Contest n Segmen salah satu cara promosi blog ?

61 ulasan:
Assalamualaikum ..
selamat petang olz... last entry for tudey ~ 
see u olz tomorrow never die ...
setuju tak kalau qaseh kata contest n segmen lah paling bez nak promote blog ... ! mestilah setuju kan .. tapi percaya tak yang juin contest2 kita semua tu akan lenyap tah kemana?mesti lah setuju sebab siap ada unfollow lagik hahaha tapi tu cara yang paling bez dapat follower dalam masa yg singkat lah ... 


rindu nak buat contest lah ~ 
contest pertama qaseh buat  my first contest 
n senarai yg menyertai nya seramai 551 orang senarai penyertaan


ntah apa qaseh bebel petang2 ni kan .. sebenarnya teringin nak buat contest sekalik agy haha tapi xtahu nak wat contest apa ... nnt lah pk idea gempak2 dulu n then nak tengok leh tak lawan contest pertama ... huhuhu ~ 
apa2pun tu salah satu cara terbaek untuk promosi blog... n then lepas dah ramai follower jgn lupa mantapkan entry pulak ~ wpun entry qaseh belum mantap2 laie...hahahaha...
kat atas tu stat dr contest first ..sikit kan kalau nak dibandingkan dengan korang2 sume .. tapi qaseh rasa puas ... ! n bez ...coz ramai yg menyokong coz masa tu baru sangat buat blog ..


hati berbicara :

meroyan di petang hari ~
contest jugak boleh menempatkan dalam dunia blog ... 
n then di samping tu jugak boleh bekenalan2 .. ada yang terjalin melalui contest or segmen ..
contoh dekat dah ada ..abg beng ~ dr segmen abg beng qaseh dapat kenal ramai blogger lain yang besh2! 
n jangan sombong wpun tinggi kamu berada pasti kelak ..orang lain pulak yg akan ganti tempat tertinggi tu ~ .... 

61 ulasan:

kakchik@ella berkata...

ramainya join contest qaseh ye. masa kc buat contest dulu, walaupun hdiahnya adalah set pepiyum bernilai RM200 utk 2 org dan 15 hadiah saguhati bernilai RM40-60, cuma 50 org je yg join. tp tak pe .. kc brsyukur sudah. hihi ..

pd kc, tujuan buat contest bkn lah utk promosi blog sgt, tp lbh kpd utk 'hve fun' brsama follower dn mnghargai readers. tu psl kc tk kesah keluar duit lbh sikit utk mereka2. hihi ..

athirah berkata...

hurmmm... trex dh xleh aktif mcm dulu.... huhuh.. good luck ye qaseh :)

Tanpa Nama berkata...

boleh la join pasni :)

kaizen berkata...

ape kate qaseh g join segmen sy pulak?? xde org nk join...sian sy..wuuuuuuuu

mykhalis berkata...

gile kentang ramai roang join.. contest khalis wat 3 orang je join..sbb masa tue baru ada 3 follower..kirenye tak tau ape2 psal kontest nk wat kontest..ha3

Rak buku yang menarik TETAPI buat Mak Mentua jeles

solo molo berkata...

melalui segmen dan contest, b0le undang ramai lagi pembaca...
macam sy, memang selalu join segmen ngan contest dari bl0g laen...
tapi sy elakkan join segmen 0r contest yg kena tag bl0gger laen... tak semua bl0gger suke kena tag nie...

syuwai berkata...

mana buli sombong2x maa~

marila kita saling tegur manegur..hehe

jom supprt contst / segmen2x dari para bl0gger ^^

Qaseh dalia adelia berkata...

kakchik -
qaseh dulu2 tak tahu sangat apa tu dunia blogger ..hehe lama2 tahu baru tahu dunia ni bez jugak ~
yup boleh dapat kawan2 jugak di samping tu hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

trex -
qaseh xbercadan nak buat second contest lagi lah hehe .. nape trex bz ye skang

Qaseh dalia adelia berkata...

cik ayin -
tu pun kalau rajen haha

Qaseh dalia adelia berkata...

kaizen -
hik2 insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

bro khalis -
hehe biase lah ..mula2 kan mcm rusa masuk kampung je haha

Qaseh dalia adelia berkata...

solo molo -
setuju ..kurang gemar kena tag haha

Qaseh dalia adelia berkata...

syumai -
tahu xpe maaa ~

Muhammad Khairul Fahmi berkata...

stuju sgt2...coz mcm skg ni, klu tgk stat fahmi pun pageviews yg ttinggi dtgnya dr contest2 yg fahmi joined..

Sharienz Sz berkata...

wah!! ramainya join..huhu
masa tu sha masih x aktif lg berblog ni..klu x nak join jg..

buat la lg yer contest hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata...

qaseh nk wat contest aper pasni?

Ujang9897 berkata...

byk gila pageview...hehe

gua pun tak pernah buat kontes,GA, ke apa2..terigin gak nak buat..tapi takut takda org join..=)

500 org join tu gempak gila..

terasa nk buat la kontes atau GA..segmen belom layak lagi..=)

salemaziz berkata...

da lame x datang sini..
t kalo2 ade kontest, roger2 la..hehe

SYARIFF HAIKAL berkata...

qaseh: laaa mcm tu ke nak ramaikan folower..kne buat contest erk??..owh..lps da ramai folower kne mantapkan entry lak ye??..oh bnyk mase perlu diperutukkn ni..haha

kay_are berkata...

x terpikir g nak wat contest.. sebab takut xde sape yang nak join.. diriku ini masih baru.. T_T

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

betul tu..sis pun lama x join contest la.tgu rajin la nnt

aliza berkata...

bile qaseh nak buat contestnya? hehe

puteri ain berkata...

ramai gilerr yang join..caya lah qaseh ! thumbs up babeh..:)

Nur Farah Hani berkata...

kalo kaseh buat fara pun nak join jugak.. ehehehe..

tapi like you said la.. emmang satu cara untuk tambah follower.. tapi tuh la.. ekkadang dalam 10.. 1 jerk yang wujud.. yang lain follower antu.. ;p

qasehraihan berkata...

waaaa...dasyat tu!!
saya xpernah wat contest pun
tu folower pun ciput..huhu

azi nur berkata...

tetibe nak buat kontes jugek...tapi xsure la ade ke nak juinn..hurmmm

b a m b a m ' s berkata...

saya peminat GA n contest!!ehehehe..

KatekateKite berkata...

stuju ngan solo molo!
kite suke gak join contest, tapi bile tibe part tag mengetag nih wat kite down! huhuu.....
kdg2 tu dah nak sgt2 join, men pejam mate gi tag kengkawan,kalo setakat 3 tu ok lagi, men tag org yg same jerk, kalo smpai 4-5 tu mls ah nak join.huhuuuu....

teringin gak nak wat contest, tp takot xdpt sambutan! =p
----------------------------------
Ish ish ishhhhh ! ---> Kadang yang Terkadang Terlepas Pandang.

cik pulau berkata...

qaseh buat la contest..
cik pulau tak pernah lagi join qaseh punye contest...
hehehe..^^m

EJA berkata...

wah ramainyer..heheh salam ziarah follow me back and komen ye tq :) http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/03/perangai-wanita-dan-cinta.html

Aretikz berkata...

Pergh ~ hebat.. meletup contest 1st yek? mesti sal senang nak join.. hehe.. tp memang btul, benda ni memang senang nak org menjelmakan diri dalam dunia blog.. ahakz..

Apapapun, semua bergantung kepada jenis contest, hadiah dan promosi.. ^_^

Entri Lelatest
GreatTeacher Aretikz 5

unieMARKS :) berkata...

goodluck yee :)
ramai gak laa yg support hee . keep it up :)

YUL berkata...

peh,dhsyat la qaseh. kalau yul buat mesti tk ada sambutan, huhu

Along Usop berkata...

pastikan along sempat join! lalalala =p

JIJI YU berkata...

kalo wat GA ok tak..

mr vampire berkata...

wiii..datang sini..betul gak..hhaa..tadi syafiq pn ada tlis entry psl ni..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

ada cntst..wiii..jgn lp join..nk promote skali pong boleh!! haha

eh,,kt entry dah tak bnyk gelak la..hehhe

Qaseh dalia adelia berkata...

khairul -
yup sbb dari situ kita tahu blog2 yg kita tak tahu sebelum ni

Qaseh dalia adelia berkata...

sha -
haha buat masa sekarang ni rasa malas nak wat contest ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

sis pinky -
belum ada idea ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
tu dulu zaman2 mula2 nak berblog hehe sbb tahun 2010 trafiq mmg naik ..taon ni menjunam lah pulek..

buat lah qaseh org ke dua juin r haha

Qaseh dalia adelia berkata...

salemaziz -
hehe contest je nak dtg sini ekkk

Qaseh dalia adelia berkata...

syariff -
nganyim demo haha

Qaseh dalia adelia berkata...

kay -
elelele baru mana lah sgt

Qaseh dalia adelia berkata...

sis Lm -
samalah kita tak tahu nape huhuhu

Qaseh dalia adelia berkata...

aliza -
tggu rajen ! haha

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri ain -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

nur farah hani -
yup tak semua dtg balik ..tu kata follower tak perlu di kejarkan sgt :) mcm pengundi hantu jek haha jgn ade hantu sudah

Qaseh dalia adelia berkata...

sis qaseh -
dulu pun qaseh buat contest time follower ciput gak

Qaseh dalia adelia berkata...

azi nur -
mesti ada punya ..!

Qaseh dalia adelia berkata...

bambam -
heheh bagus2

Qaseh dalia adelia berkata...

katekatekite -
haha betul tu tag ni malas sgt haha tapi dulu2 tak tahu ...:) buat je syg nnt ada lah tu juin

Qaseh dalia adelia berkata...

cik pulau -
tggu rajen dulu lah ye

Qaseh dalia adelia berkata...

eja -
:D

Qaseh dalia adelia berkata...

aretikz -
senang lah jugak kot ..betul tu kena pandai pikat hati eceh

Qaseh dalia adelia berkata...

unimarks -
tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

along -
haha ye lah tak juin sepak along ngeee

Qaseh dalia adelia berkata...

jiji yu -
GA pun sama jugak :)

Qaseh dalia adelia berkata...

mr vampire -
haha insyaAllah lah yeeee

Ogy berkata...

buatlah lagi qaseh..leh mama try naseb lagi..hehe


suka tudung yg dipakai tu...shantek..

Dawa berkata...

bestnya 1st contest pon dah dkt 600 org join, saya buat pool pon br 10 org je join. huhu

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com