Dia datang dengan lenggang lenggoknya datang menagih kasih ~

54 ulasan:
Assalamualaikum selamat pagi ...
woahhh rindunya kat korang sume2... hari ni baru dapat hadap blog kesayangan ! jap lagi qaseh jejak balik korang2 yg datang romen eh komen blog okie... alhamdulillah banyak yg beri keinsafan dekat entry ni entry rahsia .. sama2 kita slg nasihat n cari keredhaanNya dr hari ke hari .. ~ hari ni nak berjiwang balik yeyyyy ! heee ~
abaikan pic besar gedabak ni ye

kadang2 rimas bila org mencurahkan luahan hati bila keliru dengan dunia sendiri ..bukan rimas tapi yup i know u want my opinion tapi sebenarnya boleh fikir sendiri..sekarang korang dah hepy dengan cinta korang yg ada siap planning nak kawen hujung tahun ni tapi tup2 dia dtg dengan lenggang lenggoknye menagih kasih balik .. dia tu "pakwe/makwe buruk korang lah '' dtg menagih kasih syg ,cinta dan sewaktu dengannya .. nape sekejap je boleh hancur hubungan dengan cinta yg korang dah ada.. tak fikir ke dia lebih menghargai kamu berbanding dia yg telah meninggalkan kamu terkontang kanting ??


yang lagi parah tu .. bila someone yg pernah hadir dalam hidup korang dulu dtg hadir dalam alam perkahwinan ..dah kawen dah tapi bila dia dtg balik .. perkahwinan tu hancur !! mmg semua ketentuan darinya tapi adil ke kita pd org yg selama ni disisi kita ?hurmm mmg ! mg susah nak lupakan org yg prnah kita syg ..n mmg susah nak benci org yg kita cinta tapi fikirlah jangan biar pisang berbuah dua kali .. kalau itu dah mmg jodoh kamu tapi seandainya apa2 terjadi kelak jangan salahkan takdir .. tapi salahkan diri yg tak pndai menilai antara kaca dan permata ... :D 


hehehe berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul ..yup i know tapi sakit lagi org yg tidak bersalah .. derita nya tidak tertanggung .. pedihnya jiwa spt di permainkan ..tak cukup ke kasih syg yg diberi hingga kan beralih arah mencari kenangan lama.. kenape memberi peluang ke dua pada dia yg menagih kasih balik sdgkan kamu dah bhgia dengan seseorang .. kenapa tidak tutup hati jika kamu tak mmpu untuk berikan sepenuh kasih syg pd seseorg ..kenapa ? kenapa ! dan kenapa ~ .. bila ingin mmbuat keputusan letakkan diri di tempat seseorg tu ~ tentu tak mahu beralih pd yg lama kan ?? kerana pedihnya dbiarkan begitu saja .. 

hati berbicara :

kenangan biarlah kenangan .. kenangan utk dikenang bukan utk dimiliki ~ kita dah beri peluang pd seseorang untuk menghargai kita tapi dia abaikan kita .. dan beralih pada org lain .. n then putus di tengah jalan .. lalu dia dtg kepada kita untuk menyambung balik kasih yg diputuskan olehnya .. sakit kita pada waktu itu adakah dia dtg merawat ?atau dia membiarkan kita seorg diri merawat hati yg berdarah ... ! 
adakah kamu seorang yg waras ?sekian lama membasuh darah di hati dgn segenap kekuatan n then biarkan kekuatan itu rebah tersungkur di depan org yg telah menoreh hati itu ?
hurmmm fikirlah .. jadi lah seorang yg pandai bermain dengan cinta  .. bukan org yang dipermainkan oleh cinta ~ 
betul ! tidak salah beri peluang pd org tapi tgk ! berbaloi kah peluang tu berbanding penderitaan yg korg pernah rasai ?hehe tanya hati biarkan ia berbicara ~

54 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kalau rasa tak berbaloi..baik tak payah..hihi.pd sis la.

Sharienz Sz berkata...

setuju..memang susah nak lupakan org yg prnah kita syg :)

azi nur berkata...

adoii i pon bengang....dulu abes madu sepah dibuang..sakrg xkan nak jilat ludah balik..ngrr...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata...

peluang ke 2 rasanye masih perlu diberi..kalau x nnt dicop kijam ahaha..tapi kalau ke 3 & ke 4..bolayan je hihihi

JIJI YU berkata...

hehe mmg susah tol nak lupekan org yg kite sayng..tapi kena cube jgk le

alkisah69 berkata...

yang berlalu biarkan berlalu!
kenapa nak musnahkan perkahwinnan kita! biarkan kenangan lama pergiz!

Video Pelajar Kena Buli Menang Dalam Pergaduhan "

hanim azhari berkata...

eerkk..bahaye jgk ni..klu betol2 terjadi kat anim..penin pale ni huhu

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata...

Mana boleh abaikan pic besar gedabak tu.. Hehe..

Jom terjah:
Seni Tie and Dye

Puan Kutu berkata...

tak payah bg peluang..tak berbaloi.carik jer yg lain.hehe..

Nur Farah Hani berkata...

sob sob.. betul awa yang dikata.. tapi tu lah.. akal kadang kadang cakap.. jangan berpaling arah pada yang lama tapi perbuatan lebih dulu memilih hati yang mengatakan.. rindu pada kenangan lama..

haish sudah jugak kan macam ni..;p

mykhalis berkata...

tapi kenangan yang cinta pertama paling payah nak hilang betul tak?kalau masa sek rendah ok la..kalau dah tua baru ada cinta pertama..clashh..arghh..bila nak ,mulakan hidup baru dia kembali datang..mmg terhuyung hayang jugak jiwa masa tue..hehe

Awan Biru berkata...

Sudah menjadi norma dalam masyarakat kita. Dibuang dan apabila dia datang kembali, kita pun beria-ia nakkan dia semula. Tetapi sebenarnya dia datang semula pasti ada maksud tersirat. Apa-apa pun, bak kata New Boyz dulu, sejarah tak mungkin berulang.

Encik Amman berkata...

tak perlu rasanya diberikan peluang lg.. andai kata sudah banyak peluang dah diberikan. :) biar manusia itu belajar dari kesilapan

SYARIFF HAIKAL berkata...

YUP BTL..EVEN DIE DA BERUBAH..TP DIE PERNAH TGGLKN KTE N HURT KTE..HATI KALAU DA KENE PAKU..EVEN LUKE TU SEMBUH..TP PARUT TU KEKAL..LETAK LA BIO OIL PUN...X HILANG..

~aKu*sy@nichi~ berkata...

ermmm sy ase qaseh ley bace n3 sy yg latest..cam kisah sy same jewk ngan reality n3 qaseh skunk...
jodoh nie ketentuan Allah..slgi kite mampu elak..elak larr..tp kalo da takdir harus redha accept sume tuh..
cinta neh sush kite nk kenal dye..cuz tu laa x sume org ley bjaye lam cinta..kdg2 b'kali-kali mencube baru laa dpt yg betol2..tp arap2 sgalnye slamat...cuz Allah noe da bez 4 me..deserve da bez person 4 me...

tenkiu n3 kaseh neh banyak ajar kite erti keinsafan..=)

kakchik@ella berkata...

berat persoalan ni qaseh. anyway qaseh, kakchik suka dtg sini. suka tgk wajah suci qaseh.

Eh .. larik topik eh. hihihi

halila Ibrahim berkata...

emm.. kenangan itu pengalaman...

azi nur berkata...

sangatt le somell...ape ghasiee..huhuu

FasiHaH SupiaN berkata...

Apabila Qaseh berbicara mengenai hati.....hehehe

cik chinta berkata...

salam, T__T saya stuju dgn kata2 mu, tp adakah mereka yg diluar sana tu reti bhasa, nk jugak terhegeh2 melutut balik kat kekasih yg da tinggalkan dia, sabar je la..=p sy seorang mangsa di tengah2 dunia dia la tu..pening2 @__@

Panglima Muda berkata...

ye ke cerita tu.....

aliza berkata...

saya setuju apa yg cik qaseh cakp..lebih elok kite sygkan org yg btol2 sygkan kite.

abadi romeo berkata...

kalau sidia datang balik..tentu ada sebab..apa salahnya berkongsi kaseh..tak macam tu Qaseh..pemurah namanya..

Qaseh dalia adelia berkata...

sis Lm -
setuju dgn sis

Qaseh dalia adelia berkata...

sharienz -
hehe sampai bile syg tu perlu ada ?

Qaseh dalia adelia berkata...

azi nur -
hehehe so jgn toleh ke belakang lagi

Qaseh dalia adelia berkata...

sis pinky -
tengok keadaan kot .. hehe mane kejam perbuatan dia dibandingkan dgn peluang ?

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
mcm de pengalaman jerk hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

alkisah -
betul ..kalau takde ikatan lagi xpe lah tapi kalau dah kawen jgn lah di buai kenangan lalu tambah2 ada anak

Qaseh dalia adelia berkata...

hanim -
hehehe pening ke ..ngeh2 harap tak jadi kat anim xmo anim pening2 haaa

Qaseh dalia adelia berkata...

hanimqatrunnada -
haha besar sgt ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

puan kutu -
haaa tau takpe

Qaseh dalia adelia berkata...

nur farah hani -
mmg susah kan hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

encik amman -
betul tu teruskan dgn kehidupan yg ada ..

Qaseh dalia adelia berkata...

syariff -
hamboii mcm iklan bio oil pulak ..genti tak laku dah bio oil lepas ni hahaha.. okeyh betul parut tu tetap ada !

Qaseh dalia adelia berkata...

aku syanachi -
mmg selgi kita mmpu elak kita kena elak .. tapi andainya kita tahu apa yg terjadi kita ada akal untuk memnikirkannya

Qaseh dalia adelia berkata...

kak chik -
nak kena gigit je haha

Qaseh dalia adelia berkata...

sis halila -
pengalaman mendewasakan kita

Qaseh dalia adelia berkata...

azi nur -
xde ghasieeee

Qaseh dalia adelia berkata...

fasihah -
hehe hati2 dalam berbicara soal hati

Qaseh dalia adelia berkata...

cik chinta -
hehe msg2 ada pendapat kalau dah syg yg salah jadi betul ..:D

Qaseh dalia adelia berkata...

panglima muda -
yup

Qaseh dalia adelia berkata...

abadi romeo -
sebab apa? berkongsi kaseh ?biar lah tak pun hahaha

Wafiy Suzly berkata...

oke tulisan warne ungu tu wat aku terpikir something,huhu

cik chinta berkata...

salam, qaseh..tu r..yg salah jd betoi..skati org tu la..kalo dia bahagia camtu

qasehraihan berkata...

jgnla suka menyakiti ht org..
jgn penting diri..

pandai kmu wat entry ek..
ke tjd pd diri sdri ni..hoho

Dawa berkata...

biarkan je. jgn dilayan. org ni slalunya bila dah tiada, br nk dihargai atau rasa dia tu berharga. biasa la tu. dont be so cheap. huhu

alexa yussida berkata...

macam cite adamaya la plak..hehhee..hargai org yg hargai kita..kn:)

kay_are berkata...

for me, kalau ske someone.. dah wat macam2 untuk die tapi last2 x dapat gak ati die, means.. its not for me r tu.. =)

sha berkata...

bagaimana harus mengelak andai hati masih syg dan merasa sengsara dek 'kehilangan' itu?

Peluang? Mungkin..

sha berkata...

bagaimana harus mengelak andai hati masih syg dan merasa sengsara dek 'kehilangan' itu?

Peluang? Mungkin..

... berkata...

as salam..
wah! suka entri ni!
hmm..pernah rasa apa yang dah dinyatakan dalam ni. bukan semua.
huhu..jalani kehidupan dan dugaan, dengan semangat baru. jika datang pada hari bahagia mereka, sekadar menghormati mereka sebagai sahabat. hari bahagia perlu dimaklumkan dan diraikan ;)

kita boleh menerima takdir-Nya lepas berusaha. tapi tak tahu pihak yang satu lagi. apa yang berlaku dalam hatinya biarlah dia sendiri yang simpan dan kenang. jangan dicari yang lama. betul!

kebahagian yang tercipta secara tidak sengaja kini moga berkekalan ;)

yeah! tidak berbaloi mengenangkan penderitaan lalu. yang lalu, biarkan ia berlalu. dan jadikan pengajaran. moga ia dapat dijadikan sebagai garis panduan untuk menjaga hubungan yang dibina bersama insan lain ;)

bagus tips ni!
nak simpan untuk dijadikan rujukan. terima qaseh kasih ;)

✿ Miss Erin ✿ berkata...

saya setuju dengan pendapat qaseh nie :D

Tanpa Nama berkata...

Amazіng! ӏtѕ rеally аwesome pіeсe of ωriting, Ι haνе got much cleаr idea concerning
from this aгtіclе.
Feel free to surf my web-site loans for bad credit

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com