Dia Sangat Baik Tapi Aku ~

65 ulasan:
Assalamualaikum ...
selamat petang semua entry untuk petang hari bersama budu untuk minum petang..wahaha (muntah kedarah) ..emm ganu hujan lagi .. biasanya econ non stop ..hari ni qaseh off sebab sejuk dah luruh salji pulak dah (padahal sesawang labah2) hihi .. almaklum lah rajin sgt sampai opiz dah bertukar ..dah jadi rumah labah2 ... bluwekkk pada yg sdg membaca ... ! hope sihat2 sume okeyh .. jgn degil2 jadi seorang anak yg baik ,ibu yang baik ,ayah yg baik segalanya baik2 belaka ~




qaseh nak discuss tentang something yang maybe semua orang pernah ada pengalaman or maybe pengalaman kawan2 , jiran2 dan pengalaman mak ayah mase muda2 dulu ..hihihi ..qaseh pun pernah ..haha semua yang aku post semua nya pernah ! macam pengalaman sendirik je ..! yup kdg2 idea dtg brdasarkan pengalaman sendiri masa bodoh2 dulu la haha .. sng sikit den nak cerito kat anok2 bila gigi tinggal dua nanti ...ok korang pernah tak cakap kat someona yg suka kat kamu sebab dia baik ?mmg dia seorang yang baik dan kamu jahat ! ataupun kamu tolak dia dan menyatakan itu lah jawapan terbaik ... 
cth : kamu terlalu baik dan tidak sesuai dengan saya sbb saya jahat sgt ..saya tak layak buat kamu ! hurmm maafkan saye ...(boleh di terima pakai tak ?)


qaseh pernah say kat someone camni .. tu pun lepas beberapa bula kapel dgn dia ..xmpai 3 bulan rasanya ..hencik kyle ..saya tak tahu dah cerita belum dgn kamu ..this is happen at mgs masa belum kenal kamu lagik..hihi jgn mare aaaa .. tak tahu nape terima diri dia sbb dia layan qaseh dgn baik sgt ... tp sebenarnya tu bukan lah cinta .. tu hanya simpati yg ada pd ultraman(bukan name sebenar) lama2 kapel dgn dia feel bored ..tak tahu keinginan ape .. mmg dia cinta ikhlas kat kita tp kita juz simpati ..so ini tidak adil ! takut lama2 nnt meletus ~ tp dia mmg sgt2 baik .. so qaseh say kat dia .. ultraman trlalu baik dgn qaseh ..tp qaseh xlayak buat ultraman maafkan qaseh ~ maaf sgt2..(ayat xleh blah)mula2 dia xleh terima lame2 boleh coz qaseh buat dia jd kawan ..jd macam dulu ..jadi macam masa mula2 kenal sbb xmo persahabatan tu putus .. tp dia xleh juz kawan still ade 'love' 'miss' n then qaseh diamkan diri .. lame2 diamkan diri semakin jauh jarak tu .. n now tak tahu dimana dia ..n dia tak tahu dimana qaseh ..


kamu terlalu baik dan tidak sesuai dengan saya sbb saya jahat sgt ..saya tak layak buat kamu ! hurmm maafkan saye ...(boleh di terima pakai tak ?) 

  • kalau jumpa dengan org yg baik jgn pernah lepaskannya
  • terima diri seadanya 
  • jangan jadikan alasan kat atas tu sbb kita jahat ..ubah diri kita jadi baik .dia boleh terima kita seadanya why not kita ubah diri kita sebab dia dah mmg baik ..rugi ! bukan sng nak jumpa dgn org yg baik rite 
  • kalau kita nak tolak dia ..ckp terus trg ..kat atas tu maybe boleh guna jugak (haha ikut den mampui) cara terbaekkk kot .. tapi laki bukannye bodoh ..wawawa tp laki akan paham sebenarnya cinta nya tidak di terima ...so terima hakikat ... igt senang ke nak terus trg susah nak mati !
hati berbicara :
p/s : bukan mengenang masa lalu ..itu semua dah xde dalam kamus hidup ..teringat balik n then rasa kenakalan terserlah ...! now im hepy with hencik kyle only ...!hihihi

maafkan saya andainya saye telah nyalakan api dan membakar kamu dalam diam ..sebenarnya saya tak tahu apa yg cr that time hehehe ataupun saya masih belum matang untuk mengenali apa sebenarnya cinta ... saya tidak tahu siapa yg membuka pintu hati saya untuk awak ..adakah ultraman itu ataupun kawan2 ultraman yg bengong yg salu menyakat saya ... haha lucu nye that time ..tp saya tahu ini lah yang terbaik untuk kita .. saya pasti awak sudah bhgia spt saya sekarang .. nnt kita jumpa tayang anak je lah wawawa ..
saya tak pernah kesal dgn semua ini ..krna saya puas hati saya dah bersikap jujur dengan awak ...
tiba2 bersaya2 pulak ~

65 ulasan:

  1. maafkan saya qaseh..hehe..wah byk pengalaman eh

    BalasPadam
  2. maafkan saya qaseh..hehe..wah byk pengalaman eh

    BalasPadam
  3. best ayat bawah sekali tuu,hehe

    BalasPadam
  4. sob sob sob!!sedihnyaaa....hope qaseh epi dgn kyle ya :)
    hmm...stiap gadis impikn laki yg baik tp x sgka cik qaseh tolak org yg baik...mgkin qaseh ade alsan tersendiri kan :)...yg pnting kte epi dgn org yg kte suka dan org 2 suka kte gak :)

    cik qaseh.dl sye ade wat entri khas utk cik qaseh..xtau cik qaseh tau ke x.entri ringkas khas utl cik qaseh.da lme da...hehe

    http://pearl-jade86.blogspot.com/2011/02/iols-terharu-qaseh-follow-iols.html

    BalasPadam
  5. same macam entry saya yang lepas...keh3...memang takleh terima kalau orang bagi alasan macam tu kan?huk3
    ayat2 bile nak mintak clash

    BalasPadam
  6. say : jgn jatuh cinta kat sy! ..>>pada suma lelaki..haha

    BalasPadam
  7. hehehe so bila qaseh nak membina masjid? ^____^

    BalasPadam
  8. aha..tw xpe..ubahla diri kite klu rasa ianya bermanfaat..

    BalasPadam
  9. pernah..pernah sangat.2kali terima ayat sama bila di tolak cinta..hurm xada jawapan lain ke gadis?

    BalasPadam
  10. ahahaha.. fara kalo ader orang suka tapi fara ta suka kat dia fara mengaku jerk yang fara da ada pakwe.. selalunya mereka directly takkan kaco dah..

    kalo y tak paham bahasa sound jerk terus yang ku tak suka kat dia.. ehehehe..

    tapi rasanya situasi ni berbeza ngan kaseh sebab laki2 y fara jumpe nih semua buaya darat..

    pernah jumpa someone y baik.. tolak.. and menyesal.. ekekeke..

    tapi everthing happen for areason right.. ;p

    BalasPadam
  11. lelaki malang mane lah yang kene masok reject shop Qaseh tu..mesti hantok kepala kat dinding..kurciwa...
    terpaksa berlakon baik..atau memang lelaki depan perempuan tersangat baik..sebab tu la orang kata "pijak semut pun x mati"menunjukkan lelaki ni selalu hidup dengan penuh kasih sayang dah simpati...ooooowwww...

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. huhu..qbal pernah alami jugak benda ni,..tp at last perkara jadi rumit..hurm..qbal dengan dia tak dapat bersama..huhu

    BalasPadam
  14. sebak baca cerita ni..
    kesian ultraman!!!hohoho

    BalasPadam
  15. jujur tu jujur gak..tp rasa cam nak pangggg je klu org yg kita syg asik nak tarik diri sbb dia kata dia x cukup baik..huhu

    BalasPadam
  16. hargailah orang yang mencintai dan menyayagi anda..( ttbe jwang ) hehe

    BalasPadam
  17. ngeh ngeh ngeh. kalau dapat laki yang baik,alhamdulillah.kite pon kene berubah jadi baik juga,

    BalasPadam
  18. mmg susah nak berterus terang.. susah jgk kalau dpt org yg baek, tapi diri sendiri x boleh nk sayang org tu...rugi ? hmm... kalau memkse diri tu yg rugi kot.. haha..
    nwy, hope qaseh hepi ngn hencik kyle awk tu :)

    BalasPadam
  19. betul.. :) klu dah jumpa yg baik terima saja la..

    klu kita jht perbaiki diri..terima diri seadanya..

    BalasPadam
  20. betol la qaseh. supposely org yg baik tu yg kite jage n jgn lepaskan. sbb salunye org yg kite syg tu, mcm2 prngai. hee. n kite pla susa na lepaskan die sbb da syg kan.

    BalasPadam
  21. Salam..huhu simpati..adeh ! sian dia.

    BalasPadam
  22. jiwang r pulak malam ni.. nak komen bende2 camni.. pengalaman setahun je.. tapi better jangan r wat camtu as alasan kan.. sebab macam doa je.. sekali dapat yang betul2 jahat baru tau.. huu

    BalasPadam
  23. keh3..nak report ultraman skrg la..=P

    BalasPadam
  24. ayat tu biasanya guna sbb nak tolak cinta org yg baik tp x sampai hati nak tolak..jd ckp cenggitulah..

    BalasPadam
  25. amboih..

    cinta baru sudah bertandang
    cinta lama dikenang kembali
    cinta baru bawa bertunang
    semoga nikah pengikat tali

    =)

    BalasPadam
  26. amboih..

    cinta baru sudah bertandang
    cinta lama dikenang kembali
    cinta baru bawa bertunang
    semoga nikah pengikat tali

    =)

    BalasPadam
  27. ahah! dh lme xdtg blog ni..
    dtg sini nk bgtau...sy dh tag awk..
    hehehe

    BalasPadam
  28. aku salu je kena cenggini..ahaha..aku dah malas dah kot.tggu kawen je la..

    BalasPadam
  29. penah ader pengalam cam ni dik. tapi sebenarnyer dier memang nak tinggalkan kiter sebab gurl lain... tapi alasan baik yang dijadilan alasan putus....

    BalasPadam
  30. budu mmg best! klate pn mndung skmo nei..

    trima psangan seadanya,
    yg kurang kte lngkapkan..

    :)

    BalasPadam
  31. pernah juga melafazkan kata2 tu sebagai alasan takmo kawan dgn org..heeheheh...
    masa tu budak hingusan lg..

    BalasPadam
  32. saya rasa awak ni terlalu sempurna dan saya tau, saya xlayak berdamping dengan orang sebaik awak. awak carik lah awek yang lebih baik dan berguna.. blabla... haha ayat kalis terbaik.

    BalasPadam
  33. syafiq -
    mase zaman hingusan ni ...

    BalasPadam
  34. wafiy -
    bez makan lah haha larikkk

    BalasPadam
  35. pearl jade -
    hehe yup qaseh buat tu sbb qaseh xbhgia n tak mmpu nak cinta ye ..so tu jalan yg terbaik .. sekarang pun dah jumpa laki yg baik jugak alhamdulillah

    BalasPadam
  36. budak kampung -
    hehe nape xleh terima huhu

    BalasPadam
  37. siti nur fatimah -
    uik awat tu hehehe

    BalasPadam
  38. specky gurlz -
    yup berubah lah ke arah kebaikan bila berjumpa dgn rg yg baik yg terima kita seadanya

    BalasPadam
  39. gaung -
    haha susah nak jage perasaan org ..kalau ckp terus terang kan kocik hati pulak ..kan2 berdendam pulak huhuh

    BalasPadam
  40. nur farah hani -
    menyesal ?hehe xpe lah bukan jodoh farah kot ..maybe ade lah someone yg lebih baik buat farah okeyh dear

    BalasPadam
  41. abadi romeo -
    mmg baik si dia ni ..ade jugak yg berlakon baik huhuh

    BalasPadam
  42. auliyya -
    kesalahan dulu?maksudnya kenangan silam ke .. haisy tak perlu ungkit benda yg lepas yg peting mara ke depan bina perhubungan yg baik ..hidup bukan kebelakang tp ke depan

    BalasPadam
  43. iqbal -
    kalau halangan always ada n dah usaha tapi xdapat ..maknanya Allah tidak mengkehendak ..sabar mencari yg lain okeyh

    BalasPadam
  44. sis qaseh -
    hehe terpaksa ..sedih jugak tapi takut lebih mengecewakan dia ..so baik stop setakat tu dulu

    BalasPadam
  45. sis Lm -
    haha jgn pang qaseh sudaaa

    BalasPadam
  46. syarq -
    yup dengan sokongan dia yg baik

    BalasPadam
  47. jelly -
    tu lah pasal xboleh paksa hati ..mmg boleh untuk cuba sygi org tapi kalau xboleh baik stop

    BalasPadam
  48. sharienz -
    itu yang terbaik tapi tak boleh memaksa hati

    BalasPadam
  49. meera -
    syg org yg syg kita tapi xleh paksa hati jika kita xboleh nnt merana di kemudian hari

    BalasPadam
  50. kay -
    hehe bukan sengaja buat tapi terpaksa ... kdg2 boleh jaga hati org tapi hati kita ... hurmm

    BalasPadam
  51. along usup -
    eceh siap berpantun lagi hahaha insyaAllah :)

    BalasPadam
  52. jiji yu -
    aik dah putus asa nampak ..hehe kutip pengalaman derrr

    BalasPadam
  53. sis yg comel -
    hehe sabar je lah sis .

    BalasPadam
  54. mama ogy -
    a,.ah masa hingusan lagi hek2

    BalasPadam
  55. cik sakdi -
    igtkan tuju kat qaseh haha ayat xleh blah

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com