nama berkata...

tips yang berguna :)

Bulan berkata...

betol2!belum berpunya lg tak pe.mugkin akn ada yg terbaik nati

forever love berkata...

nak suruh ibu carikan lah..hihi...

~...AmALinA....~ berkata...

i loikeeee!~ bersabar la kan,, ada jodoh tu ada la kan..=)

ejulz berkata...

waaa.. dah jd doktor cinta cik Qaseh kita ni.. huHu

Jangan lupe singgah n komen k.. :)

New Entry "BIKIN PANAS BACA ENTRI BRO BEN ASHAARI.."

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

ms x de cinta, sibuk mencari cinta..but once dlm jatuh cinta..hah time tu la br p-k..kan bgs kalu x jatuh cinta.. ;-)

Zue Cancer berkata...

OMG!!!!sis....terharu,,ader dalam blog list qaseh yg comey..dalam list DARA meriah gitu...huhuhu...join2...meh zue letak qaseh dalam blog list zue..jap yer nak rombak balik...tak tahu la plak...blog list ley letak2 byk2 hehe..

anymay nk tye sis...ok tak template baru ni?dulu da wat pink..tapi tuka letak hijau..ni tuka sebb bekenn la plak template pink ni. ok tak yg ni sis?

Pendekar Berkuda berkata...

wuh..lajunya orang komen..

heheh..

nak cari gak sorang...

dah jumpa sorang... harap dia sentiasa begitu...

Qaseh dalia adelia berkata...

sis maera -
hehe cinta tu tak pernah hilang ..always berbicara di hati

Qaseh dalia adelia berkata...

syafiqah -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

shazwani -
yup kalau dah jodoh tak kemana tapi kena usaha jugak tau ..xkan dtg bergolek hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

hasnah -
tq

Qaseh dalia adelia berkata...

bulan-
yup sabar menanti

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
haha pun boleh .. ibu mesti cr yg terbaik buat anaknya kan

Qaseh dalia adelia berkata...

dek ina -
yup dek ina kena bersabar hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

ejulz -
sekejap ustazah sekejap doc cinta haha

Qaseh dalia adelia berkata...

anies -
betul tu dear ..masa xbercinta sibuk cr cinta dah ada xpndai nak jaga

Qaseh dalia adelia berkata...

zue -
aik dah lame dah ada...template ok lebih kemas

Qaseh dalia adelia berkata...

pendekar -
jaga si dia dgn sebaiknya okeyh

Ujang9897 berkata...

ang ni mmg jiwang la..hahaha..

patut la kyle syg

fRaMe+LenSeS berkata...

sabaQ la sat.. ada la tu nt.. ;) rezeki lum ada lagi kot.. ;)

cik najihah berkata...

setuju sangat...

lea berkata...

wiwit! tips cinta dr qaseh..yeah leh join da club cmni..hehe

specky gurlz berkata...

errkk masih mencari hehehe btw nice entry sis i like it :)

~ PIJA ~ berkata...

cinta tau kat qaseh.....!!!

sabri as sobar berkata...

qaseh ni kalu wt entry pasal cinta mesti pjg berjela jela..ni mesti expert bab2 kapel ork?...hahaha...tp kene ingt molek, cinta 2 ibarat ikan keli..goreng sedap tp kalu kene sengat sakit..haha.pk2knlh

Encik Blogger berkata...

senyumlah kumbang ~ senyumlah bunga ~ pada cahaya yang telah menantimu [copy pastu paste.. hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
tak jiwang pun kyle syg lebeyh tauuu haha

Qaseh dalia adelia berkata...

frame -
saye dah ade lah sbgai motivate utk org lain hihi

Qaseh dalia adelia berkata...

cik najihah -
tq :D

Qaseh dalia adelia berkata...

lea -
hehe yeahhh jum juin the club hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

speckygurlz-
hehe mencari lah jangan smpai terluka okeyh

Qaseh dalia adelia berkata...

sis pija !
cinta jugak kat sis ..muahh lebiuuu haha

Qaseh dalia adelia berkata...

sabri -
dop expert mane pun boleh lah slow2 haha..dah puas kena sengat keli ..hihi

Qaseh dalia adelia berkata...

encek blogger haha... pe ni men kopi2 teh lah pulak

nazirulhazwan~ berkata...

den takdo awek rilex jer. haha

Isteri Yang Comel berkata...

wah nice entry dik.. bleh masuk lam majalah nie... hihihi

rizaros berkata...

datang dr blog abg ben :) jom follow sy jgak untuk semangat sy .. Maceh...

Aqua_nemo berkata...

woahh..XD..bice entry sis :D

btw,akk ni comel la ^_^ no offense

Nurulbadiah Lai berkata...

amboi2 adik..
apa2 pon nice entry

anym dan dunia berkata...

suka en3 ne .. :)

KyLe berkata...

WOW NICE ENTRY HEHEHE...NYAH JANG JELES HAHA

JIJI YU berkata...

hhuk3..tetibe rase insap..ahaha..aku sedang menanti..

bantalbucuk berkata...

suka ayat last kat entry ni..:)

Qaseh dalia adelia berkata...

naz -
poyo je xde awek .. sedeyh awek dia membace nye ceh

Qaseh dalia adelia berkata...

sis yg comel -
nape pulak boleh masuk majalah hik2

Qaseh dalia adelia berkata...

rizaros -
okeyh

Qaseh dalia adelia berkata...

aqua nemo -
tang mana yg comel tu saje lah tu nak buat sis perasan kan

Qaseh dalia adelia berkata...

sis nurul -
wah teruja sekali agy sis dtg sini hehe tq sis

Qaseh dalia adelia berkata...

anym dan dunia -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

kyle -
ngade

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
menanti gapo haha

Liquid berkata...

incek liquid likes dis ehehehe =)

KAMIHIDUP berkata...

cinta ALLAH cinta abadi, hakiki, mutlak. :)

forever love berkata...

hehehe..tapi xberani nak cakap

Alexandriana Alia berkata...

cinta tu ada.. mungkin depan mata je tapi tak perasan..

wanda arry berkata...

cinta xkan dpt klu dcari...sb cinta akn dtg sendrik...jgn tgu...sb cinta akn lmbt dtg..let it goes by flow..tu la yg Wanda buat...hehe...xpenah terfikir akn bjmpa ngn someone..tup2 da kapel..hehe...pelik...tp tulah yg tjadi...sb kita tataw siapa yg dttapkan untk kita

athirah berkata...

yer2...benda baek payah nk dapt....;)

raudhah berkata...

salam..
pertama kali sampai sini terus berkenan di hati. Terus folo kamu *3040 =)

sy kenal blog kamu mll blog MO. Korg wat camner yer? N3 blog awk ade kat blog MO ni..n N3 MO ade kat blog awk plak.. Cam best la. Exchange n3 ke?

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com