Contest n Segmen salah satu cara promosi blog ?

61 ulasan:
Assalamualaikum ..
selamat petang olz... last entry for tudey ~ 
see u olz tomorrow never die ...
setuju tak kalau qaseh kata contest n segmen lah paling bez nak promote blog ... ! mestilah setuju kan .. tapi percaya tak yang juin contest2 kita semua tu akan lenyap tah kemana?mesti lah setuju sebab siap ada unfollow lagik hahaha tapi tu cara yang paling bez dapat follower dalam masa yg singkat lah ... 


rindu nak buat contest lah ~ 
contest pertama qaseh buat  my first contest 
n senarai yg menyertai nya seramai 551 orang senarai penyertaan


ntah apa qaseh bebel petang2 ni kan .. sebenarnya teringin nak buat contest sekalik agy haha tapi xtahu nak wat contest apa ... nnt lah pk idea gempak2 dulu n then nak tengok leh tak lawan contest pertama ... huhuhu ~ 
apa2pun tu salah satu cara terbaek untuk promosi blog... n then lepas dah ramai follower jgn lupa mantapkan entry pulak ~ wpun entry qaseh belum mantap2 laie...hahahaha...
kat atas tu stat dr contest first ..sikit kan kalau nak dibandingkan dengan korang2 sume .. tapi qaseh rasa puas ... ! n bez ...coz ramai yg menyokong coz masa tu baru sangat buat blog ..


hati berbicara :

meroyan di petang hari ~
contest jugak boleh menempatkan dalam dunia blog ... 
n then di samping tu jugak boleh bekenalan2 .. ada yang terjalin melalui contest or segmen ..
contoh dekat dah ada ..abg beng ~ dr segmen abg beng qaseh dapat kenal ramai blogger lain yang besh2! 
n jangan sombong wpun tinggi kamu berada pasti kelak ..orang lain pulak yg akan ganti tempat tertinggi tu ~ .... 

61 ulasan:

  1. ramainya join contest qaseh ye. masa kc buat contest dulu, walaupun hdiahnya adalah set pepiyum bernilai RM200 utk 2 org dan 15 hadiah saguhati bernilai RM40-60, cuma 50 org je yg join. tp tak pe .. kc brsyukur sudah. hihi ..

    pd kc, tujuan buat contest bkn lah utk promosi blog sgt, tp lbh kpd utk 'hve fun' brsama follower dn mnghargai readers. tu psl kc tk kesah keluar duit lbh sikit utk mereka2. hihi ..

    BalasPadam
  2. hurmmm... trex dh xleh aktif mcm dulu.... huhuh.. good luck ye qaseh :)

    BalasPadam
  3. ape kate qaseh g join segmen sy pulak?? xde org nk join...sian sy..wuuuuuuuu

    BalasPadam
  4. gile kentang ramai roang join.. contest khalis wat 3 orang je join..sbb masa tue baru ada 3 follower..kirenye tak tau ape2 psal kontest nk wat kontest..ha3

    Rak buku yang menarik TETAPI buat Mak Mentua jeles

    BalasPadam
  5. melalui segmen dan contest, b0le undang ramai lagi pembaca...
    macam sy, memang selalu join segmen ngan contest dari bl0g laen...
    tapi sy elakkan join segmen 0r contest yg kena tag bl0gger laen... tak semua bl0gger suke kena tag nie...

    BalasPadam
  6. mana buli sombong2x maa~

    marila kita saling tegur manegur..hehe

    jom supprt contst / segmen2x dari para bl0gger ^^

    BalasPadam
  7. kakchik -
    qaseh dulu2 tak tahu sangat apa tu dunia blogger ..hehe lama2 tahu baru tahu dunia ni bez jugak ~
    yup boleh dapat kawan2 jugak di samping tu hehe

    BalasPadam
  8. trex -
    qaseh xbercadan nak buat second contest lagi lah hehe .. nape trex bz ye skang

    BalasPadam
  9. cik ayin -
    tu pun kalau rajen haha

    BalasPadam
  10. bro khalis -
    hehe biase lah ..mula2 kan mcm rusa masuk kampung je haha

    BalasPadam
  11. solo molo -
    setuju ..kurang gemar kena tag haha

    BalasPadam
  12. stuju sgt2...coz mcm skg ni, klu tgk stat fahmi pun pageviews yg ttinggi dtgnya dr contest2 yg fahmi joined..

    BalasPadam
  13. wah!! ramainya join..huhu
    masa tu sha masih x aktif lg berblog ni..klu x nak join jg..

    buat la lg yer contest hehe

    BalasPadam
  14. byk gila pageview...hehe

    gua pun tak pernah buat kontes,GA, ke apa2..terigin gak nak buat..tapi takut takda org join..=)

    500 org join tu gempak gila..

    terasa nk buat la kontes atau GA..segmen belom layak lagi..=)

    BalasPadam
  15. da lame x datang sini..
    t kalo2 ade kontest, roger2 la..hehe

    BalasPadam
  16. qaseh: laaa mcm tu ke nak ramaikan folower..kne buat contest erk??..owh..lps da ramai folower kne mantapkan entry lak ye??..oh bnyk mase perlu diperutukkn ni..haha

    BalasPadam
  17. x terpikir g nak wat contest.. sebab takut xde sape yang nak join.. diriku ini masih baru.. T_T

    BalasPadam
  18. betul tu..sis pun lama x join contest la.tgu rajin la nnt

    BalasPadam
  19. bile qaseh nak buat contestnya? hehe

    BalasPadam
  20. ramai gilerr yang join..caya lah qaseh ! thumbs up babeh..:)

    BalasPadam
  21. kalo kaseh buat fara pun nak join jugak.. ehehehe..

    tapi like you said la.. emmang satu cara untuk tambah follower.. tapi tuh la.. ekkadang dalam 10.. 1 jerk yang wujud.. yang lain follower antu.. ;p

    BalasPadam
  22. waaaa...dasyat tu!!
    saya xpernah wat contest pun
    tu folower pun ciput..huhu

    BalasPadam
  23. tetibe nak buat kontes jugek...tapi xsure la ade ke nak juinn..hurmmm

    BalasPadam
  24. saya peminat GA n contest!!ehehehe..

    BalasPadam
  25. stuju ngan solo molo!
    kite suke gak join contest, tapi bile tibe part tag mengetag nih wat kite down! huhuu.....
    kdg2 tu dah nak sgt2 join, men pejam mate gi tag kengkawan,kalo setakat 3 tu ok lagi, men tag org yg same jerk, kalo smpai 4-5 tu mls ah nak join.huhuuuu....

    teringin gak nak wat contest, tp takot xdpt sambutan! =p
    ----------------------------------
    Ish ish ishhhhh ! ---> Kadang yang Terkadang Terlepas Pandang.

    BalasPadam
  26. qaseh buat la contest..
    cik pulau tak pernah lagi join qaseh punye contest...
    hehehe..^^m

    BalasPadam
  27. wah ramainyer..heheh salam ziarah follow me back and komen ye tq :) http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/03/perangai-wanita-dan-cinta.html

    BalasPadam
  28. Pergh ~ hebat.. meletup contest 1st yek? mesti sal senang nak join.. hehe.. tp memang btul, benda ni memang senang nak org menjelmakan diri dalam dunia blog.. ahakz..

    Apapapun, semua bergantung kepada jenis contest, hadiah dan promosi.. ^_^

    Entri Lelatest
    GreatTeacher Aretikz 5

    BalasPadam
  29. goodluck yee :)
    ramai gak laa yg support hee . keep it up :)

    BalasPadam
  30. peh,dhsyat la qaseh. kalau yul buat mesti tk ada sambutan, huhu

    BalasPadam
  31. pastikan along sempat join! lalalala =p

    BalasPadam
  32. wiii..datang sini..betul gak..hhaa..tadi syafiq pn ada tlis entry psl ni..

    http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

    ada cntst..wiii..jgn lp join..nk promote skali pong boleh!! haha

    eh,,kt entry dah tak bnyk gelak la..hehhe

    BalasPadam
  33. khairul -
    yup sbb dari situ kita tahu blog2 yg kita tak tahu sebelum ni

    BalasPadam
  34. sha -
    haha buat masa sekarang ni rasa malas nak wat contest ngeee

    BalasPadam
  35. ujang -
    tu dulu zaman2 mula2 nak berblog hehe sbb tahun 2010 trafiq mmg naik ..taon ni menjunam lah pulek..

    buat lah qaseh org ke dua juin r haha

    BalasPadam
  36. salemaziz -
    hehe contest je nak dtg sini ekkk

    BalasPadam
  37. sis Lm -
    samalah kita tak tahu nape huhuhu

    BalasPadam
  38. nur farah hani -
    yup tak semua dtg balik ..tu kata follower tak perlu di kejarkan sgt :) mcm pengundi hantu jek haha jgn ade hantu sudah

    BalasPadam
  39. sis qaseh -
    dulu pun qaseh buat contest time follower ciput gak

    BalasPadam
  40. katekatekite -
    haha betul tu tag ni malas sgt haha tapi dulu2 tak tahu ...:) buat je syg nnt ada lah tu juin

    BalasPadam
  41. cik pulau -
    tggu rajen dulu lah ye

    BalasPadam
  42. aretikz -
    senang lah jugak kot ..betul tu kena pandai pikat hati eceh

    BalasPadam
  43. along -
    haha ye lah tak juin sepak along ngeee

    BalasPadam
  44. mr vampire -
    haha insyaAllah lah yeeee

    BalasPadam
  45. buatlah lagi qaseh..leh mama try naseb lagi..hehe


    suka tudung yg dipakai tu...shantek..

    BalasPadam
  46. bestnya 1st contest pon dah dkt 600 org join, saya buat pool pon br 10 org je join. huhu

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com