SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

42 ulasan:
Assalamualaikum ...
jom juin segmen abg ben lagik ~


    Jika anda blogger PEREMPUAN maka inilah soalannya ..
    LELAKI pilihan anda ?

    Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
    • fuyooo seksi semestinya kena seksi ..sila pakai nite dress wahaha
    • definisi seksi for me .. seksi pada pandangan matanya yang mampu mencairkan hati ..seksi pada senyuman yg manis tapi dpt menggetarkan jiwa..seksi pada bauan yang dipakai ... minyak wangi pun boleh mmbuatkan laki seksi yuuuu ~ bergelora jiwa ai ...seksi pada cara berjalan yang tenang .. membuatkan kaum hawa terkesima ..seksi pada dada yang tegap ...opssss dah lew tu kan tershashul pulak !
    LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
    • tak semua lelaki sanggup berkorban selama2nya ..ada yg juz berkorban bila ingin mendapatkan cinta ... 
    • tapi ada juga yg berkorban selama2nya ..berkorban masa ,tenaga ,kerja , demia kebahgiaan insan yg dicintai nya ...(laki yg siyez) tambah2 bila hati ingin mengikat ikatan yg sah .. akan nampak tanggungjawabnya ..bila dia dah mula bertanggungjawab n merancang masa depan..laki tu akan berkorban tapi yg pasti ada disisinya seorang hawa yang sggup menemani nya hingga gigi tinggal dua ...
    • tapi jika laki yg berkorban masa ingin dpt kan cinta ... so tgk lah bila dah dpt cinta korang dia mula berubah ... berubah yg ketara ~ sakit sihat kamu diabaikan ...reject !
    Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
    • ada yang sanggup bermadu kerana harta ~ ceh !
    • tapi qaseh tak sanggup bermadu ! HENCIK KYLE sila bace dengan mata luas okeyh ! sakitnya berkongsi kasih ..peritnya berkongsi hati ... segala2nya hanya menyakitkan hati ..maybe ada wanita yg sgt tabah menerima segala ketentuan bermadu tapi lari macamana pun hati di dalam berdarah ! xmo3x!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!wpun payung emas ganjarannya tapi biarlah kasihmu .hatimu sygmu ..rindumu hanya utk ku seorang !!!! wawawa abg ben jahat wat soklan ..hik2
    Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
    • berdasarkan experience eceh qaseh tak buat apa2 ..qaseh juz menangis n then luahkan rasa hati pd kawan2 yang selalu di sisi .. n then lama2 redha so juz doakan dia bhgia dgn si dia ... tali perhubungan kita biarkanlah ia terputus kerana itu kehendaknya ..dan biarkan ku sendiri merawat luka di hati ..andainya dirimu bahagia ..aku akan cr bahgia ku sendiri ..weee ~ andainya kamu tidak bhgia ..padan muka !!!
    • so putuskan hubungan ..xkan memberi dia memperbodohkan diri ni ,,kata cinta tapi cintaik haha ...
    LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang
    • lelaki ! wawawa kenapa ?sbb qaseh gurl hik2 ... tah lah lelaki n gurl sama saja adakalanya gurl lagi parah dr laki ..tp kebanyakan nya laki yg mudah curang n berubah hati hurmmm .. bila dah bosan hati mula mencari yg lain .. itu lah cinta yg tak tetap di hati ..mudah berubah2 ..kata setia tapi curang ... jgn berjanji andainya tak mmpu mengotakan ~ jangan dtg dlm hidup seseorang jika hanya mahu mmpermainkan kelak nnt cinta mu hanya jadi alas kaki ..!
    SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
    • perempuan lebih setia ... buktinya qaseh lah wahahaha
    • sbb hati perempuan lebih lembut n penyayang ..bila sygkan seseorang hingga keakhirnya syg tu akan ada bila benar2 cinta ... wpun cinta tu dah putus syg dan cintanya adakalanya jadi peneman tido .. peneman mimpi ..huhu setia sangat tapi adakalanya jadi bodoh kerana jadi setia sang pencinta pada cinta yang telah lama hilang ! (hencik kyle setia)
    Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
    • dulu2 kuat giler cemburu ..sekarang tak cemburu sbb xde ape yg nak dicemburukan wahahaha hencik kyle always jaga hati .. tp kalau dok merenyam ngan gurl lain mestilah cemburu ! cemburu kan tandanya syg kan abg ben ~ kan kan kan 
    hati berbicara:
    xkan siapa tahu ape itu definisi cinta ..hanya orang yg bercinta tahu apa itu cinta tapi tidak tahu utk mendifinisikan ...
    jika mahu tahu apa itu cinta ?sesatkanlah diri dalam dunia cinta pasti akan temui jawapannya ~ andainya kamu tahu makna sebenar cinta ! sebenarnya kamu langsung tidak tahu apa itu cinta wawawa...
    kenalilah cinta dgn cinta bukan hanya dn kata2..selamilah hati maka cinta akan berbicara ..bunyinya tanpa suara tapi dengan keindahan ~

    42 ulasan:

    1. erk encik kyle jgn lupe bace...

      BalasPadam
    2. jiwang2..hehehe..
      kalo jmpe ngan pmpuan lain jd tsunami 10 skala ritcher la..haha

      BalasPadam
    3. definisi cinta yg menarik. CINTA hanya mereka yg merasa jerk tau kan apa itu cinta & manis pahit sebuah cinta~ hehee

      BalasPadam
    4. nak try masuk jugak la..
      hehe.. kalau senang singah singah la blog saye ek :)
      http://owwmissfatty.blogspot.com

      BalasPadam
    5. hehehe...pakar cinta nehhhhhh....

      BalasPadam
    6. salam,
      mengunjungi rakan2 segmen ben ashaari soal cinta;)

      soal apisv2

      BalasPadam
    7. :D lov u til end of my life....

      BalasPadam
    8. tiap org ad pendapat mereka sndr kan...seronok plak bce pendapat qaseh ni..hehhe

      BalasPadam
    9. wah mcm program mencari cinta hehehe.. Bagus.. bagus.. :)

      BalasPadam
    10. wah..semoga berkekalan kak qaseh dengan incik hati <3
      hihi

      BalasPadam
    11. org pompuan mmg suka kalu ditanya soklan2 cm ni ;-)

      BalasPadam
    12. Prince dtg mlwat...entry yg bagus..:)...jom join contest kat blog prince..hadiah lumayan...n jmputla bce info mnarik tentg kecantikan tubuh badan...

      BalasPadam
    13. miss ran -
      semestinya dia always skodeng hahaha

      BalasPadam
    14. ecah ecot -
      ngeh2 .. gempa n perang dunia

      BalasPadam
    15. erin kechik -
      hentam je labu haha

      BalasPadam
    16. miss fatty -
      masuk lah dear bagi panassssssssssssssssss!

      BalasPadam
    17. sunahady -
      pakar sakit jiwa ade lah

      BalasPadam
    18. apisv -
      susah2 je dtg berkunjung ngeee

      BalasPadam
    19. mimie -
      yup msg2 ade pendapat .hehe seronok ?tq yunk

      BalasPadam
    20. cik najihah -
      tq doakan .. aminnn

      BalasPadam
    21. prince -
      tq dtg melawat wat susah2 je .. bez nye hadiah lumayan tapi tau dah xmenang haha

      BalasPadam
    22. lelaki seksi adalah lelaki berambut kerinting

      bukan rambut korea


      Entri Terkini; SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

      BalasPadam
    23. sma juga..tak snggup berkongsi lasih..huhu..tak kira time bercinta mahupun dah kahwin ye..huhuhu

      BalasPadam
    24. singgah dari segmen BA...dah ade yang special nmpknye...semoga berbahagia ye..hehe

      BalasPadam
    25. akak singgah sini qaseh
      baca pendapat awak
      jgn lupa baca pendapat akak ok!

      BalasPadam
    26. kne pakai nite dress.. tu seksa bukan seksi dah.. em rase lebih baik berkorban bile betul2 yakin die tu kite nye kan? lagi 1, part setia.. zaman sekarang laki or pompuan same je kot.. em

      BalasPadam
    27. azizul -
      seksi ke rambut kerinting haha

      BalasPadam
    28. nour akmal -
      tahu xpe ..hurmmm mintak2 xberkongsi kasih nanti

      BalasPadam
    29. kay -
      hahaha laki yg pakai nite dress tu nyah eh ..ye same je semua nye ...hihi jgn mare

      BalasPadam

    ♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
    Dia datangkan petir dan kilat..
    kita menangis dan tertanya-tanya,
    kemana hilangnya sinar...
    Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

    ♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
    qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

    No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

    All images, text and video content used must first be given permission by author.

    For further inquiries, shoot an email at:
    dalia_adelia@yahoo.com
    @2010 | www.qasehdalia.com