TUAN DIREKTOR ! PILIH KASIH EH !!

Assalamualaikum semua ~ 
ge ge ge ge hari ni qaseh dalia adelia akan jadi direktor ok ! cut !
eh saloh ..cut3x! belum mula lagi ...hahaha 
sapa nak join ?jom kita buat cerita tunggang langgang ...

ok 1 2 3 eksen kameng!!

pada satu petang yang tak berapa nak tenang dengan angin yg tersipu malu ~ ada sebuah kg yang bernama "jenab bin jenub"..asal usul kg tak dpt di kenal pasti ..di sudut kg tu di bawah pokok nyiur ade sepasang suami  isteri tok aji ben sood dan mok aji sunah sohun.. ayahnya tu org teganu ..mok dio pulak org k.l celup kelate ~ ade anak bendera eh anak dara sorg senah jebong... mereka hidup dgn aman dan bhgia.. tapi kbhgiaan mereka di ragut dengan satu kejadian ~ ce cite2 (suara latar)


suatu pg yg tening (senah bekerja di kedai bunga)
senah  : mok n daddy ..senah g dulu ..nok g kereja ni .. mak n daddy jage diri molek...jgn noty2 tauuu ...
tok aji ben sood : jalan molek lah anak bendera ..daddy nak bercengkarama dgn mok kamu ni .. 
mok aji sunah sohun : ayoh dio eh malu kito cakap macam tu depan anak..(muka malu2 kambeng) 
senah : uh ikut daddy n mok lah nak bercengakrama ke nak bercakaran ke...senah g dulu lewat dah ..abe jali dok tunggu dah kat luar tu ..assalamualaikum ~ 

abe jali : senah senah .. u look so sweeett tudey ... may i borrow ur toilet nak terkucil lah tggu senah tadi ...lame bebenor haisyy .. nasib baik senah comel lote hari ni ...grrr geram abe jalii !
senah : oloh maaf kan senah abe jali ..senah mintak izin dgn parents td ..g lah cepat ..senah lewat doh ni ... bile2 abe jali pakai lah pampers anakku ..banyak doh kang jual kat supermaket ...cepat2x~

(suara latar) selepas selesai abe jali antar  senah g kereja ...kat tempat kereja  pulak ..
kuntum tak malu  : aiii senah lambat hari ni ..tau lah ado abe jali 
semalu tak malu : tau xpo kuntum ore ado gewe kite ni sape lah nak kan ...abe jali buoh hatiku kau penawar duko selalu ~ ewww (nyanyi)
 senah : korang ni ade2 je nak sakat senah ..senah malu ni senah malu senah malu ! senah malu malu malu malu pilu sudu garfu ! 
kuntum tak malu n semalu tak malu : eh eh dah2 buat kereja tu ... banyak bunga2 smpai hari ni .. kena gubah lagi ade anak pokmat  nak bunga ..cepat2!

tiba3x ... ade sekumpulan mangkuk2 hayun aka penjahat dtg menyerang diketuai oleh nyah kentut , wacananyah , jebongnyah , pokniqgom.. 

nyah kentut : satu hari aku berjumpa senah molek jual bunga..tapi bukan takat senah yg ado..ade lagi 2 bunga ..tergoda aku ooh tergoda..wacananyah , jebongnyah , pokniqgom..  (suara latar) oh aku tergodaaa aku tergoda terkuciwa tara kucah tara kucah cah (siap joget mcm lagu nobody2 lagi tuu)

kuntum tak malu  n semalu tak malu ..psstt senah senah telepon  abe jali ..senah pun telepon abe jali ..beleding beledung iloveu beleding beledung (bunyi fon abe jali).. 
abe jali  : helo anak sape ni nak ckp ngan anak sape 
senah : abe,,senah takut ni abe.. nyah2 dtg kacau senah n the geng 
abe jali : gapo dio ! abe jali g sekarang jugok..kunci pintu abe jali g nih ..abe jali g nih... abe ja..
senah : cepat2 tu dop..abe jali abe jali ..pelekung ngan tudung saji baru tahu ...~

kebabommmm abe jali pun tiba dgn lubang hidung besar gedabak ... dek melihat hidung abe jali yg besau mcm gua tu .. nyah kentut  n the geng terasa takut ..takut kegelapan lubang hidung ..dahlah penuh semak samun ni berapa tahun dah cuci daaa ~ nyah kentut  n the gang terkencing dalam seluar ... tiba2 tak terduga .. nyah kentut  n the gang terkentut berjemaah dek kerana terkejut bagai nak mati tgk lobang hidung tu ..akhirnya mereka tewas di hidung abe jali~ yihaaa andre2x yihaaa... ~ sekian tamat lah cite tu ...
diakhir penghabisan ...senah reka lagu buat abe jali ...dgr video kat bawah tu ye ~ sekian terima kaseh !oh abe jali buoh hatiku ~ 


66 comments

  1. hahaah..bengong la lu nyah...!!!

    ReplyDelete
  2. hahahahahahah! awat kreatif ngat ni dear? hahahahahaha! ni paling lawok pernah i bace! :p

    ReplyDelete
  3. aku sudah tergolong dalam golongan nyah juger...huuuuu~~

    ReplyDelete
  4. Hahahaha..klakar la..kenal da sape yg berlakon nie..tgk name da ley agak..hehe..

    ReplyDelete
  5. waaa..nice tory..haha

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/02/kecewasakit-hatipernahkah.html

    ReplyDelete
  6. ujang -
    lu lagi bengong abes rosak nama guwa haha

    ReplyDelete
  7. sunah -
    hehe hentam je neh mane de lawak pun lah

    ReplyDelete
  8. niesz -
    hehehe niesz pun dah kenal ngeh

    ReplyDelete
  9. adoi qaseh~ tergelak naz baca citer ni. siap terbayang lagi..yg tak tahan part nyah2 tu joget lagu nobody smbil nyanyi lagu tergoda kuciwa tara kucah. pastu part abe jali menyelamat ..adoi, kretif sungguh la

    ReplyDelete
  10. hahaha...serious kelaka..adoii..geli hati btul baca ni..

    ReplyDelete
  11. hahaha.. memang cerita tunggang langgang x.x

    ReplyDelete
  12. lawak doh..gelak golek dh nie..wakakkaka..tahniah2..anda berjaya menghiburkan sya..ngeee

    ReplyDelete
  13. kreatif betul blogger2 ni ye.. leh ganti shamsul yusof jap g ^^

    ReplyDelete
  14. haha nyah kntut paling tak tahan

    ReplyDelete
  15. hahhaah
    awat lawok sangat nie??

    ReplyDelete
  16. heheheh.. glamer nama nyah kentut tu.. hehehe...

    Mo pun jugak...

    TUAN DIREKTOR PILIH KASIH

    singgah la baca..tq

    ReplyDelete
  17. along jadi hero!! yeay!!..

    nyah2 sekalian kalah pada keganasan hembusan napas dari idongku hhummmmmpphhhsssss!!!!!


    wakakakak..

    terbawk la kak Qaseh!!... =p

    ReplyDelete
  18. as salam..

    amboi qaseh!
    sungguh kretif!! adoi..kelawakan sungguh~!
    suka~~ ! :p

    eh~
    saya telah memilih Qaseh sebagai tuan director. dan ujang sebagai pengacau. naz sebagia hero.wahaha.


    sila baca kat sini.huhu~ :p

    ReplyDelete
  19. oh abe jali ku..kuikuikui..lobang hidungmu tetap menjadi pojaan hati senah..

    kak..tumpang gne nama akk dlm cerita sye tw.. :)

    ReplyDelete
  20. hehhehee...besh2....
    suke sgt2 cite nih...
    yyeeaaahhh!!~

    ReplyDelete
  21. salam qaseh..
    akak pilih awak sbg pelakon dlm cerita akak...baca kat sini ek

    http://ieanchip.blogspot.com/2011/02/tuan-direktor-pilih-kasih-eh.html

    ReplyDelete
  22. haha ! sumpah lawak ! :)
    suke lah video klip tu.. lagu dye best ! :)

    ReplyDelete
  23. hahaha okey, sangat romantik ok.. :) nice..

    ReplyDelete
  24. ujang jadi pelakon hebat la skang..banyak filem dia berlakon..haha

    ReplyDelete
  25. rajin btol menulis...hehhe...tang mana la idea ni mencurah2 yer...

    ReplyDelete
  26. abe jali idong kembang mai sini.. weheheh.. =p

    klako le kak Qaseh ni.. =p

    ReplyDelete
  27. anda ditag ;)

    post kat sibi supayaa x t'lepas pandang ;)

    http://syuwaistory.blogspot.com/2011/02/doodals-dialogue-contest.html

    ReplyDelete
  28. Assalamu'alaikum... apa kabar hari ini kawan, semoga happy

    ReplyDelete
  29. naz -
    haha hentam je .. ase macam berbelit pun ade ngeh2 ...

    ReplyDelete
  30. syuwai -
    hehe kene reject terus jd director cenggini

    ReplyDelete
  31. wan farah -
    oloh jgn golek2 haha ..tq dear

    ReplyDelete
  32. kay -
    haha leh ganti ke leh pedajal haha

    ReplyDelete
  33. abe jali along -
    hahaha hero tu ..besar gedabak idung abe jali haha

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..